Bye 22, thank you for everything.

 
Min sista dag som 22 åring.
 
Man kan ju tänka sig att det var en dag of joy, fest och andra happenings.
Kl 22 var jag hemma. Nu ligger jag i min säng och skall läsa en bok. En colalight och General white. What would I do without you? Men tappa inte hakan. Har haft afterwork med mina fino kollegor sedan klockan var 18. Middag, skratt och öl finns det alltid ALLTID tid för.
 
Så, I guess this is goodbye. Hejdå och tack för 22 F A N T A S T I S K A  år.
Fy fy fan vad lyckligt lottad jag är. Fattar inte att det gått ännu ett år. Ett år där jag sommarjobbat med världens grymmaste gäng på Göstas i Uddevalla, Bott i Göteborg med min Pernilla, börjat jobba på ICA, tagit semester och hälsat på Madeira, sagt upp mig, börjat jobba på Madeira, flyttat till Luxembourg och jobbat där, flyttat tillbaka till Portugal, flyttat in i Oskars lägenhet, utan Oskar. Och nu har det gått ett år. Och jag säger att jag aldrig gör någonting. Ofta man bor i 3 länder under 6 månader. Ofta man får CHANSEN att bo i 3 länder under 6 månader.
 
Tackar min lyckliga stjärna för morgondagen. Inte för att jag fyller år, men för att jag har berikats med ännu ett år med fantastiska människor och vänner runt mig, utmaningar och så så mycket skratt och kärlek. Vet inte vem jag skall tacka. Men tack. Tack.
 
 
Ses när jag är 23. Förvänta er inte någon politisk korrekthet by then heller.
 
Adjöken !
 
 
 
 

Then it's on you.

 
 
Don't ask questions you don't want to hear the answers to

Simpel as that. Och du nu gör det, så får du faktiskt skylla dig själv.

Dendär jäkla gräshoppan

 
 
Imorse när jag höll på att dra på mig kläderna så kände jag någonting kittlandes i ansiktet. Jag viftade bort det och fortsatte. Efter några sekunder så andades jag in med näsan och påväg in åker någonting som visar sig vara en spindel.
 
Ja, inte någon gigantisk spindel, den var väl version mindre. Men anyway. Any fucking ways. Tur att jag har superdupermegasnabba reflexer så jag blåste ut spindeln en nanosekund efter att den var påväg in (vet inte exakt hur lite en nanosekund är, men det är säkert passande till verklighetens reaktion) Fick jag panik? Nejmen det fick jag faktiskt inte. Riktigt äcklad, men tämligen road över att jag som har den tyngsta spindelfobin på tellus var påväg att få en spindel i näsan.
 
Nu på eftermiddagen satt jag vid mitt skrivbord och läxade upp min bror om en arbetsrelaterad fråga. (Obeskrivligt skönt att kunna ha sin bror på samma kontor så man kan brilljera med kunskaper han ännu inte besitter) och jag lutar mig tillbaka i min stol, lägger benen i kors, placerar händerna på armstödet och börjar. "Jo.. exakt såhär går det till.." DÅ flyger en fluga rätt in i facet på mig. Rakt mellan ögonen. Jag tappar ju självklart respekten från min bror då detta inträffar och han börjar istället skratta hejdlöst och dra upp saker som flugan kunde tänka sig sagt innan han valde att go 9/11 rätt in i mitt ansikte. "In.Your.Face Mother fucker" hade flugan enligt honom gormat ut innan han gjorde sin kamikaze grej rätt i nyllet. Efter att han dragit hundra minuters skämt löpande (vart får han allt ifrån? Hur mycket skämt kan man ha om alla situationer?) så upptäckte han att jag fortfarande satt förstelnad på platsen. "Men skärp dig. Han fick ju inte riktigt den förstörelse som han var ute efter"
Men det var inte det. Det enda jag kunde tänka på var:
 
Den där jävla gräshoppan som jag låste in. Detta är straffet. Insektskarma.
 
Har nu inhandlat lite insektsspray och jag har också lärt mig att sluta andas genom näsan för att förebygga fler traumatiska händelser.
 
Imorgon skall jag köpa sylt till myrorna ute på kontorsterrassen så man får balans på detta. Just in case liksom,
 
Fluga Please!
 
 
 
 

MAKE IT BUN DEM

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad säger tigern? MJAAUWR!

 
 

TGIM!

 
 
Idag var jag på jobbet typ 06:50. Gick därifrån 19:20. Tur som faa-aan att jag älskar måndagar, annars hade det inte varit så himla roligt att läsa min blogg idag. Tralala la la la.  
 
 
 

Closer

 
Tror aldrig någonsin att jag kommer tröttna på denna låten. Minns fortfarande när min vän spelade upp den första gången och jag var såld. Är fortfarande.
 
 

Pressen i köket

 
 
Har bara på TV:n på kvällarna ibland när jag ligger i soffan och skriver här. På något slumpartat sätt så är det alltid Gordon Ramsay som är på TV då. Skrikandes med pulsen liggandes under min soffa. Känner mig lite.. stressad i hans sällskap. Ja,sällskap som i att han faktiskt bara befinner sig ca 3 meter ifrån mig, även om det råkar vara i TV rutan. Så har jag kommit på mig själv att när jag hackar grönsaker så känner jag mig..liksom.. pressad. Som om jag måste göra gurkbitarna snyggare liksom, och löken skall hackas utan att en endaste tår fälls. Snyggt, symmetriskt och snabbt som fan skall det gå också.
 
Seriöst. Är jag lite väl lättpåverkad eller har han ett sådant stressig inflytande på alla liksom? Bra jobbat isåfall. Ett TV koncept som sträcker sig enda in till din egen skärbräda. Man vet ju att en skräckfilm är läskig när man är rädd när man går och lägger sig, och man vet att en kock är hetsig när man känner sig pressad när man skär gurka.
 
 
 
 
 
 
 
 

Besvikelsen på media

 
Det finns seriöst inte mycket som gör mig så upprörd som tex. Aftonbladet.
Sveriges största tidning och det som skrivs om är Let's Dance, Bonde söker fru eller någonting annat så jävla hopplöst pinsamt som journalist att skriva om. Journalist är världens viktigaste jobb. Att kunna dela information om vad som sker ute i världen med oss som inte har möjligheter att se och höra med våra egna ögon och öron.
Att ingen vet om vad som sker i Kongo. Att byar bränns ned, människor blir slaktade med machetes,kvinnor blir våldtagna. Människor flyr till fots under nätterna och gömmer sig under dagen. De går i flera veckor med sina barn i famnen och de dör en efter en längst vägen.
 
Skulle jag ta upp detta med någon av mina vänner så hade de absolut brytt sig, blivit förbryllade, svurit. Men det är ju ingen som vet. Och vem kan klandra dem när vår media endast består av total jävla meningslös information.
Jag bad min vän förra veckan att sluta läsa aftonbladet, bad henne läsa någonting nyttigt istället. Såklart hon håller med mig, och självklart så delar hon mina åsikter, men det är ju som hon säger. "Ibland orkar man inte, man vill bara ha hjärndöd skit att läsa. Om kändisar och annat" Och ja, det är ju sant. Och man måste ju få välja vad man vill läsa, vad man vill engagera sig i, ta in. Men om Sveriges journalister gjorde sitt jobb och inte alla blev nöjesreportrar så kanske läget i världen hade blivit lite bättre. Hjälporganisationer lägger inte pengar på reklam och marknadsförning för de pengarna måste gå direkt till människor i nöd. Vi alla vet ju om att det är så, så varför kan inte någon slänga upp ett repotage om krisen i Sierra Leone, Kongo, Sudan, Syrien eller något annat katastrofdrabbat land istället för att skriva om någon Big Brother deltagare. "Men folk vill inte läsa sådant" Alltså. JO. Människor vill veta hur det ligger till, och även om de inte vill så måste MÅSTE journalister i I-länder som Sverige ta sitt humana ansvar och upplysa. Säg hur man skänker pengar, vart de går, visa, berätta.
 
Detta är någonting jag har stört mig på under större delen av mitt vuxna liv och jag vet inte hur jag skall göra för att det skall bli uppmärksammat. Journalister sitter ju på den största makten i samhället. Om de har frihet att skriva vad de vill (vilket jag vet att alla absolut inte har) så måste de skriva om sådant som gör att vi okunniga blir upplysta om hur vi gör för att hjälpa. Organisationer måste få mer plats i media. Det är fint med en dag om året när TV4 har en gala där man kan skänka pengar, men det behövs mer. Kanske utan att bjuda in Sveriges kändiselit och bjuda dessa påmiddag och hotell också.
 
Igår stod jag o min bror på en sportaffär och när vi skulle betala så sträckte han fram ett paket till tjejen i kassan."Jag tar dessa också." Jag frågade vad det var, och han svarade "skosnören". Jag frågade varför han skulle köpa skosnören bara sådär,om han behövde det. Han sa då "Nej, jag behöver inga skosnören men de pengarna som jag betalar för dem behövs" På paketet så var skosnörena formade till afrika. Lace up Africa. Pengarna för skosnörena gick oavkortat från Nike till att utrota Aids i Afrika.  Inte en endaste fundering fanns hos honom gällande skosnörena. Jag blev inte förvånad, för han är en sådan stor människa. Men jag tänkte på det. Så himla lätt. Inga pengar för oss, men de räddar liv som vi inte ser.
 
I denna värld där TV program prioriteras framför information om våra medmänniskors välmående så måste man fan go on your own. Ta reda på informationen själv och sedan göra någonting åt det. Synd dock. För alla vill ju hjälpa, men alla har inte tid eller engagemang. Fanns informationen dagligen framför oss om hur vi gör så hade fler hjälpt. För vi vill ju alla att vår värld skall må bra, och det sker inte utan vår hjälp.
 
 

Hjälp

 
 
 
 
"Just nu har över 170 000 flyktingar i Sydsudan hamnat i ett helvete av lera, misär och död. De sitter mitt i ingenstans på en plats utan skydd, mat vatten eller sjukvård. Dödligheten bland barn överstiger alla krisnivåer och nu kommer regnperioden som riskerar göra allt mycket värre."
 
Sedan i slutet av förra året så har Läkare utan Gränser varnat för en humanitär katastrof i Sydsudan. Regnperioden är nu där och mardrömmslika siffror uppges över hur många som dör. Främst är barnen som dör i diarré sjukdomar, malaria och andra sjukdomar som råder pga brist på hygien. Alla barn som kommer till lägren är undernärda. I många fall vet man knappt om barnen lever eller inte. De flesta är livlösa och de som kan röra sig rör sig i slowmotion.
 
 
 
Jag vet hur lätt det är att klicka bort bilder, att välja att inte läsa det som står. Jag förstår också att det kan vara svårt för många att skänka pengar i Finanskristider, efter semestern eller bara generellt. Men om man bara kan skänka 100 kr eller kanske tom. 200 kr så gör det skillnad. Läkare utan gränser är verkligen en fantastisk Organisation där 91.6 % av pengarna vi skänker går till det Ideella ändamålet. 6.6% är insamlingskostnader och 1.8% är administrativa kostnader.
 
Jag gick med i Läkare utan gränser för ca 1,5 år sedan. Varje månad skänker jag 200kr för att de skall kunna hjälpa människor i världen som jag själv inte har behörighet till att hjälpa. Även om jag skulle vilja vara där så är det ett stort steg och jag saknar den utbildning som krävs, jag saknar också agerandet och skjuter det bara framför mig, vilket jag inte är ensam om. Därför hjälper jag såhär istället fram tills att jag slutat skjuta allting framför mig och börjar hjälpa på plats också. Alla vill vi hjälpa och de allra flesta kan hjälpa.
Jag gav pengar även om jag var arbetslös under en period i sverige. För de pengarna brukar man oftast ha, men de läggs på en Latte på Espressohouse eller ett halsband på H&M istället. Varför kan vi inte istället lägga det på våra medmänniskor som behöver vår hjälp i andra länder, eller i vårat eget land om inte annat.
 
Jag menar inte att man skall avsäga sig alla materiella ting för att allt skall spenderas på ideella hjälporganisationer. Men jag menar verkligen att vi kan lägga en del, en hundralapp eller två i månaden. Du kan välja att lägga 30kr om du vill. Jag skiter i om du gör det för att bota ditt dåliga samvete, för att känna dig bättre eller om du gör det av någon annan anledning. Oavsett så behövs ditt bidrag till tvål, sjukhussängar, mediciner, läkare, transporter. Så snälla, snälla gör det.
 
Sms:a SYDSUDAN till 72970 för att ge 100kr,
Sms:a SYDSUDAN 200 till 72970 för att ge 200kr.
Eller sätt in ett bidrag på PG 900603-2 eller BG 900-6032. Märk  talongen "Akutinsatser"
 
(Av en gåva om 100 kr tillfaller 91,25 kr Läkare Utan Gränser. Resterande summa är avgifter där 6,25 kr går till mobiloperatörerna (inkl smskostnad) och 2,50 kr går till teknikleverantörerna.)
Eller bli månadsgivare helt enkelt. Du registrerar dig här för att det skall dras via autogiro en gång i månaden och du kan när som helst avbryta doneringen.
 
Läs mer om vad Läkare utan gränser gör för människor i kris  över deras hemsida: http://www.lakareutangranser.se/nyheter/2012/Augusti/ de hjälper människor i nöd över hela världen där det behövs mest och de är alla värda vår djupaste tacksamhet att de gör sådant vi inte har möjlighet, kraft, tid eller vilja till att göra.
 
Jag hoppas verkligen att du har skickat ett sms nu undertiden du läst detta inlägget. Om inte - drick upp ditt kaffe och hämta mobilen.
 
Tack
 
 
 
 

När man börjar sakna...

 
 
... Så blir det bara värre.
 
 
Oh. Allvarligt. Skulle kunna buda rätt så mycket nu för att få dricka lite vin i mina nära vänners sällskap, i världens i särklass bästa stad Göteborg.
 
Fy fy fan vad jag saknar dem just nu. Crapdamnit.
 
 

Radar Range & Mikro-Hycklare

 
 
Jag är en sådan som står och stirrar in i Mikrovågsugnen när popcornen poppas.
Med skräckblandad förtjusning så iakttar jag när påsen snurrar runt runt och blir större till detdär sköna poppande ljudet. Jag hör min pappas röst i huvudet "Snälla Sara, stå inte framför Mikron. Du kan få cancer av strålningen"
Jag brukar ta ett litet steg bakåt med kroppen men låter huvudet vara på exakt samma avstånd som innan - dvs det perfekta Popcorn-iakttagande-avståndet. För.. man kan väl inte få cancer i huvudet liksom? Inte av 2-4 min iallafall.
 
Livet i köket blev lite lättare att leva när mina föräldrar förklarade att det endast var när micron var igång som det möjligtvis kunde vara farligt. Jag tog inte ens upp fighten om varför de inte registrerat att jag antingen sprungit eller krypit förbi micron innan dess. Jag är trots allt den som självmant valt att sova på golvet hellre än i sängen, och som fortfarande tycker att den skönaste positionen i soffan är att ligga med benen rakt upp mot väggen, ryggen mot dynan och se på Nyhetsmorgon upp och ned. Så att krypa förbi mikron kanske inte var det mest noterbara jag gjorde i huset.
 
Det jag skulle komma till är att jag är en sådan sjuk Mikro-Hycklare. (Ordet Mikro-Hycklare används i flera sammanhang i mitt vokabulär. Tex sådana som avskyr att se sina vänner röka, men som själva knäcker runt ett paket om dagen en lazy sunday. Eller sådana som inte tål när andra slänger skräp på gatan med som själv gladerligen spottar ut sina tuggummin på varenda gata eller i varje brunn de ser. - Jag tillhör alla kategorier av Mikro-Hycklare)  Ingen skall någonsin få stå framför mikron i mitt sällskap. Jag får lite lätt panik. Ser framför mig hur den provocerande personens inälvor kokar när de står där och glor. Det kan väl ändå inte vara nyttigt ?  Men oj så spännande! Verkligen fashinerande att man kan göra mat eller poppa fredagssnack med - ingenting ? Det kan väl iallafall jag och jordens alla andra 5 åringar skriva under på.
 
Öööh. HUR kan hon skriva ett sådanthär långt inlägg om Mikrovågsugnar?! Well kids, jag ställer mig exakt samma fråga.
 
 
 
 
Visste ni förresten att Mikron först hette Radar Range och faktiskt uppfanns 1946 men kom inte till Sverige förrän på 80-talet. (Vet förresten inte om det är jätteotippat. Hade Svenska folket fått bestämma så hade det fortfarande inte funnits andra bilar i vårat land än Volvo 240 Kombi, Loket Olsson hade hallåat för alla program med undantag för Kalle Ankas jul, för detdär ljuset skall bannimej tändas av Weise oavsett om de kör live med dropp och kemoterapi eller inte)  
 
Men shit. Hon gjorde inlägget längre... Om en jäkla Mikro liksom.
 
 

Att vilja vara singel

 
 
Att få rannsaka sig själv är nog bland det viktigaste vi kan göra ibland. Titta på oss själva, våra mönster, uppföranden och ageranden och fråga oss varför. Absolut inte ofta. Men någon gång ibland. Ett Wake up call. 
Jag gjorde det i veckan, och såklart så tänker man alltid på framtiden, på kärlek och familj.
Jag vill ha allt detdär. En fin stor familj med någon, En trygg plats för mina barn, ett fint hus och kunna ge de jag älskar allt jag möjligtvis kan ge dem.
 
Men. Jag tror att jag ofta lurar mig själv. Att jag är redo nu. Inte för familj, för det är jag absolut inte. Jag vill se och göra saker innan så jag sedan kan ge mig in i allt utan en sekund av tvivel eller ånger. Även tjugi år in i mina barns liv. Men ett förhållande. Nej. Jag vll, såklart att jag vill men jag vet att jag inte kan. Jag kan inte ge en person så mycket tid och uppmärksamhet just nu. Jag kan spendera dygn med en person som jag vill vara med, men sen kanske någon dag så vill jag kanske gå utanför dörren och inte komma hem förrän kl 7 på morgonen. Utan att personen i fråga är orolig eller ringer hela natten. Jag vill kunna göra allt det jag gör nu, och såklart jag skulle kunna det också med rätt person men det måste finnas någon respekt. Det måste finnas en balans i ett förhållande som jag inte är redo att utgöra.
 
Om jag väljer en man som jag vill vara med, så vill jag aldrig någonsin såra den mannen. Jag skulle aldrig någonsin vara otrogen, aldrig. För väljer man en, då är man med den tills att man inte vill längre, och då gör man slut innan.
Och det är inte vad jag menar heller. Men jag vill kunna göra vad jag vill, och jag tror inte jag kan hitta någon som skulle vara okej med det. Oavsett så kommer personen jag är med att få vara okej med det till en viss del. Jag skulle aldrig någonsin ge upp mitt liv, mina intressen eller vänner för en man. Aldrig. Men jag är redo att skapa dendär balansen. Dendär ömsesidiga respekten att man säger till vart man går, hör av sig med ett sms och säger att man mår bra när klockan är 5 på morgonen och fortfarande inte är hemma.
 
Men jag är inte där. Jag trodde jag var det. Men jag är inte det. Och det känns så sjukt att erkänna det, då jag faktiskt trodde att jag skulle vara redo för någonting sådant nu. But still not.
Och det är okej. Det känns okej. Om jag hittar någon jag vill vara med så får man ta det därifrån. Kanske kommer man vilja att ge balans snabbare än jag tror nu. Kanske kommer den inte alls. Jag är inte i ett behov av en man, en kille, ett förhållande. Jag har aldrig varit och jag vet inte ens om jag kommer bli. Och det bästa är att jag behöver inte ens tänka på det just nu, för jag är inte där just nu.
 
Man kan bara utgå från sig själv och där man för tillfället befinner sig. Och jag befinner mig i ett lika litet behov av ett förhållande nu - som jag alltid gjort.
 
Rannsakning kan röra upp känslor, väcka tankar men också väcka en ur bubblan man lever i.
Wake up call och jag vill vara singel. Längre. Mycket längre.
 
 

Min fredag

 
 
Idag tog jag beslutet att ge fingret till många av mina kollegor. Eller iallafall de som tjatade om att vi skulle ha Afterwork, gå ut, laga middagar, gå på bio eller hyra bil.
 
 Idag gick jag hem och talade med en vän, lagade mat, såg på en film, tog ett bad, och nu ligger jag i nytvättade lakan, med blött hår, insmörjd i bodylotion och skall läsa en bok. Min alldeles egna valda fredag. .
 
How about that liksom
 
 
 
 
.... Vet ju dock att man kan vänta sig minst ett fyllesamtal och något sms. För min fredag ser ju inte ut som alla andras fredag. Såklart.
 
 
 
 
 

I behov av

 
Jag behöver en semester.
 
Jag tror jag sakta men säkert börjar bli knäpp. Och snart inte sakta heller, utan jag tror det inom en snar framtid kommer gå ganska snabbt. Idag tänkte jag att Får jag inte en hjärnblödning idag, så kommer iallafall det aldrig bli min dödsorsak i framtiden.
 
Jag. Måste. Bort.
 
 
En stund. Kanske några dagar, eller en vecka. Kanske två, men jag vet ju att jag kommer få total panik då och vara så sinnessjukt rastlös. Jag kan ju knappt gå en helg utan att gå in på kontoret liksom. Så två veckor hade nog framkallat en hjärnblödning fast av omvänd anledning.
 
Det är ju lite komiskt ändå att man alltid känner att man behöver semester när folk är på semester. Det är väl just anledningen till att man känner så också för att ens sysslor går från 8h arbetstid till 13h arbetstid och ändå hinner man inte med allt som skall göras. Talade med min vän för en stund sedan och hon sa att hon inte hört mig såhär irriterad på länge. Nej, men det är sant. För jag blir irriterad. Angående jobbet. Somliga kollegor.
Jag sover så sjukt sjukt dåligt för jag ligger och gör To do - listor i huvudet på nätterna. Och när jag väl somnar så drömmer jag om jobbet. OCH - Jag fullkomligt älskar mitt jobb. Men ibland så blir det förmycket, som för de allra flesta liksom.
 
Jag är så jävla trött. Glad - men trött som in i helvete. Och jag är rädd att jag snart inte kommer orka vara lika glad längre eftersom jag typ bara blir tröttare. Så. Semester.
 
Måste. Åka. Utomlands.
 
Nej detta är inte utomlands för mig längre. Drop it.
 
 
 
Jag himlar med ögonen åt er som tänkte så nu.
 
Suck.
 
 
 
 

747


Fantastiska vecka

 
 
Inatt reste Micaela hem till Sverige igen En fantastisk vecka har det varit med sol, pool, katamarantur, delfiner, shopping, vin, öl, shots, skrapsår, skvaller deeptalk, fyllesms, middagar, luncher, sena nätter och sjukt mycket skratt Fantastisk vecka med semestersällskap. Verkligen fint och självklart lyckades vi med en hejdundrande lördagsnatt - precis vad vi visste.
 
 
 

Som man bäddar...

 
 
 
Trillade ned från sängen ca 30 gånger i söndags morse. Eh ja, söndags morse då vi var hemma vid 06,30 typ.
Igår hade jag ont i varenda cell i kroppen. Idag är det lite bättre.
Skall bädda på golvet nästa gång jag går ut. För att undvika benbrott och skallfrakturer.
 
 

That's how people end up pregnant

 
 
 
Blanda aldrig smicker och tequila. That's how people end up pregnant.
 
 
 

Face Off

 
 
Upplever nu en IRL version av filmen Face Off.
 
 
Steg upp tidigt som attan imorse och spenderade ca 1h med att dra av hud från mitt ansikte. Eller sårskorpor.
Har ett gigantiskt - GIGANTISKT munsår, och sår på hela hakan, näsan läpparna, spacet mellan läpp och näsa (vad kallas det egentligen? Över-över-läpp?) och hela pannan. Just pannan ser ut som en världskarta målad i brunt och rosa. Det är en jäkla disaster alltså. Detta är någonting för National Geographic att ta tag i sa brorsan igår när jag bytte plats för att sitta vid honom en dag på kontoret. Han iakttog mig noga under de timmarna och bröt ibland ut i hysteriska fnissningar. Nu kallar han mig för knäckebrödet eller - Knekebroad då han säger att det är mitt Indiannamn. Kanske inte det som jag hade föredragit som Indiannamn. Skulle kunna tänka mig någonting med sol och fjäder. Eller någonting annat Indianskt. Och jag har ju inte mina munssårstabletter här heller. Crap damnit. Dedär 10h vid poolen i fredags i kombination med 3h katamarantur i solen på lördagen kanske var en tydlig bön om ett brännskadat ansikte tro? Livets ironi är ju att jag säger att Solkräm är för turister. Jo tjena. För nu kommer jag ju inte kunna vistas i solen på sisådär.. tills mina barn blir vuxna ? Mina framtida barn alltså.
 
 
Fudge.
 
 
 
 

Söndagens uppmaning

 
 
Ringde min bror igår söndag. Berättade vad som hade inträffat på lördagen.
Han frustar ut skratt. Sedan säger han:
 
"DITT.JÄVLA.CP - Du fattar att du måste fejka din egen död nu va?"
 
 
 
 
Dendär jävla tequilan alltså...

Bieffekten av hets

 
 
I onsdags så var det min vän och kollega Amandas sista dag innan hemfärd till Sverige igen. Så jag dök upp lite som gubben i lådan som vanligt och hade så dåligt samvete för att jag endast kunde stanna i 25 minuter då jag hade gäster hemma. Så jag beställde in en vända öl till alla som var med och sedan avslutade jag det med en runda tequila. Emelie  sade sig ha magsår och var därför lite skeptisk mot tequilan.
"Det finns ingeting i världen som tequila inte kan råda bot på" säger jag. E känner sig fortfarande lite skeptisk på om detta verkligen är bra för hennes mage och jag garanterar henne att vad det nu än är hon har så är det inte magsår och man må ju dricka tequilan med resterande grupp. Ja, lite hets kanske det var men vafan.
 
1,5h senare så får Emelie åka till akuten pga extrema magsmärtor och spenderade natten där.
 
 
Tror ni att jag kanske har lite.. liiite.. dåligt samvete ?
 
 
 
 
 
 

Med lya kommer Robin

 
 
I och med övertagandet av Oskars lägenhet så kom också övertagandet av Robin, då Oskars nära vän.
Kan inte annat än att säga att det var en fantastisk grej som ingick i lägenhetsdealen. En Robin liksom.
Typ Tellus sötaste och snällaste kille. En kille som uppskattar vin lika mycket som jag, oavsett om det handlar om ett glas på en lördagsmorgon eller om det är en flaska på en onsdagsnatt.
 
"Jag har köpt en flaska vin, och på flaskan så står det SJK. Kommer du över?"
Sådantdär säger Robin typ ständigt. Så.himla.bedorande.
 
Förra helgen så tog vi över min brors lägenhet då alla boende där försvann. Jag o Rob own the place med våran ypperliga musiksmak och dancemoves. Hurra för att ha fått ta över Herr Fyhr i 3 månader. Hoppas på förlängning.
 
 
 
 
 
 
 

LIKE A BAWS

 
 
 
Ay-ay vilken amazing dag detta kommer bli. Legendariskt.
 
 
 
 
 

Solkräm är för turister

 
 
Nackdelen med sol är ju att man bränner sig. Och att mina läppar svullnar så jag ser ut som något sorgligt försök till en Hollywoodfru. Och att jag får munsår. Inte dykt upp än men jag anar dess lämpliga framträdande innan vi skall gå ut ikväll. När jag bränner läpparna får jag alltid munsår. Stod kvar vid staterandet av att Solkräm är för turister, Idag - not so much. Bränt upp hela ansiktet, bröstkorgen, benen, knäna och fötterna. Också har jag bränt händerna och handlederna. Ja ni förstår ju att det fanns bra mycket mer intressanta saker att göra igår vid poolen än att smörja in sig och att vinkla solstolen i takt med solen. Typ dricka öl fördjupa oss i ämnet "Kvinnliga Portugisers minimala - snudd på obefintliga bikinitrosor".
 
Katamarantur idag kl 10 men då Malin ringde inatt och sa att hon fortfarande drack drinkar så fick jag väcka Mickan och säga att vi får nog skjuta på det lite. Inte mig emot jättemycket. Önskar att svullnaden av läpparna går ned lite innan jag visar mig in public. Dock vet jag inte hur en 3h lång katamarantur mitt ute på Atlanten kommer göra att min överdrivna bränna kommer bli bättre. Men det serveras ju öl på båten så det problemet löser sig väl själv. Eftersom jag har Mickan här på semester så får man ju änna turista lite. Det är ju helt okej ibland.
 
Lördag och BO-YAH!
 
 
 
 
 
 

Just tell her that you love her

 
Satte mig på golvet när denna började spelas. Blev typ apatisk. Vet inte anledningen men låten gjorde sitt jobb skulle man ju kunna säga. Är verkligen inne i en Bon Iver era nu. Oj vad bra. Men denna låten. Ja, no words needed liksom. Sjukt fin.
 
 

Lohan

 
 
Lindsay Lohan är fortfarande bland det vackraste, snyggaste och sexigaste jag vet. Majjgadd alltså. Verkligen en tjej som jag skulle kunna gå lesbian för alltså. Jag tänker nog lite väl ofta på henne. Minns en gång när Mickan frågade vad jag tänkte på och jag svarade att jag funderade på om Lindsay var bakfull idag och undrade hur ballt hon hade det under natten. Jag är verkligen helt övertygad om att vi hade blivit bästa vänner om våra vägar hade korsats. Och hon har ju faktiskt lesbiska erfarenheter. Det är fan aldrig försent att testa något nytt liksom. Och skall livet fortsätta att kantas av sådanahära manliga stjärnor man träffat de senaste åren så kommer jag börja spela för det andra laget typ pronto. Eller a, jag skulle iallafall spela för Lohans lag alla dagar i veckan. M m m !
 
 
 
 
 

SEX

 
 
Ja men precis. Sex.
 
Jag har funderat en period på en sak som min otroligt kloka väninna Lina sa till mig för ett tag sedan.Något i stil med: Det är inte förrän man blir fysiska som man blir sårbar. Och hon ha så rätt. Jag har nämligen tänkt att det liksom inte spelar någon roll om man legat eller inte. Men om en man som jag tycker om sårar mig så är det ju jättehemskt och jag kommer såklart bli ledsen, men om en man som jag tycker om som jag har legat med sårar mig så kommer det ju bli en miljon gånger värre heartache. Jag har ändå någonstanis sett en relation som inte innehåller sex som en kanske bättre relation. Mer äkta relation där man inte blandar in fysiska behov i vänskapen. Nu vet jag inte. Jag kan tänka mig att en relation där man faktiskt ligger kan vara en bättre relation ändå, för då har man ju ingenting som sätter stopp för vad man känner, tycker eller tänker. Oh, kan bli knäpp när jag börjar tänka på sådanthär. Jämför typ alla relationer man haft med män genom alla år och funderar. Tänker tillbaka. Vilket sällan slutar i succé för min del.
 
Men jo. Man blir mer sårbar när man legat med någon. Absolut. Men det är ju positivt och vackert. Om det är med en person som man älskar. En vän liksom. Kan inte riktigt bestämma mig om det är mina hormoner som är helt loco eller om detta är någonting som jag faktiskt kommer kunna försvara även imorgon. Antagligen så kommer jag väl kunna det då jag är totalt nykter och det finns ingenting annat som gör att jag skulle kunna tänka såhär mer än.. just hormonerna då.
 
Just det. Ajaj.
 
 

Föräldrar. Mjölk intages.

 
Två stycken vid benämning: Föräldrar är alltid väldigt noga med att jag skall få i mig mjölk. Im not a milk fan liksom. Eller, jag vet inte. Jag blir lätt äcklad av mjölk. Vet inte vad det är. Så, jag dricker aldrig mjölk.Vilket mina föräldrar är väldigt medvetna om givetvis. Men nu så kände jag i veckan att jag behövde mjölk i mig. Märklig känsla. SÅ jag köpte en Mjölk-festis (uuh, det ordet lät inte bättre) och här är den. Sinnessnyggt kort blev det förövrigt. Om jag hade gillat mjölk så hade jag lätt skickat in denna till en Mjölkreklam. Men det gör mig lite till en hycklare va? Hur som haver. Föräldrar: This is for you! (Tror inte pappa vågat sig hit än, men min kära härdade mor har iallafall. Så hälsa pappa att framsteg görs. PUSS!)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One more fucking lovesong and I'll be sick.


Burning Bridges

 
Ni vet när man bränt alla broar med vissa människor, och tillslut så vill man bara bränna upp varenda cintimeter av den sista bron, se den lossna från alla fästen och rasa ner i vattnet och sjunka till botten. Kanske vet ni alla inte vad jag menar, men antagligen vet några. 
 
När man känner att man är så fed up i en relation och man anar att den aldrig någonsin kommer ta slut helt, så man vill bara göra allt man kan för att krossa den till så små flisor att ingen kan klistra ihop de till någonting fungerande igen? Låter det helt crazy eller? Antagligen. Men jag är övertygad om att fler människor resonerar på samma sätt som jag gör, och agerar därefter också.
 
I lördags brände jag min sista bro. Det var inte till min fördel skall tilläggas. Alltså, resultatet var självklart till min fördel, men själva brännandet kunde vart snyggare - det skall erkännas. Det var dock otroligt behövligt. 
 
Söndag morgon och jag mådde som jag förtjänade. Det vill säga helt sjukt bra.
Ingen ångest, ingen ånger, ingenting. Nada, zipp, zero.
 
Ibland tror jag att man måste ta till saker som inte egentligen känns okej, eller som är till sin fördel för att göra slut på saker, stänga boken eller varför inte bränna boken.
 
Bränn om inte annat fler broar känner jag. Sådana som aldrig någonsin kommer leda någonstans ändå iallafall. Sjukt onödigt med massa broar som bara tar kraft och space o tid.
 
 

Monkey Business

     
 
 
 
 
 
 
 
 

The word of the day.

 
 
There will be lots and lots of boys. And they will all be equally disappointing.

Förbannelsen

 
Ibland så anar jag att det vilar ett uns förbannelse över mig. Well, sätt inte på er läsglasögonen än, för detta är inte något häpnadsväckande. Bara en lätt förbannelse som gör att typ allt jag rör vid går sönder, att jag trillar, låser in mig i random rum, gör bort mig något hejdlöst eller helt enkelt slår sönder mig. Jaja ni tror alla att ni är likadana som jag, men nej. Jag tvivlar på det alltså.
 
Jag lyckades idag med att slå i pannan i samma skåpslucka under 1 minut. (Meeen, stäng den första gången dååå) JO, men inte fan tror jag att jag skall göra det igen när jag precis gjort det. Och här om dagen så hade jag ju barbariska skoskav. Alltså nu snackar vi skoskavs size som kan ses från månen.
 
Dessa höll - mot alla medicinska odds på att läka, jag ligger i soffan, slänger mig upp och på något sätt så hamnar foten typ bak och fram, alltså vinklad mot soffan istället för från och jag drar i hälen i soffbordet. Kväver ett skrik och faller ned i soffan igen. Hämtar mig och kollar på såret som jag spräckt och det rinner blod ifrån det. Inser att jag snabbt måste åtgärda detta och slänger mig ur soffan på ett identiskt sätt som jag gjorde innan och slår i hälen IGEN i bordet. Eftersom jag lade alla mina krafter på att kväva det första skriket så kan jag inte hålla emot och ger utlopp för denna omätbara smärta (heltklart 9 av 10 på föda barn skalan) och slänger mig ned på knä som om jag skulle avrättas i någon romersk film som utspelas på 400-talet. Och det skriket kan jag garantera också nådde månen.
 
Nu i efterhand så kan jag ju tycka att det var ett lite väl dramatiskt agerande men jag visste seriöst inte om jag ens hade någon häl kvar. Jag kanske lämpligt nog skulle bli tvingad att döpa om mig till Akilles liksom.
 
Då kommer skrattet. Inte från mig, inte från grannen utan från datorn. Jajamen. Jag skypade ju med min kära vän under tiden denna häla-slakt pågick men hade förtängt detta. Och jag förstår henne. Jag hade också skrattat. Men med så stora skoskav så är livet fan inte lätt att skratta åt.
 
Alltid kul att kunna underhålla på avstånd liksom. Hur smärtsamt det än må vara.
 
 
 

Här!

 
 
Jag är här. Jag är här. Andas.

skojigtjej_89

 
Igår - helt slumpartat så sa Malin att jag var den roligaste kompisen hon har. 1h senare så säger min bror att jag är den personen som är ofrivilligt/omedvetet den roligaste han känner.
 
Antingen så är resterande personer på planeten Tellus åt helvete trista, eller så är jag faktiskt en hejdundrande skojig prick! Hoppas nästan på att jag är en skojig prick. Får så mycket press på mig om alla andra är trista.

Im a mutant, and I come in peace

 
Kl 4,39 vaknade jag natten till igår och kunde inte somna om. 1 340Ml Redbull senare och jag somnar som en stock kl 23. Tror verkligen inte sådantdär biter på mig alltså. Varken Kaffe, eller drycker som skall göra människa pigg. Är nog immun mot sådant. Det är för att jag har mutantgener i mig. Typ som att jag inte behöver träna för att vara überstark. Är ju också helt övertygad om att jag kan flytta på saker om jag stirrar på de under en längre tid. Detta är inte någonting jag testat än, men jag är säker på att jag besitter det som krävs för att kunna göra det.
 
 

MII-JAU!

 
 
Majj Gadd vilken snygg blogg jag har. Jag tror det är den snyggaste bloggen jag vet. Nu läser jag ju bara min egen blogg men ändå. Alltså Katten. Jag har den ju också som Cover photo på Facebook, skärmsläckare på jobbdatorn, som skypebild och nu som header här. Men I just cant get enough. Jag o My satt nyss o försökte ringa till varandra på Skype men det gick liksom inte. Jag kunde föreställa mig själv hennes vrede men jag själv kände nothing. Ingenting mer än lycka när jag såg min Skype-katt som försökte ringa upp hennes bokhylla (Japp, hon har en bokhylla som skypebild. Väldigt vacker skall tilläggas) Och jag är så road när jag ser den liksom. Så sjukt käck bild.
 
Jag leker ju lite med tanken att katten själv har dragit på sig Lennon-glajjorna och posat i webcamen. Sedan fixat lite ljus i Photoshop. Katten har nog som jag också denna som coverphoto, desktop, skypebild och header. Haha. Kolla runt munnen. Så  pösig! Fifan vilken bild vettu. MII-JAU!
 
 
 
 

People Help The People

 
 
God knows whats hiding in thoose weak and drunken hearts.
And if you're homesick, give me your hand and I'll hold it.
 
 

4 years

 
 
4 år på dagen idag, 4 år sedan jag för första gången steg in på kontoret i Portugal och träffade mina kollegor. Är inte många kvar av dem. Under 10 st. Haft ca 200 kollegor på 4 år. In good and in bad. Träffat de mest fantastiska utav människor, men också de största knäppgökarna man kan tänka sig. En blandning som jag tror varit lärorik.
Såklart så har ju 95% av alla varit fantstiska som tur är. Fast det är ju vad människor brukar vara rent generellt så det är väl inte så konstigt.
 
Igår tänkte jag på att det idag skulle vara 4 år och jag tänkte:  VAFAN. Jag som säger att jag inte är en rökare. Jag som säger "Men jag röker inte i Sverige ändå..." Well. Vad spelar det för roll när jag mer eller mindre har spenderat de 4 senaste åren i Portugal? Här röker jag ju. Okej, jag skyller på att det inte finns snus att tillgå lika lätt här. För jag snusar hellre än röker - alla dagar i veckan. Så jag slutar. Lägger ner på dirren. Jag vet att det låter sjukt, men jag har verkligen inga problem att lägga av när jag verkligen tänkt lägga av. Det är inte för mig en svår sak. Jag får inte sug efter någonting när jag bestämt mig. Och det kanske är en oerhörd sällsynt gåva tycker ni. Jag tror dock att alla har det i sig. Det handlar bara om man verkligen vill eller inte.
 
Så jag slutade igår. Alltså, jag är ju inte en av dem som vill sluta, för jag tycker det är soft att röka här. Vädret tillåter alltid en cigg och man sitter ju ändå alltid ute på någon servering o tjötar o tar en cigg. Så, feströka. Absolut att jag kommer fortsätta med det. Det är ju det bästa som finns. Dricka mycket mycket vin o kedjeröka med vackert sällskap.
 
Well. That's it.
 
För 4 år sedan hade jag precis tagit studenten, och hade precis varit på en Iron Maiden Konsert med min kille, men spenderade hela kvällen med Alexander Hysén istället. Idag läser jag en bok, dricker Colalight, funderar på livet och skriver detta. Undrar vart jag är och vad jag gör om 4 år från idag...
 
 

Oh those ads.

 
Ni vet dessa fantastiska reklamer som går på Youtube. Inte bara videorna, utan dessa Google-ads som finns fastklistrat på själva videon också. Noterade antagligen den bästa nu.
 
 
Redd För Dålig Ändedräkt? Nja, vid ett sådanthär tillfälle så blir man nog mer rädd för vem som släppte ut amatören på Google-ads. Redd? Jag ser framför mig hur ansvarig sliter sitt hår.

PS.

 
Inlägget under kommer spela er ett spratt. Jag vill fortfarande vara singel. Jag vill inte ingå i ett förhållande just nu. Inte av anledningen att jag vill ligga med andra. Aldrig någonsin. MEN för att jag vill veta vad jag vill innan någon annan börjar blanda sig i och jag måste ta hänsyn till dennes känslor. Jag vill vara singel. Men jag vill bestämma mig för vad jag känner för det alternativ jag känner är relevant just nu.
 
Bara för att vara tydlig. DS.

Torsdagsnatts känslor

 
The thing called love. Crying your heart out efter några glas rött, musik om kärlek och en stjärnklar himmel. Allt detdär som jag gärna undviker. Resten av livet om det går. Men det gör det antagligen inte. Ibland så måste man väl. Måste face the fact. Måste rannsaka sig själv. Vad vill man, och vill man göra någonting åt det?
Reagera och agera.
 
Men så sjukt mycket lättare sagt än gjort. Man vill och man vill och sedan kommer man på saker som man liksom förträngt och sedan vill man inte. Jag kan bli förälskad hur lätt som helst, och när jag blir kär så kommer det aldrig gå över. Jag är övertygad då jag nog aldrig varit kär. Jag tycker om så mycket, så många så det finns liksom ingen plats att bli kär på. Och jag finner det ganska onödigt. Rädd för att jag förlorar allt detta fina jag har om jag väljer kärlek till en person. En annan sorts kärlek.
 
Men hur vet man? Kan man inte gräva fram ett facit från någon underjordisk grotta där det ligger en skattkista med livets facit i. Jag behöver bara ett Ja eller ett Nej. Jag begär inte mycket. Men är det rätt. Är det ? Hur vet man. Nej man vet bara inte. För när jag blir kär, då skall det vara The One. Den som jag gifter mig med, reser med, bygger hus med, skaffar barn med och sedan spelar Bingo med. Så tycker jag egentligen inte annars. Var sak har sin tid. Man kan älska flera, under olika perioder i livet, Man får ändra sig. Men när det kommer till Mig och min kärlek, så har jag inte slösat den på någon man innan. Så.. jag vill ha en. Föralltid. Vill inte ha fler män, inte vakna upp med mer ångest. Jag vill bara.. tror jag.. kanske.. kanske.. jo.. men du vet. Kanske bara välja en. Typ.
 
 
Någon med sjuka multipla personligheter ser ut att ha skrivit detta inlägget.

Da gal.

 
 
Har ikväll suttit på den vackraste tjejen jag känners balkong och druckit vin. Mawlon, eller döpt till Malin är hon egentligen, men Portugisiskt döpt till Mawlon. Fantastiska, kloka, roliga, smarta, vackra Mawlon. Utan dig vet jag inte vart i världen jag hade befunnit mig, och det är inte negativt menat.

But it will be a different kind


2000-talets genialiska lösningar

 
 
Många fantastiska uppfinningar har tillkommit på 2000-talet. Realityshows med kloka ungdomar som bor tillsammans i en villa, Bratz-dolls, Farmville, drogen Badsalt som gör att man vill äta upp varandra. Ja ni ser, mycket kloka saker som ploppat upp här och var under 2000-talet.
 
Om vi tar och bortser från alla dessa hjärndöda saker så kan vi fokusera på någonting som faktiskt är riktigt bra. Och det är skoskavsplåsteret. Jag belönades med sjuka skoskav i helgen efter ett par nyinköpta skor, och jag investerade då i - skoskavsplåster. Dessa är så sinnessjukt att igår när jag klev ur duschen så trodde jag att bitar av min fot hade lossnat och liksom hängde löst, men det var ju skoskavsplåstrena som kamoflerar sig så bra att man glömmer bort att man använder dem och sedan blir rädd när de börjar lossna.
 
Hurra för antagligen den mest användbara och snygga lösningen under 2000-talets historia.
Jag hälsar dig Skoskavsplåster.
 
 
 
 

RSS 2.0