Endast virtuella känslor räknas

 
 
Jag skrev ju här om dagen om min facebook raid rage som jag har genom att plocka bort väl utvalda pajjasar från facebook. Och idag slog det mig: Är detta det värsta man kan göra i genren: Jag vill inte vara din vän längre.
Är de det ? På 90-talet kunde vi ändå göra någon fysisk gest genom att lämna tillbaka kompishalsbandet man hade, eller ta bort kompisens namn från fönstret som man skrivit med fönsterfärg. (Min lillasyster valde dock  att skriva hennes dåvarande bästis namn på golvet. Vilket inte gick att ta bort då fönsterfärg tydligen hette fönsterfärg för att det endas fungerar just på fönster. Gissa hur nöjd hon som 19 åring är idag när det står FIFFI i rosa-glittrigt 1 meter över hennes golv )
 
Och sedan kom då 2000-talet och då tar man med ett enkelt tryck bort mindre lämpade vänner från Facebook.
Enkelt, smärtfritt och inte ett dugg fysiskt krävande.
 
Funderar på hur man på ett svagt sätt gjorde slut på relationer förr i tiden. Om morfar liksom lade stenar som formade ord utanför sin soon-not-friend's dörr och klargjorde vad det nu var som gällde. Och hur gjorde man innan dess? Och om man skulle bryta med någon som bodde i fjärran Öster? Var det då 1 års väntan på att personen i fråga skulle få reda på att man inte längre ville vara homie, och sedan ytterligare ett år för att få läsa responsen i brevet tillbaka? Och om man inte fick något brev tillbaka då? Var det Lost in the mail då eller ?
 
Det må vara töntigt att visa sitt beslut genom att ta bort folk från Facebook, men det går ju iallafall snabbt och jag tycker faktiskt att det är ganka skönt att tillhöra den totalt handikappade generationen som inte kan visa några känslor på något annat sätt än virtuellt. Är jag lack på någon så är det ju bara att googla upp någon som visar fingret och sedan bifoga det liksom.
 
Hur smidigt som helst ju.
 
 

Man skall sällan andas genom näsan

 
Varje morgon - utan undantag, så luktar det spy på den lilla, korta vägen jag tar för att komma till kontoret.
Och på eftermiddagen - med undantag skall tilläggas, så luktar det spy när jag går hem.
 
Det MÅSTE vara fler än EN bullimiker med i detta. Det måste det.
 
 
 
 

The Lack of socialknowledge.

 
 
Okej okej. Det kan vara så att jag mot alla odds har missat en del sociala bitar i livet. Men ärligt.. finns det någon regel som säger vem som skall gå först genom dörren till köpcentret? För om det gör det så hade jag sparat mycket mycket tid på att bara följa den regeln istället för att varannan gång vänta ut alla som skall in tills det blir gryning, och varannan gång skalla någon påväg ut.
 
Jag är seriös. Jag måste veta tills imorgon när jag skall genomgå proceduren igen.
 
 
 
 
 
 

Blow me


En Svensk tisdag

 
Ösregn. Ösregn. Ösregn. Och jag visste precis vad jag ville ha för middag till detta fantastiska väder.
Så, jag gick genom det fina regnet till affären och köpte den perfekta Svenska maten en tisdagskväll med spöregn.
 
Vem kan säga att det är omysigt att sitta nerkurad i soffan och äta Potatismos och Fiskpinnar och kolla på TV? Typ ingen som inte är svensk iallafall. Och till detta, bara lyssna på regnet på utsidan. Världens bästa ljud. Fick lite längtan efter någonting. Vet inte om det just var enkelheten i att äta potatismos och fiskpinnar en tisdag, om det var regnet på utsidan som gjorde det. Eller om det bara var att sitta i soffan med blött hår efter regn och allt det andra i kombination. Längtade tills att Oskar skall sitta bredvid mig och också vara sådär typiskt svensk en regnig tisdag. I Portugal.
 
 
 
 

Facebook rage

 
 
Varför har man folk på facebook som man inte vill ha där? Folk som fyller NADA syfte verkligen. Jag insåg förra veckan att det finns folk som bara får mig irriterad som jag har på facebook. Så - jag tog bort dem. Tom kollegor ryker. När jag insåg att jag faktiskt inte gör någonting annat än att snackar skit om en person - varför skall jag ha denne på facebook? Det är ju helt absurt. Så, min raid rage är still ongoing. Någon åker då o då och herregud vad skönt det är. Ärligt. Trodde inte det skulle påverka mig alls, men det gör det.
 
Har typ satt detta i system nu. Plocka bort sådana som man faktiskt inte vill ha där och som man faktiskt inte planerar att ta upp kontakten med - like ever - igen.
 
Ut ur min vardag och mitt synfält liksom. Heeeejpåre!

BD!

 
Best Day!
 
Jamen typ alltså. Vilken superdupermegabra dag detta har varit. Ingenting speciellt har egentligen hänt mer än att Christina är tillbaka på kontoret och jag fick världens finaste väska av henne, sen är ju lyckan i sig att hon är back with me lite större än väskan - men denne var ju ett GIGANTISKT PLUS imorse. Om 1 vecka så kommer Oskar vara här. Och My är tillbaka, min fantastiska vän, min bror sitter mittemot mig på kontoret och jag skrattar typ ständigt. OCH vi kommer antagligen att spendera julen hemma i år. Hemma med min familj, vår familj. Haallooo vad fantastiskt!  Allting har bara flytit på så jäkla bra idag. Inga dumheter som inte har lösts av skratt liksom.
En fantstisk arbetsdag som slutade med att jag jobbade 12h utan att ens notera det. SÅ bra var den alltså.
 
Tänkte gå ut på en powerwalk men vet liksom inte om jag vågar. Känns som om det kommer ske någonting då som vi verkligen inte vill skall ske, och denna dagen kanske blir mindre bra. Eller - så blir det tvärtom ?
 
Vågar man chansa. Vill ju änna inte bli påkörd på The Best monday of all times liksom.
 
Kanske skall nöja mig med ett bubbelbad istället.

så..

 
spenderat eftermiddagen hos vidunderliga Lina o vi kom överfund med att det är spriten jag skall ifrån. så jag har inatt haft en grym natt med fantastiska människor. vin är hållbart. 

Sleepover

Idag kände jag skulle bli en grym dag. Och allt har varit superdupermegabra. När jag imorse gick in på kontoret så sa vakten Godmorgon snygging, sedan höll 4 st män uppe hissdörren o tryckte på min våning o önskade mig en trevlig helg (inom loppet av 2 min) och sedan har allt bara vart bra bra bra. Det började spöregna såfort jag kom in på kontoret imorse viket är awesome o My kommer idag o nu har jag o brorsan sett på 2 filmer o 3 olika serier o jag hade packat en övernattningsväska för att sova här med honom o nu skall vi sova. Imorgon hoppas vi på sol o pool och sen sällskapa med My o lite häng med Lina.
 
Perfekta nyktra helgen alltså. Längtar tills jag kan gå in imorgon o väcka sebban för att titta på episode 2 av Sons of Anarchy i hans sackosäck med kaffe. Wihuuu vilken weeend. Nedvarvning o lugn o ro needed.
 
G night! 

Someday


Det har tagit förmånga år för mig.


Sobering up

 
Så. Ångest.
 
Har sådan sjuk, sjuk, sjuk ångest. It's in my blood. Bättre än igår men långt LÅNGT ifrån bra.
Det är fan ett gift. Ett gift som ligger latent i min kropp och helt plötsligt bryter ut imellanåt. Som jag till största del ignorerar så bra jag kan men det är ju fakta. Ångesten vinner alltid.
Kryper i mig. Mina hjärnceller har brutit ut i ett inbördeskrig och jag känner hur de dödar sitt eget folk.
 
DENHÄR JÄVLA ÅNGESTEN. Jag måste fan fixa den. Hur gör man?
 
Har iallafall bestämt mig för att sober up. Inte föralltid, inte jättelänge men några veckor. Måste get my head straight innan jag ger mig på vinet igen. Och isåfall i lagom doser.
 
Sobering up. Det är fan prio ett nu.
 
Vill åka till Sverige. Ligga på mitt rum i mitt hus. Under mina fina sängkläder, i mitt mysiga rum.
Vill ligga där tills jag vet vad jag skall göra. Hallå livet? Vad är det tänkt för mig? Hur länge skall jag vara här? Vad vill jag? Vem vill jag vara med ? Kommer jag någonsin vilja vara med någon? Vad skall jag göra när jag blir vuxen? ÄR jag vuxen? Kan jag jobba med det jag vill? När isåfall? Måste jag börja plugga nu? Måste jag flytta till något annat ställe? Kan jag ta beslutet att inte flytta till Sverige igen? Vart flyttar jag då? Flyttar jag någon gång?
 
Fy fy faaa-aan vilken livsångest jag har going on idag. Mest igår, men mycket idag. Det blir ju bättre. Det går ju över. Men usch.
 
 
Ja, sobering up ett tag är iallafall en jävligt säker plan.
 
 
 

Yes / No ?

 
 
 
 

ACT LIKE IT

 
 
 
 
 

Ikväll helst

 
Det öser ned regn på utsidan och det gör mig så himla glad. Sitter i sängen och lyssnar. Borde egentligen sova för längesedan, men jag hör aldrig regnet längre. Just för att det aldrig regnar. Och det finns ingenting mer som jag uppskattar så mycket som när det regnar på kvällen. Att lyssna, se eller att stå i regnet. Och det enda jag tänker på just nu är att jag hoppas att mina framtida barn kommer älska det lika mycket som jag gör. Att stå i köksfönstret och kika ut, eller att stå ute i regnet i gummistövlar och hoppa i vattenpölar med dem. Åh. Just precis nu så önskar jag att jag hade barn, man, ett hus och att det ösregnar på vår gata. Att få torka sina barn i håret med handdukar i hallen och att sedan klä på dem varsin badrock och äta kvällsmat tillsammans.
 
Men gud vad mysigt. Just nu så har jag ingen som helst åldersnojja. Jag vill liksom bara ha detdär. Nu. Ikväll helst.
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndagsmys


 
Söndagsmys med popcorn, colalight, snus och en bok i soffan komponerat till My's fina stämma över skype. 150min av tjöt och det är 4,5 dygn kvar tills att vi ses. Då behöver man liksom 2,5h snack som uppvärmning. Jag kan inte förstå att vi skall få ett till gemensamt liv här igen. It makes me very happy. 
 
 
 

Does your mother know?

 
"Älskling... hur gick det inatt?"
 
Mammas röst i telefonen igår morse. Jag har inte ens öppnat ögonen, och definitivt inte hjärnan än.
 
"Gumman.. du ringde ju mig inatt. Du sa att du inte vågade gå in genom dörren för att du trodde hunden var förhäxad"
 
..... öööh ?
 
" (Suckar högt) Sara Johanna Karlsson.. säg inte att du inte kommer ihåg att du ringde mig klockan 6 svensk tid? Vi låg och sov men jag blev ju jätteorolig när du ringde mitt i natten. Du brukar ju inte ringa mig längre när du är full"
 
Wooha.. Alright. Jag ringde mamma för att jag var så rädd för hunden. Bra. Vad sa vi om att bli 23 år nu igen?
Dock så tror jag mamma någonstans var glad att jag jag hade fylleringt henne. Jag har ju liksom lagt av med det. Finns så många andra man fylleringer. Men vafan. Jag vill bara väl, och nu ville jag väl inte bli uppäten av en "förhäxad hund" som jag hade uttryckt det. När man pratar med sin mamma så får man ju liksom spä på allt så det låter lite värre. Vi alla gör det. That's life liksom. En del av att bli vuxen. (Antagligen faktafel)
 
 
"Och Sara gumman... detdär med att hålla sig lugn? Du berättade om att ni hamnat mitt uppe i någon drogdeal och att du sedan hamnade i gräl med en portugis som varit dum mot Robin. Du TAR väl inga droger Sara?"
 
 
Jag känner liksom bara... Jag hoppas att jag aldrig får döttrar. Och om jag får det, så hoppas jag att de väljer att läsa Marinbiologi så att de inte har en sekund alls över till att ens fundera över alkohol.
 
 

Dont waste my drinks man

 
 
Så var helgen över. Och det tackar vi väl för som vanligt.
 
I fredags blev det lite hangout med vin och skratt på balkongen, för att senare tas vidare till Robins balkong - i vanlig ordning då alltså. Jag tror att alla var lite för exalterade över att det var helg, för ingen var i något vidare lugnt tillstånd. Jag blev påmind om hur jäkla förbannad jag blir när någon skadar någon som jag tycker om efter att en random kille tagit tag i Robins ben när han passerade och dragit ned honom på marken. Mitt på Casino Garden liksom. Helt insane. Så, Sara som har en avsaknad av impulskontroll skall då på allvar spöa upp denna killen, som sitter i en grupp med sina andra manliga vänner. Sådanadära hinder finns liksom inte för mig när jag blir arg och det är faktiskt ganska bra, inte så smart men bra. För om någon rör en person som jag tycker vldigt mycket om, så får de faktiskt vara beredd på konsekvenserna. Just sayin'.
 
Så jag står där och är ganska tydlig med vad jag vill. Dvs: 1. Han ber om ursäkt till Robin, eller 2. Han kommer få en knytnäve i ansiktet. Enkel matte liksom.
 
Killen är ganska medveten om problemet men låtsas som om han inte har rört Robin. Händerna upp i luften, ryck på axlarna, säg att du inte förstår vad jag säger och neka, kändes som en bra väg för honom att gå tyckte han. Det höll jag dock inte med om, så jag skulle ta ett steg fram och faktiskt utdela det slag som jag hade lovat. 3 vakter rycker in och av naturliga skäl så kan jag inte längre nå honom. Dock så har jag fortfarande så mycket space fritt att jag tar min drink och häller över killen. Som då också av naturliga skäl, ville slå ner mig. Vilket för mig var fair. Du rör inte min polare utan att det blir konsekvenser, och jag häller inte en drink över dig i din hemstad, runt alla dina vänner på en fullsatt uteplats utan att det blir konsekvenser. Fair enough liksom.
 
Men som tidigare så står dessa 3 vakter och håller oss isär så det blir ingen fight. Istället så leder en annan vakt ut oss som är extremt trevlig. Det var tom. på eget initiativ som vi gick. Jag o Robin kände väl att de andra vi hade med oss kanske inte ville hamna i någon fistfight med portugiser deras första veckor här.
Precis när vi kommer utanför grinden och den stängs så har den ena snubben slitit sig loss och sprungit efter oss, men stoppas av vakterna vid grinden. Och står som en hund och skriker efter oss med händerna mellan stängslet. Någonting säger mig att han inte var särskilt nöjd med situationen.
 
Senare när vi förflyttat oss till nästa klubb så är det 3 personer som kommer fram till mig vid olika tillfällen och typ high-fivar mig, klappar mig på ryggen och säger "Bra som fan. Han förtjnade detdär" Såatter... Im thinking att detdär kanske var någon som är ganska accepterad i samhället här.. eller så är han en generell jävla F, helt enkelt och folk skulle önskat att han fått drinkar över sig för länge sedan.
 
Synd dock. För det var en sjukt god Gin & Tonic som gick till spillo.
 
 
 
 
 

Man blir ju glad liksom ?

 
Jag säger liksom inte att alla 24 nagellacken MÅSTE stå framme. Jag säger bara att de är alldeles för snygga för att ställa i ett skåp liksom.
 

Im thinking no.



Någonting säger mig att Oskars handfat inte kommer se ut såhär när han kommer hem... 
 

Whatever...

 
Things willl be beautiful anyway. 
 
 
 

My favorite place

 
Vill liksom aldrig lämna denna sängen. Vill bara ligga här, läsa böcker och tänka.
Skulle nog kunna säga att detta är min favoritplats. 
Fint. 
 

Da Dog

 
Och av en ren slump så slutade jag igår upp med Christinas hund.
Yes, yes, yes. Skrek jag inte efter den makabra sömnbristen jag hade. Samt att jag nu som bekant är sjukt rädd för hundar. Eller, alla djur skulle man nog kunna säga. Jag är ju inte så mycket en hund-människa, jag är ju mer en människo-människa.
 
Men mot alla odds så går det bra. Har gått bra. Det är faktiskt mysigt att gå på promenader med en hund, även om man inte riktigt får så mycket tillbaka när man pratar med den, men det är ju rätt skönt. Alltså, jag vägrar - VÄGRAR bli en sådandär som är ute och går med en hund och ser en fågel och säger till hunden: "Nääämeeeen! Var det där en fågel? VAR det där en fågel? Såååg du fågeln? Ja, SÅG du fågeln?" Med den där bisarra bebisrösten.. alltså no fucking way. Im telling you. Vanliga rösten stays, och det gör konversationerna om Moderaternas styre också, oavsett om det är hund eller människa med på promenaden.
 
Imorse så var jag o N ute på promenad innan 6 tiden (äntligen så kan jag komma med en naturlig förklarning till folk när de undrar vad jag gör uppe 5h innan jag börjar) och gick en sväng i centrala Funchal för att visa henne lite hamn, vatten och pir och sådant där som hon vanligtvis inte ser på sina morgonpromenader. (Ja, alltså N bor hos mig, eller hos Oskar rättaresagt.) Så när vi kom ner i hamnen så hör jag flertalet män sjunga. Står och funderar på om de har någon sorts nollning här i Portugal också kanske, tills att jag ser typ 50 st svettiga män jogga runt i shorts och halvgenomskinliga vita t-shirts framför mig. N ville ju såklart springa fram direkt och hälsa på dessa...trevliga.. män.
 
 "Alltså.. tro mig.. jag vill också springa fram dit. Antagligen mer än du vill"
 
Vi väntade tills att de var utom räckhåll och återhämtade oss lite. Just då kände jag faktiskt att jag o N var på samma sida. Det gjorde resterande promenad lite lättare och jag bytte samtalsämne till Gerard Butler istället. Det känns som om jag har hittat vår gemensama genre nu liksom.
 
 

BADLANDS

 
 
Gick åt pipsvängen med sömnen inatt igen. Somnade vid 21 och vaknade kl 23, senast jag kollade på klockan så hade den passerat 3. Alltså... hjälp. Men med 5h sömn på 2 dygn så finns det bara en låt som får mig att hålla ögonen öppna och pulsen igång. Världens och åter världens bästa artist, med en av de tveklöst bästa låtarna.
 
 
 
 
 
 

Det finns inga monster

 
Klockan är inte ens 21 och jag håller på att sväva ur medvetandet och in i någon sömn som mest påminner om narkos. Sov ungefär 1,5h inatt. På fullaste allvar. Var så sinnessjukt paranoid inatt. Hade alla lampor tända och förbjöd mig själv att sova för jag var säker på att någon var i lägenheten vilket inte är en sådär superdupermega härlig känsla när man råkar bo helt ensam. Då min bror envisats med att inte sätta i sitt simkort igen sedan han hade min andra telefon, så kan jag ju förstås inte nå honom. Jag kände mig alldeles för dum för att ringa någon av mina vänner, som förmodligen gör som vanliga människor och sover mellan  01 och 05 på natten. Så jag ringde den enda personen som har tålarmod med mig sådär under nätterna - min pappa, eller ja.. en av två får det väl bli för mamma är ju den andra personen. Pappa har alltid, ALLTID fått gå rundturer i huset för mig och kollat övervåning som undervåning, förråd och utanför huset, bakom alla dörrar och under alla sängar för att lugna mig.
 
Båda mina föräldrar har fått åka 15 mil till min lägenhet i Stenungsund när jag bodde där och pluggade, mitt i natten för att jag har varit rädd, ett par gånger. Alltså, nu är det såhär att jag sällan, SÄLLAN klagar på någonting här i världen, och när jag väl gör det så tar folk det på allvar. Så när jag är rädd, då är jag jävligt rädd och då finns det alltid hjälp att få, även om denna befinner sig i en sovande pappa i Sverige. Han gick en tur med mig i telefonen, medans jag kollade garderober, och kök, bakom dörrar och på balkongen. Och jag blev lugnare, det fanns ingen där. Men jag kunde fortfarande inte sova för även om det inte fanns någon, så kanske det skulle kunna komma någon.
 
Pappa ringde kl 6 imorse när jag redan varit uppe en stund och kollade hur det var med mig. Allt var ju bra såklart förutom att mina ögon typ brände och jag kände mig väldigt labil med såpass lite sömn och en arbetsdag framför mig.
 
Funderar lite på hur gammal man måste vara när man skall sluta ringa hem på nätterna.
Mycket MYCKET äldre än 23 iallafall, det är ju en sak som är säker.
 
 
 
 
 

The best thing I ever had.

 
Varje morgon när min bror kliver in på kontoret så känner jag mig som världens lyckligaste människa. Jag spricker upp i världens största leende och ibland så tåras mina ögon. Detta händer alltså minst fem gånger i veckan. Och jag tror aldrig att det kommer gå över. Jag hoppas inte det heller. Jag vill aldrig att han skall lämna mig här igen. Att han flyttade till Portugal har gjort mig till en innerligt lycklig människa och varenda gång jag får ångest över någonting eller är ledsen så tänker jag på att Sebastian är HÄR och jag blir lugn direkt. 
 
Fy fasen vad glad han gör mig. Sålänge jag har honom by my side så kan jag vara singel föralltid. 
 
 
 

.

 
 
 
FIFTY SHADES OF FUCKED UP

Underthinking

 
 
Har ju dendära inbyggda grejen att jag alltid Overthinking saker. Men de senaste månaderna så har det liksom.. släppt ? Jag skulle nog mer beskylla mig för att underthinking saker. Och, det har varit så jäkla skönt. Alltså verkligen, Jag har inte ens tänkt på att jag inte gjort det förrän idag. Dagarna har liksom handlat om det man vill göra, och gjort det. Helgerna blir brutala, ångesten är på en armlängds avstånd, men det har liksom vart okej. Det har verkligen varit så jävla skönt. För varför, varför tänka sönder saker som man ändå inte kan göra någonting åt? Man blir bara knäpp. Och om du gör ett misstag det är jävligt laddat, ja men då är det väl bara att inte göra om det igen då liksom. Varföööööör skall man bryta ned allt till små små mikroskopiska problem som bara tar upp mer tid och energi liksom. Naae, alltså. Nej. Det får vara, det är okej.
 
Det är som Christina skrev i ett meddelande till mig i söndags efter att jag skrivit : Fuck My Life
så svarar hon: What ever happened, det är okej. Du är ung, singel och så jävla trevlig.. Bara att konstatera.
 
Och hon har ju så otroligt rätt också. Seriöst, celebrate my life liksom. Let's have a toast för mitt liv. För ja, jag ÄR ju singel, jag FÅR ha ångest, jag får dricka tills jag börjar hicka, jag får liksom göra vad jag vill och jag vill aldrig bli av med den känslan. Jag mår så jäkla bra, jag är så jäkla glad och jag har ingenting som tynger min hjärna. Jag vet inte hur det hände, eller när det hände eller vart det hände. Men detdär med att sluta överanalysera saker hände iallafall. Och inte en sekund försent.
 
Och herregud... vad skönt det är. Tack vad det nu var som fick mig att bli av med detta och tömma hjärnan.Behövde verkligen detdär.
 
 
 
 
 
 
 

WELCOME TO THE GOOD LIFE

 
 
 

 
 


Ja, men jag vet. Det är ju helt otroligt.


STEVE AOKI

 
Jodå, de gick på Steve Aoki. De två mest ungdomliga själar på Madeira skulle jag nog kunna säga med största säkerhet. Jag är så sjukt glad för Robin. Han är en fantastisk vän och ungefär lika översocial som jag är. Konserten var GRYM. Alltså, riktigt riktigt bra. Ingenting man någonsin kommer ångra att man gick på. Och det är väl så. Oavsett om jag hann bli berusad 3 ggn under lördagen och nyktra till 2, och oavsett välbefinnande på söndagen. Så fyfan vad värt det är. You Only Live Once, det är ju exakt detta man skall göra. Vara med de man älskar, och skratta, skratta, skratta.
 
 
 

Livebetting

 
 
 
Igår frågade min bror mig om jag skulle kunna gå med på att vara med i livebetting.
Med motiveringen:
 
"Man kan vara med dig en hel kväll, allt är lugnt och fint. Sedan kan det sjukaste, mest häpnadsväckande hända. PÅ.EN.NANOSEKUND. Man ser det verkligen inte komma, för det är så otippat. Om man får livebetta på dig, så kommer det vara enorma summor Sara. Dina odds är ju otroliga. Men vet fan aldrig. Får jag dra igång en livebet på dig?"
 
 
In good or in bad frågar jag mig. In good or in bad.
 
 
 

Nej, för det som är sjukt är

 
 
Jag är så otroligt otroligt trött. Det är fredag och vi har varit på Bio. Klockan är 22:36 och jag är helt slut.
Har varit på kontoret vid 6.30 varenda morgon denna veckan och det har inte varit några problem alls. Jag arbetar bäst när ingen är där, när ingen kan ställa frågor eller avbryta mig. Stannar till 18. Dåligt samvete blandat med måsten och rastlöshet. Jag älskar att vara på kontoret. Och imorgon skall jag jobba några timmar, och jag längtar. Hur sjukt det än må låta i era öron, så kan jag svara att det som är sjukt - det är när man i n t e  älskar sitt jobb och spenderar 5 dagar i veckan på en plats där man inte vill vara. I ca 50 år. DET är sjukt.
 
Att jag älskar mitt jobb och att jobba är ju bara helt jävla makalöst fantastiskt.
 
MEN Nu måste jag sova för att imorgon kunna älska mitt jobb lite lite längre. Det är liksom nu de långa dagarna tar ut sin rätt. Och jag välkomar tröttheten den fysiska och den psykiska.
 
Godnatt

Även idag vann mörkret


Det är något visst.
 



Any day now

 Igår somnade jag till fantastiskt fin musik utanför. Musikanter spelade fina låtar som Aint no sunshine when she's gone och annat mycket behagligt att stänga ögonen och somna in till. Dagarna försvinner fort. Vackra mornar blir till varma dagar som blir svarta nätter. Allt går så fort och jag har aldrig varit särskilt förtjust i att fundera över annat än just den dagen jag idag har fått. Men snart kommer Oskar tillbaka igen och det är såklart blandade känslor  över det. Han kommer finnas här men jag kommer få ge upp det finaste hemmet jag vet. Denna lägenheten är det enda stället jag någonsin känt mig hemma på här. Jag vet inte om det är för att Oskar bor här och för att han får mig att känna mig trygg eller om det är någonting annat. Det är ledsamt. Och just nu så känner jag bara att jag inte orkar. Och när jag inte orkar så packar jag ihop och drar. Så fungerar jag. Med allt. Tyvärr skall tilläggas.
 
Jag vet att det finns bätttre sätt att lösa situationer, relationer. Men det har fungerat. Hittills. Hejdå, farväl, tack för allt. Men kanske så kommer det dyka upp en lösning.Och kanske inte. Hur det än blir så blir det bra. Jag har alltid alltid vetat vem jag är och vad jag står för. Mitt problem däremot är att stå still, andas och inte packa ihop. För jag vet inte vart jag vill. 
 
 

Restless legs & other stuff

 
 
Min kära vän Emelie har restless legs. Det betyder att när hon inte rör benen så börjar det krypa i dem och hon får verkligen ryck som mäter topp på richterskalan. När detta inträffar så måste någon massera henne i sisådär 2h för att hon skall bli av med obehaget. Jag har många gånger synat detta och ärligttalat tänkt att det är en bluff, för heeeelt  slumpaktigt så råkar Emelie ÄLSKA massage. Hon vill ha det varje dag, hela tiden, dygnet runt. Och det sjuka är att man liksom alltid gör det. Vi kan ligga i soffan och se på film så kan hon börja rycka med benen och säga "Åååh-neeej. Restless" Då börjar man ju direkt att massera den stackaren såklart. Sen kan hon slinka in med "Aaahmen.. kan du hämta colan i kylen? Och om du gör det så måste du ge mig massage..lite längre" och som om man är förtrollad, så gör man det. OCH utökar massagen. För man tycker så synd om henne.
 
Nu vet jag ju att Emelie har Restless legs, för det har hennes mamma intygat (som förvisso kan vara lika blåst som jag är) men jag tror iallafall att 33% av gångerna så luras hon bara. Men det kan man ju inte säga, för man vill ju inte kränka den sjuke.
 
Om Emelie har Restless legs, så har jag iallafall Alla Gånger Restless soul. Jag skulle gå från jobbet vid 12 idag, kom därifån efter 13. Går en tur på stan efter en lunch med brorsan, sedan går jag hem och det börjar krypa i mig. Det slutar med att jag går tillbaka till jobbet, och sedan börjar jobba igen tills klockan blir strax innan 19.Min chef undrade ju såklart vad jag gjorde där och jag svarade honom ärligt. "Det känns som om jag inte jobbat på 2 dagar"
 
This is not a drill. Det hade gått 4h sedan jag lämnade kontoret. Och jag kan inte annat än att hålla med honom. Detdär är inte ett sundhetstecken. Måste fan hitta någonting att lägga mina tankar, energi och tid på annat än jobbet. För annars.... så kommer jag nog bli en god Breivik kandidat.
 
Hund, katt, kanin (åh! Kanin), fågel. Någonting sådantdär som folk skaffar för att lägga tankarna på annat kanske.Fast.. sjukt med ansvar.
 
Finns tamagotchi fortfarande att köpa? In that case.. You are my everest you electronic animal.
 
 
 
 

The Story

 
 
 

The hat is on like Donkey-kong


Go shawty

 
Nå, hur var nu födelsedagen?
 
HIMLA
EPISK
 
 
Ärligt typ den bästa dagen. Steg upp kl 06.30 eftersom jag är så sinnessjukt mycket äldre än jag är på pappret och man vill ju utnyttja varenda sekund av lördagen. Gav mig själv frukost på sängen. Drack kaffe och läste en bok tills affären öppnade. Då gick jag och handlade lite. Sedan så unnade jag mig ett glas frukostvin innan jag och min fantastiska tvillingbror åkte till Madeira shopping, och fikade, shoppade och skrattade. Efter det så blev det hemfärd och svara på telefonsamtal. Man blir liksom alltid förvånad av hur majoriteten av alla de som sjunger Jag Må hon leva kan få det att låta så förfärligt. Varje år. Som tur så spelar inte själva tonen någon roll.
 
Senare så hade jag Sangria-bjudning med Lina & Christina på balkongen. Muito trevligt alltså. Skrattar alltid lika mycket. Sedan blev det Lé dinner med resterande close friends. Vi hade valt vissa specifika bara, för ja.. man vill helt enkelt inte ha med alla på en middag. Så vi valde en grupp och spelade med det. HUR trevligt som helst med presenter och mat och skratt. Så innerligt tacksam för dessa vänner.
 
En tävling skapades. Vilken gick ut på att ha sin Nalle Puh Partyhatt längst på sig. Jag gav väl upp vid 01:30 kanske och gick ur tävlingen som 3:a, eller kanske 2:a eftersom Brorsan & Christina hamnade på delad 1:a plats med sina NIO (9) timmar med Partyhatt! Helt sjukt vilken jäkla vilja. Partyhatten av för dem alltså. Vidare till Sneakers, och sedan Molhe de sista timmarna. Klockan 05:30 åkte hatten av för vinnarna.
 
 
Vaknade självklart på Söndagen klockan 12 (do not blame me, den ungdomliga kvinnan var uppe tils att klockan slog 8 på morgonen) och hade ju ångest lika djup rotad som Marianne Graven. Kollade på Snowhite and the Huntsman i sällskap med brorsan. Fast över telefon då. Men samma film och samma stad.
 
Började repa mig efter 1 dusch och sedan ett bad. Huvudet under vattnet. Och idag har det gått över. Har dock ont i varenda jäkla cell i kroppen. Var en kamp om överlevnad när jag försökte resa mig upp ur sängen i morse. HUR kan man bli så fysiskt skadad av att fylla år. Ahmen.. juste ja. Man fick ju ta "3 tequilashots, för du fyller ju 23" det var förväl att det inte var 23st iallafall. Pheuw.
 
Men, summa summarum. En helt sinnessjukt bra födelsedag med allt jag kunde önska mig. Allt vi kunde önska OSS menar jag ju såklart. Vi är ju två om denna dagen.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0