PICKLES

Jag bodde med min kära vän Oskar i 7 månader. I 7 månader bodde vi ihop, och jag käkade Pickles större delen av den tiden som sambos. Idag kommer jag inte ihåg vad dessa små gurkor hette, och orkar inte gå ut i kylen o klura ut vad det stod på den portugisiska burken med det gröna guldet i.





Jag skriver på Oskars Facebook wall (om nu någon mot förmodan missat detta krig). Jag frågar vad gurkorna jag har Cravings på heter. Emil kommer innan och skriver att de heter Pickles. Oskar skriver då: Sen när fick du Craving på Pickles? Det var ungefär pulsen höjdes, temperaturen slog i taket och fingrarna glödde mot tangenterna. Jag har fanimej ALLTID käkat pickles. Hur kan han ha missat att det alltid stod pickles i kylen? Hur kan han ha missat att jag satt bredvid honom i soffan och käkade Pickles när han käkade Chips? Hur kan någon ha missat detta? Kriget om Picklesen urartar och jag ringer mina vänner som spenderade en mycket lång tid på Madeira sommaren 2009. Nadja som kommer ihåg allt av nytta och onytta säger att hon INTE kommer ihåg det. Emelie dock.. som vi alla trodde tappade både minne o hjärna o allt tillhörande bakom soffan 1997 brainstormar dock och minns faktiskt att jag käkade Pickles mycket. Emelie är faktsiskt, skall jag tillägga nog den smartaste och brilljantaste jag känner. Hon är så skrämmande smart på saker som ingen annan är. Alla andra är bara för dumma för att fatta det.

Iallafall. Ja. Jag åt pickles. Varje dag. Gör det inte lika ofta nu längre, men det blir ju någon gång iallafall.
Ni som bott på Madeira MÅSTE väl veta det? Ibland så blir man fan rädd när folk man umgås med, träffar varjedag, som vet vad man har för underkläder på sig, och som man bor med inte vet att man är beroende av Pickles. Mycket intressant och mycket upprörande.

Kriget slutade med att jag fick sätta på min mobil, som dör var 3:e sekuind, pga batteribrist (De säljer fortfarande inga laddare här tydligen, endast till bilar. Så jag måste köpa en bil, för att ladda mobilen) Och tar ett jävla kort på Picklesen och MMS:ar till Oskar, då min Status blev "Äter Pickles, för mina närmaste vänner att notera!!" Oskar skriver: Pics. eller så har det aldrig hänt.

Nu har den jävlen fått bildbevis på det. Och jag måste säga. Jag trodde aldrig att jag skulle börja ett 3:e Världskrig om Pickles. Men när det gäller mig och Oskar. Ja, vad skall jag säga. Jag älskar honom till månen och tillbaka. Men fanihelvete vad han kan psyka mig. Jag är rädd att han någongång skall insee sina krafter och få mig till att Knivhugga någon på gatan. Måtte det aldrig hända.

Men visst fan käkade jag Pickles varenda dag. Jacque, Sandra och Kim minns ni något av detta under min Pickles period?


Må gud vara med Pickles i alla tider.

IQ PINGO

Det slår fanimej aldrig fel.

Man går och handlar. Spelar ingen roll vem det är som står i kassan, när det är eller i vilken affär det är. Men varje gång man närmar sig rullbandet i mataffären så händer det. De packar alla tunga grejer i en kasse och alla lätta grejer i den andra.

Exempel från dagens inhandling.

En jättestor glasburk med Pickels
Ett paket mjölk 
Fyra Cola light burkar
En paprika
Ett tuggummipaket
Ett paket köttfärs
Ett paket kaffe


Okej. Vad lägger man i kassarna så det blir jämnvikt?

Nu skojar jag inte alltså. Jag stod och kollade när tant-jäveln packar ner varorna.

Kasse no 1.

Glasburken med pickles
Mjölken
Fyra Cola Light
Köttfärsen

Kasse no 2.

Kaffe
Tuggummi
Paprika

Kan ni förstå hur dem tänker? Gör ni det. Så snälla informera för mig hur det är dem tänker.
När man sedan lyfter kassarna så kan man endast lyfta EN av dem, och om man nu mot förmodan orkar lyfta båda så tar det inte mer än 30 meter innan den ena går sönder. Alltså. Lär man sig inte i skolan eller ännu mer logiskt, FÖDS man inte med vettet och insikten att man inte packar påsarna så?

Jag kanske kan hitta en bra förklarning till hela jävla planen om det nu måste finnas. Och det är att 30 meter från Pingo så finns det alltså en annan affär som tar 400 spänn för en påse. Och när man står där omgiven av alla tunga burkar och krossade glasförpacknnigar med bönor, såser o pickles överallt så har man endast en utväg. Köp en påse för 400 spänn och bär resterande varor hem.


Ja, IQ Pingo alltså. Kan knappast finnas något mindre kompetent land än Portugal. Det bör stämma för allas skull.

Sara Gästbloggar 2008

Åh.. kommer ni ihåg?
Gästbloggningen. Sitter o läser igenom alla inläggen från förr. Tänkte posta ett o annat.

Annars kan ni Googla mig på Sara Gästbloggar Madeira, så får ni upp dem. Trycker ni på Bilder, så får ni även upp BILDER. Hur coolt är inte det? Hört att det är storhetsvansinne att googla sig själv. Vad är det då inte att få upp träffar? Sinnes vilket storhetsvansinne! GÖTT JU!
 



2008-07-31. Någon dag innan Madeira.




<

"Duärsåhimlasköööön" Meningen som kom ur varje killes mun lika ofta som jag hann blinka. Ja.. jag säger då det. Seglar veckan. Smögen. Om jag hade sett en till musto, pelle pettersson eller helly hansen jacka så tror jag att jag hade fått ett epeleptiskt anfall. Och Champagne, ja herregud, vi får ju inte glömma champagnen. Jag känner att denna dricka är förbrukad i mitt minne, för evigt! Vaddå Champagne? Snacka om att tjöta ut en dryck så mycket att man knappt vill dricka den. Och nu är det inte så att den är uttjötad för att jag har druckit den för mycket. No no. Nu är den uttjötad för att jag har sett de dära norrmännen i seglar jackor med tillhörande seglar byxor konsumera skiten som om det var sodastreamat vatten. Tacka vettja billigt vin i tetrapack o pappersmuggar från pressbyrån. Okej, dessa killar må vara dryga, snobbiga o med en jääävla bunt med sedlar i badbrallorna, men jag kan inte heller sluta imponeras av deras levnads sätt. Det stannade två stycken limousiner utanför mitt jobb. Inga vanliga limousiner heller. Nej, nej. Det var ju hummer limousiner. Ut ur dessa bilar hoppar det ett gäng killar.. eller jag menar förstås gliiiiider ut. Vart fick jag hoppa ifrån? De tittar sig runt o säger. "Määähvafaaaankillar.... vi skulle ha tagit helikoptern istället, här finns ingen parkering" Mycket riktigt. För bilarna stod då som sagt parkerade på utsidan mitt jobb, som ligger mitt på smögens torg, där alla passerar från o till bryggan. Ramaskri? Nej, folk avgudar ju dessa killar. Så det gör inte dem någonting om de måste åla sig under bilhelvetet, slänga de nya barnvagnarna med tre hjul i sjön, eller svälta för att det tappade plånboken under bilen för att ta sig fram.

Två av killarna kom iallafall in på mitt jobb. I klädda det simplaste av alla kläder: Varsinn knälång brun pälsjacka med medaljer på (skojar inte), solbrillor som fick 50cents blingbling att blekna och två champagneflaskor VAR i händerna. Jaadu. Där stod jag o visste inte riktigt om jag skulle knäböja eller testa alla tändare vi har i affären onödigt nära deras fina jackor. Jag var rätt sugen iallafall. Killarna köper bara varsin redbull (utan socker, självfallet) o skall sedan efter att ha bläddrat upp en bunt tusenlappar, såklart betala med kortet. Jag kunde inte hålla mig, o sa att det var väl lite dåligt i deras kassor nu såhär mitt i sommaren, därför var de tvugna att betala med sparpengarna på kortet. Vet inte om det var ett uppriktigt, eller ett hånskratt jag fick tillbaka. Vet iallafall att jag fick ett svart kort med guldig text i min hand, där det står någonting om Royal och pass.. Är iallafall riktigt säker på att det inte stod föreningssparbanken på kortet. Vår kortdragare tog inte kortet - otippat. Den ena killen undrade när jag slutade och sa sedan att han kunde ge mig allt jag ville ha. Allt jag ville se och göra kunde de visa mig o ge mig. Efter att ha förklarat vart deras båt låg så gick de iväg. Eller rättaresagt gleeeeeeeed iväg. Jag tog av mig mina foppatofflor och GICK hem.

I lördags var jag på Maiden. Iron maiden då såklart. Kanon konsert. Det började med att jag o michaela stod i ullevis bar, då en kille knuffar till mig. Jag vänder mig om o han ber så mycket om ursäkt. Som plåster på såren vill han bjuda på en drink. Killen är skit snygg och heter Kalle, eller Kalle the king som han kallades. Vi hade ju platser i Loungen o kalle & co hade platserna över oss, alltså våningen över oss. Jag tackade ja till en drink, om han bjöd michaela också. Sedan frågade han om vi inte kunde sitta tillsammans under konserten. Jag frågade om det fanns några platser över och han sa ja. I hans knä. Jag lovade att gå upp till dem lite senare. När vi sedan såg kalle o gänget igen, gick vi fram. Gänget hade nu utökats med två killar till. Inte mindre fula dem heller. Vi hälsade o de var så jädrans trevliga allihop. De hette Alexander & Adrian. Alexander började tjöta med mig som fasen, och eftersom michaela var upp-över-öronen förlorad i adrian så tyckte jag det var helt okej faktiskt. Vi satte oss alla fyra.. ( jaa.. jag råkade glömma bort Kalle the King ) Efter ett par gratis drinkar, tack vare A & A, så skulle jag gå fram o beställa lite mer. Då jag får Alexanders kort så ser jag att det inte bara står Alexander på kortet. Utan självfallet ett efternamn också. Efternamnet lyder Hysén. Alexander Hysén. Sakta men säkert började det gå upp för mig att denna man som jag suttit o pratat med, skrattat med och skålat med nu en bra stund är Glenn Hyséns son. Tobias Hyséns bror. Jaha tänkte jag.. och beställlde in två öl till.

När jag satte mig visste jag inte riktigt vad jag skulle säga. Så jag sa inte något. Jag blev räddad. För just då så kommer det fram en flitigt tatuerad (och ännu mer berusad) kille med uttöjda öron o med jävligt skrovlig röst o börjar ragga på mig o michaela. Han säger att han är sångaren i Dead by April och blablabla... Alexander blir eld o lågor. Han älskade tydligen dem, men trodde inte riktigt på honom. Han drar fram sin ipod o ber killen att sjunga lite. Killen sjunger inte. Han skriker. Sedan när vi inte trodde på honom, för att det inte var så likt, så säger han att han varit sjuk i bronkit i fem veckor, o fick ställa in metal town. Han blir fly förbannad, när vi skakar på huvudena och rycker Alex ipod från honom, börjar gapa ännu mer ( om möjligt) och det bryter ut ett väldigt obekvämt gräl mellan Häcken spelaren Hysén & Sångaren. Där sitter vi. Jag o michaela, rädda, men ack så imponerade av Alex humör. Han var något så in i helvete het alltså när han höll på att bråka. Det ingriper vakter o Sångaren blir utslängd. Hurra. Alexander ville iallafall ha mitt nummer, och han var väldigt sugen på att komma ner till madeira när fotbolls säsongen var slut. Sen drog vi inte till stan. Senare mitt i natten dog min mobil. Är inte den dåliga batteritiden på mobilerna jävulens verk så vettefaan alltså. Här om dagen så googlade michaela Dead by april. Och det var han som kom fram till oss. Pinsamt eftersom vi inte trodde på honom. Men hallå?? Skriker det groupie om mig eller? Det hoppas jag verkligen att det gör. Annars har jag ju misslyckats rejält i livet.

På söndagen drar jag in till centralen o skall hämta min väska som jag låste in där dagen innan. Jag tar ut jackan som ligger först, sedan tar jag ut väskan, lägger tillbaka jackan, lämnar skåpet öppet - och åker tillbaka till lägenheten. På måndag morgon inser jag att jag är numera jacklös. Eller iallafall inne i göteborg. Det gjorde mig inte så mycket. Hade uppskattat om jag varit skinn lös också, i det dära vädret.

Nu är det bara fem dagar kvar tills jag flyttar till Madeira i ett år. Mitt mål är att göra madeira till den nya party ön. Så alla är hjärtligt välkommna ner när ni vill. Hör av er, så får ni bo hos mig. Det kommer bli grymt!

Ha det fint i värmen nu allihopa. Själv jobbar man ju bara, och får den shyssta Lysrörsbrännan som jag hört är inne i år.

Glöm inte dricka vatten! Love


TRÅK BLÅ

Klockan ringde klockan 6 imorse. Och upp gick hon. Tjejen som skulle promenera och vara hälsosam.
Hon kom på att tvätten som slängdes in igårkväll inte hade kommit ut ur tvättmaskinen, så det var ju inte någon bra start kanske. Sen tar hon ut tvätten och upptäcker till sin stora fasa att de jäkla Jeansshortsen har färgat alla vita linnen BLÅ! Så nu har jag 2 linnen kvar som är vita, resterande är alltså... blåååå. Inte fina blå heller, de är grå,tråk,dammblå. Just Great.

Det är soligt o fint ute, men här inne sitter vi och möglar. Såklartvigör.
Har säkert druckit 6 Cola Light idag.. och redan tuggat upp 2 tuggummipaket. Klockan är 15, och jag började 10. Inte så illa ändå. Hittat ett par som smakar äpple. Yummie. Tuggummi alltså..

Näe, man får väl återgå till sitt djup stimulerande arbete.. .dooh.


Fötterna på Madeira - Vin i glaset.

Nu får det fanimej vara slut på eländet.

Fötterna på Madeira - Vin i glaset. Jaha. Hejdå nyttiga leverna i Sverige. Hejdå Morgonpromenader, nyttig mat, alkoholtorka och ciggförbud. Hej lungcancer, krass lever och taxi turer. Och jag ser ut som ett jävla RAAAS!
Fyfanihelvete vad jag är sleteeen. Hur hände detdära? Jag tycker ju rökning är det sunkigaste som finns. Jag tycker att ett glas vin på kvällen är okej, men inte en flaska om dagen, och jag sover så fruktansvärt dåligt eftersom den enda motionen jag får är en promenad till o från jobbet på 4 minuter.

Så, förra helgen bestämde jag mig. Ingen alkohol och inga cigg på vardagarna. Jag är fanimej född nästan (NÄSTAN) på 90-talet. Jag VET hur farligt det är, hur äcklig det gör en och hur vidrig man ser ut. Jag vill inte. Jag vägrar att se ut som 40 när jag är 20. Nu är det slut på semestern och in i rutinerna igen. Andra veckan påbörjad utan vardagsgiftet. Helgerna är ju såklart tillåtna att dricka på, men rökning.. mjaa.. jag vill gärna låtabli på helgerna också. Vi får väl se. Sinnes med vatten dricker jag iallafall. Har en tillbringare på jobbet som jag fyller på ett par gånger om dagen, ingen uppskattar att hamna bakom mig när vattnet skall fyllas på ur dunkarna i köket. Men jag måste. Dont hate me.

Mina nya beroenden är tuggummi och Cola Light. Eller.. näe, kanske inte NYA beroenden men ptja.. Sötningsmedel är 2000-talets drog och vi alla vill väl vara inne i svängarna eller? Lika bra att acceptera sitt öde som Sötningsmedel beroende. Sukralos och aspartam är mina bästa vänner.  TACK GODE GUD FÖR ER.

Nej, nu skall jag ta en dusch o sen lägga mig så jag kan stiga upp imorgon och ta en morgonpromenad och sedan gå till jobbet och känna mig duktig igen. Jag vägrar att se ut som en gammal trasa när jag inte ens hunnit fylla 21.

Adios amigos.




Alltid Sommarben

Sitter och kollar på mina ben. De ser ut som en 6 årings ben. Helt såriga, och ärriga o fulla med blåmärken och myggbett. Sommarben alltså. Men dessvärre så är det sommarben året runt här, då det ofta finns tillfälle att ha shorts o klänningar på sig, och att det är något djur som käkar upp våra ben o fötter på jobbet så man har ju mer ärrvävnad än hud på fossingarna. Fanihelvete vad det kliar. Och ärren från 2008 har nu börjat klia igen. Sinnes. Tror det finns någon aktiveringsgrej som insektsjävlarna sprutar in, så de aktiverar kliningen 2 år efteråt. Enda logiska förklarningen.

Idag möttes jag o Oskar upp för en frukostdejt, lite häng i parken och sedan inhandlade vi en flaska vitt som vi skulle förtära på balkongen.. vilket vi.. inte.. gjorde, då vi valde sängen o film istället, men John Blund vann slaget om mitt sällskap och kammade hem en stunds sömn tills Oskar väcker mig med jämna sekunder och jag får hålla mig vaken. Sedan kilar vi till Casa Italia och möter upp härliga Jens, och diskuterade midsommaren över en pasta, för att sedan ta ett glas rött i kvällssolen. Sedan traskade vi ner till vattnet o satt där ett tag. Pojkarna kastade sten och jag höll ett vakande öga på dem. Jag älskar att man kan roa sig med minsta lilla. Vad hände med det? Varför gör folk inte detta oftare. Ligga i gräset o kolla på grässtråna, kasta sten eller bara bada fötterna är ju fantastiska saker man kan göra som är väldigt själs och lugn givande.

Jag har haft en prefekt dag med supermycket mys och skratt.

Eh.. vad sa vi om att prata om sin dag Sara? Var det roligt? Nödvändigt ? Näe. Inte det minsta givande för någon, men jag känner att jag måste komma in med korta inlägg emellanåt. Egentligen väntar jag bara på att det skall bli kvällen, o klockan skall bli mer och jag skall bli trött... Skall jobba 8-19 imorgon, snäll som man är och tar på sig det.
Yepp. Så är det när Karman behövs byggas på, då gör man sådant man inte vill.

En låt som berör in i märgen. Helt klart Bästaste just nu.


I love the way you lie.

God morgon, god morgon.

Imorse öppnade jag ögonen innan klockan hunnit blivit sju, och tittade ut över havet när solen stiger och färgar hav, himmel, berg och klippor i blått, lila, rött och rosa. Och när man sett detdär, då vill man liksom inte gå och lägga sig igen, någonsin.




Återkommer efter en dusch..


Lugn Lördag

Har nyss varit på Bio med min favorit man Oskar. Vi valde Robin Hood. Jäkligt bra. Mysigt mysigt.
Har legat i soffan med datorn i närheten, men inte gjort något aktivt.
 Bara legat stilla. Knappt kunnat prata. Och nu när jag träffade oskar så frågade han om jag var full.. näe, verkligen inte men som vanligt så är min hjärna så jävla SLOW när jag druckit, det är som om jag rökt hash i flera dygn o sen lägger av med det. Så satans seg. Damn it.

Kan inte sätta ihop en fullständig mening utan slödder, pauser eller feluttalade ord. Suck. Fortfarande lika oskillad när det gäller baksmällor. Pinsamt ju.


Nu är det fruktsallad och chill framför TV:n.


God natt för nu

Midsommarens Händelser

När jag vaknade imorse (13:30) så gick jag upp o ställde mig framför spegeln för att se vad det var några tänder som fattades (då räknas inte den lilla biten jag slog av igår innan jag hann gå utanför dörren), ett blått öga eller om man har några köttiga och blodiga sår någonstans. Upptäckte faktiskt inte någonting förutom att min mun ser oroväckande liten ut.. Och läpparna är gigantiskt stora. Har munnen krympt och läpparna svullnat? Seems like it. Och jag tror inte munnen ser mindre ut för att läpparna har blivit 3 ggn så stora, jag tror den har krympt. Inatt. Eller emellan 6-13 tiden iallafall. Jag ser ut som en fågel, en liten kyckling.

Tror att munnens dramatiska krympning är en liten gest och påpekning om att jag snackar ALLDELES FÖRJÄVLA MYCKET när jag dricker. Så om lösningen är att munnen krymper, ja då är jag mer än nöjd.

Ja, jag antar att jag skall dra gårdagens bestyr här då.

Vi möttes upp på Ravioli och käkade frukost och satt i solen, vilket orsakade en grymt smickrande bränna på ryggen, då Geniet Karlsson hade brottarlinne på sig. Efter detta så drog jag till Forum för att köpa något annat att ha på mig, än just ett linne som det var lite för varmt o soligt för. Jag behövde något utan band heltenkelt. Väl på Forum så hittade jag NADA. Ingenting alls. Jag blev så deppig att jag övervägde inhandling av 4 flaskor vin, och skita i hela midsommar och spendera den i mitt eget sällskap på balkongen. När jag var påväg därifrån så gick jag förbi en affär som aldrig har sådandära kläder, men jag gick in iallafall för att kolla underkläder. Och där hittar jag en superfin klänning. Har dock inga kort.. då jag inte skaffat någon kamera än.. surprise.

Byter om och drar bort till Poncha B2 och drar i mig Nikita, Poncha och Öl tillsammans med resterande av gänget och tittar på Brasilien - Portugal matchen. För er som inte bor här, kan jag berätta att det är totalt vansinne gällande fotboll här, och spelar då Portugal i VM, och skall spela om vem som vinner gruppen och denna gången mot Brasilien, ja.. ni kan tänka er själva. Tutor och skrikande barn, vuxna och dylikt finnes överallt och det är flaggor o raketer o bilar som åker runt och låter. Jag är 100% säker på att VM har gett mig nedsatt hörsel.

Tillbaka till Midsommarfirandet ja.
Jo, så där sitter vi och kollar matchen i solen och obegränsat med dryck. Sen kommer fler folk som skall joina vårt firande men som varit på ett annat ställe en snabbis, och informerar oss om att en man från jobbet som älskar att provisera portugiser har blivit skallad. Märkligt tänker ni. Inte det minsta sa vi. Om man trycker upp en tröja med en gråtande Cristiano Ronaldo på och sedan går till en bar o uttrycker sig om hur portugiser spelar fotboll osv (enligt dem som var där, så var det så detta hade gått till, men det finns väl alltid delade meningar om bråk) då blir männen oense på baren, och en kille skallar min kollega och bryter näsbenet på honom. Grejen är den att det är liite känsligt ämne med Cristiano Ronaldo, då han kommer från Madeira.
Jaha 1 out, 2 to go tänkte jag då det var 3 som hamnade på sjukhus förra året, och folket på denhär ön brukar inte vara dem som inte bräcker alla rekord. Han spenderade faktiskt kvällen med oss senare efter att ha bytt bort tröjan som var helt täckt av blod och en sydd och tejpad näsa. Hur som haver så sitter vi senare allihopa på gräset i Lidoparken i solen o lyssnar på svensk musik och konsumerar ohyggeliga liter alkohol och käkar mat. Alla var ju fulla redan klockan 17, förutom jag tror jag. Tillochmed Sara som jag misstänker varit full ca 3 gånger innan i sitt liv, hade nu blivit härligt berusad vilket var den första och defenitivt sista gången jag ser henne full kan jag tänka mig.

Senare så blev ju givetvis även jag berusad av solen, sommaren, midsommar och vinet. Vi gick i omgångar upp till pingo som ligger 4 meter från parken och fyllde på vårt alkohol förråd. Sedan satt vi där tills det blev natten, och jag har inte en aning om vad klockan kan varit är vi drog. Uppenbarligen fanns det bara Jag, Dan, Crille, Carl, Simon och Jens kvar för det var vi som gick sist, och ja.. innan var vi säkert 25 pers. Undrar vart alla tog vägen? Och sen är det ännu märkligare för nästa sak jag kommer ihåg är att bara jag, Carl, Dan och Crille sitter på någon stängd servering mellan stan och Lido och dricker vin.. ur en FLASKA. Ööh..Så där tappade vi ytterligare 2 stycken och vår egna självrespekt också såklart, men någon gång under kvällen så måste den ju försvinna, och den hängde ändå kvar ett bra tag in på natten.

Hurray! Sen hamnade vi på ECO Bar, och jag hamnade mellan tellus snyggaste mörkhyade män som var freakin' jävla BRÖDER och ville ha med mig på en Trekant.
Den ena brodern såg ut som Will Smith (!!!!) Skojar INTE. Och den andra var fan drop dead gorgeous också. Jag vet inte vad som hände.. om det var att C,C,D släpade mig därifrån, eller om jag artigt tackade nej och frivilligt gick med dem andra.. vilket jag finner brutalt märkligt isåfall, då jag älskar mörkhyade män som dessutom är fruktansvärt snygga och trevliga och som vill ligga och erbjuda sin bror att vara med också. Men som sagt, vettet var med länge igår natt vilket man kanske skall vara tacksam för. Eller inte..  Tur var väl att jag har två öron som stoppade mitt leeende att gå runt hela huvudet när jag fick erbjudandet.

Sedan så var vi bara jag, Crille och Calle. Vart FAN tar alla vägen? Från 25 stycken till 3??
Vi hittar iallafall på något fucked up sätt en kille som är 150 lång, och som är det mest gay jag sett, hört och förmodligen kommer se igen. Jag ÄLSKAR bögar. Herrejävlar. Och denne lilla lilla välklädda och jävligt feminima kille som fullkomligt älskade min klänning (trodde för ett ögonblick att han skulle övertala mig att ta av den så han fick prova den) gick alltså och pratade med mig om hans liv och han var så jävla intensiv och fullkomligt crazy. "Yeah.. and then we went to Ibiza me and my last boyfriend, but I found a smokin' hot bartender there.. so I just had to fuck. And I did. But you understand right, it's not THAT many smokin' hot bartenders around, you have to take you're shot right" Tänk nu att denna mannen är extremt intensiv när han snackar och ca 150 lång, och riktigt stylad med fina märkeskläder, brun som fasen och en vit skjorta. Vi hookade upp med honom, hans kompis som han jävligt uppenbart var sugen på. Och sedan vet jag att det var en del folk till, men som jag inte kommer ihåg vad de fyllde för funktion eller nytta. Men lille gay killen var sinnessjukt sugen på Carl o Christian också. Jag sa att han skulle testa efter att vi vart i baren inne på Veshpas. Och jag vet inte han lyckades med någon av dem, för efter att ha stått därinne och dansat i 3 timmar till tecno så smög jag mig hemmåt. Jag promenerade förbi alla taxibilarna för jag visste att efter en sådanhär kväll så hjälper endast att gå sig nykter.

Fantastiskt trevlig midsommar. Ganska lugnt faktiskt, men det är man väl tacksam för. Nu skall jag ringa sjukvårdsupplysningen o kolla om de vet varför det ser ut som om jag har genomgått ett kirurgiskt ingrepp gällande mina läppar.



Hoppas ni hade en härlig midsommar. Vänner & Familj var mycket, mycket saknade. ♥

Lönlöst


"Vad skall jag säga då? Skall jag säga att jag är kär i dig då eller?"

Ööööh... ja är du det, så säg det då kanske?  



Lönlöst.


Ni skall få se...

Jag skall införskaffa mig en kamera..

Sen skall jag fota allt grymt jag kommer över och lägga upp tusentals bilder på facebook och på bloggen, och göra er Jävla Svennebananer så sinnesjukt avundsjuka för att ni inte är här under midsommar. Ni kommer ångra er. Som faaan också. Synd för er. Jävligt synd. För jag hade inte velat vara i Sverige, inte på Västkusten... inte alls. Med vänner familj gräs sol svensk musik midsommarkransar midsommarstång fylla hångel snygga killar underbara vänner god mat och bra uteliv. Nej. Aldrig i livet.. Jag hade inte gjort det. Inte alls.. och jag funderar inte heller på att säga upp mig och dra på Torsdag för att spendera min midsommar hemma. Inte alls. Kommer inte på fråga.


Någon som har en snara till övers eller... ?


I de lugnaste vatten..


Som bäst är det när jag kan vara tyst i ett stökigt sällskap. Skönt att slippa roa och vet att de kan underhålla sig själva utan mina ord.
Välja tystnaden om man vill det, fast man är i ett myller av folk.

Jag tror de flesta känner mig såpass väl att de kan låta mig sväva bort i egna tankar några minuter, för att sedan återvända till nuet fullt återställd. En reboot av hjärnan. Nödvändigt och tacksamt.





Kvinnor vs Män

Igår efter att ha hängt utanför Oskar i 45 minuter.. eller nej, rättare sagt hängt på ringklockan i 45 minuter så blev jag så trött på män rent generellt så jag tog med mig min bok (ja, man vet aldrig när man behöver en bok liksom, tillexempel i väntan på att mannen skall öppna dörren) Så strosade jag lite i Fuchal, kollade in lite fina gator, fina träd och rensade tankarna lite bara. Sen kom jag hem, ringde Oskar som inte hade hört någonting. Jag var ju liiite irriterad på honom, då män kan somna närsomhelst, vart som helst, spelar ingen roll om deras blivande fru skall föda deras förstfödda barn, de kan fanimej somna på soffan ändå. 

Men.. det var inte det som hade hänt. Ringklockan var uppenbarligen ur funktion. Jävlafanihelvetesjulkulaliksom. Just typiskt. För när jag kom dit så stämde vi träff ett klockslag så han skulle komma ner och öppna, men jag testade att ringa för att ja.. ní vet bara kolla liksom. Då funkar klockjäveln såklart. Ja, och killarna antog väl bara att jag fejkat 45 minuters tristess på utsidan.

Jag hade i varjefall vääärldens mysigaste kväll med min fina fina Oskar. Film, serier, snack och mys. Bara mys. Hur underbart som helst. Vilken räddare i nöden han är. En kille som kan plocka upp alla spillror från marken av all min ångest och göra något fint av det. Guld är vad han är. På riktigt. Känner mig så jävla harmonisk i hans sällskap, ingenting är viktigare just då, än att få titta på honom, skratta med honom eller att bråka med honom. Den mannen kommer få alla mäns drömtjej, och det var inte jag, och ärligttalat.. så tror jag han kan hitta någon bättre. Någon som ger honom det han vill ha, och behöver.

Nog om fantastiska Oskar (ring mig tjejer, så skall jag allt rea ut honom). Jag tänkte innan på det med killar, att de kan somna överallt. Nu är det såhär att förutom att umgås med Linn, Sara och Christina så umgås jag inte med någon tjej.. alls. Och det är mitt eget val. Jag trivs så ofantligt bra i okomplicerade mäns sällskap, så logiska. Så jävla logiska, inget mellan raderna, inga tolkningar som behövs göras, för det finns inget att tolka, de säger det som är, och håller käften om det som inte är. Sen har män blivit mer kvinnliga och kvinnor manliga, så nu vet man ju inte alltid vilket kön personen bär på, men ändå. 1-0 till männen i livets långa lopp.

Men sen.. så är det en grej med kvinnor, som männen inte förstår sig på. Hur kan ni kolla på skor i 4 timmar? Hur kan ni sitta i telefon i 6 timmar? Hur kan ni spegla er hela hela tiden, och varför måste ni prata om ALLT. Jadu mannen som läser detta (vet att ni är ett par, även om de flesta avslöjar det på fyllan. Henke, Erik) Vi KAN sitta i en telefon för att vi älskar att prata, vi kan prata om - precis som ni säger allt. Visst det kan ni också, men på något vänster så dalar alltid era konversationer och blir inkompetent grummel tillslut. Jo, det är sant. Undantag finns ALLTID, och mina killar hemma är många många av exemplen. Men en tjej. Ja, oj vilka diskissioner, konversationer och vilka givande samtal och bra tankar man har sedan på hemvägen från fikan. Det med männen är att man vet fanimej aldrig om de sover eller inte när man knackar på, även om man bestämt att man skall träffas, man vet aldrig om killen nu spelar sina datorspel istället för att kolla på filmen vi sa, eller köper något annat till mat för att man "inte var sugen på det när man stod i affären". Nähä? En tjej sover ALDRIG om hon får besök, hon skulle ALDRIG göra något annat om en film står på schemat (förutom att tafram liknande filmer som den ni skall se, om ni kanske vill se en till) En tjej köper det som de kom överens om, och det blir Tacos som han vill ha, även om det så är att hon är vegetarian. Ja, tjejer kan man lita på. När det gäller att lita på. Sen är killar mer förtroendegivande på andra sätt, med skvaller och med back stabbning, men ja.. tjejer skall hålla varandra om ryggen. Till varje pris. Alltid, ständigt.

Nu har jag o Linn delat våran ångest på balkongen och med kaffebryggaren under hela kvällen. Vi drabbades båda två av ohyggelig ångest, och myror i kroppen och nervösitet. Why? Det kan vi inte svara på. Jag kan tro att jag fick ångest efter att ha läst igenom alla sms på min gamla mobil, från tidigare  i år och 2009. Ångest över mitt ex, som är mer än borta ur mitt liv. Kommer på att jag saknar honom. Kommer att tänka på vad som hände egentligen, och hur det hade vart om jag inte fuckat upp det (surprise ha). Men man skall inte etsa sig fast i tankarna när det gäller det förflutna, det finns där ändå. Och det är bra, för utan att varit DÄR så hade jag inte varit HÄR.

Ångra inte sakerna du gjorde, dra lärdom av dem och gå vidare. Men såklart man kan sakna, men gud vad man lär sig. Jag har idag tillexempel lärt mig att man kan vara vän med en kille, alltså superduper bra vän, och tycka han är snygg men inte ligga med honom. Eller så ligger man och hånglar och har deet huur mysigt som helst (vilket fungerar) men just nu, just i det läget jag befinner mig i idag. Så tar jag nu ett beslut gällande detta, och det är att endast vara vän. Inget sex, inget hångel. Ingenting. Vänskapen oss emellan är alldeles för dyrbar för mig för att bli kantstött, och jag tror vi är två om att tänka så. Just nu funkar det finfint så som det är, men jag vet. Även om jag dagligen lurar i mig själv att det inte kommer ske, så kommer det KANSKE (kanskekanskekanske) att komma upp känslor från någon av oss. Jag säger inte nu, jag säger inte om 1 månad, men kanske om 4 månader? Och om det bara finns känslor från ett håll, så är det kört sen. Hemsk tanke, men så är det. Dessvärre. Lika bra att avsluta nu.

Detta talar lite mot mina principer och vart jag egentligen står gällande dessa fall. Jag tycker egentligen; Kör på, se vad som händer, det får bära eller brista, det är en vänskap, den går inte sönder. Men realisten i mig säger att Sara, du skapar alltid problem. Du hade kunnat fucka upp vad fan som helst, vart som helst. Du hade kunnat få Korea strömlöst om du råkade blåsahåret när du duschade förut. Jag kan fanimej lyckas med allt. Och om jag kan det, så är jag orolig för vad jag kan göra med min värdefulla vänskap. Så, I rest my case. Känns inte jobbigt heller.. tror ja. Man får liksom stå över saker ibland, för att det skall bli till det bättre. Dagens sanning mina barn. Nu fuckade min telefon ur också när jag pratade med min förtjusande Amanda, som jag längtar efter.

Galenskap. Vart är du? Kom och hämta mig. Det är tjejen som sitter osminkad i en soffa på madeira, i ett par mjukis shorts och ett stort linne med ett hjärta på. Tjejen med en knut på huvudet som man kan undra om hon någon gång sett dagens ljus. Kaffet står här, och hon har en brännblåsa på läppen, hon fattade inte att skeden var varm när den legat i kokande vatten i 3 minuter. Tjejen utan tankar, tjejen med impulsivitet så det räcker  och blir över. Tjejen som gjort sitt med mycket i livet, och som uppskattar allt som finns kring henne. Tjejen som äntligen fattade att det var hennes liv, inte de runt om henne. Tjejen som längtar efter sina vänner och sin familj, och svensk sommar. Tjejen med förmycket ångest, förmycket att skriva om men som saknar talangen att formulera det till något annat än milslång text. Om och om och om igen. Tjejen som går och lägger sig nu, för att spänningen inför en ny fantastisk dag är förstor för att motstå skyndas på.. Och för att hon inte pallar rynkor vid 21 års ålder.



Jävla klimat

Bastu? Näe, sovrum. Pheuw. På med shorts o Linne och ner till Poolen.
En flaska vatten, en bok och solbrillor. 4 minuter av brutal stekninge och sen... Moln. Happ. Upp och koka kaffe och lägga sig i soffan. Damn it. Hur kan det gå så snabbt, och whats up med alla jävla moln fanskap.

Flyttar man från sitt fosterland till en Tropisk Ö, utanför Afrika så vill man liksom ha sol, och inte moln.

Suck...


Min prins kanske förblir en groda?

Men gud. Behöver man alltså släpa sig till gymmet för att träffa sin prins? Om Kronprinsessan kan snubbla över sin jävla prins genom att gå till gymmet, så undrar jag vad fan man skall behöva göra egentligen. Börja gymma eller?

Jag har fanimej kysst varenda jävla groda jorden över, men inte en endaste gång har det varit en prins. Inte en endaste gång. Vad skall man göra egentligen? Man hoppas på att grodan är en prins, sen slår man sakta sakta upp ögonen morgonen där på.. och.. där..ligger en om möjligt ÄNNU läskigare groda än det som visade sig bara vara en groda föregående kväll. How the fuck did this happend?

Är det så att det inte finns fler prinsar? Eller är det så att man (mot all förmodan och alla odds) inte har träffat honom än? Eller Kan det vara så.. att med "Du måste kyssa många grodor, innan du hittar din prins" menar att du inte vet om det är en prins innan du kysst honom? Han må se ut som en groda, men är en prins, och kommer behandla dig som en prinsessa? Efter att jag gav upp alla anabola gorillorna med tatueringar, rakade huvuden och psykiska besvär så har jag faktiskt inte tänkt så mycket på utseenden. Jag har faktiskt inte alls tänkt på det. Visst är det en bonus om man hittar en kille som är snygg. Absolut. Men har han inget innanför pannbenet så spelar det fanimej ingen roll om han ser ut som en gud, och man tappar andan när man ser honom.

Jag har kanske mognat. Eller så har man förlorat hoppet på snygga män. Men det som attraherar mig, det är inte utseende. Det är hjärna. En man som kan tala för sig (som vet vad han talar om), som har gjort saker, kan resonera och utveckla saker, som kan ha en diskussion om saker som han inte ens håller med mig om, som kan erkänna att han har fel, som får mig att skratta, som får mig att vara helt jävla tallös när han berättar om saker, en man som får mig att lyssna på varenda andetag han tar, som för en gångs skull kan få mig att hålla käften. En man som får mig att skaka ända in i märgen när han kysser mig. Och inte endast för att han är snygg (för tycker man så mycket om en man, så blir han snygg hur han än ser ut).

Nu har jag avnjutit Atlantic festval's 3:e omgång av fyrverkerier. FANTASTISKT VACKERT. Är inne på 11:e timmen av det Kungliga bröllopet och Daniel Westling (prins, riddare what ever) har precis fått mig att gråta när han framförde sitt tal till sin hustru. Bra val Victoria. Han är nog en stjärna. Vilken harmonisk, och känslosam kväll jag haft här i min ensamhet. Jag är som vanligt riktigt nöjd över dagen. Inte en droppe vin, men kannor av kaffe. 

Nu skall jag invänta Linn, och sedan får vi se vad som händer. Antagligen ingenting, och det kommer bli hur bra som helst. Nu skall jag kolla på när kungligheterna äter en 3 våningar hög bröllopstårta. Fantastiskt.

Ha en fin kväll. Mina fina vänner. 

Mitt letande efter grodor fortsätter, och en dag så kanske även JAG hittar en prins. Och gör jag inte det, så nöjer jag mig med en groda.


Kiss n hugs 


Tjejen som åkte på semester, var den enda som inte fick semester.

Från gymkille, till Hertig, Prins, Hans Kungliga Höghet och Riddare genom att svara ja, och ta på sig ett blått band. Inte fy skam det inte.

Japp. Jag och Linn har suttit och streamat hela bröllopet. Snart uppe i 8 timmar. Har fortfarande inte tröttnat.
Egentligen skulle vi på kvinno launch kväll, med middag ute och sedan long drinks uppe på The Vine (Sommarfest placet, you remember) Men en annan var uppe till klockan 6 imorse för att få iväg männen till flygplatsen. Efter en del vin så gick jag och Jonas och lade oss för att ta en lur i 30 minuter. Kim skulle packa. Efter en stund som var liiiite längre än 30 min, så hade jag sådan panik att jag skulle somna och inte få upp dem, då Kim också somnade lämpligt nog. Jag låg och vände mig om var 3:e sekund för att kunna hålla ögonen öppna. Tillslut fick jag be Jonas att gå upp för att inte missa flyget. Sen åkte dem. Dessa fina fina män. Alltid jobbigt när vänner man umgås med dagligen åker.. även för en kort period. Och snart åker Linn också. Och kvar är jag. Tjejen som tjatat om Sverige i 2 år och sedan åker på Semester till ön, och stannar. Jahopp. Men sen är vi ju alla så nära inpå varandra ständigt. Jobbar på samma kontor, äter lunch ihop, har hand om samma ärenden, umgås efter jobbet, sover ihop, festar under helgerna ihop. JA. Varendaste dag är det så. Jag-du-och-femtio-stycken-andra. Varendaste dag. Men det är härligt. SÅ härligt. Att man faktiskt får träffas så ofta, får vara med dessa människor helatiden. Underbart!

Skall koka lite kaffe nu. Och kolla lite mer kungligheter. Återkommer snarast!

Skam den som ger sig


Natten är överlevd. Skam den som ger sig. Inte trodde jag att det skulle sluta såhär. Börja såhär. Hur vet man egentligen vad som är slutet vad som är början? Jag bestämmer att detta är slutet på början, och början på slutet. En mening jag aldrig kommer kunna tänka på mindre än 30 sekunder för att förstå innebörden av. Skam den som ger sig. Skriva ner. Det är det bästa man kan göra. Elvis Presley muggen fylld med kaffe. Glad för att jag får den varje morgon. Glad för att det blir en morgon. Ännu inte vaknat en dag utan morgon, utan kväll och utan natt. Är det inte vardag? Veta vad man har att vänta sig. Men låt dig inte luras av dess trista utseende. Skam den som ger sig. Inte vet du vad som händer idag inte. Inte vet du om jag kommer säga att jag älskar dig. Säga att jag saknar dig. Be dig att stanna hos mig inatt. Skam den som ger sig. Pappa sa alltid ge inte upp. Jag ger inte upp. Snälla, inte du heller. Livet är alldeles för fint för att ge upp på. Alldeles för fint för att driva förbi. Skam den som ger sig. En ny dag. En ny chans. Ett nytt liv? Idag. Vill du. Så kan du. Skam den som ger sig.



TACK

Snaaaart är det helg igen. Snart, snart, snart. Har knappt återhämtat mig sedan företagsfesten förra helgen, och nu är det helg igen. MEN. Kim & Jonas åker till Sverige på Lördag morgon. Vilket betyder.. Jag & Linn skall spendera ett paaaar timmar vid poolen, på balkongen och jag föreslog champagne på Lördag morgon, bara för att fira lite.. inte att man blir av med dem.. utan mest för att tja.. ibland behöver man vara ute i vardagen utan män inom hyfsat synhåll. Nu är inte Jonas min man dock, men min högra hand, mitt samvete, och jag är hans hjärna.

Kommer bli hur bra som helst när Jonas spenderar 25 dagar i sverige utan hjärna och jag 25 dagar på Madeira utan samvete. OH OH OH. Kommer bli finfint. Men jag tror det vankas nykter månad nu va... eller, när var midsommar nu igen? Hum.. sist år var det ju inte sådär JÄTTE lugnt kanske. Tror det var 2 eller 3 som befann sig på sjukhuset efter 12 och resten låg däckade i Lidoparken. Jag, Patrik och Linus satt på min balkong och söp oss plakat medans Oskar låg och sov, och min underbara fina Nadja låg i min säng och sussade.

Midsommar. Spelar aldrig någon roll hur mycket man längtat, hur mycket man planerat, fixat, solat. Det spårar ALLTID ändå. Kommer ihåg den sommaren jag spenderade på Smögen (Ljuva, Ljuva Smögen) med ett gäng polare och 500.000 badjävlar. Bryggan, en dryg brud, en liten knuff ner i hamnen och senare filt, handklovar och piké polis buss hem. Underbart. Kommer ihåg att jag satt med typ 4 snorfulla ungjävlar som var fullare än ett oöppnat mjölkpaket och jag. Mika spelades i bilen. Jag var rätt hyfsat nöjd ändå. Hemkörd, och sedan svurit till polisen att inte lämna huset under 24 timmar. Tog väl 24 sekunder så var jag o min väninna ute på stan och snackade traktorer med några bondar som skulle testa utelivet på Kusten. Ovärderliga kvällar som jag är glad att jag varit med om, men sådant som man egentligen är glad att man klarat sig undan. Tacka sin lyckliga stjärna har man ju gjort ett par morgonar.

 Och nu tackar jag den varenda jävla dag. Inte för att jag överlever farliga fyllor, utan just för att jag befinner mig här, just här. Att jag fått detta livet, min själ, hjärna och den faktiska visdom som märkligt nog inte visas mellan fredag till söndag, men de andra dagarna i veckan.

Kim kom hem efter jobbet förut med Räkor och vitt vin. Veckans sköning är alltså given till Kim Liljegren som otippat vänder en Torsdag upp och ner och lyckas dra ut sin bedorande flickvän till Casinot klockan 23. Härliga människor som jag bor med. Tack till dem förresten.

Man borde tacka folk oftare, tack för att du finns, tack för att du hämtade vatten till mig, och TACK för att du gav mig en chans till att få lära känna dig. Tack är ett ovärderligt ord. Faktiskt. Vi nöter det dag ut och dag in. Men folk borde lägga mer tanke och hjärta bakom det. Tack. Och mena det. Underbart, och så vet man att folk blir uppriktigt glada. Att tacka skall inte bara vara hyfs, det skall finnas hjärta och själ bakom det. Har jag inte rätt? Jag vet att jag har rätt.

Nu skall jag ta en dusch, slänga in en tvätt och sedan skall jag kila till sängen. Sova själv idag. Kommer funka kanonbra. Allt är kanonbra. Så jävla nöjd är jag.

God natt på er, och TACK för att ni ens läser om mina märkliga ord och djupt störda tankar.

TACK och vila nu ut er. Det är nämligen en fantastisk dag imorgon och en ny chans att göra ditt liv till det bästa du vet.


Swedish stuff

Igår korkade jag upp en flaska vitt, satte mig på balkongen med chill musik i bakgrunden och ett leende på läpparna. Skall byta ställning och vips så ställer sig mitt vaselin på högkant och börjar.. rulla.. mot kanten.
Jag som har utvecklat ett skrämmande beroende för mitt arma vaselin tittade med uppspärrade ögon när den gula burken rullar ut i springan mellan glaset och marken. 5 våningar ner.

Jag slänger mig över räcket för att se om det kanske hamnat på en markis och sedan studsat ned på ett flak med frukt, och sedan därifrån trillat ned i en väldigt väldigt söt killes ficka, som jag senare kommer leva resten av mitt liv med. "Det var Vaselinet som förde oss tillsammans" skall man sedan säga och titta djupt in i varandras ögon.

Eller nej.. det var inte vad som hände. Jag slänger mig över glasräcket och tittar förbryllat ner när vaselinet smäller ner i taket på en fin mörkblå bil som är parkerad under balkongen. Jag dör, jag dör, jag dör. Undrar om det blev en buckla nu. Tur  i oturen att bilen var parkerad så det inte finns någon ägare around som vill att jag skall pröjsa för hans..... OH MY GOD. Ut ut bilens fönster så sticker det ut ett huvud och efter att ha stirrat nedåt på vaselinet, så kommer einstein på att det flygande föremålet som träffade hans bil måste kommit uppifrån, och tittar upp rakt på mig, som precis förlorat det viktigaste jag har här. Jag möter hans ögon, och inseer att jag måste ta mig ner för att snacka med honom om bucklan.

Kommer ner, och killen är AS COOL. Han skrattar o på knagglig engelska frågar han vad det är: Jag vet inte hur jag skall förklara att det är vaselin utan att han tror att jag använder det i sexuella sammanhang. Så jag svarar Swedish stuff, och håller triumferande upp vaselinet.

Ja, jag säger då det. Märkligt, mycket märkligt. Nu börjar vaselinet sina och jag är snart inne på plåten. Hoppas morsan rappar på med paketet och skickar ner mer Vaselin snarast möjliga.

Nu skall jag jobba lite. God morgon!


Onsdag..

..Igen!

Sjukt ju. Det var ju nyss Onsdag. Jäklarimej vad snabbt tiden går. Solen är uppe, och kontoret har vaknat till.
Härligt! Nu jäklar hoppas vi på en fantastisk dag.

Är rätt sjukt lycklig för att jag fick prata med Jaqueline igår. Min underbara fantastiska vän, som jag saknar och längtar efter varendaste freakin' jäkla day. Skönt att prata med henne, även om det var under stress av Jacques dåliga batteri på telefonen.

Sov som en jäkla kratta inatt. Och som jag bestämt tror ni vet om, så sover inte krattor något vidare. Sov hemma inatt, själv. Så nu sover jag med Jonas tills han flyger hem till Svea rike igen. Herregud. Fredag. Snabbt går det.
Men som sagt, jag är under avvänjning.

Nu skall jag jobba lite. Dricka kaffe och käka smörgåsen här bredvid.

GOD MORGON ALLA FANTASTISKA MÄNNISKOR, HOPPAS ER DAG BLIR FABULÖS!


halvt inlägg

Det är som mina vänner säger. Män. Män för mig blir aldrig något löst fall. Men blir det någonsin det för någon av oss kvinnor? En sak är iallafall jädrigt säkert. De där männen, kommer man aldrig förstå sig på. Aldrig någonsin. Jag tror inte det. Och hittar du, vackra kvinna en man som du förstår dig på, som är såpass intressant att han får dig att hänga kvar, men såpass underbar att du aldrig vill ha någon annan vid din sida när du stiger upp på morgonen. Ja, om du då också förstår dig på honom. YOU FUCKING HANG ON THERE!

Jag har dock inte hittat honom än. Men jag har hittat män som man aldrig någonsin knäckt kassaskåpskoden på. Aldrig hittat kombinationen till det som är hans hemlighet. Fast vill man det? Vill man kunna förstå sig på varenda liten del av mannen man älskar? Vill man kunna vara helt säker på vad han skulle skriva om du gav honom en penna och ett papper? Jag tror inte det. "Jag förstår mig inte på honom" Nej, och fan är väl tur det. Eller?

Herreguuuud vad det finns män och kvinnor som är så jäkla ospännande här runt oss. Som är så uträknande att jag vill spy. Tro mig. Jag testar männen runt mig varjedag. Jag vet exakt vad de kommer skriva till mig om jag väljer mina ord väl. Jag vet exakt vad de kommer göra om jag tar ett steg från dem, eller mot dem. Män är rätt uppenbara faktiskt.   

nej.. nu ringde Jacque.. got to go.


sorry..

Hello Africa

Afrika.

Jag kan inte släppa tanken på Afrika. Jag skulle nog kunna säga att jag älskar Afrika. Aldrig vart där, men nu skall jag dit. Innan året är slut. Ta min lilla handbag och flyga dit. Eller bananbåta hade kanske vart bättre. Funderar på att bojkotta Sverige i år, helt och hållet. Jag har ju äntligen hittat min destruktiva halva Jonas som är lika sugen som jag på att handla med lergods och får, lyssna på själslig musik och dricka jästa dryker utan massa materiella ting runt oss. Åh. Ta mig till afrikaaaaaaaaaaaa.

Lejonkungen som är min favvis film också, den är väl utspelad i Afrika va? Så jäkla coolt. Tyst som fan skall det vara också. Inga snack om sneakers eller om Facebook. MAH. Så med lite vind i seglen så blir det väl det nu innan Nyåret kommer (tiden går så ruggit fort att man snart kommer stå o välja nyårsklänning)
Jag behöver göra något med hjärtat. Jag har gjort alldeles förmycket med hjärnan nu känner jag. Jag behöver bygga skolor i utbyte mot mat o vatten, och jag behöver gräva gravar i utbyte mot danser och musik och massa färger. Jag vill ha ett ombyte med mig, och inget smink på 300 dagar. Jag vill åka till Afrika, och det skall jag! Funderar på att skita i Kalmar, i skola och gud vet vad det heter. Jag vill lära mig leva i Livets skola. Med himmel hav och hjärtan. Endast det. Jag vill kunna gå på en promenad utan att spegla mig i varenda jävla skyltfönster, jag vill bo där det inte finns fönster. Jag vill lära mig uppskatta solen, och kylan. Uppskatta att det regnar, och uppskatta en filt om natten.

Jag vill lära mig om vad folk utan ytliga intryck känner, tycker och tänker. Jag vill prata med människor som gjort så otroliga saker, som vi bara tycker är nonsens. Gå i djungeln, och titta på varenda träd. Ta på varenda löv och ha Afrikansk sand mellan fingrarna. Afrika. Det är närmare till Afrika än det är till Fastlandet Portugal härifrån. Det blåser in sand från afrika i vardagsrummet när vindarna blåser rätt.

Jag skall till Afrika. Och jag vet att det är rätt.

Egentligen skulle jag inte skriva om Afrika, men jag var tvungen. Ett annat inlägg kommer alldeles strax.
Enjoy finaste låten just nu.


Ljudet av lugnet


When all's done, and all's been said. Upon his breast she rests her head.


Sitter här på kontoret och tittar ut genom fönstret. Känner alltid hundratals känslor när jag sitter här, när jag analyserar mina känslor, när jag funderar på vad jag känner. Ja, jag måste ju alltid känna varenda känsla i kroppen för att kunna fungera. Jag måste veta vad jag känner för en person när jag pratar med den, vad det är för känsla jag känner när jag sitter i gräset i solen, hur det känns och vad det är som utgör den känslan.

Ja, att jag analyserar allt har vi pratat om innan. Hundratals gånger. Men nu.. ja. Jag vet inte jag känner mig lugn. Även om det pågår en storm i mitt liv, så fortsätter jag orörd genom den. Det får liksom blåsa hur mycket det vill, men det behöver inte rubba mig, inte rubba ett hårstrå, inte någonting För det gör liksom ingenting. Jag känner mig så jäkla lugn. Lugn som i att jag inte behöver veta vad jag skall göra imorgon, lugn som i att jag inte ens behöver reflektera över saker.

Fan vad skönt det är att känna lugnet, och fan vad skönt jag sov inatt. Skönt skönt skönt.

Ja, jag ville nog mest säga hur lugnt det är just nu, lugnt mitt i stormen. Och jag mår bra, så jäkla bra.
Hur fantastiskt är inte det?

Ikväll blir det vin med Daniel i Sockerparken. Kan bli intressant.

Ha det fint sålänge. Återkommer.


SJK



Dove Tjejer

Jag tänkte på det här om dagen. Gud vad skönt det är när ett par blir ett par. Alltså när två stycken personer som bådatvå är lite för mycket, lite för jobbiga lite för ytliga blir tillsammans. Jag pustar ut varenda gång detta händer. Man känner liksom nöjdheten sprida sig i kroppen likt den nöjdhet man känner när man hittat den riktiga partnern till den andra sockan i socklådan. Nöjd för att puckona skall paras ihop, för att det fanns någon, och att de båda slipper vara i vägen för resterande sockor nu.

Det gäller inte bara ytliga och människor med storhetsvanisnne, detta gäller många genrer. Tillexempel de som är liiite korkade. Japp, 1 korkad plus 1 annan korkad = Kära. Hurra. Där slapp man dem. Så kommer man tillslut till vännerna, eller de mer bekanta människorna runt dig, som man inte är sådär jättesugen på att hänga med, för de ger dig inte någonting direkt, samtidigt som du kan kallprata med dem och hänger på fester ihop över en drink på balkongen. Men sen händer det. Den halvtrista, ganska jobbiga och krävande tjejen hittar en jämnlike. En socka i lådan, som ingen kunde förutspå skulle passa. Och hon blir ihop parad med denne lika tråkiga socka, och de är ett par. Vänskaps par, som är likadana som vanliga par, förutom att de inte ligger. Nej, det brukar vara så med dessa brudar som håller ihop så tätt. De ligger inte med varandra, för principerna och det lillgamla finns ingnuggat, men de ligger inte heller med andra. Nej, ni har dessa brudar runt er överallt. Tjejerna som inte är starka var för sig, utan bara tillsammans. De har samma klädstil, ofta samma garderob. De har neutrala brunt färgade hår, ser bra ut, men är inget speciellt och tycker oftast de är liiiite bättre än andra, iallafall när de är tillsammans.

De skapar sig en värld som för oss vanliga är obefintlig och vi kan inte se den. Världen mellan dessa två tjejer, en påhittad tron som de sitter på, en uppdiktad krona som pryder deras valnöts bruna hår som de dagligen tvättar med Dove shampoo, för det har de alltid gjort, och nya shampoo sorter kan vara till det sämre, och det är alltid dumt att chansa. Chansa på att gå själv, inte sitta bredvid den andra, ofta ofta prata med sin vän om hur bra vänner de är, hur det klickade direkt. Tjejen som så derperat gärna vill vara flickvänsmaterial och strävar sig varjedag genom timmarna för att inte skratta för högt, inte komma på några skämt, inte vara rapp i käften. De går bara runt där och är lugna, snälla men skvallersugna kvinnor, som kommer gå sådär tills de träffar en lika tråkig man som också har haft Dove i hela sitt liv. De blir kära, och det blir ett lååååångt trist, tragiskt förhållande med mannen de egentligen inte skulle ha, men som var lagom tråkig, halvsnygg och som endast har en ton genom varenda mening, oavsett om han står med en kniv mot strupen. Mannen Monotom som tillslut kommer dricka förmycket på företagsfesten och gänga en annan kvinna, som kommer leva ut sina sexuella fantasier på ett hotellrum med kollegan. För att sedan återvända till sin monotoma kvinna som köpt samma skjorta till honom och hans son. "Roligt" liksom. Roligt att ha samma skjorta som ungen.

Ja, jag tackar  min lyckliga stjärna, eller egentligen mina föräldrar för att jag inte blev en Dove-Tjej.
Fy fan vad trist att gå runt tråkig som ett jävla äpple med sin lika tråkiga tjejkompis bredvid.
Eller vad vet jag. Jag iakttar endast dessa tjejer, och det går inte en endaste dag utan att jag skrattar åt dem. Inte hemskt skrattar, men mer Så fruktansvärt förutsägbara ni är med erat genomskinliga läppglans och bruna hår och tråkiga humor. Ha ha ha. Dove tjejer är underbara. Vet ni inte vilka det är?

Kolla runt på fiket, jobbet, skolan, what ever efter 2 brunhåriga tjejer (de kan också ha hårfärgen Honungsblond) och när ni hittat dem, kolla in deras exakt likadana kläder, som kanske skiljer sig på en sömm eller två (jättestor skillnad för dove tjejerna) och sedan så ser du hur de beteer sig i närheten av Kakor tillexempel. "Skall du ha, så tar jag också en" Sedan äter de kakorna, och säger efteråt. "Näedu Dovetjej nr1. Nu måste vi ta en löpar runda efter detta" eller "Jaha, nu kan man inte äta något på ett tag Dovetjej nr 2, för vi är ju så jävla sportiga så detta kan vara vårat fall"

Underbart, så jävla underbart. Jag älskar Dove tjejer. Det är skönt att veta vad man har runt sig så att säga.


Sommarfest 2010

Hej Sara, Hur är det med ångesten över helgen??
Jotack bara bra. Jag skall citera en mening som jag har sagt till en person under vår företagfest i Lördags.

"De har jättefina toaletter här, och de är verkligen jättestora också. De är OCKSÅ helt ljudisolerade... Vill du testa" Ja. Nu behöver jag väl inte säga såmycket mer om den kvällen. För efter en sådan kommentar, så går det bara åt ett håll. Och det är utför.

Jag tror det är få företag i Sverige eller företag generellt som lägger så mycket tid och pengar på sina anställda.

I Lördags steg vi upp klockan 8, gick till Ravioli och käkade frukost, sen traskade vi ner till Hotell Tivoli och klev på bussen som stod och väntade på oss. Sommarfesterna misslyckas aldrig. Och det vet vi ju om, därför satt alla med leenden från öra till öra. Hoppar av i Faial, där vi i 9 olika Team delas upp och får köra Go Cart tills ingen knappt orkar stå upp längre. Jag själv hoppade Go Carten och spenderade min tid vid sidan om banan istället, och försökte fånga de starka men få solstrålarna som kom och gick som de ville.

När Go Cartens blodiga strider var över. När Jonas, Calle, Moses och Dan kommer i första kurvan när tävlingen startat så trodde jag att jag skulle få en hjärtinfartkt. Jag satt med händerna över ögon och mun och försökte att inte freaka ur när 4 fartdårar skall prejas i en kurva och ingen kommer vika undan. Eeh.. ja. LITE hysteriskt att kolla på måste jag säga. Man visste liksom att man kommer få stå över någon som har ett ben mindre eller en skallfraktur mer, men det gick ohyggeligt bra. Efter att alla var färdigåkta och vinnarna skrytit lite så blev det lunch med vin i någon gullig stuga mitt ute i Bergen. Hemfärd.
När man kommer hem så har man alltså ca 2 timmar på sig att göra iordnings sig på, dricka om man vill det, duscha, och hjälpa 2 män att få styr på sig själva. Japp, jag befann mig som vanligt i Ungkarlslyan som jag faktiskt känner lite är som mitt hem.. Jag har inget eget rum, men jag bor i Jonas säng, och jag tror nästan att jag spenderar mer tid där än han själv gör, så jag vet inte riktigt om jag ser det som hans rum längre.

Nåväl, tillbaka till Lördagen. Jag öppnar en flaska vin, slänger in mig i duschen, sätter på musik och börjar göra iordning mig.. undertiden som Oskar ligger och kollar på en film nerbäddad i sitt rum och Jonas ligger utslagen under täcket i sitt rum. Japp, jag säger ju att man blir ibland stressad när människor är så otroooligt ostressade. Eftersom jag vet att det ständigt är mer jobb för mig, när de är relaxade liksom. Hur som haver. Killarna blir väckta, duschade, dressed och medskickade vin i röda muggar (precis sådana vi alla velat dricka ur sedan americanska high-school filmer släpptes). Vi går in i Dolce Vita byggnaden och en snybbe i grå frack guidar oss in i hissen, och UP WE GO.

Kolla bildernaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!  















Japp. Jag tror påriktigt att vårt företag kan tävla i mest spårade festerna. Sjukt är det rätta ordet. Det finns liksom inga gränser. Gränserna suddas ut och blir obefintloiga när det är Fri bar. Japp. Fri bar, 50 svenskar, danskar, holländare, britter, serber, portugiser, brazilianare, sydafrikaner, italienare och ett gäng livrädda bartendrar. Jo det tror jag det.

Mitt sista minne är att Mark, VD håller ett tal. Sedan är det lite små tillfällen som jag blir påmind om ibland.
Igår när jag vaknade hos Jonas så gick jag rakt upp, tog på mig kläder och skulle gå ut. Jonas frågade vart jag skulle och svarar; Jag skall ut. Det är så himla fint väder, och jag skall ta mitt liv idag, så det är bäst att passa på.

Jens som sovit hos oss sedan i Fredags och hjälpte Oskar att få hem mig inatt hängde också med mig när jag skulle se min sista dag på jorden, jag var inte ens bakfull än. Så Jonas jag och Jens går ut och hamnar på FX mina sista timmar skall givetvis spenderas på FX i gott sällskap. Och det blev det också. Jag var så rädd för baksmällan och att få tillbaka massa minnen som jag förträngt att vi beställde in några flaskor vin, och sen var vi på g igen. Underbart ju. Efter 5 timmar så hade mina självmordstankar försvunnit och vi gick hem för att kolla på en film. Efter 30 minuter så låg jag och Jonas i hans säng och sov. Sen helt plötsligt är klockan 01:20 mitt i natten och jag drabbas av joooordens baksmälla. Skakar och mår riktigt förjävligt (helt klart självförvållat), Jonas kan inte heller sova och chillar typ till 5 tiden, och jag drömmer massa mardrömmar de minuter som jag hamnar i sömn och är nära att knocka Jonas ett par gånger. Sen är klockan 7, jag är satt i ett koma stadium, som inte bör existera på Måndagar.

Det sista Carl sa till mig nu när jag gick ut från kontoret var; Äähähäh... Sara, jag kan bara gissa mig till din ångest nu. Men jag vet däremot att det är jäävligt hårt. Du var underbar i Lördags men Fy fan vilken ångest du måste ha!



Återkommer.


Substitut för John Blund.

Åh, vad har jag nu gjort för att förtjäna denna kroppsliga plåga?

Om jag skulle berätta för er alla ställen i min kropp som ömmar, värker, spränger, dunkar eller svider så hade ni trott att jag hittade på. Har nu gått runt med ett ständigt illamående i 14 dagar. Har mensvärk, fast jag inte ens har mens. Jag kan sällan äta någonting, för jag mår så fruktansvärt illa. Men jag har fått cravings efter typ kakor och sådant som jag aldrig någonsin förut gillat. Så jävla fucked up. Just typsikt.

Men det går över. Det brukar det ju göra. Säkerligen en omställning gällande klimat och jobb o sådant.
Men jag skulle gärna gärna byta med någon annan faktiskt.

Just nu sitter jag i Sara & Patriks lägenhet och skriver. De slutar om 3 minuter, och jag som her lite flex på jobbet gick klockan 18 idag. Klarade inte en jävla sekund mer. Jag har ett annat problem. Vilket är: Sover jag inte i bredvid någon så kan jag inte sova. Det går verkligen inte. Ni som känt mig i ett par år vet ju om min oöndliga sömn problems journal, men det är fan sjukt nu alltså. Inte en jävla blund. Eller jo, lögn. Jag somnar som om någon nockar mig, rakt ner på kudden som en klubbad säl. Smack. Sen sover jag i typ 2 timmar. Vaknar och är vaken i typ 2 timmar. Sen somnar jag och vaknar igen när klockan är runt 4,5 om jag har tur. Sen ligger jag vaken tills jag går upp.
Avundsjuka? Ja, det förstår jag verkligen. Vem hade inte varit avundsjuk på en ungdom med ´lila påsar under ögonen, rödsprängda ögon, kasshy och jävligt risig all over måste jag säga.

Jag är rätt onöjd. Men det bästa är - det går att bota. Fast det kanske är det värsta också?
För den som blir drabbad är en man som antagligen aldrig får sova själv under denna ö-vistelsen igen. När jag sover bredvid honom, så sover jag heeeeeeeela natten. Imorse så vaknar jag upp och känner en känsla som jag annars känner typ var 3:e år. Utvilning, harmoni och lugn. Jag har sovit en natt, utan att gå upp, utan att tänka på något, utan att fundera över min framtid, mitt liv, det som varit eller andra övernaturliga saker. Jag ligger bredvid honom, och sover som ett litet barn. Men vad bra tänker ni. Jo, till viss del. Men nu flyger mannen på semester i 3 veckor, och om jag ser ut som ett jävla ras nu, hur kommer jag då se ut efter nada-sömn i 3 veckor? Tåls inte att funderas på.

Men jag är glad. Det är spännande, känns lite som potträning detta, eller att vänja sig av från mamma och pappas säng, och sova i egen säng. Duktig Sara som skall sova själv inatt. Duktig flicka.

Men det skall jag ju inte, jag skall skala potatis till Sara & Patrik nu, sen blir det väl att jag sover här med dem.. om jag inte traskar förbi sömn-palatset inatt vid 2 tiden när jag vridigt mig ett tag. Inte helt omöjligt.

Nej, nu måste jag skynda mig. Hurry hurry, snart kommer mina förmyndare hem. (Det känns ärligttalat som om jag har 4 föräldrar som tar hand om mig. Kim, Linn, Patrik, Sara och sedan har jag en bror som är Oskar och en Jonas som jag inte vet vad han skulle kunna vara, och sen har jag Christina som jävligt klok faster) Men det känns bra.

Karlsson familjen saknas med hjärta och själ, men jag gläds åt mina substitut som gör allt för mig, och som jag uppskattar till månen och tillbaka.

Nej, skala potatis innan de kommer hem... Jo jo visst. Det hinner jag nog.

Vi hörs snart igen, kanske ikväll om det är något viktigt.

Pusspusspusss


Florence And The Machine

"There is a drumming sound inside my head and it starts when you're around"


Jag sitter och lyssnar på vidinderliga Florence dagarna ut. Så jäkla underbart. Om ni vill ha en låt som ni inte vill kunna chilla till, utan bara sätta på efter att ni är rätt pissed på era pojkvänner, familjer eller diverse människor så tycker jag ni pluggar i de fetaste högtalarna och sätter på
Kiss with a Fist

Fabulös låt.


Jag blir alltid lika skrämd när någon på jobbet, krogen eller på gatan kommer fram och säger att de läser min blogg. Säger dem "Jag gillar din blogg som fan" så brukar jag täna: Stackars jävel. Har du inget vettigare att läsa än dendära skiten. Men när de säger "Jag läser din blogg" så är det inte sagt om det är posetivt eller negativt. Det är då jag alltid ber dem att sluta läsa den.

Jag har tillochmed lagt till med en text ovanför bloggadressen på Facebook där det står:
Jag ansvarar inte för någonting som gäller adressen nedan.

JUST DET JA!

Sålänge kan ni nå mig på nummer; 00351968283386. Det är inte mitt nummer, men det kommer bli enkelt att fåtag i mig till det numret. Egentligen så är det vääärldens enklaste för mig att skaffa ett eget nummer. Jag behöver bara gå tvärsöver gatan och köpa ett nytt simkort.


Gör hon det? Nej, givetvis inte.


Hon låter det gå liiiite mer tid... som med allt annat.


JÄVLAR. Låneböckerna ja!!


Vill någon snäll person lämna in mina låneböcker ?


Mia, Emelie, Nadja, Josse, Syster, Bror, Moder, Fader?
Jag vet inte vart dem är förresten.


Eeh.. Lisa, de ligger inte hos dig eller?


Hum... sköööön förseningsavgift som landar i brevlådan snart kan jag tänka mig.
Grattis KARLSSON'S! Men den snälla jäveln som lämnar in dem kan ju visa upp ett kort på mig, och säga vem jag är.. så kanske de stryker skulden?


Man är ju trotsallt stammis på Biblioteket. Tar det alltid i samma veva som systemet nämligen, då det ligger 5 meter från varandra. Mina två favvisställen på jorden och Apoteket också. Undrar varför det är så?


En vild gissning:


Hon går till systemet och köper vin, super sig så redlöst full, ligger med varenda varelse, samlar på sig hela FASS sjukdomar och hela alfabetets könsjuksoms lexikon, sen måste hon gå till Bibblan för att kolla symptomen då hon hatar att gå till doktorn, och där finner hon botemelden och traskar iväg till Apoteket.  

Jävligt bra gissning. Men endast jag vet om den är sann. Och apotekstanterna då vadklart.


Ja, om ni annars vill något kan ni alltid nå mig på min mail vadklart...



Skriv lite skvaller och sådant som man missar hemme under sommar Sverige. Vem har varit otrogen? Vem ligger med vem? Håller mina syskon sig i skinnet? Ny krog på bryggan? Kändisar? Hörde det ryktas om Mange Schmidt. Kanske lika bra att jag inte är där då.. Jag har för mig att han har utfärdat ett förbud på 250 meters avstånd från honom. Om inte. Så är han bra jävla dum, för det kommer fler sommrar.


[email protected]



Adios Amigos!


Det finns inga recept på hur man blir kär

När. Var. Jag. Kär. Senast. ?

Euhm.. låt mig nu seee... Kan det varit i Oskar? Kan det varit i mitt 46 åriga ex ? Kan det ha varit i Parlino säljaren Lenny ? Eller I den kokain snortande gamla fängelse anhängaren Dansken? Kan det ha varit i Alexander i 4:an på mellanstadiet ? Jag kunde inte komma på det. Alla män som jag hyst känslor för har varit på helt olika sätt. Ingen känsla har varit den andra lik. Efter att ha slängt runt hjärncellerna (de tappra som ännu håller sig fast) så kommer jag alltid till samma slutsats.
Har det någonsin varit kärlek?

Kan det vara så att jag inte blir kär? Kan det vara så att jag bara blir besatt i männen som jag träffar och sedan inbillar mig att det är kärlek? "Du vet när du blir kär. Du kommer vilja vara med personen helatiden. Du kommer ständigt le i dess närvaro. Du kommer bli en bättre människa. Du kommer bli gladare."


Checklista

[X] Vara med personen helatiden. (Världen är inte så förbannat stor)

[X] Le i personens närvaro. (Jag hade lett i Hitlers närvaro också)

[X] Bättre människa. (Ja, om man hänger med en person som suttit inne för att ha låst in och misshandlat någon i 25h så är det inte så svårt att vara den bättre människan nej)

[ ] Gladare. (Näe.. jag vet inte om ja någonsin blev gladare. Jag tror jag mest blev lite smått deprimerad och destruktiv i relationerna)


Igår sa jag till min väninna att jag vill bli kär. Att jag saknade att vara kär.
För jag veeet hur den känslan är. Jag veeet hur det känns, men jag kan aldrig sätta fingret på när det var så jag kände senast. Min oerhört kloka vän säger då "Sara. Det finns inga recept på hur man blir kär"
Näe, det gör det tamejfan inte. Och skönt är väl det? Jag gör alltid Scones av en sockerkaka ändå. Så det var väl skönt det.

Det som fick mig att börja fundera i dessa banor öevrhuvudtaget var att jag steg upp klockan 04:30 imorse. Då jag somsagt har sådan jävla fucked up sömn nu, så jag kan varken sova eller vara vaken. Och där runt 4:a snåret så gick jag upp och läste lite och drack kaffe. Då läser jag raderna:

"...Och så lever man lyckliga tillsammans sålänge man vill"


Det kan vara något av det finaste jag sett. Inte Så lever man lyckliga tillsammans tills man dör, för all evighet, eller något annat crap. Utan sålänge man vill.


Underbart. Inte sant?

Nu börjar folk trilla in på kontoret, och Tiki-Tiki-Linus är tillbaka! Gav honom en kram nu, för jäklar vad jag saknat honom. HAN får mig att le varendaste dag!!


Äähm... är jag kär i Tiki-Tiki-Linus kanske?




SOO LOOONG!









Kastar sten i glashus.

När jag kollar igenom mina skype konversationer innan jag skall gå hem efter jobbet så brukar jag ha pratat med varenda kotte på kontoret, om i stort sätt allting som existerar. Igår var det Måndag. Jag var Sliten och inte det minsta pratglad. hade kanske 5 konversationer med människorna på Kontoret igår, och det var mestadels om jobb och kundkontakter.

Jag sover så fruktansvärt märkligt nuförtiden. När jag sover själv så drömmer jag alltid alltid mardrömmar och vill bara kasta mig över telefonen och ringa mamma på nätterna. och annars så pratar jag i sömnen, letar efter människor och skriker ut namn och andra märkliga saker. Vad beror detta på? Är det att jag faktiskt efter 4 månaders semester börjar jobba igen? Är det att jag sover i sängar jag inte brukar sova i? Är det att det känns som om man befinner sig i en bastu om mätterna då det aldrig slutar vara så bedrövligt varmt och fuktigt? Gud vet vad. Men sover konstigt, det gör jag.

Vet att jag kastar lite sten i glashus nu när jag skall uppdatera vad jag gjorde igår, men jag känner att en liten liten omgång kan man ju alltid få med. Om det är något som man vill skriva om. Och det vill jag ju:


Jag har nu mått illa i 13 dagar typ.. det GÅR INTE ÖVER. Känner typ svindelkänslor och märkliga grejer, men kan inte fatta vad det är. Jag var påväg hem i 3 timmar igår från jobbet, men gjorde aldrig slag i verket. Jag stannade dock kvar och åkte sedan med Christina hem, skulle precis få kaffe och avnjuta eftermiddagen men då kommer Marco hennes man ut med massa vin och kex. Perfekt, precis vad jag behöver. Vi konsumerade en del vin, avnjöt sedan Marcos exelenta, klanderfria middag med räkor och en sjukt fin sallad. Sedan var det mer vin, och en vända i Christinas garderob.

Im tellin' you girls, du har inte någon garderob hur mycket du än vill tro det.
Och du har inte sett någon garderob innan du har sett Christinas.


Jag har nu 2 sjuuuukt snygga alternativ att bära på Sommarfesten på Lördag.
2 Långklänningar med fina färger och mönster, tänkte ha utsläppt hår och massa fina armband halsband och örhängen. Tänkte ockå vara ledig en dag i veckan som jag kan ligga vid poolen o sola på.
Simpelt. Less is more, som vi alltid sa i floristiken.


Nu skall jag ta och läsa aftonbladet, dricka upp mitt kaffe och sedan sätta mig på online chatten i 2 timmar.
Synda att Jonas har börjat uppskatta sin Ipod och att den inte ligger i min ficka längre. Men han kommer in vid 10, och då är den i mitt våld, igen.

Ha en fantastisk morgon, och hoppas ni i Sverige har fint väder!
Saknar er saknar er. Och jag tänkte snart skaffa ett nummer som ni kan ringa till.


Puss och kram


Äntligen lite bilder på Galenskapen

Hej på er, igen.

Jag känner att denna bloggen som annars var en demostration, diskussion och ångest blogg har förvandlats till en "Det här gjorde jag idag"-blogg. Avskyvärt. Jag hatar "Det-här-har-jag-gjort-idag-och-det-här-har-jag-på-mig-idag-blogg"
Jasså? Så det har du gjort ja, du satte helt ärligt den ena foten framför den andra idag OCKSÅ? Fantastiskt ju. Och de dära brallorna, är de inte för fina? Joru. De kan du ju ha med tröjan du hade förra veckan, så lägger vi ut en bild på det, gärna när du håller en drink i handen också. Så har vi en superduper bra Blogg sen. Nej jag vägrar.

Så här skall ni få lite fina bilder från min semester/Jagstannadevisstkvarigen-tid. Lite jobbigt att alltid förklara för folk hemma som inte träffat mina vänner här. Men jag skall köra en liten snabb repetition. Enjoy Sverige!

Jag & Fantastiska Linn på "Hej igen Sara, Hejdå Madde middagen" 

Jag & Min underbara Linn. Jag älskar att vara med på bild.

Kim & Jonas.
Tack gode gud att du inte fuckade upp alla män helt till utseendet.
(Förstorar bilden för alla kvinnors trevnad)

Mmm...


Kvinnorna som kan vet och gör.
Vi förlorade vår 4:e medlem Sandra till London, och vi förlorade nyss Madde också till Britterna.. tyvärr. 

 

After work... varje fredag.



Ljuuuuuva Balkong häng



Ölfestivaler med blinkande glasögon



Linn goes bananas med sina glajjor



Tjejfester...



Sen finns det en miljardsmiljon grejer vi gjort och gör.. men det finns inte alltid tillgång till kamera, Linn är ju stjärnan som alltid har kameran och alla bilderna är från hennes album.

Sen skall ni vara glada att kameran inte finns med överallt heller... då somliga dagar är brutal förstörelse., misär och kaos.

Ja, men där fick ni en liten sammanställning av vad jag gör nu.


Nu skall jag ta en 3 timmars dusch som kan behövas efter helgen.
Sen skall jag ta en 12 timmars sömn.

Vi hörs säkerligen imorgon!

God natt och adjö.



 


Mönstret är brutet

God morgon. Kaffe på balkongen en solig morgon är inte fel, när de andra sover.

Har äntligen efter en stunds försök fått upp herr Johansson ur sängen. Nu återstår hans kumpan herr Nilsson, som är snäppet mer agressiv på morgonen. Frukost vankas, och jag tycker vi är värda att knäcka en flaska skumpa för att fira vår näst intill nyktra helg. Jag drack lite öl i fredags, och sedan två öl igår mer än så blev det inte. Hur bra är inte det ? Jävligt bra om man heter Sara Karlsson.


Igår var det Atlantic festival, Första omgången. Det är för er som inte vet en tävling för alla länder där de tävlar i mäktigast och finaste fyrverkerier. Det kvalas ut 4 länder som får en lördag i veckan var att skjuta upp spektaklet på Madeira (eftersom Madeira har guinnes världs rekord i fyrverkerier) och sedan koras en vinnare av dessa 4 länder.
Jag oskar och jonas stod ute på piren igårkväll och avnjöt ca 20 minuters fyrverkerier av.. Tja... jag tror det kan ha varit Italien. Men det tog vi på färgerna. Fattar inte hur man fortfarande efter att ha sett fyrverkerier i 21 år, FORTFARANDE står och ler när man tittar upp mot himlen och ögonen glittrar. Fantastiskt vackert.

Sen drog killarna vidare på bio, och jag gick hem tog en kopp kaffe och gick o lade mig.
Kan faktiskt vänja mig med detta, att de kommer insläntrande vid 3 tiden och väcker mig. Det är rätt soft. Kan tänka mig att det är så det är att ha barn. Fast.. nu vill jag inte jämföra dessa män med barn.. men man kan inte sticka under stolen med att likheterna existerar.

Undrar vad man skall göra idag då? Jag skall iallafall flytta ut från killarna och in till Kim o Linn igen. Kommer bli skönt. Jobba imorgon. Härligt, och sedan är det besök hos Silva som skall låta mig välja mellan någon av hennes 40 (!!!) klänningar till sommarfesten på Lördag.

Gode gud vad härligt det är att inte vara bakfull idag. Mönstret är brutet, levern förhoppningsvis rebootad och det är med nytt hopp på nykterheten jag stiger in på kontoret imorgon.


Nu är det männen som väntar på mig här istället...

Vi hörs! Och happy nationalday idag!
Eller vad man nu säger? Grattis.






THE QUEEN OF DRAMA

Ny drama, nya spännande slut, ny ännu mer spännande början!

Härligt är det. Denna draman förföljer mig, men no surprises there. vad skulle mitt liv vara utan alla dessa dramatiska situationer? Inte mycket spännande måste jag säga.

Nu skall vi ut i värmen och dricka Cosmos. Sen skall vi se Sex and the City 2 YEEEEEY!!
Imorgon är det en tur på en båt med glasgolv, och badning i turkost hav med fina firrar. HOW ABOUT THAT?

Sen återstår det att se vad det blir mer på Lördagen... Jag o jonas fick ju mitt 5:e besök på ölfestivalen där igår natt då.

Och ja sa aldrig igen ? HÖHÖ. Vem är det jag försöker lura?

Men jag stormtrivs. Varje sekund och varje dag.

MELIKE.

Ha det fint nu, och avundas gärna.


KRAM


Dagens citat


"Ärligt talat, så ser jag ingen skillnad på en häst eller en hund. Jag gör faktiskt inte det"

-
Patrik Rosario



Undrar hur det gick när Patrik var liten och skulle låna grannens hund och gå på promenad med.. he he he..


I männens sällskap



Igår var det Ölfestival. 3:e gången jag är där på 6 dagar. Fanskaps festivalen håller ju på i en jävla vecka. Det är ju som att lägga en glass i solen, och titta på när den smälter. Ingen låter en glass ligga orörd i solen, ingen låter en ölfestival vara obesökt. Ingen som bor på denna ön iallafall.  
Jag & Grabbarna (Jag HAR tjejkompisar också, men märkligt nog slutar det alltid med att jag är själv med puckona) Vi strosade ner till Museo och påbörjade öldrickandet efter jobbet. Jag, Oskar, Jonas, Jens, Carl, Simon & Kim. Fantastiskt gäng. Efter det så stack vi bort till Tanias hak, och drack mer öl.. Eftersom det är så att ÖL inte kostar mer än 1 euro (inte ens det) så hinns det ju konsumeras en del.. ja ni hajjar galoppen. Väl där träffade man fler vänner, och det var jävligt kul. Så kommer det fram en snubbe som är runt 60 bast, och frågar mig om jag är från Sverige. Jaaaa, det är jag säger jag. Då säger han "JA. Jag vet att du är det. För EXAKT ett år sedan idag, så träffades jag och du på en liten liten bar i Ajuda och jag tog ditt mobilnummer."

Öööh... Gjorde vi? Såklart vi gjorde. Jag skrattade, kramade honom, log och sen drog. That's how it works.

Tja, sedan drog vi vidare till Old Bar och låg i dess underbara sackosäckar och kuddar som är placerade på stora persiska mattor utomhus. Så himla mysigt med stora ljus som doftar och massa öl och fina pojkar. Jäpp. Jag är inte den som klagar faktiskt. Jag sa det till Jens igår (Ja ni vet snillet som sålde sitt drinkkort och fick betala 150 euro i böter) att jag faktiskt inte var utstött av tjejerna, men att jag har så jäkla trevligt med männen så det blir liksom att jag hamnar med dem helatiden. Och sen har ju Oskar varit den närmaste jag haft i snart 2 år, och Jonas hänger jag ju med i princip varjedag och Kim bor jag med. Så ja. Sen har jag ju så jävla jävla roligt med männen också. Jag skrattar helatiden, och de är så jävla dumma i huvudet och vidriga med sina jävla snack och sin syn på saker, att jag kan inte få nog. Vilka killar alltså!

Sen.. så blev det ju drama. Ingen kväll med öl och killar utan drama. SÅKLART!
Nej, i ärlighetens namn BORDE det nog blivit drama över det, men det var så jävla lugnt alltså. Jag är GRYMT imponerad av personen i fråga, och jag är så glad så glad att det gick såhär bra!

Jag är dock så jävla bakfull idag, att jag vet inte om man hade sett skillnad på mig och en nyandertalare om man placerade oss båda i en grotta. Ärligt talat. Underbara Calle fyllde år igår också, och det blev Jäger. Som antagligen är boven i dramat. Herregud. Jag säger då det. Som tur är att jag bara suttit med admin hela hela dagen, och knappt pratat med någon kund. Jag ÄR alldeles alldeles för gammal för att dricka alkhol dagen innan jag skall jobba. Det är bara omogna 18 åringar och omogna 30+:are som kan göra det. men inte jag. NONO. Men se på fan vad som händer när man hänger med grabbarna. Man tappar hjärnan, utrotar moralen och säljer vettet. Så här sitter vi idag. 7 killar som är slitnare än Jesus sandaler (som ändå vandrade i 40 år i öknen liksom) och en tjej. Hurra. Aldrig igen.

Nu skall jag fortsätta lyssna på ipoden, dricka Cola Zeron och skicka iväg lite mail.
Jobbigt jobb, jävligt jobbigt jobb.

Sen väntas promenad i kvällssolen.

ADJÖ!

Matlåda

Igår letade min chef efter sin mobil heeeela dagen. Men hon kunde inte för sitt liv hitta den.
Sen går hon på lunch. Öppnar matlådan, och DÄR innuti matlådan så ligger mobilen. I maten.

Hur sjukt snurrig är man inte då på morgonen?

Jag lägger mobilen i matlådan, mitt i maten.

Hahahahahaha.


En tidig morgon

God morgon god morgon!

Jag sov hos Sara & Patrik inatt. Igår efter en välbehövd fika spatserade jag o Sara hem till henne, lagade mat och kollade på Shooting Dogs, som handlar om folkmordet i Rwanda. Efter 3 minuter fick jag total panik. Men sedan intalade jag mig själv att man blir en mer ödmjuk människa om man ser sådant som hänt för länge sedan. Det kanske jag blev? Men jag känner liksom en bekymmers rynka som sitter i pannan som vägras slätas ut. Hur fungerar dagens politik egentligen? Hur fungerar EU trupper, generaler och allt annat som skall skydda en hel värld?

Jag skall sätta mig in i politiken någon dag. Det är viktigt. Väldigt väldigt viktigt.
Inatt drömde jag att jag var med barn (andra natten i rad) och så fick jag ett kort som det står: Grattis till erat barn, det kommer se ut som.... Och där efter punkterna, så är det en inklistrad bild på en ÅSNA.

Vad säger det egentligen?

Nu skall jag ha medlyssning med medlyssnar-Jonas, i exakt samma tröja som han hade när han medlyssnade med mig när han var ny. Han fick dock sitta bakom mig, för jag började skratta såfort jag såg den gula Hoodien.

Ha en fin morgon, jag återkommer nog senare.


Pusspuss

Killar ligger, tjejer blir kära.

Eller hur stämmer det. I varenda fall. Right ?

Alltså, alla dessa underbara regler som finns sedan urminnestider tillbaka, som aldrig någonsin blir uppdaterade.
Om jag träffar en kille, som jag råkar ligga med. Så behöver man ju inte bli kär i honom. Ellerhur? Man behööver ju inte få känslor för att man råkar ligga med någon. För det händer ju aldrig killar. Ellerhur? Alltså, jag vet inte om man skall skratta eller asgarva. Vilket enormt steg framåt för männen i utvecklingen måste jag säga.

Jag låg med en kille, det är en bra vän till mig, och han frågar mig sedan om jag har en Crush på honom.
Eeeh. Say. What?  Jag säger inte att det är omöjligt att jag skulle kunna få en Crush på killen, men jag säger absolut att i nuläget, så är det inte så. Inte ens en bråkdel. Så han kan ligga med mig, och bara ta det som ett ligg, men jag har känslor för honom, och det var därför jag gick i säng med honom? Jo visst så är det ju för alla tjejer.

Jag funderade på detta länge o väl igår. Och kom fram till att det kanske inte alls är så folk tänker längre. För det är 2010, och tjejer ligger också för att e.n.d.a.s.t ligga. Det måste vara något han fått om bakfoten, han kanske tyckte att jag visade mer åt känslohållet, än ingenting alls. Klart man kan missuppfatta varandra. Men sen.. så lade jag mig i sängen o läste Magdalena Graafs bok - Det skall bli ett sant nöje att döda dig, som gått i arv här på ön mellan tjejerna. Björnfoths bok från början tror jag. Hur som haver, så läser jag raden som går ungefär såhär "..Inte alla tjejer, men de flesta blandar in känslor när man ligger med män, det ligger i vår natur att få känslor för de man ligger med, eller något annat på ett djupare plan, men för män är det offtast inte så, det kan ligga med vem som helst utan att känna något"

Herregud. Herreguuuuud.  Är det så? Har oftast tjejer känslor för männen de ligger eller hånglar med? Kan vi inte ligga och göra ett suveränt jobb utan att sedan känna att det skall bli mannen som man nyss idkade samlag med? Finns det få sådana som jag? Är jag undantaget som bekräftar regeln i liggandet? Är jag kvinnan som fungerar som en man? Eller har jag en crush på mannen jag låg med?

I ärlighetens namn. Nej, det har jag inte. Och efter detdära uttalandet känner jag knappast för att lust att fortsätta ligga med honom heller. Då kanske han tror att jag vill gifta mig efter 3:e gången? Eller handlar det om att bygga upp deras självförtroenden när de säger så?

Nu skiljer sig dock denna mannen från andra män, och jag tror egentligen inte att det var så han menade. Han måste tyckt att jag betett mig på något annat sätt bara. Eller, så ville han bara göra klart för mig att jag inte skall få någon Crush på honom, för det kommer aldrig bli besvarat. Eller så skulle det bli det. Ingenting jag faktiskt kommer gräva i, ingenting jag kommer fundera på mer. Men jag tycker det är lite synd att en kvinna som Magdalena Graaf resonerar  på samma sätt.

Hur som haver. Män därute. Vi är inte kära i er för att vi ligger med er. Visst finns det de som är, men det kommer dem visa på heeeelt andra sätt än att ligga med er. Trust me on that one.

Vart är mina ärade diskussions kvinnor Kim & Jacque när jag behöver dem?
Tjejer, ellerhur håller ni med mig? Eller är jag somsagt undantaget som bekräftar regeln?

Nej. Inget drama gällande detta. I rest my case.
Fast det har varit en braa lugn Tisdagsmorgon...


Återkommer.


God morgon!


RSS 2.0