Praktikanten

Igår steg jag upp halv 5, likaså idag. Sådär kul att stå på Frölunda torg innan klockan slått halv sex. Jag skulle nämligen testa att vara på golvet i butiken. Ja, det är ju inte en liten ICA Närbutik, utan detta är ICA Maxi, med 160 anställda. Japp, 160 stycken. Och byggnaden är - enorm. Att ta sig från ena till andra sidan tar inte timmar, men det tar allt sin lilla tid.
Idag när jag kom hem efter jobbet så hade jag så ont i fötterna att jag inte kunde tänka på någonting annat. När skorna togs av så var fötterna svullnare än min farmors fötter  - and belive me, dem är svullna.


Igår så blev jag placerad med en grupp på 3 personer som skulle göra samma saker som jag. Dessa 3 personer består av: En man, en kvinna och en assistent.
Personerna i fråga har då ett handikapp, ett förståndshandikapp. Det är två otroligt fina och underbara människor, som går runt på ICA och praktiserar. De är otroligt roliga och snälla. De har båda varsinn skjorta som de går runt med där det står "Jag praktiserar för att lära mig allt om ICA Maxi" det är alltså exakt likadana skjortor som vi har, fast vi inte har den texten bak på.

Igår så blev jag då flyttad till olika ställen i butiken för att fixa varor. Praktikgruppen blev flyttad till exakt likadana ställen. Jag tänkte inte på det i början, men efter ett par flyttar senare lade jag märke till att av alla anställda så är det bara jag som är med denna gruppen. Jag försökte tänka på att det kanske bara var en slump eller att jag överanalyserar detta. Vid lunch så var jag ganska nervös då det fortfarande inte var någon annan som var i vår grupp. Jag springer upp till omklädningsrummet och in på toaletten för att kolla på min skjorta.
Jag andas ut. På min rygg står det inte att jag Praktiserar på ICA Maxi.
Efter lunch så var jag nöjd över att praktikanterna inte längre var på samma ställe som mig längre. Jaha, det var alltså bara slumpen. Men icke - Det visade sig att dem hade fått gå för dagen. Vilket nästan stärkte mitt resonemang om att de faktiskt satt oss ihop just för att dem tror att jag också är förståndshandikappad.


Har funderat på detta sedan igår, och visst kan nog folk tro att det är någonting som inte står rätt till i mitt huvud. Men sålänge jag kommer undan Praktikant skjortan så är jag nöjd för stunden. Dock så kanske man skulle fixa till sig en sådan, känns liksom som om man kommer undan med en del saker då, plus att alla verkligen är superduper snälla mot praktikanterna. Skall med säkerhet spåna vidare på denna idé.



Släng dig i väggen Gordon

Lagade mat för en stund sedan. Indisk gryta. Gordon Ramsay kan ju dra o bada. Fysatan vad gött det var. Jag är nästan lite chockad själv.
Lyllo den mannen som får mig till fru måste jag ju säga såhär efter maten. Indiskt is the shizzle of the dizzle.



Take a break


Ibland finns det ingenting som slår att ta en pause. Komma hem, lägga sig i soffan efter en lång arbetsdag och efter förmycket människor runt sig. Varva ner, ta en dusch, läsa en bok eller bara skriva. Vad som än faller en in.
Pauser är rejält underskattat.

Blow me, would you?

Att vänta på någonting gott kan ju Blow me alla dagar i veckan.

142 days, and still counting.


142 Dagar sedan jag flög hem till Sverige. Snart 5 månader sedan. Jisses vad tiden går.


Det går så snabbt och det händer någonting helatiden, så man tänker liksom inte på det. Men när man tänker på det, så inser man att fem månader är ju fem månader, och det är ganska lång tid. Inte om du levt samma gamla vanliga liv som du alltid gjort, då är fem månader en smula i skorpan, en fruktbit i yoghurten, ett sågspån i kaninburen. Tja, ni fattar metaforerna här nu va. Men när man lämnar sitt gamla liv, och startar ett nytt, så är fem månader lång tid, det går liksom inte att säga någonting annat.

Snackade med morsan igår och jag mumlade; Jag tror jag kanske skall åka tillbaka..
Mamma låtsades som om hon inte hörde vad jag sa. Så jag sa det igen.
Hon drar efter andan och säger: OK... mmm..MM ...du gör som du vill....mmmm.

När mamma säger så, så är det ungefär likadant som om hon säger: Jamenvisst Gumman, ät du dendär kakan, så kommer du sätta den i halsen och kvävas till döds.

Man vill liksom inte sätta sig emot någonting som mamma "Mmm:ar" om. Det går aldrig väl.

Och jag vill nog inte heller. Eller jag vill för att det är ett easy life liksom. Så jävla enkelt och härligt, Men inte så mycket annat. Eller jag vet inte. Jag ändrar mig var tredje sekund ungefär. Jag tycker ju så mycket om att vara här, samt att det inte är några kvar på Madeira längre. Inte många iallafall. Synd, eller bra, eller jag vet inte.

Nu funderar vi på Oslo. Hade vart finfint. Men jag vill nog till värmen. Till billig öl och sköna eftermiddagar. Brazil, eller Argentina. Mexico hägrar också med sombreros och färgglada helger. Men jag borde stanna, ett tag till.


W W J D

Vilket betyder - What would Jesus Do ?
Jarru. Han hade sandaler, så han vistades då inte i Oktober i Sverige iallafall. Kan verkligen inte se Jesus i Uggs.



Yaya

Fan vad jag älskar dig hösten. Men herrejävlar vad du gör mig deprimerad.

Clumsy

Denna helgen har kantats av klumpiga actions från mig, utöver det vanliga.

I lördags så Glömde jag halva Kim's 30 årspresent i omklädningsrummet på H&M. Vilket vi upptäckte alldeles försent.

Jag tappade mitt nya puder rakt ned i golvet så det gick sönder.

Råkade slå ner en tops i Mias gigantiska Vinglas som var det sista vinet som var kvar, och topsen hade precis syrran tagit bort överbliven mascara med, så det blev till att kasta ut det.

Eftersom jag lade ner det puder som fanns kvar i dosan i väskan, så har ju självklart dosan öppnat sig och pudret har täckt hela mobilen inklusive microfonen så ingen hör typ vad jag säger.

När jag skulle krama om en av gästerna på 30 års festen, så tappade jag glaset med svartvinbärsbål i golvet, vilket skvätte upp och lade sig perfekt över min vita blus. Festen hade inte ens börjat när detta inträffade.

Såg en snubbe som såg precis ut som en av personerna på festen, och skrattade högt. Sa till mannen som tydligen hade en dubbelgångare att han hade en stalker, men som inte var riktigt lika snygg. Detta visade sig vara snubbens brorsa och jag ville hänga mig på plats.

Tappade igår ut en stor klick med dip över Mias superviktiga tentapapper och smetade ut texten på dessa. Mia var sådär nöjd.

Mia skulle igår gå in i tvättstugan, och jag smög efter för att skrämma henne. Ser skuggan av att hon kommer innanför dörren och jag trycker ansiktet mot fönstret i dörren för att skrämma henne. Problemet är att det inte är Mia som kommer. Det är hennes granne, som ryggar tillbaka och jag står i ren paralysering kvar med fejjan tryckt mot fönstret. Mia kommer ut genom en annan dörr en sekund senare - nämligen tvättstugan. Jag har då stått o pressat ansiktet mot fönstret till förvarningsrummet, där grannen vistats.

Imorse spillde jag ut min kaffekopp med FOTEN när jag låg i sängen och skulle ställa mig upp. Slog omkull kaffekoppen från nattduksbordet och denne sprider sitt innehåll över täcke, golv och matta.


Skall spendera resterande av dagen blixtstilla i sängen för att undvika fler misstag.


Torsås, once in a life time baby

Hej & Godmorgon! Sitter i Mias fina lägenhet i kalmar. Dricker kaffe och kollar på Nyhetsmorgon. I Lördags så drog jag till kalmar med tåget, vilket tog lika lång tid som det tar att flyga till Madeira - dvs 5 h. Till råga på allt så hade jag lämnat Ipoden i en annan lägenhet i Göteborg, så jag kunde inte lyssna på Musik, eller kolla på Film (Ja, man kan kolla på filmer i Ipoden) Sedan så har jag ju lämnat min Laptop i Kungshamn, om jag minns rätt så den fanns inte heller med på tåget. Ohyez liksom.
Jag roade mig med att läsa en bok, dricka kaffe och undvika de två socialt missanpassade tonåringarna som gjorde mer än att hångla - på ett fullsatt tåg. Great, great. Gillar modet. Eller Not.
I vanliga fall så tar det inte 5h att åka från Göteborg till Kalmar, men det skedde en liten olycka, det vill säga att Loket gick sönder. Så vi fick stoppa mitt ute i ingenstans för att chaffisen skulle tabort 2 av 4 motorer, o se om vi kunde åka på dessa. Som tur kunde vi det, men det gick inte sådär jättefort.
Sedan mötte min lillasyster upp mig och Mia i Kalmar och vi köpte en present till Kim. Vi drog hem och drack vin o gjorde iordning oss för att sedan upptäcka att vi blir 1,5h försenade till festen. Great, just great. Det regnar inte direkt bussar från Kalmar till Torsås där festen skulle hållas. Efter många samtal, och taxijämförslser (tänkte inte pröjsa närmare 1000 papp liksom) samt att ingen som jag känner som bor i kalmar kunde köra, då alla druckit. Så fick Jonas ringa sin polare, som fick ringa sin storebror som fick komma och hämta oss. Fixade sig alltså med andra ord efter många om och men.
Lite mer förfest hos Syrran i Torsås, där hon komiskt nog bor. Sedan bar det av till festen. God mat och underhållning. RIKTIGT roligt att träffa alla gamla Madeirianer igen. Jonas, Kim, Linn, Emma, Ze, Janne. Och alla andra fun types!
Efter mycket moget övervägande så bestämde vårt bord oss för att bli superdräll. Och de flesta lyckades nog. Det gick finfint. När klockan var sent så stormade jag och Mia syrrans kollektiv och sov på hennes gymnasieskola. Josefina gick nämligen hem lite tidigare än fyllekajorna Sara & Maria.
Vaknade i en soffa i ett vardagsrum klockan 8:20 dagen efter, och ser att Mia ligger på golvet. OK, vil ligger i ett allrum i en gymnasieskola i Torsås, utanför Kalmar. Ingenting man hade planerat innan liksom. 20 min senare satt vi på bussen tillbaka till Kalmar. Gled in på Stadshotellet och käkade frukost i 2h och reflekterade och skrattade över kvällen som passerat.
Det värsta (bästa?) är att jag inte har någon nämnvärd Ångest över helgen. Tror jag gjorde rätt bra ifrån mig och höll munnen stängd där jag oftast inte har den stängd. BRA Sara, BRA!

The Party of the year.

30 år och fortfarande ett barn i sinnet. Det är min förklarning av Kim Liljegren som här om veckan fyllde 30 år och som nu i helgen firar detta med en stoooor fest i Kalmar för nära och kära. Kan inte bli annat än en jävla Succé om man tänker tillbaka på Madeira tiderna med Linn, Kim, Jonas och mig. Tyvärr kan inte alla Madeirabor komma, men många kommer vilket är helt fantastiskt.
Mat, underhållning, livemusik, spex och alkohol står på schemat.

Snackade med Kim förut och han sa att hade inhandlat alkoholen idag. Det vill säga:

8 flak öl
2 flak cider
10 Flaskor sprit
9 liter vitt vin
9 liter rött vin
8 flak öl
2 flak cider
10 Flaskor sprit
9 liter vitt vin
9 liter rött vin


Hum, hum, hum... Undrar om man kanske kommer bli lite salongsberusad kanske.
Jag bestämde mig för att ta med min Visare hälft Mia till gallejjet. Alltid bra att ta med någon som är lite klokare och lugnare än en själv. Det vill säga om inte Hets-Sara börjar hetsa Mia till ett tillstånd som är snarlikt Saras.
Får väl hoppas att hets-Sara inte dyker upp kvällen till ära. Peppar peppar.


Politik och annat dravel

Ibland så tappar jag fullständigt hoppet på Sverige.


Riksdagen, tja Moderaterna har nu bestämt sig för att Sänka Krog och Restaurang skatten. Då skall vi se: Jamenvisst så är det ju det den absolut viktigaste frågan för Svensk politik.

Pensionärerna har inte en krona att leva på efter deras nedskärningar och felplacerade pengar, och Sverige har bland den högsta arbetslöshet siffran bland unga i världen. Sänk skatten för Pensionärerna och hitta en lösning som genererar fler jobb! Inte? Nej men sänk krögarskatten för gudsskull, det är ju fan så viktigt.



För er som inte noterat det; Så upprör detta mig en gnutta.



Och inte nog med det, så när jag sitter i lunchrummet med mina kollegor och läser tidningarna så är det ENDA de disskuterar riktigt irrelevanta ting. Självklart så skall man få läsa och disskutera vadfan man vill, men om det finns 2 nyheter att välja mellan. Dvs problemen med Sveriges dåliga invandrarpolitik, och sedan finns Nyheten om Kattungen som satt fast i ett rör i 2 dagar. Där ingår också kommentarer från "hjältarna" som räddade katten, samt vilken rehabiliteringsväg som katten nu skall gå igenom efter denna traumatiska händelse.
Jaaamen JA. Visst är det värt ett 4 sidors uppslag i kvällstidningen, istället för Sveriges invandrarpolitik, och om hur man på bästa sätt tar hand om de som tvingas fly till Sverige. Det andra de disskuterade var hur BRA, det är med hemkörning från Systemet. Och jag kan fan inte annat än hålla med, hade varit hur fint som helst. Och då kollar jag inte på baksidan av detta, för det kan nog ställa till med en del trubbel. Men VARFÖR är det ens uppe i diskussion, när äldre människor inte ens får sin MAT hemkörd till sig? DET är problem som skall tas upp i första hand.
Vartfan ligger fokus i Sverige för tillfället egentigen? Mycket, märkligt.


Är det inte så att ett värdefullt och berikat liv som alla i Sverige borde ha måste gå före sänkta krogskatter och hemkörning från systemet?

Och herregud, det hade väl räckt med att skriva in en dagens ros till de männen som räddade kattungen.

Herrejävlar.

Ohållbart Koncept

Slutade kl 22 idag. Fydusate vad sent. Visst idag fick jag skjuts hem, men de dagarna jag Inte får det då? Skall jag gå till busshållsplatsen i 40 minusgrader och sedan gå hem från bussen? Det är liksom inte ett hållbart koncept. Så, nu har jag tänkt såhär.
Prio 1. Bli jävligt rik och slippa jobba.
Prio 2. Skaffa en kille med körkort som kan hämta och lämna varjedag.
Prio 3. Byta jobb till någonting närmare min bostad.
Prio 4.
Prio 5.
Prio 6.
Prio 7.
Prio 8.
Prio 9.
Prio 10.
Prio 11. Skaffa ett körkortsfanskap och köra till jobbet själv.....

Damn you Iphone

Skall man sälja massa elektronisk skit till någon, så är det till min vän Josefine man skall sälja det till. Och när man sålt det, så skall man skapa så många appar och homepages och dyl. man kan, så kommer hon fixa det också.
Lämnar hon på morgonen när hon skall till jobbet, så tar hon med sig sin dator, sin Iphone och laddare till diverse elektronisk sak, då hon sliter så mycket på dem så de behöver laddas - under ett arbetspass. Josefine sitter inte i ett bås och tar betalt för att folk skall gå på toaletten, eller växlar till parkeringsautomater. Nej, min Josefine är frisör.
Så varje minut, sekund eller andetag hon har över, så sätter hon sig med datorn, eller Iphonen. Gärna båda i en kombinering. Wordfeud gäller i Iphonen, och facebook, bloggar och allt annat skit i datorn. Hon har blivit så beroende av sin Iphone och facebook, att det inte finns någon minut man talar med henne utan att hon klickar på Iphonen. Jag vet josse att du kommer bli upprörd när du läser detta - vilket säkerligen är om 10 min eftersom du då återigen har datorn i ditt knä. Men det är sanningen. Tyvärr.
Den dagen du har däckat efter förmycket alkoholkonsumtion så skall jag slänga din Mother fucking Iphone (Ja, brudar från Hisingen säger så när de talar om sina Iphones) och sedan skall jag säga till dig morgonen därpå när du vaknar att du likförbannat råkade supa bort mobilen igår.
Det är så det måste bli, för att den sociala kontakten skall återupprättas, och då menar jag fan inte på Facebook.

Those flashing lights


Dagar som denna känner jag att jag inte borde sitta vid datorn alls. Inte använda telefonen, inte kunna maila, sms:a, och absolut inte titta på bilder. Försent. Det känns redan i magen, det bubblar redan i blodet. Och självklart regnar det ute. En dag som jag sörjer att jag inte längre har det jag hade en gång.

Jag har allt annat. Jag vet det. Men vemfan bryr sig om det, när det är det andra man vill ha?



En helt vanlig kväll på Funchals gator, runt Julen. 2010.


Those flashing lights.






Som du sa


Som du sa; Du vet inte om det är bra eller dåligt. Jag vet inte heller. Det känns bra, men situationen är dålig.
Eller så är det just det att det inte känns bra, det känns dåligt, men situationen är bra. Skulle vara bra från en hjärte-kritikers håll. Skriver om orden, om och om igen. Men vet inte vilken ordning de skall stå i.


Jag saknar dig så jävla mycket.

Det tar sådan lång tid, det har alltid tagit lång tid. Jag har inte tid med saker som tar lång tid. Har inte något tålamod.
Och du är
precis likadan.


BANG BANG

My Baby shot me down.
Bang bang





The Skog


Varit ute i skogen med mina kusiner och min moster. Traskat runt och fikat. Kastat sten i sjön.
Tog inte ens med mig mobilen ut. Så. Himla. Skönt.

Fantastiskt mysigt.


Det kallas tvivel detdär som stör





Jag lever för kicken, precis som du.










It's all about Tequila


Igår så var jag totalt utslagen. Tror jag var redig berusad klockan 9 på morgonen. Efterom jag klockan 5 vandrade i ett avstängt område med lera som täckte skorna, och sedan fick ta stora vägen hem, då jag inte hittade på något annat sätt, så kanske det inte var så märkligt att jag var berusad klockan 9 också.
Jag orkade med andra ord inte hänga med på Liseberg, och var i början av dagen inte alls avundsjuk på min familj som skulle på Winnerbäck, men det trappades dock upp ju längre av dagen som gick. Kollade på Kung Fu Panda 2 gånger (vilket är lika många gånger som jag kollat på den idag redan), sedan köpte jag o Morfar Pizza och kollade på TV hela kvällen tills de andra kom hem från Winnerbäck.  Nu spelas det Winnerbäck i hela huset och jag är lite bitter över att jag missade det.

Efter att vagnarna slutat gått på Lördagsnatten så kom jag äntligen med en buss hem till mina kusiner, efter att ha flytt från en man som tyckte jag var skyldig honom att följa med honom hem då jag fick honom att snacka med en kille som förföljde mig Avenyn upp, så sa jag att han skulle snacka med en annan random snubbe som gick där istället för att hänga på mig. Snubben som blev offret tyckte då att jag skulle hänga med honom hem, då jag skickade en annan snubbe på honom. Jag var mer eller mindre skyldig honom det. "Det minsta du kan göra" som han sa. Mmm, visst tjena. Nixpix sa en ofantligt full Sara, iklädd svarta skinnbyxor, en päls och läppstift där hon sprang nedför Avenyn och hoppade in i sista nattbussen.





Jag har upptäckt en sida hos mig själv som jag inte visste fanns, eller en sida är det väl inte, men det är ett drag hos mig som jag nu har analyserat. Man vet aldrig med mig när jag är tokfull. Förutsatt att jag inte svamlar eller skelar då förstås. Men, om man ger mig Tequila (vilket konstigt nog alla jag är ute med gör) så kan man läsa om jag är för full eller inte genom att se om jag tar citronen och saltet. Gör jag inte det, utan endast dricker tequilan och innan säger att jag skall ha en 6:a (får jag inte det så skall jag ha 2 stycken fyror, för att överlista bartendern). Men somsagt, skiter jag i saltet och i citronen så är jag med största säkerhet SKITFULL.

Känns ändå skönt att ha hittat ett sådant drag hos mig själv. Innan har tänkt att sålänge jag kan säga mitt personnummer så är jag inte packad. Eh... OK Kloka kvinna. Inte konstigt att man alltid blir asfull, eftersom personnumret är fastetsat hur jävla packad man än är. Succé.




Som en leguan


Igår spenderades dagen på stan med lunch och fika med Pernilla. Hela Göteborg cyklade igår runt för att visa stöd för Naturen och flera band och orkestrar var placerade över hela staden. När Klockan närmade sig 15 så vägde systemetpåsarna så mycket, så vi var tvugna att sätta oss på en uteservering och beställa in lite öl. ÅH, så mysigt! En för-för-fest med endast mig o pernilla, och senare förfest hos Johan. Crazy förfest alltså. Det tokdansades, dracks, röktes och allt detdär som gör en förfest lyckad med utomordentligt sällskap. Grannen kom upp för att klaga på volymen. När de erbjöd honom en öl så kom han in och hängde istället. (Anar att jag kommer bli en liknande granne) sedan bar det iväg mot klubben.






Någonting oväntat hände - jag blev väldigt berusad. Vid ett tillfälle sa jag "Det är lugnt, jag är som en leguan och smälter in överallt" vi minns inte riktigt sammanhanget men det var en stund som bjöd på många skratt, då det inte heter Leguan, utan Kameleont. Vi brukar numera köra Sporter på dansgolvet. Mest populära är då Basket samt Bandy. Vi dribblar, passar, fintar, snurrar bollen (som givetvis inte finns) på fingret och ibland så kommer det in lite fotbollstrick med att slänga upp bollen mellan skuldrorna och andra glasklara högimponerande saker. Ibörjan så blev detta väl en grej man gjorde o skrattade åt samtidigt som man utövade det, men tex. som igår natt, så tänker jag inte längre på att vi gör det. Det faller sig helt enkelt naturligt. Folk reagerar säkerligen olika på detta, men vi har ännu inte fått spö.

Igår uppfanns det mest aktuella dansmovet just nu. Nämligen Krabb-valsen. Du sätter ihop fötterna, och förflyttar dig sidledes genom att vicka på fötterna fram o tillbaka. Efter mycket övning så går detta jättefort och är en riktigt glödhet grej just nu. Krabb-vals alltså, för dem som bara vill gå maniac på dansgolvet.

Vilken SUVERÄN Lördag det var. Allt var klockrent. Sådant jäkla röjj! Stort tack till alla inblandade.




C'est tres magnifique.

Mm, klockan är 09:25 och jag sitter i soffan med en kopp kaffe och lyssnar på magiska sånger. Läser otroliga texter och bara funderar. Det känns som om denna morgonen inte har startat än. Vädret på utsidan ser liksom ut att vara i något pause-artat läge. Som om klockan vore 6 på morgonen, men ingen förändring har skett. Känns som om solen är påväg upp o disen påväg att försvinna. Lustigt.
Till min stora förtjusning, så slänger jag upp Marie Laforet här once again. Den är ju fantastisk på alla sätt. Så när ni idag skall fixa iordning er för att gå ut o dansa, så dra på denna låten högt högt högt, ta ett glas vin och ställ dig i fönstret och rök en jävligt fin cigarett i halvkylan, så skall du se att kvällen blir magnifique.





Shake It Out


And I've been a fool and I've been blind.
I can never leave the past behind. I can see no way, I can see no way. I'm always dragging that horse around.

And our love is pastured such a mournful sound. Tonight I'm gonna bury that horse in the ground. So I like to keep my issues strong. But it's always darkest before the dawn.


And it's hard to dance with a devil on your back
So shake him off.

I am done with my graceless heart.
So tonight I'm gonna cut it out and then restart.
Cause I like to keep my issues strong.

It's always darkest before the dawn.




Hallå Freeeedaaaag!

Frajdäj idag då alltså. (Märkt att jag gärna försvenskar ord nuförtiden i en ganska stor utsträckning) Iallafall - Friday! Så jävla gött va. Ligger i Josses terapi-soffa och har det riktigt bra och väntar på dess ägare - Josse då alltså.
Grannen spelar "Bra vibrationer" på högsta volym och det dundrar i hela lägenheten. Någonting säger mig att dem sjunger Singstar, för det är någonting som inte håller måttet till denna annars så underskattade dänga. Skall genast lägga till den på spotify-playslisten.
Idag håller jag mig fanimej nykter. Kom nyss hem från jobbet, efter ännu en fabulös arbetsdag. Det är verkligen riktigt roligt. Tur att jag tycker det. TUR! Mamma o pappa pustar ut varjedag efter att de ringer o frågar hur dagen på arbetet har gått. Tror de är oroliga över att jag skall tröttna. Och det kommer jag. Men inte denna veckan iallafall. Im sure.
Sjukaste hände förut. Jag sitter i kassan, vilket jag inte skulle egentligen, men jag fick hoppa in. Just då så tittar jag upp o näste man som skall handla är ingen mindre än ERIK LIDBECK från Madeira, och Sara Lidbeck. Well, hon heter inte Lidbeck i efternamn men vet inte vad hon heter, o vi har alltid kallat henne så. Sådan sjuk grej. Det första jag skriker ut när jag ser honom är: Neeeeeeeeeej meeeeeeen faaaaaaaan vaaaaaad sjuuuuukt. Tja, no surprises där kanske. Jag kan fan inte styra min mun när jag blir chockad. Svårt i vanliga fall också när jag tänker efter. Hade en Post-it på mitt skrivbord på kontoret där det stod "Control your mouth, not your mind" Kanske borde skaffa en sådan tatuering så jag påminns även i det vanliga livet?
Erik är på semester i Sverige från Ön, och han hamnar i MIN kassa, just då! Det är inte klokt. Jag tänker inte säga att världen är liten, för det vet jag redan att den är. Men jisses vad sjukt. Har typ träffat alla från Madeira nu som är i Sverige, förutom dem som jag läääängtar o lääängtar efter. My o Hanna! Mina stjärnor. Men det kommer väl hoppas jag. Jag o Myran har ringt om varandra hela dagen o Hanna hoppas jag att hon hoppar på ett tåg hit snaort! Idag kom Calle till stan o vi skall hänga imorgon. Men eftersom varken jag eller Calle kan lova någonting som man sagt att man skall göra en lördagskväll, o alltid har 100 järn i elden, så vet man fan aldrig hur det blir. Men vi båda suktar efter alkohol o Göteborgs gator så vi lär nog ses, säkert.
HERREGGUD vad det spelas (sjungs?) i lägenheten bredvid. Tror de kör Svensk slagerkväll. För nu är det Nanne Grönwalls - Håll om mig som skränar. Herrehud vad synd att man är nykter idag, eller vad bra ändå. För hade jag vart packad så hade jag aldrig noterat att det ens finns grannar här.
Nu kom Josse! Hejhej.

Bräjkdöwn

Fick ett smärre breakdown igår. Yep. Here we go again. Dessa breakdowns kommer med större o större mellanrum nuförtiden, så det är ju bra, men de ökar ju lite mer i styrka när de kommer så sällan. Fick ringa Calle och snacka ett par timmar. Kändes bättre. För tillslut vill man inte snacka längre. När jag talar med Calle så är det som om jag snackar med mig själv. Det betyder alltså att jag blir upprörd av det han säger, för att jag säger likadant, tycker likadant och tänker likadant. Två idioter som resonerar exakt lika är inte någon bra utgångspunkt för ett lyckat samtal. När han säger något, så har jag svaret på det för jag också tänkt så, och viseversa.

Idag känns det lugnt igen. Man behöver fan sova på saker. En promenad med kusinen i vagnen framför mig i det FANTASTISKA vädret vi har idag, och lite barnfilmer gjorde mig på gott humör igen. Nu hoppas jag att Calle kommer till stan idag så vi kan lösa lite problem mellan 4 ögon och fyra flaskor vin som vi brukar. Ser fram emot att hamna på Josses terapi-soffa ikväll efter jobbet. Mucho need of it just nu.

Hej så länge, och lycklig fredag!


Alla stunder

Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig.

Flykting


Ibland kommer dedär Dra iväg känslorna över mig. Inte för att jag misstrivs här. Jag ÄLSKAR det här. Men det räcker liksom inte alltid till. Sitter och lyssnar på Ras Cricket o Kapten Röd och känner att det rycker i mig. Vill ta väskan o dra, eller inte ens ta med väskan. Själv till en stad. Drömma sig bort, göra sådant som andra aldrig kommer få veta. Sedan komma tillbaka. Vara en flykting en stund. Bara vara borta från vänner o familj. Inte svara i någon telefon, inte skicka något sms. Inte bestämma möte för en fika, lunch eller vin. Bara jag vet vart jag är, men ingen skall sakna mig, eller oroas. Jag vill bara försvinna. En stund, en timme, en dag, en vecka, ett år. Sitta under en bro, stå på en äng, sitta på en brygga. Känna dendär tystnaden som man får, när man äntligen ber om det.

Ni hajjar nog inte vad jag menar, för ni känner kanske inte så. Och om ni gör det, så vet ni att jag också hajjar. Fattar vad det är som försigår. En flykting för en dag hade varit någonting makalöst vackert.


Visst blev det fel någonstans


Ibland så får jag heartache. Kan inte hjälpas. Kan inte vrida tillbaka någon tid, vill nog inte det heller. Men fan. Jag tror inte att allt blev som det var tänkt. Helt ärligt. Eller så blev det som det var tänkt just nu, och kanske blir på ett annat sätt sedan. Men när det kryper på, när känslor rivs upp, minnen tinas och kommer fram igen. Då känns det. Känns som om det blev fel någonstans. Åh, säg inte att det blev fel någonstans. Snälla öde, säg att jag resonerat rätt. Tagit riktiga beslut, och att detta inte är fel.


Och om det är fel. Hoppas, hoppas att det blir rätt sedan. Senare i livet, närsomhelst.

Brilliant



Så bra, bra, bra! Oskar du kan din Musik. Tack!








Säger det igen...




MÄN



alltså...

Heja Livet!


Efter ännu en otroligt rolig arbetsdag så landar jag i stan och möter upp Josse för en fika. "Inte en droppe vin idag, för blir det ett glas, så blir det flera och vi vet ju hur det slutar" säger vi enade.

1,5h senare, med djupdykningar gällande män, kärlek, sex och idioter så förflyttar vi oss till Sense och jag för en diskution med bartendern om det är så att vi bör börja betala hyra där snart. Han instämmer och ber mig ringa nästa gång vi dyker upp så han kan reservera vårat hörn i soffan åt oss. Idag, så tog jag o min vän endast 2 glas var. Jag kunde inte låte bli att känna en gnutta stolthet när jag var påväg hem. Även om man kanske inte borde känna så, så är det så jag känner. För detta är nästan någonting ouppnåligt för mig.  

En helt vanlig dag i ett helt fantastiskt vackert Göteborg, med en HELT otrolig vän. Precis som det skall vara.

Heja Livet!

Hatten av för Kaptenen

Börjat lyssna mycket på Kapten Röd. Goa låtar med bra texter. Splendid rent ut sagt. Idag har jag låtit Stjärnorna finns här, fylla mina öron på Spårvagnen. Give it a go.





Staden i all sin prakt



Det spöregnar och en tropisk orkan är påväg mot Kusten. Stolarna blåser omkull på altanen och tanken på att ens fälla upp paraplyet får det att vända sig i vinden och gå sönder. Sprang längst Avenyn i spöregn o blåst för en stund sedan. När jag satte mig på bussen så var jag helt genomblöt och maskaran rann. Förfärligt kan man tro, men helt jäkla underbart kan jag garantera. Man kan tycka att Göteborg har sin tid på sommaren med alla uteserveringar, alla som sitter vid kanalen och äter glass, som sitter på Lejontrappan och dricker öl. Men jag håller inte med. Göteborg visar sig från sin bästa sida när spårvagnarna är knökfulla med blöta kostymsnubbar och bohem-chicks, när Cafeérna är fullsatta, golven täckta av vatten där Retrokillarna vadar fram med sina frapino-moccachiato's-whatever i händerna. När det är grått, regnigt och blåsigt, men folk ger sig likförbannat ut för att promenera längst Avenyn, ut i haga, ta ett glas vin under en fin vattentät parasoll med infravärme runt sig. När filtarna gör mer än värmer, när de skapar en känsla som bara kan finnas i ett äldre Göteborg med en historia långt bak i tiden. När regnet rinner ner längst de gamla byggnaderna med fantastisk arkitektur och dess stora valvfönster och kopparslagna tak. Regnigt, grått och alldeles, alldeles förtjusande. Göteborg i sin fulla prakt med spårvagnar, regnstövlar och paraplyn som ofta kläds av pride-färgerna. Det finns inte mycket som gör mig så lugn o harmonisk, som får mig att känna att jag aldrig, aldrig någonsin kommer lämna denna staden igen.






Mornin' GBG

 

Göteborg. Jag skall vara dig trogen.

I nöd och Lust.

 

 

 

 


Saturday night fever


Igår var en fantastisk kväll och avrundning på livet generellt. Aaa, ett tag framöver iallafall. Vi har det senaste varit ute 3 dagar i veckan och jag känner nu att detta inte är ett hållbart koncept. På dagen hängde jag på stan o lunchade,  på eftermiddagen lekte jag med mina kusiner och drack vin med min moster, och senare på kvällen och natten så käkade jag o mina vänner tapas och gick ut.

Riktigt bra med andra ord.

Önskar att jag kunde lägga upp ett voicemail som Calle spelade in 04:50 i fredagsnatt, och sedan det andra 06:31. Det är lätt tidernas mest ångestfyllda voicemail. Jag skrattade så jag grät när jag vandrade upp längst Kungsgatan o lyssnade på detta underverk ! Under det första meddelandet får man höra 6 min klagan, skrik, förtvivlan och svordomar. Sedan frågar han mig artigt (mitt telesvar) om jag haft en bra kväll och att han antar jag haft det, sedan kommer ångesten igen över honom, man hör att han går in i fel port, han skrattar och sedan säger han att jag suger som inte svarar i telefonen trots vår deal (?). Sedan säger han att han älskar mig. En och en halv timme ringer han igen, med precis lika mycket ångest o drar hela klagovisan once again, fast snabbare.

Detta är antagligen första gången jag klickat någon 6 ggn på rad vid 5-tiden på morgonen. Jag har aldrig hjärta till det, men jag anade vad Calle skulle slänga ur sig. Men nu skall jag LÄTT börja klicka folk hejvilt så dem kan spela in lite fler hysteriska meddelanden. Åh Calle, du är bäst.


Efter 4

Kom precis hem från en resa som heter duga.
Drog från mina förtjusande vänner och stötte på en svarttaxi chaffis. Tjaaa varför inte tänkte jag och vill gynna de små i samhället. Det var nog det sämsta jag kunde göra. Jag åker ju ofta svarttaxi med mina vänner, särskilt när jag skall till Josse. Men det beror nog på att vi alltid är på Avenyn, och där kryllar det av shysst folk som vill köra för en billig penning (Mjae, typ samma pris som en vanlig taxi med facit i hand). Men jo, inatt var jag stark efter allt vin o alla öl och tog en egen svart-taxi till Frölunda. Vilket jag inte borde gjort då jag inte vet hur man kör dit, och det visste uppenbarligen inte chaffisen heller när han väl satte sig bakom ratten. Jag tänkte positivt, och kände att det inte kunde bli så fel. 50 minuter senare med felkörningar bevisades motsatsen. Jag kallpratar med chaffisen och frågar vad han vill jobba som. Han säger Taxichaffis och jag peppar honom och säger att han borde göra det.
Han säger att det inte går och jag frågar varför. Jodå, karljäveln har ju inget körkort. När jag sedan upptäcker att bankomaten jag sa fanns, visst är inne i köpcentret och inte utanför, vilket inte har öppet, resulterar i ytterligare 20 min med en svarttaxi snubbe som inte har körkort och nu är rätt pissed. Vi försöker skylla detta på varandra men resan slutar ändå i fred 1,5h senare och 200:- fattigare. Snubben var inte nöjd o inte jag heller. Herrejävlar vad jag skall passa mig för svarttaxi tills nästa helg kommer. Aldrig bra detdär. Klockan är nu 04:31 o jag går till sängs. Ganska tidigt o bra ändå vid närmare eftertanke.

TGIF

Thank god it's Friday!

Jomenvisst. Vi har sagt Bio. Men vem försöker man lura? Oddsen är väl 1-100 att det inte blir uteserveringar och vinkonsumtion ikväll. Men, fingers crossed att ryggraden sitter i när jag om en stund lämnar lägenheten.

Återkommer nog med den uppdateringen tror jag.

HA EN UTOMORDENTLIG FREDAG. Vad ni än gör. Vart ni än är. Stockholm, Karlstad, Vadstena, Eskilstuna, Jönköping, Kalmar, Funchal, Haarlem, London, Smögen, Uddevalla, Halmstad, Göteborg, Lysekil, Linköping och alla andra ställen där ni sitter och läser min blogg, som jag är medveten om.


HEEEJ SÅ LÄNGE!




Vart jag mig i världen vänder



INGEN kan ha missat denna genialiska låt. Men, om ni nu har undgått detta masterpiece, så är det bara att trycka på Playknappen här nedan och ta ton!








Töpp sommar!


Jisses vilken intensiv sommar det har varit ändå. Synd att man inte har kort på allt som hänt - men å andra sidan vilken JÄVLA tur att man inte har kort på allt som har hänt. 2011 års sommar, den första hela sommaren i Sverige jag upplevt, sedan 2007 var verkligen alkoholens sommar. Fysatan vilka fina månader.


Så vad har hänt?

Jag har kommit hem till Sverige, och 6h senare så satt vi hos en Mäklare som vi hittade på en uteservering. Sedan söp vi honom under bordet och flydde fältet.



Vi åkte Limousine i hela Göteborg.



Var på Möhippa och dansade i fiskarutstyrsel.



Vi var på Bröllop.




Sedan har vi varit ute och druckit vin, drinkar och öl varenda dag i hela Maj och Juni.



Vi drog till Kalmar drack liiite förmycket vin.



Vi drog till Öland och drack bärtz.



Skumpa, Henke Lundqvist, Glenn Hysén och annat ståhej inträffade.



Vi var på klassfest.



Alla eviga kvällar på Avenyns uteserveringar med mina vänner.




Midsommar kom, och Jonas, Jimmy och Janne kom på Besök från Oslo.



Efter det så kom Hallstensson och gänget på besök från Borås, för en redig utekväll på Smögen.



Strax därpå kom de blivande Makarna Kim & Linn från Karlstad och hade allt annat än ett nyktert besök.



Jag stannade kvar i Kungshamn och Smögen och gick ut på hemmaplan. Alla kvällar startade i vårat uterum, som kallas Satans Uterum.



Och alla fina, fantastiska dagar på altanen med öl och fint sällskap.



Kort och gott - det har varit en fantastisk sommar med sol, bad, klippor, fester, bröllop, möhippor, privatfester, skeen, skratt och mycket, mycket Kärlek. Sommaren är kort, men fan vad mycket roligt som händer.

Tack för denna superbt fina sommaren allihopa som varit med mig och satt guldkant på tillvaron. Och varsågod systembolaget för alla tiotusentals kronor ni tjänat på oss i sommar.

Nu ser jag fram emot en lika wonderbar Höst!



Hurra för Jonas!


Nu precis ringde Jonas. Jonas Johansson som idag fyller 29 år. Jag fick mig ett par hjärtliga skratt när han svamlar om allt mellan himmel o jord och slänger ur sig aldrig någonsin väl valda ord. Känns lite fel att han får ringa till mig på sin födelsedag. Men å andra sidan, så tror jag att hans födelsedag är lika viktig för honom som min var för mig - totalt oviktig. Han peppade mig inför Kims 30 årsfest i Torsås den 24:e. Uuuuh, kan bli bra alltså, men blir med största sannorlikhet brutalt. Men brutalt är alltid bra i rätt sällskap.
 
Tanken slog mig nu om Jonas verkligen själv vet att han blir 29 år idag. Hans brorsa Jimmy blir ju 30, så om Jonas kan sin matte så borde han kunna räkna ut att han blir 29. Dock inte någon säkerhet i den konspirationen.





Men, hur som haver så fyller min absoluta favorit-Jonas genom tiderna år idag. Ett fyrfallet leve för Jonas, han leve - hipp hipp Hurra, Hurra, Hurra!




Lite rock i mig

Igår mötte jag upp Emelie på stan för en lunch i Linné. Sedan hamnade vi som vanligt på Sense och drack lite vin.
Vilket var ganska genant då mannen som jobbar där klev in, fast jag trodde han var ledig. Mannen som typ började ragga på mig förra veckan, och som sedan frågade om vi kunde vänta på honom och hans kollega så vi kunde gå ut tillsammans. Visst sa vi, ställde oss på utsidan så han såg oss och sedan stack fort som attan.
Lite smått pinsamt när han igår steg in genom dörren och glodde på mig. Jag sa hej, och låtsades som ingenting, han sa Hallå med en bitter ton och jag sjönk ned i soffan på god väg att tömma glaset. Jag ville be om ursäkt, men det känns som om mannen är alldeles för hårdhudad för att godta den. Han är faktiskt otroligt snygg, men är det någon genre man inte skall ge sig in i när det gäller män, så är det krogbranchens välslipade diamanter. Nix, så destruktiv är jag inte. Ännu.
Senare mötte jag upp Pernilla för en middag och lite klago-öl på Bee. Precis vad vi behövde.
Gick förbi lite folk som gjorde reklam för Rock festivalen i stan. Endast iklädda reklamutklipp för detta.
De lämnade lite flyers till oss och mannen sa att jag, den rödhåriga "Allt hade lite rock i mig". Eh.. det enda med rock jag kan förknippa mig med är att jag äger en badrock. Så jag kände mig lite missuppfattad för tillfället, men man får ju spela med. Jag hindrade mig själv ifrån att slänga upp näven i luften och vråla, det hade liksom varit att ta sig vatten över huvudet.

Monday is wineday - again.


Så kom Måndagen. Efter personalfesten så trodde jag aldrig att det skulle bli en ny vecka. Men veckan tog slut.. det gjorde dock inte ångesten. Märkligt denna gången, för att min ångest trappades liksom inte ner efter att tiden gick, den återstod och stannade i samma explosivartade form som framkallade "skamsköljningar" som min väninna Josse har lärt mig att det heter. På Måndag kväll så skulle vi bara ta det lugnt och vila, men när ångesten fortfarande hängde kvar där, så placerar jag mig i Terapi-soffan (Josses soffa som kallas så, då det skett en del terapi-snack där i). Lägger mig ned, andas ut och 30 sekunder senare så har jag ett glas med iskallt vin i handen. Jag undrar verkligen vad jag hade tagit mig till utan Josefine. Sen drog vi in till stan efter att ha terapiat lite, och druckit mer. In till Sense där vi mötte upp David o Tryggve m.fl. och konsumerade mer vin. Så himla kul att se David igen, var en evighet sedan vi sågs. En fantastisk kille må jag säga. Sedan vidare till Lilla London och planen var att vi skulle göra en repris på förra måndagen. Men någonstans så bestämde vi oss att vi skulle på efterfest till David istället och det slutade med att 4 personer somnar i en Kingsize säng. När klockan är 5 så vaknar jag och väcker Josse och vi tar en taxi hem till henne och fortsätter sova. Dagen går och vi möter upp lite folk för lunch på stan.
Idag har jag spenderat lite tid på ICA med allt som skall vara fixat, och sedan gjorde jag ett besök hos Josse där hon lade upp mitt hår på värmespolar och fixade lite volym, som jag sedan tvingade henne att utrota dock. Fina Josefine.
Well, idag blir det nog Tacokväll, som inte alls är någon överraskning då jag har skapat ett sjukt beroende av denna rätt. Eller... så blir det afterwork. Skräll.
Oooh personalångestjävel. Försvinn.

Confessions in the Kitchen


Jag får lite skuldkänslor varenda gång jag öppnar kökslådan där besticken finns i vårat hus. När lådan sakta rullar ut så blottar den någonting som inte är vad man tror det är. Nämligen en smörkniv. Visst är det en smörkniv, men det är inte riktigt den smörkniven som man tror det är.

När vi gick i mellanstadiet så skulle alla göra smörknivar. Jag var helt enkelt inte i form och min smörkniv blev verkligen inte fin. Man såg ju att det var en smörkniv, men det var mest för att den hade ett bredare parti, och ett smalare länge parti och det uppenbara att den var gjord av trä då givetvis, men annars så var det inte någonting som skulle tryckas upp i mängder och säljas på Designtorget liksom.

Vi skulle olja smörknivarna och de skulle ligga på tork inne i målarrummet tills nästa gång det var träslöjd. Well, nästa gång så fick de olika borden gå in ett efter ett och hämta sina smörknivar som skulle kunna vara smidda av guds egna bara händer. Väl inne, så hittar jag inte min smörkniv, och allas lappar är ihopblandade. De flesta är ju ganska lika, men jag visste verkligen hur min såg ut, då man kunde tro att det var med en smörkniv jag hade täljt min smörkniv. Men nix, den fanns inte där. Någon totalt blind unge hade då råkat ta min smörkniv istället för sin. Så jaha, vad gör man liksom. Jo, man får ju helt enkelt ta en annan smörkniv, bland de som blir över, då alla inte ens ville ha med sina hem. Märkligt nog.

När jag kom hem så lade jag kniven på köksbordet och det tog väl ungefär en minut tills mamma fick tag i den och tjuter ut "Ååååååh, vilken fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin smörkniv, har du gjort den till mig och pappa?"  Satan.
Och varjegång vi har gäster som sovit över och frukosten serveras så säger någon:
"Jaaa, och dendär smörkniven som du håller i har Sara gjort. Duktigt ha?!"

Jamen ni hajjar. Jag KAN inte säga 10 år senare att det inte är min smörkniv. Eftersom jag flyttade hemifrån när jag skulle fylla 16 så var det lite lättare att inte se den varje morgon, men nu när jag vart hemma under sommaren så blir jag påmind every day om att det som ligger där, det som fått så mycket beröm, det som påminner mina föräldrar om vilken duktig skapande dotter dem har, inte ens är min jävla smörkniv.

I och försig kanske det är bättre för mig som fick ta en snyggare smörkniv, än att vara den som fick med sig min mongo-fula smörkniv hem, och föräldrarna får ljuga och säga att det är en fin smörkniv som deras barn har gjort, fast de inte alls tycker det och i smyg undrar om deras älskade barn inte kan kontrollera sina handrörelser och möjligtvis har ett nervfel som orsakat smörknivens miserabla utseende. Jag hade nog tur ändå ja, även om jag allt har lite dåligt samvete såfort lådan rullar ut. Får nog tälja en friggebod för att överglänsa smörkniven.


Personalfest


Oh lord. Personalfester är upplagda för förnedring. Jag tror det. Kan inte minnas någon personalfest som det inte hänt någonting sensationellt på. Inte i någon positiv benämning då alltså. Igår hade vi personalfest/kräftskiva.

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...

Ja, vad säger man. Det finns fan inte mycket klokt att säga när man druckit. Och inte heller göra. Mina ageranden, reaktioner och handlingar behövs undersökas av forskare och psykologer.

Jag har badat i ångest hela dagen. Usch får ångest av att tänka på det. Jag är starkare imorgon, då kan jag se om jag kan utelämna några detaljer. Men jag vet inte om det är bra för någon.


In Search of Missing pieces


Woaw. Gillar verkligen denna skapelsen. Vet inte riktigt vad den skall symbolisera, men känns som om han skall ut o resa någonstans, och skall leta efter någonting som fattas. Gillar den verkligen. Den är en av delarna av In search of Missing Pieces och är gjord av Bruno Catalano.
Like it alot






22 år och 16 timmar


Åh vilken fin dag jag hade igår. Solen sken, jag var otroligt glad. Sjuk o hostig, men glad. Det var verkligen så himla varmt ute. Jag gick utan strumpor och skor på den varma asfalten och tog emot alla samtal från mina fina fina fina vänner på årets första officiella höstdag. Sedan tog jag emot mina släktingar och vi åt paj. När de hade gått så satt familjen kvar och skrattade åt vad mycket ointressant som folk har att säga egentligen. Sedan satte jag o brorsan på en film och jag somnade i syrrans säng. Så. Himla. Fint. 

Jag mår fortfarande inte bra. Det är verkligen skumt. Jag känner mig svag, o febrig - igen. Och hostar och nyser.
Har nog aldrig innan konsumerat såhär mycket painkillers innan. Fan i helvete vad jag fryser. Men är asvarm. HUR kan man ha feber såhär många dagar? Skumt.

Christina Silva ringde igår. Har inte talat med henne sedan hennes födelsedag i Maj. JÄVLAR vad glad jag blev. Det sprätte i hela kroppen. Jag hade så mycket att säga men visste att det inte fanns tid. Är rätt dyrt att ringa från portugisisk mobil till Svensk mobil. Men hon tog sig tiden att ringa på min betydelselösa 22årsdag. Jag är så jävla jävla glad för henne. Tänker ofta på hur mycket hon lärt mig om livet, om människor och om allt annat. En riktigt bra vän är hon. TACK för allt vill jag typ skriva här. Så jag gjorde det också. Hon är en riktig stjärna på alla sätt.
Fick tala med Oskar också, och det är ju alltid lika nödvändigt. Sedan ringde Jens och grattade. Jens är en sådan sjukt bra kille, skall försöka få ihop honom med någon av mina vänner så jag slipper vara så långt ifrån honom och kan skratta åt honom ständigt. Själviskt ? Mja, kanske men jag tror det gynnar oss båda.

Idag är det fredag och jag fick precis ett meddelande om att maten är klar klockan 17. Kolpudding. MUMS! Mammas mat är faktiskt utöver alla prisklasser. Men det tycker ju alla om sin mammas mat.. förutom Mia då kanske som tycker om min mammas mat mer än hennes mammas.

Nu skall jag vila lite. Vila på första dagen som 22 åring. Fredag. Det är ju så det skall vara. Gammal nu.

Hejpåre!




Idag är ingen vanlig dag...

.. Jo, men tänk att det ändå är det. En helt vanlig torsdag, förutom att jag för exakt 22 år sedan, just idag såg ljuset för första gången. Eller a, jag antar att de har lysrör inne på BB, så första gången jag såg ett lysrör. Det komiska är att jag trodde att jag fyllde 23 år idag, och inte 22. Märkligt detdär, hur lite en födelsedag egentligen kan betyda efter att man fyllt 20. Min moster ringde förut och frågade om hon nu skulle ljuga för alla i stan och säga att jag fyller 28 i år, eftersom hon innan sagt att jag är 27. Jag stod över och frågade om det gick bra att ändra till 25 denna gången, hon trodde inte någon skulle märka det.

Steg upp imorse klockan 6 och tänkte trotsa min sjuka kropp, hur det än gick. Till min stora förvåning så gick det bra och jag tog mig till Centralstationen för att ta min buss som gick 07:10. Efter 30 min försening sitter jag på bussen med jordens vidrigaste Frapino i handen (synd, då jag är helt såld i frapino-espresso) Då börjar det tjuta. Jaha, dörrjäveln har hängt sig och den signalerar detta genom att varje sekund - skämtar inte, så tjuter den. Busschaffisen ber om ursäkt och säger att vi inte behöver betala någonting. Neeehe, vad bra. Jag som redan har checkat in på mitt svindyra busskort. Jag går tillbaka till maskinen för att checka ut och njuta av min gratis bussresa, men maskinjäveln registrerar då igen att jag skall betala, och jag får betala min resa x 2. Vid dethär laget så hade jag rört mig så mycket att jag kände att energin började ta slut igen och benen började vika sig, så jag släpade bort mig till min plats igen och lät Västtrafik som Sveriges 3:e rikaste transportföretag få de pengarna. Resonerade lite som min far gjorde när jag skulle ta Moppe-körkort. Efter 22:a gångens misslyckande med garagesvängen när man inte får sätta ned foten för att svänga, så säger min far "Sara, vi kanske skall låta vägverket göra någonting annat för dehär pengarna?" Så fick det bli, och även idag fick Västtrafik sin beskärda del. Det kunde jag dock bjuda på då jag tjuvåkte ned från Kapellplatsen till Centralen.

Jag har verkligen emot detdär med att tjuvåka och har sammanlagt gjort det inte mer än 6 gånger tror jag. Vilket är en siffra som människor i Göteborg tjuvåker varjedag. Inte för att jag är rädd för att åka fast, för jag vet ju vad jag ger mig in i, men för att om ingen stämplar, så kommer det gå färre spårvagnar, och då kommer man aldrig kunna ta sig någonstans. Vilket vore förskräckligt. Särskilt då jag ännu inte hunnit ta något förbannat körkort.

Idag skall vi ha släktkalas. Pft, släktkalas!? Sa jag till mamma när hon sa det förut, men nix. Man kommer inte undan. Sedan tycker jag väl inte att det är jättejobbigt att grilla och äta paj med släkten i uterummet. Det finns mycket värre saker man kan tänkas uppleva. Som diaré tillexempel. Eftersom jag hade det nu i dagarna så var jag väldigt spänd nu när jag skulle åka buss hem från stan, och skulle hålla mig pigg o alert ifall en olycka inträffade. När jag sedan vaknade till efter att ha somnat på bussen så noterar jag att det luktar pajs, och jag känner hur paniken sipprar ut i blodet. NEJ, snälla gode gud. Säg inte att jag har bajsat ner mig på min 22 års dag. Min mage och mina tarmar KAN väl inte bedra mig såhär denna dagen. Som tur var så passerade vi 30 bajsandes kor, och det var vad som spred lukten. I ett nyvaket tillstånd kan man alltså inte skilja på lukten från människobajs och Kobajs. Sedan kan jag väl inte säga att diaré luktar som någonting man brukar känna igen. Det luktar ju verkligen bara.. ja, diaré.

Min kollega ringde förut; "Nu är det personalfest på lördag, så vila ut dig ordentligt nu så ses vi då! Vi skall dricka sangria och sedan gå ut o skaka våra lurviga." Åh, det låter så himla roligt, verkligen. Ser riktigt fram emot att dricka med Jaanice, Hanna och Olof. Men mina kära vänner vill att jag är i Göteborg och hänger med dem, så dem kan fira mig. Sedan har jag ju lovat Kalmargänget att kila ner för en rejäl utgång där också i helgen. Brorsan skall med ner, och det hade blivit awesome. Men tänker man i säkerhetsperspektiv så skall jag ju gå på Personalfesten, då jag ändå måste hålla ställningarna och inte ge sken av att vara så okontrollerad som jag vanligtvis brukar bli av alkohol. Hamnar jag i stan så klarar jag mig nog undan med en skallskada och lite rehypnol i kroppen. Men - hamnar jag i Kalmar. Då blir jag nog inte äldre än 22 år gammal. För om jag och min tvillingbror skall ut med resterande av Kalmargänget, då har gud vänt oss ryggen efter första locket med öl. Spännande förstås. Man måste ju living on the edge lite.


Sad but true

Oj oj oj. Fem dagar utan uppdatering. Anledningen till detta skandalösa beteende är ju då att jag har legat sjuk. Ja, alltså sjuk har jag ju varit i över en vecka nu. På lördagen var jag så illa att jag ärligt talat inte tror jag varit så sjuk på många många år. Eller någonsin. Jag skakade, svettades o frös vartannat, ja feber då alltså, och jag hostade, snorade och svamlade. Fick gå 1,5h tidigare från jobbet och skulle vila ut mig.

Efter den traumatiska dagen så spenderade jag sön och mån i Göteborg. Träffade på Emil Järvinen från Madeira kl 04:30 på avenyn (väldigt överraskande faktiskt) och sedan Jens Bergh på Sense på Måndagkvällen. Sedan hände det. Jag blev ur-sjuk. Och fallerar totalt. Ligger på Pernillas golv och kräks hela Tisdagen och in på natten. Igår kräktes jag som tur inte, men kunde inte ens gå ur soffan. Tillråga på allt, ja detta är inte något bloggämne, men jag fick diaré också. Japp, you heard me. Diaré. Vilket komiskt nog kom efter att Pernilla säger "Men, du har inte någon diaré eller?" Nej säger jag, och det brummar till i magen. Okej. Man kan inte trotsa naturens lagar. Så natten till Onsdagen så satt jag på toaletten med en hink i knäet och kräktes. Väldigt charmerande må jag säga.

Detdär med diaré är fan lömskt ändå. Man vet aldrig när det kommer. Jag menar om man kräks, så kan man ju alltid en hink att tatill, men det fungerar ju inte precis likadant med diaré. Så stackars Pernilla har verkligen haft en kämpig tid med ett kolli liggandes på soffan, sovandes, kräkandes och ja - bajsandes. Sådanahära dagar är jag verkligen tacksam över att vara singel, och efter detta inlägget lär jag ju vara det ett tag framöver också.

Ahja, it's a true story anyway. Men, annars mycket fin helg.

RSS 2.0