Dygnar


Nu har jag varit uppe i 20 timmar. Klockan är 24 och det räcker nu.
Jag går och lägger mig.

I min säng
I mitt rum
På Madeira
Igen

God natt!



Nå?

Har ju glömt att säga hur det känns att var tillbaka, vilket jag anar att många undrar. Med all rätt, med all rätt.

Jo det känns SÅ HIMLA BRA! Verkligen. Jag känner mig helt lugn, ångesten Som jag burit på i en veckas tid försvann sekunden jag steg upp imorse. Jag tänker nu gå in med samma inställning jag gick in med förra året när jag kom tillbaka. Lev.

Skall inte spendera en sekund med att tänka på onödiga saker, vara med folk som inte gör mig glad, eller annan waste of time. Fast denna gången skall jag göra det helatiden, ständigt och jämt.

Givetvis har jag tänkt på att denna euforiska känsla jag har just nu kanske beror på att jag druckit öl på flygplatsen hela dagen, att jag träffar mina vänner, att det inte är kallt och att jag varit här i 3 timmar. Självklart har jag tänkt på DET! Men det är väl skitsamma vad det är som får mig att känna såhär, huvudsaken är väl bara ATT jag känner det!

YEHEEEES!



Carpe diem. NOT

Predikade för Mickan att hon inte fick sova förlänge imorgon. Utnyttja dagen utnyttja dagen utnyttja dagen.

Hon fattade inte varför. "Du har inte ett visst antal dagar här nu Sara, du är inte
här på semester nu, du behöver inte tänka så längre"

Öh. Nejjustdetja. Jag kan sova hur länge jag vill imorgon! Eller tills klockan slår 19 iallafall, för då skall vi på middag! Nyårsmiddag med Tapas och sedan Nyårsfest! JA vad roligt.






Fyfanvilkenjävladag

Som ni förstår av rubriken så har det varit en ganska påfrestande dag. Det tär fan att vänta. För SHIIEET vad jag har väntat idag.

Väntat på taxin, väntat på bussen, väntat på flyget i 2h, för att sedan vänta på ett annat flyg i 8,5h. Väntat på Linda, väntat på.. Ja, där tog väl väntan slut eftersom Christina fick vänta på mig på flygplatsen. Hon skulle på middag, trodde jag skulle med men jag var ju SÅ trött (läs stycket om väntningen) så jag pallade inte. Men hon hämtade upp mig och körde mig hit. På flygplatsen hade hon en Ipad med sig som det stod mitt namn på, på skärmen. Allt i rosa och med ett hjärta. Vilken tjej hon är alltså. Fin människa!

Sen bytte hon dock till en som det stod "Im with stupid" på och en pil som pekade på mig. Jag avslutade showen när folk inom området pekade på mig och skrattade...

Sen kramade jag mina fantastiska sambor Malin och Mickan. Vi satte oss på balkongen, tände en cigarrett och tog ett glas vin. Det gick 3 minuter, sen kändes det som om jag suttit där sedan den 7e December när jag kom ner på semester. Men det var ju 15 dagar sedan! Helt sjukt. Kändes verkligen inte som om det gått en endaste dag.




Sky City

Finns ett ställe på Arlanda som heter Sky City. Där finns det restauranger, barer, cafeér, butiker och allt annat man behöver för en gemytlig dag på flygplatsen. Jag vill dit. Nu.

Det finns bara ett litet hinder: Man måste vara incheckad, och min incheckning öppnar om 5 timmar.

Här är helt rätt situation att säga "Så nära, men ändå så långt bort" på.

Jag ser Sky City lite som en framtidens stad, dit man bara kommer med en gyllene ticket (boardingpass) och där alla är glada och går på broar av guldtråd. Unlimited med alkohol.

Åh Sky City...


@ Arlanda

Jaha. 35 minuter tog resan från GBG till Sthlm. Insåg att jag inte är så jävla flygnervig som jag trodde ändå. Gillar inte starten bara.. Inte landningen heller så överdrivet mycket. Men det gick FINO!

Jag hann dock inte ens reflektera över ordet RÄDD på dessa 35 minuter. Jag tog min väska när vi landat och slog mig ner 10 meter längre bort på ett café. Här har jag suttit sedan dess och kan konstatera att Mocha Latte smakar exakt likadant i GBG som i Hufvudstaden! Så, varför åker man hit då kan man undra?

Efter någonting som lätt skulle kunnat bli en olycka så fick jag bära över väskan över hindret de satt upp till toaletterna (allt är en tävling i Stockholm) och fick backandes stuva in både mig och resväska iakttagen av en städerska som jag inte kunde avgöra om hon ville skratta eller ringa vakten.

En smoothie och en Mocha blev min frukost idag på Arlanda. Känns Om om jag är med i ett alldeles för lite påkostat reseprogram.


Let me in

Woho! 3 st välklädda herrar står nu vid gaten. Syrianer tror jag. Kan vara för att jag är helt insnöad på Syrianer för tillfället. Snygga Syrianer är fan snygga. Jo. Logiskt kan tyckas. De jobbar här alltså, fast det kan man inte tro då ingenting händer.

Määäh lååt mig bordaaaa! Eller kanske inte. Mitt plan till Madeira går dock kl 16 så har ju liiite tid att slå ihjäl på Arlanda. Skall spotta kändisar och dricka lite kaffe hade jag tänkt. Eller vin. Men får ju bli efter 12tiden iallafall. Hoppas att Linda och Rui skyndar sig på så jag slipper sitta själv forever.

C'MON C'MON !


Inrikes flyg

Jao, då har jag efter att ha Åkt taxi till flygbussen äntligen letat mig fram till min Gate. Hoppas jag.

Det är nämligen så att det är fan så svårt att hitta på Inrikes avdelningen på Landvetter. Har vart här en gång och hämtat min farmors bror, dvs Mias farfar. Och en gång och käkat sushi. Öh ja.

Känns som ett skämt att flyga inrikes. Jag behövde inte visa pass eller någonting, bara säga att jag hette Karlsson med K och bekräfta att jag inte heter Jeanette. Antar att just det inte är en rutinfråga.

Nadja ringde precis och snackade lite. Halv 6 på morgonen. Tur var väl det, då det inte finns många som kan få mig så klar i skallen på en flygplats. Skulle vara Silva då. Nadja har guidat mig alla gånger på Stanstedt och räddat mig där. Hon sa också att det inte var okej att jag garanterade mina medpassagerare vid väntan på boardingen att det inte var en bomb i min väska, om de kunde passa den. Jag tyckte däremot att det var en ypperlig idé att garantera dem det, så se inte tror det är något suspekt med att lämna väskan.

Är jag och 2st till vid gaten. Typiskt inrikes. Eller vad vet jag. Har aldrig flygit inrikes innan. Eller jo till Finland, så det räknas väl på något sätt antar jag då finland har tillhört Sverige och att det finns skyltar på Svenska där.

Fast britterna flyger ju inte inrikes när de flyger till USA bara för att det finns skyltar på deras språk. Så det kanske inte var ett hållbart argument. Hoppas jag får åka Golfbil på Arlanda flygplats som jag fick i Helsingfors. Var dock 15 år och hade en plastficka runt halsen med mitt namn och kontaktnummer på. Morsan var helt apatisk av skräck och sorg när jag skulle flyga själv. Flög vid närmare eftertanke till Hong Kong själv första gången så kanske inte så märkvärdigt.

Varföööör öppnar de inte gaten? Ingen personal att fråga heller. Antar att tjejen på Espresso house är clueless också. 1h tills flyget skall avgå och det finns ingen personal vid gaten. Är jag rätt undrar jag nu.

Magkatarren övervinner hjärnans förmåga att överanalysera så jag släpper detta, smuttar på mitt bubbelvatten och lyssnar på en Maggiolåt istället.


3 O'Clock in the morning


Klockan är 3:25 nu. Har sovit sedan klockan 22 så känner mig ganska utsövd ändå, eller så är jag inte alls det. Men tror jag är det pga allt adrenalin som springer runt i venerna. Might be.

Vet inte vad jag skall göra. Väskan är packad men måste egentligen tömma den på saker. Den är ganska tung nämligen. Men kan inte tänka mig ta ur någonting där i. Allt känns livsnödvändigt. Typ.

Jaha. This is it alltså. Sista lägenhetsvisiten. Magont. Men införskaffade tabletter för magkatarren igår, så man kan bara hoppas att dem hjälper senare. Borde kanske bett om ångestdämpande som mamma föreslog också. Lugnande, ångestdämpande. Hade varit välbehövligt.

Nåväl, får försöka lista ut hur jag gör med packningen. Antar ju att jag måste ha med datorn anyway liksom,. Tur att den är ganska så liten. Turtur.

Nu: Sjukligt mycket kaffe konsumtion till toner av Aviici. Woopwoop!


36 hours


Om exakt 36 timmar så är jag på Madeira. Ooh. Känner mig lite nervig. Vet inte om det är pepp eller om det är nerver generellt. Är med största säkerhet alltihop.

Oooohoo!



Glorydays


Kom att tänka på denna dagen som inträffade för ca 13 månader sedan. Roadtrip runt Halloween. En av de mest minnesvärda Madeiradagarna.

Oh Glory days.



SYRIAN


Man får 7 st bokstavsbrickor på Wordfeud och jag lägger ordet SYRIAN för 24 points med 6 av brickorna som första läggning.

Sen kanske det inte är SÅ bra att jag behöver använda ordet Flådigt, men i stundens hetta..


Vart tog dagen vägen?


Nu är klockan snart 24. Shit vad snabbt denna dagen har gått och jag har knappt gjort någonting. Rensat ur garderoben, tvättat, handlat, snackat med polare i telefon, chillat med Pernilla och tagit ett långt bad. Tror aldrig jag haft så skrynkliga fingrar innan som efter detta badet. Tappade typ känseln. Det var Mickan som pushade för att jag Skulle ta ett bad efter att jag berättade om mitt sammanbrott tidigare idag. Jag behövde varva ner sa hon. Hon hade helt rätt.

Nu visas Snuten i Hollywood II på TV, så nu känner jag att jag måste sova. Av det jag sett så känner jag att jag kan klara mig utan den filmen på listan. Skall ju upp och bruncha med Karin imorgon kl 11. Behöver sova lite. Sista dagen i Sverige imorgon. Sadface.


En funderare


Klockan är 23:47och Pernilla har kilat till jobbet. Innan sa hon en märklig sak när hon låg nyvaken i sängen och kisade.

"Folk som inte är födda i Sverige.. Eller alltså, som inte är ifrån Skandinavien.. De har alltid någonting att säga. Alltså de har alltid ett samtalsämne på lager. Alltid. Hur kommer det sig?"

Jag kunde, som ni kanske förstår inte svara på hennes fråga då jag inte förstod ett skit av vad hon menade med det hon just sa. Jag skrattade en lång stund och frågade sedan om hon kunde hänvisa till någon händelse eller ge mig ett exempel. Det kunde hon inte. Men hon skulle förklara imorgon.

Jag väntar med spänning på vad denna tanke kan ha grundat sig i.


Cleaning out my closet

Gör som Eminem och städar ur garderoben.

Dvs Tvättar alla kläder och lägger dem i slänga, ge bort, och ta med högar. Inte ett enda plagg i slänga högen. Why? För att det är 3e gången på 8 månader jag gör en sådanhär utrensning och det finns liksom ingenting som är värt att slänga. Har redan slängt allt. Syrran kommer hit imorgon och tar med sig allt i Ge bort högen hem till sig.

Kan inte låta bli att känna mig lite bitter dock. Står med tröjor som inte alla varit jättebilliga och håller i dem, tittar åt ett annat håll medans man droppar dem i Ge bort högen. Surt surt. Men vem försöker jag lura? Hade 17 kg packning med mig på semestern och nu skall jag FLYTTA ner. Man får ha 20 kg. Här gäller det ju att prioritera. Mor och far lär väl ändå få skicka en del. Madde sa att jag skulle fylla handbagaget med kläder. Funderar fan på att skita i datorn och bara köra kläder.

Men åh... Suuuurt surt surt.

Vår hall som numera är... Ett slagfält.


Kroppkaka


När jag låg hemma och mådde pyton på Juldagsnatten var ungdomarna ute och slirade. När jag hade sovit i 12 korta timmar så drog Pernilla ner byxorna och visade vad ett fritt fall i Exets trappa kan åstadkomma. Nämligen en fin blå lila färg, utspritt på några hektar hud.

"Det är svårt att leva ett normalt liv med en lårkaka" sa Pernilla igår när hon försökte ta sig ned i sängen.

Till råga på allt så var hon tät i näsan också vilket tydligen utgör 2 handikapp. Och eftersom jag bara hade influensa så var det ju bara en åkomma och därför fick jag stå framme vid Tv:n och byta kanal manuellt. (Vi glömde tv kontrollen och har faktiskt inte varken hämtat den eller införskaffat en ny)

Jag kan inte riktigt avgöra om det är en lårkaka eller om det är ett stort blåmärke. Jag gissade på det sistnämnda, men fröken handikapp blir lite sur då, eftersom det uppenbarligen är en lårkaka. Vad det än är, så ser det förjävligt ut. Skrattar varje gång jag ser det. Tur att det inte är badsäsong.



Sökes: Man som har allt hon har


Min sambo Pernilla är verkligen den personen jag hade valt att gifta mig med. Allt är så fridfullt, roligt och BRA. Imorse var jag och köpte finfrukost eftersom vi vart lite sjuka. Så Brämhults Hallonjuice och nybakat bröd och tidningen. Pernilla får sportdelen och jag läser kulturnyheterna, dricker kaffe och lyssnar på radio.

Vart skall jag hitta en sådan man som har allt som Pernilla har?


Maddiz


Förutom alla andra fina folk på ön så har jag ju EN äldre vän som varit i gamet länge. Som jag upplevt Mucho fina minnen med och som jag alltid skrattar nonstop åt. Underbara Madde.

Kommer bli jeffligt brutalt kul att hänga med min stjärna ett tag till. Fantastisk på ALLA sätt och vis.

GOTTA LOVE HER!




Walking in


Mina finfina nya ballerinaskor designed by Whitney Port. Håller på att gå in dem. De är stenhårda. Känns lite som träskor. Hoppas på att de mjuknar lite, annars gör jag bäst i att signa upp för ännu en försäkring eftersom jag garanterat kommer stuka någonting.



The Ladies

Finns liksom inte ord i det svenska lexikonet som kan beskriva hur hårt mitt hjärta slår för desa vänner.
Inte i något lexikon i världen förövrigt. Åh Gud vad jag kommer sakna dem. Mycket, mycket sorg.

The Last Supper


Igår så informerade jag samtliga om att jag skall lämna Göteborg, lämna Sverige. Eller a, alla mina nära är nu informerade iallafall. Det har varit mycket ångest, mycket magont och mycket turbulens kring detta. När jag min familj och släkt fick reda på det så ville jag typ gråta. Det var hårt. Hårt att se hur dem tog det. Familjen är alltid det värsta. Jag vill inte göra någon ledsen eller besviken. Men det är oundvikligt. Tyvärr är det så.

Igår hade vi en get together med Tequila gänget. Möttes på Kungstorget och drack vin och käkade middag. Det var helt och hållet fantastiskt. Som vanligt bejakade jag sällskapet, situationen och försvann i ett virrvarr av tankar. Hur. HUR dum är jag som lämnar detta igen? Mina felfria vänner som jag skrattar med från sekunden vi ses, tills att vi skiljs åt. Hur dum är jag som lämnar Göteborg? Mon familj, ett arbete där jag tjänar dubbelt så mycket som jag tjänar utomlands? Hur dumt är det. Hur dum är jag?

Men det kommer och går. Jag förlorar dem ju inte. De finns ju kvar. Familjen också. Man kan ju inte stanna pga folket. Sålänge jag inte vet vad jag vill göra så känns det som om det inte spelar någon roll vart jag är. Sitter här med magont nu. Madeiravännerna jublar över skype, och Sverigevännerna sörjer över sms. Blandade känslor. Som alltid. Glädje och sorg. Som alltid.

På Kungstorget har dem Ipads som menyer, vilket är freaking awesome. Vi satt alla och knappade på våra Ipads och skrollade igenom menyerna. Alla valde Kungsburgaren med potatisklyftor. Boohyaa vas gött.


Längesen

Vet inte vad jag skall skriva om denna låten. Man får lyssna och känna själv.
Så sant antar jag.

MELLANDAGSREA

Hoppade upp klockan 9.30 igår. Bokstavligen hoppade ur sängen. Trotsade allt vad kräksjuka-influensa eller vad det nu var och slängde mig in i duschen. För det är ju MELLANDAGSREA! Då är det liksom skitsamma om man kräks och har feber. Blev lite fynd igår som jag kan brilljera med.

• 2 par skor (ett par designed by Witney Port)
• 2 par byxor
• En skjorta
• 3 tröjor
• En plånbok

För 1948:-

Sinnessjukt bra kap ju. Och då var inte ens allt på Rea. How awesome is that liksom? Sen började jag känna mig lite sämre, kanske inte var riktigt redo för en shoppingdag efter att ha kräkts 12h innan. Mia hade kommit och hälsat på mig i stan, så vi lugnade ned oss med ett glas vin på Källarkrogen innan vi gav oss ut i hysterin igen.

Kolla in denna folkmassan på Kungsgatan... Allt det svarta längst gatan är alltså shoppingsugna Göteborgare.


Baksmälla som enda nykter


GÖTT att man är den enda personen som inte går ut på juldagen som är över 15 och under 35 år. Vaknar med 3 st andra personer i lägenheten som varit ute hela natten och jag är den ENDA som ligger inne på badrummet och kräks. Den enda som hållt sig nykter.

Jag som hade tänkt att vara pigg till Mellandagsrean och springa runt i timtals. Men vaknar upp och börjar kräkas. Ringer morsan för support, men hon är lika dålig och ligger också och kräks. Likaså morfar och broder.

Sjukt bittert. Sjukt.

Så dagen har spenderats i sängen sedan kl 23 igår. 24h exakt. Med feber, frossa, värmeböljningar och gny. Fan vad jag gnyr. Tur i oturen att Pernilla fixade en Flådig lårkaka igår så hon har legat bredvid mig och gnytt också.

Man får känna sig skör sådana här dagar när man är sjuk. Oavsett om man dragit på sig någon influensa eller om man supit sig till det. Fullt Berättigat ändå.


Juldagen

Det står fyra taxibilar på utsidan min lägenhet. Jag skall inte med någon.
Hur kan det kännas tro?

S
Å

S
K
Ö
N
T



Ma man

Naa! Min brother from the same mother liggeroch sussar på Juldagen.. Söd eller?


Årets tomte

Wow. Årets tomte indeed. Jag var egentligen utsesluten ur alternativgruppen, då jag tvärvägrade, men 30 min senare så stod man likförbannat i förrådet och bytte om.

Samma mask som generationer av min pappas släkt har haft, och jag fick inget syre alls. Var otroligt obehagligt och fick slita av mig masken flertalet gånger i ren syrebrist innan jag gick in. Mamma höll på att skratta ihjäl sig så hon fick lämna förrådet. Men en tomte i världsklass var man ju verkligen.


Finn ett fel


Tittade på den vackra granen och upptäckte senare att alla julkulor inte ser likadana ut...


Christmas


Ställde klockan på 05:00 vilket skulle ge mig tid till att äta frukost, dricka oändligt med kaffe, göra i ordning mig, packa för idag och sedan kunna åka till jobbet så jag var där 06.30. Min spårvagn gick 06.09 hemifrån. Somnade sent som attan och vaknade av ett par sms under natten. När klockan ringde kände jag mig inte alls så trött men lyckades på något sätt att somna om ändå. 05.53 är klockan när jag vaknar och jag förstår ingenting. Hinner dess värre ingenting om jag skall hinna med vagnen. Så kl 06.30 på Julafton så sitter jag i en taxi på Jungmansgatan påväg mot jobbet i finkläder, kavaj, pumps och läppstift med en bag över axeln. Tur att man fick åka med en riktigt trevlig snubbe.

Idag har dagen efter arbetstimmarna spenderats med släkt och familj. God mat, gott vin och massa skratt. Nästan lite gråt också. För efter något glas så snuddar man ibland vid känsliga ämnen som kan vara jobbiga. Varför blir allt så mycket jobbigare med familjen? Alla känslor bara störtdyker.

Om en vän till mig frågar hur jag mår, så går det alltid hur bra som helst. Men om
Mamma eller pappa frågar hur jag mår, så kan jag bryta ihop totalt. På en sekund. Kanske är det bara så med familjer och känslor?

Hur som haver, så har det gifvetvis varit en strålande dag med massor av paket och glitter o alltdetdär man bara älskar med julen. Vi gick tom. Från 6 plus och solsken till vacker frost under kvällen. Spelat massor av spel och druckit rödvin.

Och gissa vem som tvingades på tomtedräkten då det hade skitit sig med den "riktiga"? Jodå minsann jag själv. Fett med press på en att inte kusinerna skulle upptäcka att den person de hänger med ständigt har berövat deras tro på tomten. Men det gick bra. Pheuw måste jag väl ändå säga.

Ah nej, nu är det läggdags. Har dörren öppen ut till vardagsrummet o köket så jag kan se den vackra granen. Åh, Jul! Gotta love it.


Julefrid

Det kan i vanliga fall vara väldigt stressigt att jobba på ICA Maxi. Särskilt om det är ICA Maxi i Sveriges näst största stad Göteborg, och särskilt när det är den Största stormarknaden i Sveriges näst största stad Göteborg.
Då kan ni nu börja se framför er hur det ser ut under Julen, och speciellt på Lilla Julafton, dvs dagen innan Julafton. Jo, det är kaos i små ord. När jag kom till jobbet kl 15 idag så möttes jag av bleka kollegor, svettiga kollegor och kollegor dom var så nära sammanbrott att de fick ta pauser på kontoret. Jodå, ICA under Juletid.

Så.. 400 kunder springer omkring med barn och kundvagnar och sliter i julskinkor, rödkål och allt annat juligt. 20 minuter in på mitt pass så börjar en röst höras i hela 421 köpcentret. "Detta är ett viktigt meddelande, det har utlösts en brand, alla måste lämna byggnaden omedelbart" Detta spelas också upp på engelska och med lite passande sirener. Jag tittar upp i taket, stänger ögonen och viskar: SHIT.

Jodå. Sekunden efteråt så rusar 200 av kunderna ut ur butiken, och lämnar kundvagnar, korgar, scannrar och matvaror överallt. De resterande 200 kunderna vägrar lämna kassaköerna och propsar på att de "bara skall betala sitt".

Oh-kay. När vi fått ut alla kunder så ställer vi oss på utsidan i 35 minuter och inväntar brandkåren som skall säkra stället. Tur som faaaaaen att det är typ 6 plusgrader ute och inte 20 minus som förra året (ganska skumt när man tänker på det) så jag kunde lätt stå i mina gråa arbetsbyxor och röda skjorta utan att tappa känseln.

Hade gärna stått där resterande av mitt Arbetspass för det man möttes av sedan var det värsta sjöslag en butik kan råka ut för. Kundvagnar överallt, ÖVERALLT! Och eftersom 90% av Kunderna drog så fanns det inte många vagnar som fick tillbaka sin gamla ägare. Sjukaste på länge. Och vilka oändliga summor som de förlorade dagen innan julafton, som är typ årets viktigaste dag.

Tur då att det var ägaren som kört av en sprinkler med trucken, vilket löste ut brandlarmet och alla andra sprinklers som naturligtvis orsakade oändliga vattenmassor på heeeela lagret.

Vilken. Jäkla. Dag.


Julörhängen


Jag älskar julen. I really do. Men tydligen inte lika mycket som dem som har JULÖRHÄNGEN. Sådana personer som tycker det är göööör "käckt" att ha ett par granar hängandes i öronen när man vänder till December i almanackan.

Och jag kan inte, KAN inte förstå folk som har det. När jag ser en kvinna som har tomtar i öronen så tänker jag alltid "oooh, vilken ironisk tjej. Kul!" Saken är den att dem aldrig har det ironiskt. De har det på blodigt allvar. Och jag tappar lite, liite respekt för dessa människor. Man går fan inte runt med juldekorationer i öronen. Julgnistan släcks direkt för mig. Det känns som om de omedvetet förnedrar julen, fast deras tanke är väl att höja den kanske. But WHY? Jag ser inga Jesus på korset i påsktider. Men en ren med glitter på kan man ju unna sig i öronen när det är jul.

Detta är verkligen bland det fulaste kag vet. Det är obeskrivligt töntigt. Är det ett tecken på att de är medvetna om att det är jul eller? "Åh, nu skall jag visa att jag bannimej också vet att det är jul, så jag knäpper på mig ett par tomtar i öronen så alla vet att jag VET"

Det måste ju ligga någonting annat bakom det än att de bara tycker det är snyggt. MÅSTE!

Urk...


Åh sömn


Tack John Blund för denna natt. Det var magiskt. Somnade bredvid min älskade, fina Pernilla och sov heeela natten tills klockan blev 9.30. Kan bero på den senaste veckans sömnbrister.



Grabbarna grus


Ligger i min och Pernillas Gothenburg kingsize bed och käkar nötter, chips och dricker julmust. Vi kollar på Fråga Olle dokumentären och halvblundar oss som vanligt igenom avsnitten. Svenska snubbar som jobbar utomlands på tex Grabbarna grus... Fyfarao vad vidriga dem ääääär! Uuuhhh. Vi ligger och slänger ur oss diverse mindre smickrande ord om dessa långhåriga,
tatuerade, brunbrända, sliskiga
Karläckeln.

Såklaaaaart så skall äman få göra vad man vill, jag är den främsta förespråkaren gällande det, men HERREGUD man får väl uppföra sig som någon av det mänskliga släktet iallafall. Uuuh huhuu!

Skulle aldrig - någonsin oavsett alkoholkonsumtion ligga med en grabbarna grus bartender. Aldrig.


Allas klockor går lika snabbt



Man borde ju egentligen alltid välja det man tycker är roligast. Vill man inte vara på sitt nuvarande jobb och kan få något annat som är roligare, så klart du skall ta det!

Ibland blir jag självklart orolig över vad det skall bli av mig, att åren bara går, att jag ännu inte har någon högskoleutbildning (vilket förövrigt är tvärt omöjligt i praktiken då jag flyttade utomlands när jag skulle fylla 19) och att jag inte direkt har någon fast punkt. MEN jag kan känna att jag hellre lägger ett till år av mitt liv på någonting jag tycker är roligt, och som jag tycker om även om jag står still och stampar, än ett halvår, eller bara någon månad på ett arbete som jag inte tycker är roligt. Man Är ju ändå på jobbet så sjukt mycket, bättre att gilla det än att spendera dagarna på en plats du inte vill vara (om man har turen att få välja) för hur det än är, så går allas klockor lika snabbt men man får disponera tiden hur man vill.


22nd


Sitter nerkurad i ett säte på bussen som snart skall avgå från Kungshamns station. Klockan är 06.25 och klockan var ställd på 05.00, men steg upp kl 4 då jag hade sjukt ont i magen och var tvungen att leta upp något smärtstillande, vilket ändå inte bet så det blev helt enkelt en tidig mirgon igen,

Nu spelas det julmusik på radion och det är kolsvart ute.. Mysigt. Eller vänta nu här! De har gjort om julsången till något eurodance aktigt. Neeheej!

Är ingenting heligt längre? Man kan inte sjunga om Jesus Christ och ha ett robotsound i bakgrunden. Sjukt.



Till Harrys på en Onsdag

Woho vilken vidunderlig daaag! Har precis kommit hem från Harrys, med detta fina sällskap. Har skrattat mig till kramper när brorsan o Erik håller på. Mia mötte upp oss och avnjöt lite öl hon också.

Så. Himla. Fint.

Eftersom vi har haft hatt tema hela dagen så tyckte E och brorsan att vi även skulle ha det på krogen. JAg vägrade, men när mamma kallade mig för Pussy, och bror garanterat att det inte lär vara några fler än vi där denna onsdag så drog jag på mig hatten och promenerade ned (med höstjacka, SÅ varmt är det). Ooooj så fel vi hade. Jag o brorsan vände direkt när vi såg alla folk och drog av oss mössorna, erik stegade dock in med sin stråhatt (kombinerat med skidjacka) och såg ut som om han skulle ha ett receptbelagt kvitto i handen. Istället hade han cash och ölen kom in. Vi satt allt i våra hattar jag o brorsan också, han kanske lite kortare tid men jag satt med min flådiga hatt inne på Harrys och skrattade lungorna ur mig.

Amazing day. Som alla andra givetvis.


Hatt tema

kl 15 öppnade vi första bärtzen, vinflaskan och glöggen. Idag har vi hatt tema. En begravningshatt som förövrigt är svinsnygg som jag köpte i somras, men användt: 0 gånger. En beach hatt, och min farmors mammas robinhood hatt. Jag, brorsan och vår äldsta gemensamma vän Erik. Mia är på g och jag börjar kl 9.30 imorgon. Bussen går kl 6.25. Så. Freking. Lame, jag skulle åkt ikväll egentligen men männen lyckades övertala mig.

Gött ändå! Mer impulsivitet åt folket ju!


Let's skype


Ligger i vanlig ordning o snackar med My på skype. Eller jag brukar dock vara på bussar, spårvagnar, promenader och sådant då vi kan snacka via min telefon. My däremot ligger hemma framför datorn i all bekvämlighet. Kommer bli strange utan My, väldigt strange. Åhnej nu blir jag så himla ledsen över detta också. Tror nog den känsliga perioden är still ongoing.


Otur i spel...


... Tur på övriga saker.

Vi brukar ju alltid ha julklappsleken varenda jul, men eftersom det inte riktigt var Jul igår när startskottet för familjen Lorentsson/karlssons julfirande gick av så tyckte inte pappa att vi skulle slösa några pengar på julklappaleken (har ännu aldrig i mitt liv köpt en julklapp. Förutom de julklapparna mamma o pappa gav oss pengar att köpa "något till dem" för, men då vi själva skulle köpa något vi ville ha, som vi fick behålla givetvis) så pappa hade köpt ett trettiotal skraplotter istället som vi fick slåss om.

Jag ville utesluta farmor ur leken då hon redan har en förmögenhet, 2 hus, 2 sjöbodar och 3 båtar, men det gick tydligen inte för sig. Hur det än var så var den totala vinstsumman 40 svenska riksdaler, dvs LITE mindre än summan pappa lade ut på lotter. LOL.



Jag säger ju att man inte vinner på julen. Fast jag har ju förstås vunnit någon tusenlapp. Och syrran fick ju pappas 10.000kr lott sist, då hon skrapade den (tack gode gud att jag inte var i samma land just då) men jag vill inte ha några sketna tusenlappar. Jag vill ha så mycket cash att jag kan dra till El Paris med Pernilla och stay forever.


Snark

Ahmenskjutmig!

Jag KAN verkligen inte sova. Klockan var 04.40 när jag kollade på den sist, så jag antar att jag somnade tillsist och vips så är klockan sex och jag stiger upp. Just därför att jag inte kan somna igen. Som tur var, så var det 3 st andra personer uppe så jag kunde morgonmingla lite över en kopp kaffe vid köksbordet.

När jag tänker på något så drabbas alltid min sömn. Det kan vara allt ifrån planering, till åtganden, till saker som skall sägas eller typ Julafton. Nu har jag dock inte haft någon kan-inte-sova-julafton-imorgon känsla på ett tag, men i år hoppas jag den infinner sig! Eller kanske inte alls förresten, då jag börjar klockan 06:45 på självaste Julaftonsmorgonen. Inget öppna morgonklappen i sängen, läsa tidningen som ligger i Julstrumpan. Nada, zip, zero. För jag valde att arbeta under julen. HURRA!

Spelar dock ingen större roll. Kommer ju vara med min förtjusande familj vilket som, större delen av tiden. Olé!


Tack


Som tur släppte depressionen igår. Pernilla kom genom dörren och jag kände bara JAAAA! Sen, puts borta.

Idag så har jag spenderat dagen med Emelie, Nadja, Karin och KattElin. Ja, hon heter ju bara Elin men ingen säger Elin.

Idag, omgiven av mina syskon, av mina äldsta vänner och av hela min familj så har jag känt pure happiness.

Jag är så lyckligt jävla lottad att jag inte ens kan fatta det. När jag nyss gick hem, armkrok med min tvillingbror o min lillasyster så kände jag det. Äkta lycka efter en lång kväll av familjehistorier, skratt och god mat. Tittade upp i himlen och viskade faktisk, tro det eller ej för mig själv TACK

Tack tack tack tack.


Wordfeud


Brorsan och jag har hela morgonen och förmiddagen spelat wordfeud. Eftersom jag är en naturlig talang på att se ord och bokstäver så tänkte jag att vinsten var säkrad. Men eftersom brorsan är en naturlig talang på att fuska så har jag fått sitta bakom honom som en hök, men fanskapet lyckades ändå och när jag fick fram ordet PAX som gav 31 poäng så gick han och lade sig.


Morgonstund

Somnade vid 4 tiden inatt. Riktigt illa. Gick upp imorse och fixade frukost och låg sedan i sängen och läste och avnjöt en stor dubbelsäng med prassliga duntäcken som luktar mammas sköljmedel.


Live a little

Ååååh. Jag är SÄMST på att ta beslut. Inte impulsiva beslut, För dem är jag i särklass bäst på. Vi går in på hotellet här och ser vad som händer, vi åker dit, vi stannar här, vi åker med den bilen, vi dricker detdär, nu piercar jag mig, nu bokar jag en tågresa dit.

Men beslut som jag kan ändra
Mig gällande. Alltså sådan beslut som ligger lite längre fram i tiden och gör att jag kan analysera, gnata och tjata om det. Beslut som inte sker direkt är jag rent ut sagt åt helvete dålig på. Och det är därför klockan är 2 på natten denna måndag, eller nu tisdag och jag inte kan sova. För jag vänder och vrider på ett kommande beslut.

Det jag alltid gör dock är att jag frågar folk vad de tycker jag skall göra och eftersom folk i min omgivning har ganska delade meningar så blir jag delad. Men också för att de ibland kan vara eniga och jag då inte håller med dem. Skulle jag fråga alla
Mina vänner och min familj om vad de tycker om att jag skall flytta tillbaka till madeira i ett halvår så skulle jag få tvär nej. Jag skulle få oräkneliga "är du dum i huvudet eller?" och vissa skulle tom. Bemöta mig med skratt.

Skulle jag däremot fråga vad de tyckte om att jag skulle flytta tillbaka till Kungshamn vars population är 3000 personer och det är en baksmälla på 9 månader om året med noll framtidsutsikter eller visioner för mig så skulle vissa säga nej, men flerparten skulle säga "tja.. varför inte"

Därför kommer jag nu inte lyssna på någon gällande mitt beslut. Jag skall inte räkna, skriva för och nackdelslistor eller fundera på hur många det gynnar och hur många som blir ledsna över mitt beslut. För det handlar ju faktiskt bara om mig. Och om folk blir berörda så är väl det jättebra eller jättedåligt, men sådant är livet. Man må ju få välja själv, och man må få gå över lik ibland . Man kan alltid välja om.

Synd att jag har så lång tid på mig att bestämma mig, annars hade jag ju vetat vad jag valt just i denna situationen och det är att Live a Little.


Ekorren på planen



Någonting jag kommit underfund med att jag är dålig på är att vistas på stora parkeringsplatser. Jag känner mig som en ekorre på en fotbollsplan där en match är pågående. Helt jävla förvirrad vill säga.

Varjedag när jag skall ut eller in i köpcentrumet som min arbetsplats ligger i så måste jag gå över denna enorma parkeringsplats och det slutar oftast med att jag står mittemot en bil och stirrar föraren i ögonen och sedan går sidledes därifrån för att jag har kommit på att jag har bäst översikt om jag går sidledes och har god tro till att bilarna bakom mig hanterar parkeringsplatser bättre än jag gör och kommer därför inte köra på mig.

Jag är som en kines när det gäller bilar. Man stirrar på en och går omedvetet mit den. Sedan kommer en annan bil och jag byter fokus och ser den som ett större hot, och går - rakt emot den istället vilket utgör en hel del förvirring på parkeringsplatsen. Precis som det gör för en stackars ekorre på en fotbollsplan med massa människor som springer runt. Man vet liksom inte vart man skall fly, för det är alltid någon eller något på väg mot en.

När man ser en ekorre på en fotbollsplan, eller en duva i ett köpcentrum så tänker man alltid. Men VAD gör du hääär? Sen svär man onom sig för man tycker det är obehagligt eftersom man inte vet om duvan kommer flyga mot dig eller stå still o picka på tuggummit. Man blir liksom irriterad för att duvan inte har sådana sociala skills att den inte förstår att den inte passar på MQ.

Precis så anar jag att bilförarna på parkeringarna tänker om mig varje dag.


Bonden vs Kungen


Woho! Kastade mig direkt in på vägen till Kungshamn. Som tur var så snackade jag med Calle hela resan som varade i 2h och 20 min. Dock började vi snacka innan jag ens kommit på bussen, så ca 2,5h av calle snack vilket bygger på:

1. Att han bor i sitt pojkrum som är inrett med pokaler.
2. Att han inte har ett arbete.
3. Att han inte har några pengar att gå på krogen för.
4. Att han föräldrar vill kasta ut honom.
5. Att det inte finns några brudar och om det dyker upp någon, så vill de ändå inte följa med honom hem pga att han just bor hemma i sitt pojkrum med pokalerna.

När vi lade på så var det ca 5 minuters bussfärd kvar, och när jag var inne i kommunen så var det första som slog mig: wow, man ser verkligen alla stjärnorna här. Inga strålkastare, blinkande ljus eller torn som lyser upp himlen och utklassar stjärnorna. Då inser man att man igen är på hemmaplan. Och att det enda man hör kl 22.20 när man kliver av bussen är sina egna fotsteg.

Det är större chans att bli översprungen av ett gäng vilsna strutsar, än att bli överkörd av en bil på gatan i Kungshamn under vintern. Och det är nästan mer sanning än överdrift.

Går in på uppfarten och trycker ansiktet mot fönstret så brorsan hoppar till men låtsas spela oberörd där han sitter och designar en logotype med sina enorma skullcandy lurar och min mössa på sig. När jag kommer in så noterar jag att han i vanlig ordning har badbyxor på sig. Alltid mössa, lurar och badbyxor. Nu har han äntligen tyckts glömt av sina dragon skidglasögon som han alltid gick runt med. Pappa satte ned foten när han skulle ha på sig pjäxor inomhus.

Han tycker verkligen han är kung min bror och så utomordentligt cool. Han äger allt han ser, dvs två hus. Det är hans kungarike och vi andra är hans slavar. Vi andra infinner oss i våra undergivna roller då man känner lite sorg över honom. För likt Calle så bor brorsan fortfarande hemma, men tycks däremot inte ha några planer på att flytta ut.

Mamma hade gjort lasagne och ställt i uterummet så den skulle svalna. Åh, mammas mat. Jag kollar på brorsan och säger: Du fattar inte hur bra du har det. Du betalar Inte en penny och får mat, pengar, boende. Han klappar sig på magen och ser odrägligt självgod ut.

Då förstod jag att det inte är så jävla konstigt att han beter sig som en beach/alperna konung. Han har allt han behöver här. Funderar fan på att flytta hem och rubba ungjävelns vardag lite.

Orka vara bonde när tvillingbrorsan är adlig liksom.



Fokk-ing Iddi-at

Sitter en tjej på bussen och skriker på en pojkvän i telefon, möjlig expojkvän måste jag säga. Hon har asiatiskt utsprung och skriker på kines-engelska.

Yoo a a fokk-in iddi-at. Yo knaw th-at?
A nhee ma id card, yo fool! Ya knaw th-at? Aaahfw! Faak-yoo, gho to hell!

Man tycker ju synd om henne, som träffat en sådan bedrövlig kille. Men allt blir så lustigt med asiatisk brytning. Går liksom inte att ta på allvar.


Pass på Vinter


5 celsius är det idag. Påväg till jobbet och det är inte ens kallt. Okej, kallt men inte så som det varit innan. 19e december idag liksom. På fredag skall det bli 8 grader. HURRA! Alltså, jag fullkomligt älskar snö när man är ledig och sådär men jag kan knappt uttrycka min glädje över hur SKÖNT det är att inte gå i snö, och att kunna andas utan att gråta av smärta i lungorna av den kalla luften. Minns förra året när jag gick i Kungshamn och höll på att smälla av, var Påväg att åka tillbaka till Madeira andra dagen. Men nuuuuuu sool och ingen snö. Yez!


Männen i hängslen


Danne & Bleckan. Mmm. Förortskillarna som startade Salong Betong. Från ingenting till någonting. Så freaking heta. Åh gud. I introt när de kommer upp ur vattnet i blöta skjortor och hängslen med massa massa bläck under huden. Men åååh. En man med skjorta, hängslen, tatueringar men som är osjälviska, snälla, godhjärtade män.

Ett stycke sådan tack!


Kväll, äntligen


Bah! Imorgon åker jag till Kungshamn efter jobbet. Har för första gången varit utanför dörren nyss om man inte räknar till o från jobbet. Lite headset snack med famljen och snart väntar 2 dagaaar av deeptalk med min mor. Skall bli fucking wonderful. Och fira 1st round of christmas. Skall få träffa farmor.. "Tänk på att detta kan vara farmors sista jul" PFFFT! Det har de sagt de senaste 15 åren, och hon har sagt det sedan jag kan minnas. Kärringen kommer antagligen trilla av pinnen senare än mig. Missförstå mig inte jag älskar verkligen min farmor men det är MYCKET snack och lite verkstad när det kommer till detdär dö partiet.

Tittar på Bridget Jones. Klockrent, in sooo many ways. Åhvadjagärtröttpåmän. Pallarnte.


4:e Advent

. 4e ljuset tänt. Det första har brunnit liiite längre än något av de andra pga att min söta sambo inte velat tända dem när jag inte vart hemma. Got to love her.


Det blev som vi ville.


Ett STORT jävla utrymme för missförstånd när vi ger av varandra du och jag. Jag vill men det går inte, kanske det går en annan gång om du vill då. Aldrig igen skall jag låta dig få känna doften av mitt hjärta. Få lyssna till min puls när du står mig nära. Jag skall cementera hela luften kring oss när vi ses, mina ord skall vara vattentäta och jag skall för evigt dricka alkoholfritt vin.


Crash n' burn


Sedan jag kom tillbaka från Madeira så har jag känt mig så otroligt deprimerad. Jag är trött hela tiden, ständigt. Jag vill inte gå utanför dörren, jag vill inte umgås med någon. Stackars Pernilla som får dras med mig. Tycker verkligen synd om henne. Igår frågade hon vad som hänt med mig. Jag har inte en aning. Jag vill bara sova. Sova, sova, sova.

Så vad utlöste detta? Jag som är så irriterande positiv annars? Först trodde jag att det var för att jag insåg att jag inte ville tillbaka till madeira, att jag inte hade den livlinan kvar om jag tröttnar här. Men jag tror inte det är det. Jag var ju hur nöjd som helst när jag åkte. Såg många saker som avslut, att det inte fungerar liksom och det var en otrolig befrielse att få se och känna det.

Men nu känner jag inte så längre. Jag känner sorg över det nu. Känner mig ledsen och väldigt skör. Vill ligga under täcket och stanna där tills att det gått så lång tid att allt är över. Tills känslorna förmultnat, eller att hjärnan rebootar och jag inte minns längre. Inte minns hur det var, hur det kändes eller någonting annat.

Sluta deppa då? Jo, det hade ju varit en lämplig lösning. Men jag vet av tidigare erfarenheter att man inte kan bestämma sådant. Jag är såååå sällan ledsen, och när det händer så har jag insett att jag behöver få crash n' burn. För att sedan resa mig och skratta i hundra år till.


Du om någon


Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig. Jag kan inte skilja på om jag vill vara med dig. Jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig. Jag kan inte skilja på om jag vill skada dig. Men du om någon borde förstå att man inte gör såhär mot mig.


Konstiga drömmar, från två perspektiv.

Jag drömmer de mest underliga saker. Och Mina vänner från Madeira är alltid med. Här om natten så drömde jag att Oskar drogade mig, att Mickan gifte sig med Marco för att Christina hade lämnat honom för Ryan i The O.C...

Inatt drömde jag att jag reste till mitt eget hus i Kungshamn dit jag blivit bjuden av Oskar. I huset var alla kidsen från Madeira, alla bodde i alla rummen. Svensson satt i köket och diskuterade med sin syster, som förövrigt inte bor på Madeira men var där. Dan och Krille satt i trädgården och rökte cigaretter och till och med Ishmael satt i soffan med massa Portugis tjejer. Bigbrother möter Playboy mansion i klara drag.

Jag hade åkt dit för att träffa Oskar, vi var tillsammans men hade inte setts på länge, för jag spenderade mest tid i Vara (vilket var väldigt långt bort i drömmen) och nu skulle vi äntligen få ses. Det gick hur bra som helst tills jag och Pernilla, som följde med mig till huset skulle gå ut och röka på kvällen och vi såg Oskar med en mörkhyad tjej med stayups och rosa korsett. Jag fick blev förbannad och gick till mitt flickrum för att packa ihop och lämna Oskar. Han bad om ursäkt 100ggn men jag skrek bara Fuck you, Fuck you (allt låter coolare på Engelska vadklart) och Pernilla satt och dinglade med benen bredvid mig och sa att hon hade förutspått detta och klagade på att hon ny hade storlek 46 på sin mössa..(?)

Helt plötsligt, så är vi i min morfars hus och den mörkhyade tjejen kommer på mig och Oskar i gästrummet. Hon blir helt förkrossad och skriker bara fuck you, fuck you till Oskar, som inte bryr sig det minsta och fortsätter där han avslutade.

Jag har aldrig drömt en sådanhär dubbelperspektiv dröm innan. Känslan av tjejen som blir bedragen, och senare vara den som han bedrar med. Vinklad från två sidor. Mycket märkligt, men hade gärna drömt fler sådana drömmar så man kan se allt från två perspektiv, särskilt alla mardrömmar jag drömt varje natt sedan jag somnade i gästrummet på Madeira. Skumt.


Like she said


Och jag saknar dig mindre och mindre
det kommer annat mellan och det är bra
jag saknar dig mindre och mindre
jag har glömt dig en vacker dag.


Happyface

Och seeen... Kom det dåliga samvetet.. Eller utpressningen kanske.....


Sadface

Skickade ett meddelande till min mor om att jag saknade henne... får tillbaka detta ! VAD FAA-AAAN?


GR8 day @ work

Ligger och kollar på Harry Potter. Det är lördag och jag har haft en TOPPEN DAG på jobbet idag! Kanske behövde jag ett jobb-breakdown igår. Kanske var det bara idag jag kände såhär men WOW vad jag har skrattat! Med mina kunder vadklart. Alla är suuuperduuuper stressade och all julmat inhandlas nu. Inte haft en sekund över idag i kassan. ÅH jag älskar kassan! Såå mycket härligt folk helatiden och söta barn som klättrar runt och stirrar. Idag har jag också fått hundra komplimanger bl.a om mitt leende, mitt hår, mina smycken och att jag är den sötaste kassörskan i Sverige. Hur kan jag inte vara glad?

Och, OCH den söta killen på jobbet tittade efter mig idag. Wowowowooow! Japp, jag noterade det flera gånger när han lutade sig åt höger. Göttju! Han kanske inte är gay ändå? Eller så vill han bara veta vilken brun utan sol jag använder. Skulle ju kunna vara så också faktiskt.

OOOOCH! Min kollega som alltid är supertrevlig mot mig sa idag "skall du till skridskovägen och fira jul eller?" jag blev lite avlägsen och sa nej. Sen frågade jag hur han visste vart mitt hus låg. Då skrattar han och säger att han varit min granne!! Seriöst, vi är typ 12 hus på gatan. Jag vet vilka ALLA är, men tydligen inte deras barn... Samma sak med min andra kollega som OCKSÅ kommer från min gata. När hans mamma kom till jobbet så kramade jag henne, det var så kul att se henne och när min kollega står bredvid så slår det mig : HELVETE, vi har ju vuxit upp på samma gata, detta är hennes son!!

Hur det kan ha undgått mig förstår jag inte riktigt. Kan bero på att herrarna är 30 År kanske? Men jag brukar ju ha koll på de flesta 30åringarna ändå. Hur som haver så är vi nu 3 st från samma GATA uppvuxna 15 mil från vårat jobb som arbetar tillsammans. Underligt ändå.


Av, inte i.


Jag är kär i bilden av dig, inte i dig.


DK vs SWE

Men ååh. Har bara gått någon dag och jag är in a BIG Need of lite mentor talk.


Frisörer

Snackade med mickan igår.

Hon har klippt sig hos "bögarna" som hon kallar dem, och i vanlig ordning så klipper den förmycket. Precis som alla jävla frisörer alltid gör. Det är som om de får provision per millimeter som ryker. Jag och mickan funderade på om de senare sopar upp allt håret från golvet och väger det som på fångarna på fortet och på så vis får den som klippt mest, mest pengar då dennes kunders hår väger mest. Inte helt omöjligt må jag säga.

När en frisör ser att man är lite missnöjd så drar de nervöst i topparna som om det vore ärmarna på en för kort tröja och säger " Jag tog det som behövdes"
Jaahaaaaaaa! Okej. Vad märkligt att plastikkirurgen bara fixade näsan och inte alla andra skavanker som kunden hade, för det behövdes ju faktiskt justeras, och ingå i priset. Vaddå behövdes? Isåfall borde man ju kunna vända på det? Hur kommer det sig att Snubben som lagade spisen inte drog in fiber i lägenheten, bytte alla vitvaror och kaklade om badrummet då, för det BEHÖVDES verkligen.

Varför tar många (kan absolut inte klandra alla, men alla som jag har hamnat i stolen framför) sig sådana stora rättigheter? Man må ju få det man ber om eller? Tror inte man får en Brazilian om man ber om en bikini wax liksom, för att hon tog det som behövdes? Jag menar som
Mickan nu.. Hon BAD de tom. att inte klippa mer än hon ville, men se. Den gyllene regeln i salongen är "Frisören har alltid rätt"

Och när de stirrar på sig själva i spegeln, och säger "Jag tog det som behövdes" så skall man känna sig dum. Dum för att man inte vet sitt eget bästa gällande hårvård, och för att håret var sååå slitet att de var tvungna att ta 14 cm mer än man bad om. Och så får man skämmas, och sen skäms man ännu mer när man lämnar salongen med en ofrivillig snaggning.

".. Jag vet, men det behövdes verkligen" säger man när folk påpekar att Frisören tagit en bra bit på längden. Man säger det för att man inte kan erkänna att man även denna gången helt ovetandes berövades några centimeter. Då låtsas man som om man faktiskt tyckte det behövdes och att man är så jävla mån om sitt hår. Jovisst.


Bra beslut är bäst

Står och väntar på detta enorma fordon som skall ta mig till mitt jobb. Glad? Mja, halvnöjd. Sitter en tjej på hållplatsens bänk och sover, eller bara har stängda ögon. Hon är vid liv iallafall för hon öppnade ögonen när jag gick förbi henne på den grusade trottoaren. Rosa nagellack, rufsigt hår och läppstiftet som oklanderligen tröttnade att sitta på läpparna vid 4 snåret inatt och har vandrat vidare åt både norr och söder. Är jag glad? Ja, superglad för att det inte är jag som sitter där och luktar sprit och kroppsvätskor. Gillar fan att jobba helger. Det är riktigt gött faktiskt.

Och efter 8 dagar av konstant alkoholintag på Madeira och den baksmälla som kom efter det som liknade en avtändning så är jag inte det minsta sugen på att sätta ett glas med någon procenthaltig dryck till munnen på ett bra tag. Bra tycker mamma, bra tycker Sara.


Morning morning.

Åh godmorgooon! Ligger i sängen med Pernilla och käkar frukost och dricker kaffe. Kollar på Nyhetsmorgon Lördag. Lätt bästa programmet. Även om SVT är i särklass bästa kanalen.

Är Ernst Kirchsteiger mysig eller bara jobbigt töntig? Kan inte bestämma mig riktigt.

Googlade precis Ernst.. Och jag tror jag har bestämt mig nu. Skrattar högt och visar Pernilla, som skrattar lite och säger sen; Neeeee, men han är väääl guuuuulliiig!

Öh, nä?


Hallå tiden?

Men HERREGUUUUUD! Vart fan tar tiden vägen? Var det en VECKA sedan fredags? Måste sätta påminnelser på mobilen, för jag vet inte ens när helgerna dyker upp längre. Min vän sa i telefonen förut att det var fredag idag. Sjukt, SJUKT!

Ligger i sängen och kollar på På spåret. Funderar över vad jag skall göra. Måste. Säga. Upp. Mig. Orkar inte slösa massa tid på ett ställe där jag inte viöl vara. Nejnejneeeeej!

Så Sara, vad hade du tänkt dig? Well.. Finns en del jobb på disneyland i paris! Hade vart awesome rags att dra dit. Jag o calle skall ha platsbanken date på söndag, söka massa utlandsjobb.

Är det inte lika bra att vi drar till Madeira igen då Sara? Jag skrek nej, men pausade och fick tänka efter. Svarade inte ens. Eeh... Är det? Jag är 22 år gammal. Om 2 år så är jag 25. Då har jag hört att man skall hitta en man som man tycker om. 2 år har jag på mig. Skall jag spendera de åren på madeira?

Really?

Baraaaaa jag hittat något att göraaa snart. Har gått 1 dygn sedan jag kom hem, och jag har fullständig panik. Måste leva lite! Förfaan!
Ge mig ett alternativ nu då, gud eller någon.


Home

Visst är det golden moments man har när man sitter i solen och dricker vin med vännerna. Man har poolen vid fötterna och skuggande palmer. these are the days. Tänker man, eller i mitt fall säger. Man kan liksom inte tröttna.

Tills man kommer hem. Går en promenad med sin bästa vän i armkrok, det småregnar men är inte så kallt. Vi går in på en pizzeria och väntar i "10 minuter en kvart." Sen går vi hem, äter och kollar på Tomten är far till alla barnen. Skrattar och tjafsar med varsin familjemedlem över sms. Idag är det den 16e december, snart jul. Och jag skall aldrig igen fira jul någon annanstans än med min familj i sverige, utan palmer och utan en pool.


Cheek to cheek


De tre musketörerna

Sara, Mickan & Malon!


Avtändning-ish!

. Efter att Silva kom till Santa Cruz för en mysig middag på torget så hann klockan bli 22 och en dusch senare så låg jag på hotellsängen, kollade på skynews tills klockan var 24, då packade jag ihop mina stuff. Men när jag reste mig från sängen så var jag genomblöt och sjukt snurrig. Checkade ut från hotellet, Åkte till flygplatsen och klev på planet efter en chinesa i disken de öppnat på flygplatsen bara för oss pensionärer. Sedan satt jag med huvudet i knäet och mådde riktigt jävla dåligt. Frös, skakade men det rann liksom av mig, som om jag satt i en bastu. Trodde att jag blivit drogad. Men uteslöt det, då även om de unga killarna bakom disken var vidriga så troooor jag inte att de skulle få för sig det klockan 02 en torsdag på en flygplats. Anar att det har att göra med 3h sömn på 2 dygn! Och ett stadigt alkoholintag i 8 dagar straight. Bravobravo.

Blir ju såååå känslig när jag inte sover. Innan jag gick på flyget så tittade jag ut över Madeiras belysta berg och börjar gråta. Ja, jag fick ju behärska mig vadklart men jo.. Jag som ville åka liksom, men det kanske är att jag vet att jag antagligen inte kommer tillbaka.

Tillslut lade jag mig i 3 sätet med benen uppvikta mot magen (avskyr när folk ligger så, känns respektlöst mot både passagerare och personal) men nu var det kris och jag var långt ifrån mina sinnens fulla bruk, och jag var SÅ rädd. Har aldrig känt så under en flygning,
Men beror ju på att jag befann mig i något avtändningsläge tror jag. Vedervärdigt. Nu har jag sovit iallafall någon timme och mår bättre.

Behöver fan sömn för att fungera normalt.


Iloveyouman

MdK & SJK är en bra kombination i alla väder.


Stuck!

Wihuuu inställt flyg och stannar på ett hotell med endast par ! Får flyga imorgon och jag som verkligen ville hem, hem heeem! Nåväl. Ny är jag fast i Santa Cruz och det är sååååå sjuuukt fiiiiiint! Hittar inte ett endaste supermercado dock. Men fint äre!


Last night, part 3.

Sedan fick jag bittert säga farväl till Erik & Jens Som kom förbi för en hejdåkram. Lite sorgset ändå. Men sen drog my, mickan' malin o jag till Yankees och mötte upp Oskar o Linus!! Det var dock ganska roligt, så roligt att vi drog vidare efter att de stängde på Yankees och drog till Whole in One, tills att de stängde. Och fick hålla tårarna i styr när jag sa hejdå, ses en annan gång till My. Somnade vid 4 tiden inatt och klockan ringde 7. Fick krama mickan hejdå imorse innan jobbet. (vilket alltid är känslosamt) UUUUURRRSSSCCCH!


Last night, part 2.

Jorå, sen efter att ha letat efter bakplåtspapper forever utan framgång så åkte vi hem med ett kilo pepparkaksdeg (medtaget från sverige, claro!) och sen så bakade vi för fulla formar! Hade inget mjöl, så mickan undrade om vi inte kunde ta välling från när malins syrras barn var här. Funderade en stund på om
Mickan skulle kunna tänka sig att baka med allt, bara det är i pulverform och vitt. Sen skrattade jag o My hejdlöst åt lille mickan.

My gjorde ett L och ett M och ett hjärta av som pepparkakor. Som då självfallet står för Linus och My. Då skrattade jag och mickan åt My och sa att hon var en tönt. Då ringde hon Linus för att han skulle säga att det var sött, men linus sa att my satte honom i en lite dålig sits genom att tvinga honom säga att det är sött fast han inte tyckte det. Vilket inte var svaret hon ville höra. Så.. Romantikern My tar fram kniven och hugger sönder bokstaven L och slänger den i soptunnorna.

Vi kavlade med varsin tom vinflaska och drack ur en samtidigt som vi skapade hutlöst fula peppisar. Julmusik, julljus och bakning. Mmmm!



Lastnight, part 1.

Igår eftermiddag drack vi och käkade club sandwich på FX. Servitörerna inledde med att säga "sooo... You survived" Det var My, jag och Mickan som var där. Han måste på något underligt sätt, noterat att vi var lite runa om fötterna i Lördags. Lite pinsamt är det allt. Dock så sa servitören till mig första dagen på Egosh "caneca?" när jag mötte henne i dörren. Caneca är då en halvliters öl. Kändes bra när jag inte vart där på 8 månader och man får en Caneca? Och inte ett hej liksom. Nåväl part one är över från gårdagen!


Here we go again.

Det är stunderna som aldrig upplevs i sverige, pga klimat, pengar och att alla som umgås alltid är likadana. Satt med tjejerna på balkongen, drack rödvin, bakade pepparkakor och lyssnade på julmusik. Dansade, drack och skrattade. Idag sa Mickan " jag har vart på så sjuukt bra humör idag, och det beror på att jag inte har skrattat såhär mycket oå länge. VAD skall jag göra sen?" Jag blev ledsen, men ändå glad. Hon har skrattat så mycket denna veckan att hon vart på obotligt bra humör på jobbet idag. Det är ju HELT fantastiskt! Faaaaaan vad jag tycker om dem. Mina tjejer o killar här!!!!!! Och jag är inte den som gör utropstecken, hur dramatisk jag än är. Sen gick vi o mötte upp oskar o linus för 22 middagen, sent men ack så gott. Gick vidare och skiljdes åt sent.

Livet har sina lustiga sätt att visa vad man behöver, vill och skall på och denna veckan var otroooooligt lärorik när det gällde de sakerna. Tack du eller det som fick mig att fatta att det man har är nog bättre än det man trodde man ville ha, och gräset är SÄLLAN grönare på andra sidan. Obrigada !


@ The Office

Sitter och hänger på kontoret. Brukade gilla det. Nu rycker det typ bara i mig. Stirrar på klockan. Wanna go, go, go. Väntar på att Mickans tid skall tickas ut.. (på jobbet alltså) och sedan att Myran skall komma ner o joina oss. Skall baka PEPPARKAKOR idag och lyssna på Julmusik. Så himlans nice ju! Sen åker jag imorgon. Woopidoooh!

Teatro then


Teatro now


Silverfisken

Min förtjusande väninna Silva som alltid håller i mig när jag är full, som alltid lyssnar på mitt eviga gaggande om livet, familjen och kärleken. Och som alltid skrattar så hejdlöst åt alla mina historier så jag tror hon tycker det är värt att påminna mig om att man inte skall luta sig mot ett tält när man har ex antal promille i blodet. Eller aldrig annars heller. Världens isärklass klokaste kvinna. Fo sho!


Hetsätning 1.0

Zzzz. MmM vad jag har sovit gott. Imorse var jag helt säker på att jag skulle gå till jobbet. Men icke. Nu ligger jag i sängen, äter en frango toast från världens i särklass godaste toastställe - Egosh och dricker kaffe. En iphone en ipod och en bok. Sista dagen idag, och jag är inte det minsta stressad faktiskt. Jag är inte här för att sola. Jag är här för att träffa vänner, dricka mängder av vin och njuta av att inte vara i Göteborg. Och shit vad mycket maaaat jag har käkat. Igår tillexempel. Så började jag ju med frukostbuffé på Tivoli ocean park hotell med moses, kim o linn. Till lunch blev det sushi buffé med linn, marcus och my. Och till middag pasta i stan med mickan, malin och silva. Känner mig verkligen svullen och det känns som om jag ibland antar någon gravid-gång. Inte fagert. Hem och tatag i det.

Här är Egosh café. Lite mer spritsorter än på ett café i Sverige änna.


Flashback

Det är tisdag och flashback från lördagen slutar liksom inte dyka upp. Inte hela stunder, men ord liksom. Orden är de värsta. Usch. Alltså egentligen bryr jag mig verkligen inte om saker jag gjort mot nära vänner. Jag menar, de VET ju hur jag fungerar i vissa fall under alkoholpåverkan. SAMT att jag aldrig skulle göra dem något illa. Och om man inte gör någon illa, så borde man alltid kunna skratta åt det som händer. Vilket deflesta gör, Mycket mer än mig.


Free time

Stirrade på en flaska duschkräm på malins badkarskant medans jag borstade tänderna nu. Den är från Nivea och heter Free time. Det är ju ett verkligt accept på att man lever i ett hektiskt liv. Javisst man tar en dusch och har sin egen tid, men en dusch måste man ju ta, folk lär ju bli ännu mer stressade för att man alltid nomatterwhat måste ta en dusch. Free time. Naa. Spare time betyder ju fritid men free time? Tror inte att det är många som hinner ta en dusch och känna att det är ens egen tid. Förutom jag då kanske. Men ändå free time.. Skall man döpa toalettpappret som heter "your own break" då eller?


Men ändå...

.... Så när jag sitter här. Med linn som jag känt sedan 2008, malin som jag klickade med direkt efter någon timme och väntar på mickan som jag totalt älskar ovillkorligt. Dricker vin, kollar ut över solnedgången och det blåa havet. Med malins pressningar om att jag skall stanna. Faaa aaaaaan vad fint det är. Man vill liksom stanna forever. Hoppas att det inte kommer någon morgondag. Vara här, precis här på balkongen med kapten röd i högtalarna. För evigt.


Försköning

Vet att folk förväntar sig lite uppdateringar här under semesterveckan men det finns så mycket annat jag måste hinna med. Långsamt dö tillexempel. Som jag håller på med right now. Lördagen kom, julfesten också och igår började vi förtära 5liter vin innan vi ens nyktrat till. För att försvåra bakfylleprocessen liksom. Lyckades galant och jag satt idag på hotellfrukosten och skakade och mådde uruselt. Tror inte man kommer runt baksmällan. Oavsett försök. För den kommer ju dagen efter man slutar dricka lik förbannat. Pfft. 22 år. Dumjävel. Ser på madeira med andra ögon lite. Insett att det inte alltid är så jävla awesome som man minns det. Man förskönar allting. Men det är ju gött, men blir då ohyggeligt rastlös här. måste jobba liksom, det jag saknar. Idag snackade jag o my om ångesten madeira ger oss. Vill bara lägga mig i sängen och sova bort all tid. Men det kan man ju inte göra. Känns otroligt sorgligt att säga, men är nog säker på att detta är mitt sista ö-besök. Saknar mina vänner här vadklart, men när allt kommer omkring så finns det inte så många kvar.


Friday

Mycket folk att träffa, mycket vin att dricka. Idag flyttar jag hem till mickan o myser lite efter två nätter spenderade hos oskar. Han såg sådär nöjd ut när jag låg kvar och han gick till kontoret. Så är det med semester, tänka sig. Igår var jag dock uppe vid halv 8, och spenderade dagen på kontoret och sedan med myran, erik, jens o linus och några flaskor rött. Im doing just fine!


På planet, äntligen.

Okej. Sitter på planet nu. Det är väl bra, i guess. Hoppasnu bara jag kommer fram till Mad-island. Hade varit typiskt om planet störtar o jag ställer till med något kaos nu när det är julfest o allt. Hör alla sucka o säga att det är typiskt att jag ställer till drama. Nu åker vi! Soo long!


OhHowLame

Funderar på att börja måla naglarna på flygplatsen. Men risken finns ju att Golfklubben 65+ svimmar av här av doften. Crap. Glömde ju nagellacks borttagningen. Undrar vad jag mer glömt. Hum.. Förväntat mig ett par obehagliga överraskningar när jag landar. Åh, glömde handduk, schampo och balsam också. Kan ju dock införskaffa sådant på ön, de har ju livsmedelsaffärer. Drar på lite swedish house mafia och ser vad grannen tycket om detta... Kanske skulle man unna sig en shot i baren trots allt. Åke 90 här bredvid kanske är på. Man må ju fråga. Friskt vågat, hälften vunnet. Önskar ibland att mina föräldrar inte lärde mig den meningen. Känns som om mitt liv blivit lite lugnare om jag inte gått efter de ledorden.


@ the airport

Landvetter airport! Stod upp 4 imorse, 30 min innan klockan ringde. Kl 05.58 var jag på väg. Alla har varit väldigt noga med att nämna att jag måste vara i GOD tid när jag skall åka. Jag var först av bussen, som silva lärt mig att man skalll vara vid charterresor med pensionärer och var alltså först i incheckningskön. Vet inte om man kan kalla det kö om det inte finns mågon kö. Men sjukt kvick var kag, vilket jag ångrar. Sådär tokakoj är det ju inte att vänta i 2h. Kom igenom säkerhetskontrollen utan ett pip! Aldrig inträffat innan tror jag. Jag o oskar blev visiterade sist, och en gång hade jag trampat på en skruv som gått in i klacken och pep varenda jävla gång, medans jag stod som ett öivslevande frågetecken. Jag och PRO sällskapet har det gött här. Hoppas en snubbe bjuder mig på whiskey på planet. Gubbe menar jag självfallet, gubbe. Eftersom jag innan lyckats hamna bredvid mannen som gjort Göran Perssons höftledskula så känns det som om det inte skulle vara tväromöjligt änna. NAAAAAJ! Planjäveln är försenad. 30 min, no biggie men när det väl börjar med en försening så eskalerar det bara. Det om något lärde man sig i telebranchen.


Black out

Jag och pernilla har varit bästa vänner i snart 7 år. Och idag sa hon att hon aldrig sett mig så full som jag var igår. Och jag inte säga emot henne. Jag var fasansfullt full. Jag har minnesluckor från 21 tiden. Jaha, och hur kommer detta sig då fröken? Jo min lillasyster Skulle ju komma och fika, och hon tog ju med sig sin .... Pojkvän då ja. Så, jag insåg att här behövs det vin. Jappjapp. Jag orkar inte ens förklara vad som hände, men jag kunde inte ens stå upp, det eskalerade och blev sämre än en fika med syrran hade blivit. På alla sätt o vis.


Im just not there yet.


Min lillasyster fyller 19 år nu i Mars. Jag tänker mig henne fortfarande som 13, 11 eller 9 år i vissa fall. Ingen får mig att bli så uppstressad, ledsen, orolig och jag kan inte ens räkna alla sömnlösa nätter som jag spenderar med att tänka på henne. Oroa mig. Hon är riktigt intelligent, rolig som fan, rapp i munnen och så oerhört snäll.

Well. Hon träffar en kille, eller nejnej. Hon är ihop med en kille som är några år äldre än henne. Han har också pundat, hållt på med kriminella saker, är full av tatueringar och har vid ett tillfälle mordhotat henne. Han var tillsammans med en annan tjej när han träffade min syster, som han började ligga med, och hon föll - givetvis för honom. Han sa att han inte var tillsammans med tjejen längre och ville vara med min lillasyster, men vid 2 random tillfällen så såg jag dem ihop, och med en förlovningsring på fingret. Great guy som ni förstår!

Saken är nu den, att hon säger att han har förändrat sig. Han har skaffat ett jobb här i Göteborg och han är inte tillsammans med sin gamla fästmö längre, för han är tillsammans med min syster. Denna man har vid flera tillfällen varit otrogen mot sin tjej, och med all säkerhet mot min lillasyster också. Min syster har pluggat i Kalmar nu och helt plötsligt, simsalabim så har hon och denna snubben flyttat ihop i Göteborg. Han får ju givetvis inte stå på sitt kontrakt själv, så hon står också på kontraktet på lägenheten. Gissa om jag är glad? Jag är så otroligt oglad, missnöd, orolig och ledsen över detta och det är resterande av min familj också. Jag blev så trött på allt när hon flyttade ihop med honom nu, att jag gick i godo med att inte träffa henne mer. Jag blir så ledsen när jag ser henne. Besviken liksom. Men hon är ju kär i honom, och det lär ju aldrig någonsin vara föralltid. Men ändå, det är nu. Det är pågående. Och jag känner mig som världshistoriens sämsta syster som inte kan stötta henne, vara glad för hennne i detta. Dela det hon känner, hennes glädje. Men nej. Jag är övertygad om att hon kommer hoppa av skolan, och han kommer få sparken från sitt jobb och bedra henne när han än får tillfälle. Hon kommer få stå där med hjärtat krossat och med hans räkningar upp till öronen.

Vart är din tilltro Sara? Well, jag tror alltid bra om människor. Jag avskyr när folk droppar negativa kommentarer om folk de inte känner, eller något i den stilen. Jag tycker synd om folk som inte har tro på andra människor, för de är inskränkta och rädda. Men nu är jag likadan. I denna situationen kan jag inte tro, eller tänka att det kommer gå bra. Och jag är så ledsen för det. När jag träffade mitt ex som är 25 år äldre än mig så var min lillasyster den första som sa; Lägg av. Sara är kär i honom, det kan inte hjälpas. Nu är det så, och vi får ta det. Man väljer inte vem man är kär i. Hon var 15 år när hon sa det. Jag sa att hon var klok va? Och jag som 22 år kan inte ens säga samma sak om henne idag. Kanske beror det på att han faktiskt inte alltid har behandlat henne rätt, och har gjort henne så otroligt ledsen så många gånger. Men nudå. Nu gör han henne ju glad. Är det inte dags för mig att stötta henne nu när hon tagit detta steget då? Jag kan ju vara förberedd på att det kommer gå åt helvete, vilket det kommer. Men undertiden så kanske jag kan unna henne det? Är jag inte en sådan storsint människa att jag kan göra det? Isåfall säger denna situationen mer om mig än det gör om henne. Ingen i min familj har varit positivt inställd till detta förhållandet. Ingen. Och det har gått så långt att min syster har sagt att hon kan tänka sig att bryta med oss, om vi inte accepterar honom. Mamma släppte allt och lät honom komma in i hennes liv, men jag är inte lika stark som henne. Jag KAN inte låta det hända. Im just not there yet.



Jag vet, jag vet. Jag är bara så otroligt rädd om henne. Jag älskar henne villkorslöst och jag har varit så dömande i detta. Så dömande att jag tror att hon inte ens kommer vända sig till mig när det går åt helvete. Och det är det sista jag önskar. Jag måste få henne att vända sig till mig, måste få henne att veta att jag är här. Nu har jag redan sagt till henne att detta är det största misstag hon någonsin kommer göra. Hon vet att jag tycker det nu. Så, kanske är det dags att bara let go. Skadar han henne, så vet jag inte vad jag kommer göra.
Min manliga vän frågade mig i somras om jag ville att de skulle fixa någon som fick bort honom. Kanske inte döda, men skrämma. Fast jag vet att han menade döda. Det som skrämde mig mest var att jag tänkte på det, funderade på det innan jag skakade på huvudet. Till saken hör den att jag minuterna innan hade brutit ihop när jag pratade om min syster och hennes pojkvän. Min vän är bara rädd om mig, och om henne. För de har klickat väldigt bra de två. Blivit fina vänner på något plan som de endast kunde bli genom att inte känna varandra så väl.  Han bryr sig. Jag är så jävla tacksam. Men, detta är on me. Som syster, som vän och som människa.

Så, idag frågade jag henne om hon ville komma hit. Fika, se på film, gå på Haga Julmarknad eller något annat. Jag frågade till och med om vi skulle köpa massa rödvin och lyssna på julmusik. Sedan kom det. Jag sa att det var okej att han följde med. Det tog emot, men det var ganska enkelt ändå. Några ord i ett sms. Han kommer inte att komma.. han vet vad jag känner för honom, och det kanske är bra om han låter bli att komma. Men någon dag så bör vi kunna sitta vid samma bord utan att jag tittar på honom och känner ilska, avsmak. Hoppas den dagen kommer snart. För tydligen så är detta ett problem som är mitt. Som jag måste hantera för att ge min syster det lugnet hon behöver. Fan vad dum i huvudet jag är. Fan.


OnTheDesk


Newstuff

Har verkligen blivit HOOKED på att göra om bilder. Om ni inte redan noterat det. Ligert!


This beautiful monday

Precis kommit in från en vacker promenad. Ja precis vacker. Gräsmattorna är fortfarande somrigt gröna, och det är sol. 5e december och jag gick i vårjacka och leggings. Otroligt! Jag är såå glaaaaaaaaaaaaaad! Wiihu!


Isbaren #1

Angelica och Jag


Isbaren #2

I denna vackra bar endast gjord av Isbänkar, stolar, bord, väggar, bar, hyllor, glas så stormtrivdes sällskapet. Liiite för kallt om fötterna dock. Men ack så mysigt.


Jul på Liseberg

Vi tog en impulsiv tur till Liseberg och drog in på Isbaren och tog en drink. Jag tog en Vargtass. Drack drinkarna i isglas. Riktigt awesome! Man fick värmekappor med luvor på sig när man gick in, och stora vantar. Riktigt ugly. Man såg ut som en zackosäck. Men sjukt fancy bar. Allt i is. Mitt skämt gick sådär halvhjärtat genom, när jag bad bartendern om lite is i mitt isglas. Haha. Jag skrattade iallafall högt och ljudligt, vadklart. Sen gick vi till en värmestuga. Luften ute kändes som varm vår när man kom ut från Isbaren som låg på 10 minus. Lite glögg och en mysig promenad genom parken som innehåller 5 miljoner lampor. Riktigt nöjd.

 









Antidote


Dra och bada. Herrejävlar vad jag love, love LOVE denna låten. Så sjukt fino. Swedish house mafia med Knife Party.

 


Bakfylla hos andra


Kom in till Stan, in i lägenheten och in till en en förfest-efterfest. Fast gästerna låg och Sov, givetvis.
Jag som hade sett fram emot att komma hem, slänga mig i sängen och kolla på Söndags TV. Men nix. Sängen var ju upptagen. Så, jag satte igång med att dammsuga, dammtorka, vika tvätt, plocka undan fyllemat, vinflaskor och allt annat som dyker upp efter en helg. Grejen är den att Joel kommer, och jag vill inte direkt att han skall se lägenheten såhär, och då en av oss ligger utslagen i sängen så få den andra städa upp krigsfältet.

Jag har någonting riktigt emot bakfulla människor. Eller, egentligen inte människorna i sig. Men att låta en fylla göra så att man förlorar en hel dag efter. Jag har som alla andra givetvis legat och kräkts dagen efter, men jag försöker alltid alltid göra någonting ändå. Jag får panik. Skulle ALDRIG sova bort en hel dag. Aldrig någonsin. Visst är det ju fantastiskt gött om man är ett par som ligger och skrattar.. eller för all del gråter över gårdagen tillsammans. Kollar på en film eller whatever. Men jag skulle aldrig lägga mig och sova bort en dag. Man har ju sig själv att skylla. Därför jag inte känner någon empati för någon som druckit sig till det tillståndet dagen efter. Jag blir mest irriterad liksom. Vi är ju vuxna människor - faktiskt. Sen får man ju självklart göra som man vill, men jag fattar inte att en DAG är så obetydlig att man kan sova bort den. Fattartinte. Men vi får väl se när jag inviger min första fylla snart. Kanske är det jag som tar upp någon annans säng och låter någon annan plocka bort efter min fest för att de väntar gäster. Man kan ju aldrig veta. Men jag skall göra allt som står i min makt för att inte låta det inträffa.


The walk of shame, I don't miss you.

Jag är så jävla glad att jag inte var ute igår. Glad, glad, GLAD! Min väninna ringde nu, hon var någonstans i johanneberg och hennes röst när hon insåg att hon var på Mölndalssidan var inte jättestabil. Hon gick the walk of shame, visste inte ens vilken gata hon var på, och hade inte ens legat med personen hon gick hem med. Jag ångrar mina tankar jag hade här om dagen, att jag längrade efter att få vrida mig av ångest efter en utekväll. I take it ALL back. Längtar inte alls längre. Vill inte bli full o bakfull och dum och vidrig. Neheeru. Enough nu.


Thesweetestkid

Jag frågade igår varför Axel hade ett chequita klistermärke i pannan. Men det var tydligen ett blått blåmärke. Givetvis. Den stökigaste ungen på denna jorden har ju givetvis trillar, slått huvudet i en rutschkana och belönats med detta blå kastmärke. Min lilla sötnos!


Under kontroll

Släckte precis lampan, lade mig bekvämt under duntäcket och lyssnade på regnet mot fönstret och på alla medelålders halvfulla människor som passerar på gångstigen utanför. Jag tänkte; Gud vad skönt att vara medelålders, veta vad man vill göra, och gör det och har full kontroll på sitt liv. Tog en sekund för den tanken att bytas ut mot en annan: Precis så tänkte jag när jag var 16 år och fantiserade om att bli 20+. Sekunden efter det så fylldes Huvudet av tanken HA HA HA! Ja.. Ni förstår vad jag menar. Är numera 20+ och har inte en fillial i livet som platsar i facket "Under kontroll". Bara att hoppas att jag passerar på gångstigen om 20 år, fullare av middagsvinet än jag vill erkänna och har, inte nödvändigtvis allt men iallafall någonting under kontroll. Må det vara kolesterolhalten eller golden retriver hunden. Vad som helst egentligen, bara något som man kan stoppa i fackjäveln.


Saturdaynightcalm

Oyoy vad jag har varit sugen idag. På utgång alltså. Ett absurt behov växte fram efter morgonshottarna och en miljongångers spring fram och tillbaka till tvättstugan, lite Röj hemma och Sminkning till radions mainstream music. Swedish house mafias senaste låt kan verkligen få mig att vilja get waisted mitt på ljusa dageni. Antar att det är relativt god kritik. Jag åkte ju till familjen för en lugn eftermiddag o för att överväga mina alternativ inför natten. Jag stannade här. Med mys i soffan, så mycket bättre på tv:n och nu med en bok, en kopp te, snus och joshua radin i öronen så kan jag inte säga att jag för ett ögonblick ångrar mig. Riktigt nöjd, nyduschad och lugn ligger jag i sängen i mitt rum hos min moster. Det enda som fattas är ett par läsglasögon Som jag sååå gärna vill ha, men har (tyvärr) klanderfri syn. Well, I am very happy for that men det är så grymt snyggt med glasögon och jag vill verkligen ha ett par ovavsett utseende, som jag kan kombinera med en blöt knut mitt på huvudet. Och en badrock tack. Fast jag har ju 3 kimonos som jag kan ha istället förstås. Mmm joshua radin.. Jisses vad fint.


Need a joint

Herreguuuuuud. Skulle verkligen behöva en joint just nu. Detta testar verkligen nerverna. Axel har limmat ihop varanda finger med superlim och ville får flippen för att huset är skevt. SKEVT. Jag mår typ illa av all stress. Och hela jävla mobilen är full av lim, precis som min kavaj tack vare små klibbiga händer. OHMYGOD.


Pepparkakspsykbryt

Herreguuuuuuuuud. Helt rätt dag att starta med 2 shots. Bygger pepparkakahus med kusinerna och har sällan varit såhär nära en hjärnblödning. Det har rasat 3 gånger.. Och jag känner ett mycket tungt ansvar på mina axlar för att fixa årets pepparkakahus. Snart smäller en ådra. SNART!


And how to get laid


How to not get laid


2nd round

Antog mina kollegors förslag på madeira med att öva upp toleransen. Så - 2nd round på Jungmansgatan kl 10.25


Morningshot!

Efter 5 veckor som nyktra idag, så inviger vi morgonen med varsinn shot! Vill man så skall man.


Holland



Satt nyss och mindes senast Sverige spelade mot Holland och en liten, liten del av mig ville att Holland skulle besegra våra Blågula killar bara för att få se MER av dem. Tycker det Holländska laget var bland det snyggaste som sprang på dessa gröna planer. Hoppas verkligen det är lika snyggt, om inte snyggare till sommaren.

Jag tror nästan jag är lite Holländare i blodet. Vill SÅ. GÄRNA åka dit, eller flytta dit ännu hellre. Skulle ju dit i september, men det blev avblåst för att jag började jobba i stan lite tidigare än beräknat. TYVÄRR.

Nu hoppas jag att min vän Sander som bor i Holland skall ta sitt förnuft till fånga och bjuda ner mig en vecka eller två. Eller en weekend kanske. Han är ju faktiskt Financial Accountant på en av världens ledande banker. Eh.. fria då Sander, FRIA!






Laundryroom

Jag och min sambo har hajjat detta med easy goodlooking. Det enda du behöver är ett riktigt snyggt läppstift. Skall du powerwalka - på med läppstiftet, skall du gå osminkad till affären - läppstift. Eller skall du upp och tvätta klockan 7 på en lördag. Sätt på lite läppstift, och du är klaaaar! Inget mer behövs. Du ser sådär oberört snygg ut. Jag har hela sommaren användt ett läppstift i korallfärg. Farligt snyggt. Men nu har jag gått tillbaka till mitt cerise läppstift, som införskaffades för länge sedan i portugalien. Pernilla har införskaffat ett liknande rosa och vi är med all säkerhet de snyggaste powerwalkande i göteborgs stad. Lätt.


Tequila



Saknar ju inte själva Tequilan. Men saknar känslan man har precis innan alla skall dra i sig minst varsin tequila. Förväntningarna, ovissheten. Vart kommer detta sluta, och alla skratten. Minns den natten när jag och Silva var uppe i 32 Tequilashots. Paid None. Inte någon av oss. Jag blev såklart bedrövligt full och skulle gå hem, men sedan började vi dansa någon typ av Dansk folkdans så hemgång var inte längre på kartan.

En annan grej är när Linus fick en flaska med Guld i. En tequilaflaska som smakade juligt och hade riktiga guldflagor i sig och jag skulle lukta på denne innan jag drack den. Slutade med att jag hade guld i hela näsgångarna och det luktade typ Jul hela kvällen. Smart att snorta upp tequilan fröken Karlsson. Alltid one step ahead.

Har säkert 1000 minnen av just Tequila. Det är ju faktiskt min favorit.

Åh. Fan vad lycklig jag kommer vara den dagen när jag skall shotta med mina vänner igen. Ingenting går upp mot riktigt bra Tequila en utekväll. INGENTING.






Världsklass

Världsklassfrukost. Fil, ekologisk cottage cheese, bär, havregryn, solrosfrön och physalisfrön. Med min favoritdryck, kaffe. Förtillfället Julkaffe. Klockan är bu 07:45 och jag väntar på att det skall ljusna ute. C'mon C'mon.


Grannanda

Klockan 06.50 sitter jag på en bänk och pratar om jultraditioner, göteborg och håkan juholt. Why? Jo, sara johanna karlsson hade tvättid klockan 07.00 på lördag morgon. Why oh why? Jo egentligen hade hon tvättid klockan 10-13 men eftersom hon kom på att hon utnyttjar dagen mer om hon börjar 7, så ändrade fröken tvättiden till denna tid. Och givetvis finns det grannar som inte heller vill sova, så here I am och gladerligen tackar nej till barkislimpa från grannen. Det är sådanahär saker som gör mig glad. Klockan är sju, det är lördag och jag talar med min förtjusande granne i tvättrummet. Det är grannanda det! Love it.


Picturemania


4


3


2


Fridaynightchillout


Colornature


Dödsfotboll

Portugal, danmark, holland och tyskland. Exakt den grupp som jag innan lottningen hade hoppats på, fast hade velat se sverige istället för tyskland i gruppen. MEN kommer bli drömfotboll! Så sjukt skoj. Ser riktigtmycket fram emot 6 månader nu. hurry up! Vill gärna resa ner till ukraina o se pojkarna spela boll!


Hemma hos

Vi har precis varit ute på stan och handlat lite fredagssnacks, och en kabel till tv.n. Nu har vi fixat alla kanaler, och kollar på EM lottningen. Pernilla har inhandlat vår typ 20e tidning om mode denna veckan som hon läser i väntan på att det skall börja. Sen är det idol och naturgodiskväll på agendan. Mysfredag.


The birds

Fattar ni att jag får se såhär vackra saker en fredags förmiddag eller? En man som matar änderna vid dammen, solen mellan de krokiga träden och alla otroligt vackra löv på marken.


Slottsskogen tour

Är i slottsskogen och kikar på alla djuren. Det är så fantastiskt mysigt och vackert.


Can't wait!


Talade precis med min förtjusande My. Hon landade på Madeira igår vid 23:45. ÅHÅ!! Skall bli så SATANS gött att ses. Can't wait. Hoppas nu hon följer mitt råd att umgås med Linus varenda sekund hon kan nu, så att VI kan ses varenda sekund sedan!

Drömde om Madeira inatt, men minns inte vad det var. Kommer säkerligen på det lite senare. Igår Drömde Pernilla att jag sa "Jag kommer inte åka med planet till Madeira på Onsdag. Jag är klar där nu." Och Maria drömde att hon vann 137 miljoner och köpte en lägenhet till mig. Fick ha lite framförhållning och sa till Mia att om detta nu inträffar, så vill jag inte ha en lägenhet i Sverige. Jag vill ha en i Italien eller i Frankrike. Man vet ju aldrig vad som är sanndrömmar liksom. Likabra att klargöra innan.

Vet dock inte riktigt vad det är jag längtar till när jag tänker på Madeira. Är det vännerna, eller är det någonting annat? Är det bara känslan av att vara där igen eller är det känslan av att lämna Göteborg för en stund? Något som jag ser ohyggeligt mycket fram emot är flygningen iallafall. Känns som om det var 100 år sedan jag flög någonstans. Jag är ju så satans flygrädd. Men jag ÄLSKAR när man är uppe i luften och liksom inte kan göra någonting om vi störtar. Om planet crashar så gör det, och jag kan inte göra någonting för att det inte skall göra det. Jag kan liksom inte kontrollera någonting när jag är i luften. Det är en sjukt skön känsla, och jag känner mig liksom spänd men ändå så himla avslappnad. Lite svårt att förklara tror jag.


Polish

Köpte tre riktigt snygga nagellack här om dagen. Sjukt snygga färger. Orange o guld har blivit använda hittills men inte det gröna. Kan inte ha gröna naglar och röda kläder när jag jobbar. Ser ju ut som någon julgransdekoration som är på språng då. Inte snyggt. Men till helgen kan jag nog kosta på mig gröna naglar under julpysslet!


Inget leg. Ingen Cancer.


Igår kväll hade jag min vän Mia i telefonen och jag beslutade mig för att gå till affären och köpa Julmustlight och snus. Jag berättar på ditvägen att jag antagligen söp bort mitt leg. för 5 veckor sedan, för jag vet inte vart det är nu och jag har ju inte letat efter det sedan dess för jag har ju inte behövt det.

Jag säger i kassan att jag skall ha en General White också. Och hon tittar på mig, sedan på headsetet och säger Har du legitimation? Vi är nämligen stenhårda här.  

- PFFT! HAHA ÖHH... NEJ det har jag inte, eftersom jag köper snus här varannan dag och har aldrig någonsin behövt visa leg. som kanske beror på att jag ser ut att vara över 18 år, vilket du absolut inte gör you stupid bitch.

Det sa jag inte.  Jag sa att jag inte hade med mig någon legitimation bara.
Maria frågade chockat i telefonen om jag precis blivit leggad. Hon sa att det antagligen berodde på att jag talade i telefonen, för att ungar som inte fyllt 18 brukar snacka i telefon när de blir nervösa och skall köpa något de inte får, för att känna lite back up. Antar att Mia talar av egen erfarenhet.

Alltså, SNUS. Jag blir ju sällan leggad på systemet liksom. Och nu när jag inte har någon legitimation så blir jag legad på Snus. Det är förfärligt.

[Mental note:] Kolla så passet fortfarande ligger i väskan. .....................

Tre år

Idag har jag och min vän Oskar känt varandra i 3 år. Tre stora och berikande år. Jag kan inte förstå att det redan gått tre år. Hur kan det vara möjligt? Och vi har spenderat 2 dagar i Sverige tillsammans. Det är nästan mer galet. All tid i Portugal och ett par timmar på Londons flygplats, och några timmar flygandes över Europa. Tror detta är den enda bilden på oss som jag har. Tagen på nyårsafton förra året.


Grandpa


När jag tänker på min farfar så blir jag oftast glad. Sådär glad att jag får ett leende över hela ansiktet, eller att jag skrattar. Jag blir varm i hjärtat och det känns tryggt på något sätt. Andra dagar, som just nu när en bild på honom visades på skärmen så blir jag ledsen. Minns hans röst, hur han sa mitt namn, och hans kramar. Dedär kramarna. Det är inte en vänskapskram, eller en föräldrar kram. Det är en farfarskram. Att någon som han älskar så mycket som sin son, har fått någonting som han älskar så mycket, och då blir liksom den kärleken dubbelt så stor. Dubbelt så glad. Jag saknar verkligen att krama min farfar. Han luktade så gott. Hade alltid skjorta på sig, vilken dag det än var, när det än var och var så stolt över mig, över mig och mina syskon. Vad vi än gjorde.
Pappa sa att det sista farfar sa var; Du har verkligen de finaste barnen i världen.

Gud vad jag saknar min farfar. Han hade verkligen behövts ett tag till i mitt liv.


The drama, without me.


Snackade precis med min vän Mickan på Madeira. Alltså det är ju uppenbart att jag inte var den som skapade dramat på Madeira, det är Madeira som skapar dramat. Jag är mållös. Hakan var i fothöjd genom hela samtalet.

Sedan jag flyttade ner till ön 2008, så har vi sagt att vi borde rigga ett par kameror och sända allt på nätet. Vi hade tjänat stora pengar på det. Det är Bigbrother och Robinsson i ett. Om kameror hade placerats ut i lägenheterna så hade det varit TV i världsklass. Vet dock inte om det hade varit bra eller dåligt. Men på något sätt så känns det så SKÖNT att ha det på avstånd. Känns skönt att inte vara i det hela. Stå utanför stormen.

Jag börjar tro att folk har missuppfattat mig ändå. Jag är nog ingen Dramaqueen. Alla bara tror det för att jag pratar så högt. Precis som jag alltid sagt. Jag tror det faktiskt. Jag gillar ju inte ens drama. Eller jag gillar det väl när jag får välja själv att ta del av det. Typ som nu, jag väljer att lyfta på telefonen och höra på allt. Jag är nog absolut ingen dramaqueen.

Och även om jag varit i en del drama i mitt liv, så är det liksom som om det inte ens är jag som väljer det. Dramat väljer liksom mig. Gillar att hänga med mig. Och jag har liksom accepterat det. Det är som att acceptera att man har tappat en arm eller har taskigt hårfäste. Så är det. Exakt likadant.

Hoppas bara att det inte blir något drama när jag är nere. För det orkar jag verkligen inte med. Dock så sa Silva för 2 minuter sedan att om hon inte hinner få sin klänning innan Julfesten så skall hon gå naken. Så det kanske blir drama ändå. Eller... jag funderar på hur dramatiskt det egentligen är att ha en naken person på en fest. Kanske första timmen, men sen så lägger det sig nog. Inga konstigheter vid närmare eftertanke. Tror hon hade gjort det snyggt. Hon om någon.


Mustard Pimp


Allt man behöver för en jävligt bra kväll finns här.






Hurra Bergh!






Idag är det Herr Berghs födelesdag! Eftersom han ringde när jag fyllde år, så slog jag honom en pling. Stod i fönstret och tittade ut på ett grått Göteborg med ösregn medans signalerna gick fram. Fyfan tänkte jag.
Jens svarade. Han låg ute och lyssnade på bra musik och hade det gött i solen. 20 + var det på Madeira idag. Fyfan tänkte jag igen.

Jens sa att jag måste börja dricka nu om jag skall kunna överleva Madeira. Att alla dagar fram tills dess skall jag se som en förfest. Det lät rätt lockande faktiskt. Det är nog en god idé det han säger. För min lever är ju ganska van vid ett rätt tätt alkoholintag och nu när jag vart nykter i snart 5 veckor, så kanske man bör värma upp lite. För värmer man inte upp, så stupar man. Citerat Hanna Zetterlund. Geniet.

Båda har nog rätt. Funderar på att ta mig ett glas glögg nu vid middagstid. Eller så får jag dricka redig i helgen när jag har pepparkakshus byggning med mina kusiner och glögg o vindrickning med min släkt. Tror jag får satsa på det istället. Imorgon är min sista arbetsdag. Sedan väntar 12 dagars semester. Är jag glad? OM JAG ÄR GLAD.

STORT Grattis till dig Bäste Herr Bergh. Vi ses om 6 dagar! Och Grattis till Kära Oskar idag också, som har sin namnsdag idag. Hurra hurra för två Toppenkillar! Som jag har haft turen att få lära känna.


To be


Män kan också Amma


När jag var hemma i de mäktiga 20 timmarna här om dagen så gav min bror mig en bok. Han tryckte ner den i handen på mig och sa: LÄS DEN. DEN ÄR SÅ JÄVLA BRA.

Jag lade den på köksbordet och några minuter senare kommer han med boken igen och lägger den i mitt knä. "Sara. LÄS DEN. Du MÅSTE läsa den." Jaja. Ännu en skitbok om hur män förför kvinnor bäst och hur man gör för att slippa undan förhållanden och andra förplikterser på 2000-talet. Tänkte jag.

Upptäckte nu på morgonen att jag har boken som underlägg till mitt kaffe. Vilket förmodligen kommer få min bror att åka direkt hit och korsfästa mig när han ser denna bilden, då han tydligen känner väldigt mycket för denna fantastiska bok. Men man får ju living on the edge lite så att säga.





Hur som haver, så har jag faktiskt börja läsa den. Jonas Cramby är krönikör för Café och en riktig hejare på att skriva om Svenne-dravel. Jag gillar det. Verkligen. Han är stört rolig och man känner verkligen igen männen som han skriver om. Får väl tacka brorsan för att ha jagat mig med boken och lovade honom att rekomendera den till alla män som jag känner. Jag passar på att rekomendera den till alla kvinnor som jag känner, och inte känner också. Read it. Den är hilarious.

Män kan också Amma





1:a December


När jag på Första Advent skriker ut: Grattis på första advent! så ser folk ganska skeptiska ut. Vaddå Grattis, vaddå första Advent. Are you insane?

Grejen är ju såhär att jag tycker man firar alldeles förlite. De små dagarna om året liksom. Därav en av anledningarna till att jag skaffade en 2:a födelsedag den 22:a Mars för sisådär 6 år sedan. Och visst blir man firad. Jag behöver inte någonting stort, men bara en extra kram eller ett Grattis eller vad som helst. Jag vill egentligen bara att man skall samlas och göra någonting tillsammans allihopa, och vad för människor närmare varandra än en födelsedag där de tvingas ihop för annars så kränker man personen som fyller år. Ja det skulle vara Jul då såklart, och begravningar. Men det känns som om jag promenerar på Jesus sandaler om jag inför en andra Jul. Det gjorde jag ju förrförra året i Februari med hela släkten och det var görmysigt, men kändes inte helt okej. Särskilt inte efter farmors predikan om varför vi ens firar jul. Och att införa en Obligatorisk begravning per år gör nog inte någon glad. Hade nog gått hur bra som helst i teorin, men i praktiken hade det nog varit lite svårare.

Jag känner dock att min andra födelsedag har avtagit i effekt nu de senaste åren. Var många skeptiska personer som omringade mig i Portugal när jag frågade om de visste vilken dag det var. Men vissa höll traditionen uppe. Oskar införde tillochmed en egen födelsedag, som infaller dagen innan min födelsedag dvs. den 21:a Mars. Så att alla skall gå ut och festa på hans dag och därför inte orka fira mig dagen efter. Latjo kille.

Idag är det iallafall den 1:a December år 2011. Det är 23 dagar kvar till Julafton enligt mina kalkyleringar och alla har julpyntat hemma. Alla förutom samborna på Jungmansgatan. Det mest Juliga vi har är vid köksbordet. En adventsjustake som Mia gjorde till oss i Helgen, och lite röda värmeljus på en hylla. Vi har förvisso ett paket med Julkaffe och ett oöppnat pepparkakshus här också påpekade Pernilla igår. Julen är räddad.


Vårat über Juliga Köksbords area.





RSS 2.0