Lugn och fin tjejfest


Tjejfester är så lame. Jo det kan jag verkligen skriva under på i många fall, men när vi samlas. Jag och mitt crew så är det allt annat än lugnt. Här är pics från förfesten i Lördags. Katta och Sandra som brilljerar med Kattas mask som hon har. Hon har också en röd gag-ball som man har i munnen. Jag vill inte ens fråga varför hon ens besitter dessa saker. Men så jävla roande. Dessa tjejfester är verligen utöver det vanliga. Jag kan skratta tills jag får kramp. Åh, underbara gaals!






Lugn o fin Lördag.




Finfint


Jag & Min älskade Pernilla gick i morse ut på promenad i Linné och haga. Sedan åt vi lunch i Saluhallen och gick en till sväng. Det är så fantastiskt fint ute nu och vi kan liksom inte få nog. Jag älskar Linné, jag älskar Göteborg och jag älskar givetvis Pernilla.




 


Finfint!


Hoppas på Måndag


Jag gillar Måndagar. Det är liksom ett jävligt tydligt tecken på att man överlevt helgen.


Juste ja, jag glömde ju nämna för er gamla Madeirianer att jag träffade Patrik Rosario igår och Sara Stenström. Sara var med på tjejfesten och Putte mötte upp oss senare. Riktigt kul! Putte och Pernilla fick ses igen, vilket dem inte gjort sedan November 2008. Båda kom ju ner till Madeira ihop. Och båda var superglada över att få ses igen.

Nu sitter jag bara här och hoppas att dagen skall gå över. Är supertrött men vill kunna sova djupt hela natten så pressar mig själv till att vara vaken lite längre. Funderar på varför jag alltid får sådant Mamma-behov när jag är bakfull eller har ångest. Alltid. Varendagång vill jag ha mamma runt mig när jag har druckit. Imorse var det första jag gjorde att sms:a mamma och fråga om hon inte kunde komma till mig idag. Hon kommer dock imorgon istället, men det var ju inte så mycket till tröst idag. Så dagen har spenderats i sängen med Pernilla och Maria, skrattandes åt alla cirkuskonster som utövades inatt.

Nej, nu skall jag faktiskt sova så det snabbare blir Måndag. Och imorgon börjar mitt och Pernillas livs-vaka. Dvs ingen jävla sprit och inga andra dumheter. Nu blir det lun och skönt i November med enkelt mys med te och inte en droppe tequila skall passera dessa läppar. Nix.

Önska oss lycka till. Det lär behövas.


Lördagen ur ett Grodperspektiv



Jag sammanfattade gårdagen som att jag upplevde den ur ett grodperspektiv. Det vill säga att jag spenderade mer tid på golvet och stirrade upp på folk, än tvärt om. Spännande.

Det finns inte någon annan förklarning till detta mer än att jag när klockan var 21 endast hade fått i mig en skål med fil - 12h tidigare. Och att det andra jag fick i mig under lördagen var Sambuca shots. Det tredje var vin, fjärde öl, femte drinkar och sjätte tequila. Klockren kombination om man inte vill kunna stå upp på klubben.
Och visst fick jag utdelning av min strategiska näringsintagning. Jag var så ofantligt drällfull igår att jag var förvånad idag när jag vaknade i en säng som inte tillhörde en fyllecell. Om jag inte hamnade där inatt, så tror jag inte någon platsar i en fyllecell.





Vi startade då vår fantastiska tjejkväll hos Katta med ypperligt sällskap. 9 peppade tjejer som skulle ut och göra staden osäker. Vilket blev succé. När vi kom in på Klubben så träffar jag en vakt som jag känner. Givetvis skulle han vara där den natten när jag har gummiben och är fylld av alla tänkbara alkoholhaltiga drycker. Hur som haver så skulle jag vid ett tillfälle krama denne mannen, och jag tycks ha missbedömt både avstånd samt tillstånd så jag kliver fram till honom, slänger mina lealösa armar runt hans hals och skall precis pussa honom på kinden, men missar av någon oklar anledning och huvudet passerar hans ansikte och min kind träffar istället väggen där han står.  Just då, lämpligt nog så viker sig mina ben och jag liksom halvhänger på honom med armarna fortfarande runt hans hals och med kinden fortfarande klistrad mot väggen. Jag vet inte om jag typ halvsomnar där eller någonting, men det kändes som en evighet som jag hängde där. Tillslut fick han mig på fötter igen och jag funderar på om man är vakt, och vänner så känns det nästan bäst att man slänger ut sin vän när hon är i detta tillståndet. Det är liksom inte så coolt att vara så dyngfull. Men jag ljuger om jag säger att jag inte hade kul, för jisses vad kul jag hade igår!

Alex berättade idag att jag vid ett tillfälle hade stått upp på Avenyn med armarna i kors och helt plötsligt stupat handlöst bakåt. Bara sådär. Sedan hade jag sagt "Men.. hur hamnade jag här egentligen?" Typ som att jag inte ens mindes att jag hade stupat baklänges precis. Och sedan hade jag sagt "Hoppas inte någon såg mig". Vilket har fått Pernilla att skratta många gånger idag då Avenyn är fullpackad av människor som är ute mitt i natten en Lördag. Där om någonstans ser alla en. Som sagt, Lördagen ur ett grodperspektiv.

Men någonstans så fanns vettet kvar och jag insåg att jag inte ens kunde stå upp längre, eller så var jag bara så sönderslagen av alla fall mot asfalt och golv att jag helt enkelt inte fysiskt klarade av mer utgång. För jag kilade senare hemåt och sms:ade Pernilla kl 03. I meddelandet framkommer dock att jag är väldigt full, inte bara innehållsmässigt utan också stavningsmässigt. Inte så märkligt då jag inte ens kommer ihåg hur jag kom hem. Om jag tog vagnen eller om jag gick från Avenyn till Linné. Hem kom jag iallafall och vaknade med ca 7 handdukar samt en kofta i sängen. Jag vaknade också med en kofta på mig som inte ens är min? Ah, riktigt blöt kväll. Men så värt det. Kolla denna fantastiska sms konversation som skedde inatt vid 3 tiden..
Ingen av oss lär få MVG i Fyllesvenska.











Still on the floor


Har precis promenerat ner till Linnégatan för attt besöka Systembolaget. Jisses vilket myller av folk. Det är ju faktiskt lönehelg, fredag och dessutom så stänger dem kl 18 så det var väl inte så konstigt. Tog det jag skulle ha - dvs 3liter vitt vin. Dricker hellre rött när jag sällskapar, men när jag skall ut så är det alltid vitt nuförtiden. Tror jag fördrack mig på det på Madeira.. under 2008, 2009, 2010 och 2011. Så jag ser liksom logiken i att ha gått över till vitt igen. Mia står på tåget från Kalmar. Japp, står. Hon och 30 pers till som inte vill lägga ut pengar för att reservera en sittplats och endast hoppas att det inte kommer vara fullbokat. Typiskt studenter skrev jag till henne. Sara, jag är ju också student fick jag tillbaka. Hon funderade dock på att ge bort sin deo hon har i väskan för att en man luktar så mycket svett där hon står. Jag avrådde henne att göra det, om hon inte ville komma till Göteborg med ett blått öga. Så både Pernilla och Mia anländer till Göteborg vid 20-tiden. Som jag har längtat! Kommer bli så upp över öronen trevligt i helgen.

Mmm. Just nu sitter jag på golvet igen och dricker mitt vin. Måste erkänna för Mia att jag öppande den utan att hon sa att jag fick. Hon var nämligen väldigt klar med att hon behöver mycket vin efter att ha stått stående på ett tåg med svettlukt i 3h.

On the floor


Sitter på vardagsrumsgolvet med ett täcke runt mig och dricker kokkaffe. Stearinljusen är tända och utplacerade framför mig. Och Nej, detta hör verkligen inte till mina morgonrutiner.

Det är nämligen så att denna förtjusande man som äger lägenheten, han håller på att flytta ut alla sina saker. (Vet att jag inte borde - men Jesuskristus vilken man) Och med tanke på att jag har alla möbler etc, i Kungshamn och Pernilla har alla möbler etc. i Vara, så är dem inte här. Därför sitter jag just nu på golvet i vardagsrummet som mer eller mindre är tomt på möbler, och dricker kokkaffe då det inte finns någon bryggare och som tur var så hittade jag kokkaffe och inte bryggkaffe. Fått en genomgång hur man gör av min vän via sms som bott lite utanför Kungshamn och hennes föräldrar ville inte ha micro eller kaffebryggare vilket verkligen var urcharmigt! Jag älskar när man måste tänka själv och fundera hur man tinar upp bröden, eller hur man kokar kaffet. Det är för många en utmaning i dessa tider då man inte kan trycka på en knapp och så är allt klart sen. Bröden lägger man på elementet under natten på svag värme, och kaffet kokar du i en kastrull så du får lite sump i slutet när du nästan har avslutat koppen. Jag sitter och ler på golvet! Tänka sig att det var så länge sedan jag fick göra någonting såhär så jag har liksom glömt bort hur otroligt gladerlig enkelheten är. Jag tänker aldrig på hur lätt det är att trycka på Kaffekokaren (eller Nespressomaskinen för den delen) eller hur lätt det är att slänga in brödet i Micron. Hur som haver så fick jag en bra beskrivning och nu sitter jag här. Jag menar, jag fyller inte ens kaffekokaren hemma med kaffe, det gör pappa dagen innan åt mig så jag kan gå upp och bara trycka på knappen. Det är ju rent förfärligt!

Igår när jag kom hem så kändes det inte som det ultimata läget att inte ha någon soffa eller TV. Men idag så känns det jättebra. Verkligen. Jag får lite övergiven undergroundlokal över mig, eller renoveringsobjekt i en studio - eftersom allt är vitt. Det är helt otroligt mysigt att sitta på golvet och smutta på mitt eget kokade kaffe och se på de fina ljusen som brinner på golvet, och de absolut vackraste färgerna du kan tänka dig på träden på utsidan fönstret.



Gay-light.


Idag har jag och Pernilla köpt ett köksbord och en dubbelsäng.

När jag berättade detta för Calle för en stund sedan så sa han: Alltså.. ni två är verkligen så jävla gay. Fast ni är ändå inte det. Hur fan går det ihop Sara?

Och Jag vet inte. Det värsta är att både jag och Pernilla har sagt det också. Vi är typ det närmaste man kan komma lesbiska, fast vi inte är det. Vi gör liksom ingenting. Vi sover tillsammans, bor ihop, och nu PRECIS tänkte jag skriva "Är ihop" men det är vi ju inte. Det känns verkligen så sjukt normalt att sova med Pernilla. Vi bodde i Stenungsund ihop, på Madeira ihop, på Kapellplatsen ihop och nu här ihop. Alltid i samma säng, oavsett om vi hade olika sovrum. Jag kan inte ens tänka mig hur det blir när vi skaffar pojkvänner. Kan nästan känna abstinensen redan nu, och hur tankarna snurrar i våra pojkvänners huvuden. Vad är det mellan dem egentligen? Kommer jag bli lämnad vid altaret för min blivande hustrus brudtärna?

Men nu när jag ligger i min säng.. vår säng, så känns det så tomt. Vill liksom att hon skall ligga här bredvid precis som vanligt. Vet inte om detta är någonting man skall oroa sig för. Eller om det bara är som det är liksom. Vi är Gay, fast vi gör ingenting annat. Jag ser liksom ingen anledning till att skaffa pojkvän sålänge Pernilla finns. Känns rätt meningslöst ändå. WHY liksom? Ställer bara till med massa problem och svartsjuka och drama. Vilket inte är någonting som jag vill ha i mitt liv. Och jag och Pernilla vet exakt vart vi har varandra. Det vill säga gåendes i armkrok på stan, eller sovades tätt intill varandra. Så jag är så himla supernöjd med att vara Gay-light. Riktigt bra deal ju!



High-five


Till åren kommen



Det slog mig precis att jag är nog inte så ung som jag tror längre. Eller jo, jag är ju endast 22 år så det är ju inte någon big deal så att säga. Men jag tycks förtränga detta dagligen då en man stannade mig i Nordstan idag och sa:

 - Hej är du över 25 och vill ha bra pensionsavtal?
-
Öh...
-Ja, du vill väl ha ett bra pensionsavtal och är över 25?
-
Ja.. det är jag.
- Jättebra, följ med här.
- Jag har verkligen inte tid jag skall möta min vän därborta (Fullständig sanning)
- Detta går jättesnabbt.
- Okejdå...

Efter ett par minuters dravel och uppmålanden av siffror på ett kollegieblock som man inte kunde se om det var en 6:a eller en zebra så frågar han:

- Vilket är ditt personnummer?

OOH CRAP! Jag är ju förihelvete inte över 25. Jag är ju fan inte ens 25. Jag är precis fyllda 22!!

- Eh.. du... jag..
- Huh?
- Jag.. måste tyvärr säga att..
- Huh? Ditt personnummer?

I mitt huvud hinner gå igenom ursäkter som "Jag har en skyddad identitet", "Jag har inget långtidsminnne, så jag minns inte", "Jag är kriminell" och "Jag har inte något svenskt personnummer"

Hann också tänka på den andra sidan av dessa svar. Det vill säga: "Jodå jag kan gå här och shoppa i Centrala Göteborg med min skyddade identitet. Är inte det minsta rädd", "Javisst är det galet att jag minns vad pensionssparanden är trots mitt minne", "Jag vet inte varför jag inte sitter inne när jag är så kriminell. Don't tell anyone.", "Jag vet, det är jättemärkligt att jag inte bryter på något språk".

Jag försökte också börja räkna ut vilket år jag skulle vara född om jag är över 25, men matte har aldrig varit min starka sida, och speciellt inte under press av en försäljare. Så jag insåg snabbt att alla förklarningar till mina påtänkta lögner var rent utsagt värdelösa, så jag lägger ifrån mig kupongen han hastigt lagt i min hand, tittar ner i marken medans han kladdar ner fler otydliga siffer-djur på blocket och börjar backa. Sedan när jag är på ett avstånd där han inte kan nita mig, så hojtar jag: OJOJ! Där är hon ju. Hon har väntat jättelänge, jag lovar det är inte någon bortförklarning. Du får säkert massor av kunder idag ändå. Ha det så bra och lycka till!

Snubben var inte nöjd och det var verkligen inte jag heller efter 5 min av hummande och nickande. Och VADFAN får mig att säga att jag är 25? Kan det vara att jag sagt det så mycket i mitt liv att jag säger det till ALLA som frågar? Hoppas inte det händer när jag ligger på sjukhus och rabblar upp att jag är 26 och dem inte kan hitta mig i registret. Dålig vana som bör övas bort snarast vill säga.

Jag är bara 22, jag är bara 22, jag är bara 22....


Mental note: Måste börja pensionsspara...


Hello you Amazing day



Idag har jag haft en amazing day! Började med frukost på Franks med Sara Stenström. Vi har inte träffats sedan hon och Patrik åkte från Madeira, så det var urmysigt faktiskt. Under min shoppingrunda som jag senare unnade mig så ringde Josefine och frågade om vi skulle fika. Vilket givetvis betyder vin. Klockan 14 satt vi på Hotel Flora och drack vin i deras förtjusande lobby på Grönsakstorget. Ett givet ställe att titta på folk och se ut som skyltdockor bakom de gigantiska fönstren. Efter en stund hörde Sandra av sig och ville fika hon också. Så - hon joinade oss på Flora. Och sedan kom Maja förbi. Riktigt bra dag och jag har nu käkat Wook och kollat på TV. Köpt en superduperfin jacka, en ridjacka - ja ni tjejer hajjar vad jag menar iallafall i Khaki grönt, ett par skor och en finfin topp som jag skall ha på mig i helgen. Helgen med stort H. Höstens bravadkväll som kickar igång på Lördag. Mina kompisar och deras kompisar skall förenas runt ett bord fyllt med drickbarheter. Lyssna på go musik och tjöta om allt mellan himmel och jord. Sedan blir det utgång. Gött när vi kan ses en helg i GBG och folk reser från sina hemstäder för detta under som skall ske. Kommer bli gaaaaalet bra! FO SHO!




VAFAN LIVET


ALLTSÅ, VAFAN LIVET?!

När man ansöker om ett ICA kort så fyller man i en blankett och sedan ger oss denna blanket som vi skickar vidare så att kunderna får sina ICA kort. I blanketten så måste den som tar emot blanketten skriva kundens personnummer och skriva under så man vet att personen är den som den utger sig för. Inga konstigheter. Detta gör jag med ca 6 kunder varje dag, 5 dagar i veckan. Vilket resulterar i ca 30 st kunder i veckan. Vilket blir cirkus 240 st under min tid på ICA.

Jaha tänker ni nu, vart vill hon komma? Jodå, det skall jag berätta nu. Jag nämnde ju att man skall fylla i Kundens personnummer och bekräfta så att de kan få sina kort. När min kollega idag skrev klart en blankett så asgarvade jag och sa : Men hallåeller, du är ju inte född 51. Hahah! Nej - men KUNDEN är det. Då är det så att jag skall skriva i Kundens personnummer nedan, och inte mitt EGET personnummer som jag fyllt i på varenda jävla blankett!

...............................................


Så, nu går det antagligen runt Ca 240 stycken nöjda, glada, handlande kunder med sina ICA kort registrerade i mitt personnummer. Min chef sa att hon inte varit med om något sådant missförstånd innan. Hum.. nähä? You think? Klartsomfan hon inte har. Då det inte finns någon annan som skulle få för sig att skriva sitt EGET jävla personnummer på en ansökningsblankett. Åh gud hjälp mig.

Till råga på allt - som en fin avslutning på denna brutala dag så spillde jag ut min kopp med vatten över en killes CV som han lämnade in till oss idag. Jag upptäckte givetvis inte detta i tid, utan vattnet luckrade upp all text och har format det till en blå-svart vattenfärgsfestival på detta grumliga A4 papper. Man ser inte ett smack.
Antar att killen kan vinka adjöss till detta jobbet, då ansökan aldrig kom längre än till mina händer. Givetvis, givetvis. Jag ser inte fram emot min karma backburn som jag kommer få av hans förstörda CV. Men det är väl liksom bara att ta. Har man en förbannelse över sig så är detta vad som händer. Funderar bara på om det finns några gränser. Förhoppningsvis finns det. Men jag är fan inte övertygad i nuläget alltså.






Typiskt


Igår så inträffade det ett litet missförstånd...

Jag är på jobbet och min kollega går förbi. Jag hojtar "HALLÅ, HOW'S THE LÄG?" Som då, om man bortser från detdär gettho-slang språket som jag lade till med då betyder Hur är läget.
Min kollega stannar till och ser lite besvärad ut och svarar: Eh.. jo, det är väl som det alltid varit.. Sedan ler hon lite snett och fortsätter framåt. Jag hajjade inte riktigt varför hon reagerade så som hon gjorde, förrän efter att mina andra kollegor som står bredvid mig säger "Men Sara... detdär var väl inte så snällt sagt?" Sen börjar dem tok-skratta. Jag förstår ingenting. Varför var det inte snällt att fråga hur läget var?

Sakta går det upp för mig att min kollega måste ha trott att jag skrek "HOW'S THE LEG?" Ingen fara kan man ju tycka då. Mmm om det nu vore så enkelt. Personen som precis trodde jag skrek ut "How's the Leg?" har ett defekt ben, och HALTAR därför, då ena benet är lite dysfunktionellt.

När jag insåg detta så kopplade jag snabbt samman hennes reaktion med mitt utlåtande. Herrejävlarvadpinsamt.
Just då så var jag ganska nära på att gå från jobbet och aldrig återvända. Vad skulle jag gjort liksom? Skulle jag springa efter henne och säga: Jag menade inte leg, jag menade Läg! Det känns ju ännu mer pinsamt för henne.

Urk. Varför varför varför?!

Wellwell. Hon kanske tyckte det var snällt av mig att fråga och idag kommer tycka att jag är en riktigt go tjej som frågar hur det går med hennes defekter? Eller så kanske hon inte tänker med på det. Faaan. Hon som är en sådan jäkla snäll dam också. Oh Crap.



Hallåeller


God morgon! Gött att stiga upp vid 7 tiden när jag börjar 9h senare. Känner mig dock ganska trött, så kanske skulle man lägga sig en stund igen. Linn hörde av sig tidigt imorse och frågade hur många Scandic hotell det finns i Göteborg, då dem skall vara där på en föreläsning. Jag blev lite orolig då jag anade oråd att Linn skulle hamna på Scandic i Backa, eller i Mölndal. Det finns också Scandic Europe, Rubinen och Crown i stan så jag visste inte riktigt hur jag skulle lösa hennes gåta. Som tur är så skulle dem till Hotell Radisson som ligger mitt i stan. Hoppas hon förstod min beskrivning. Tror inte Göteborgarna blir jättenöjda om en liten uppiffad hysterisk tjej springer runt och drar i folk och frågar efter ett hotell. Ha ha. Ser det verkligen framför mig. Må det inte inträffa. Linn reste från Karlstad kl 05:30 imorse. Göttliksom.

Har sagt att jag antagligen möter upp henne och hennes kollega Calle senare. Men det känns lite små lamt, då dem måste kila iväg snabbt igen och jag skulle ju gärna vilja umgås lite. Well, får se.


Nyhetsmorgon FTW alltså!

L8er


Har så mycket att skriva, men orkar fan inte. Jag och Emelie ligger i soffan och dricker rödvin o kollar på TV.
Det går liksom före just nu. Skriver l8er.


O sonho


Home sweet home.


Skulle sluta kl 22 idag, men fick förmånen att gå klockan 20:30. Riktigt gött.
Tänkte steka upp lite Tacos, men insåg snabbt att jag är påväg in i ett tungt beroende. Då jag redan ätit Tacos 3 dagar på rad. Så, det fick bli hemmagjord müsli och youghurt. Funderar på om man skulle unna sig ett glas med rött såhär i min ensamhet en fredgagskväll. Har pratat med min kära mor sedan jag gick från jobbet och hon har hållt mig sällskap på Göteborgs spårvagnar som är knökfulla med salongsberusade, peppade ungar i 6 000kr jackor. Precis så det skall vara en Fredag i stan vill säga. Vi lade på när jag kom in i lägenheten, så hon visste att jag kom hem safe. Tror aldrig man slutar oroa sig som förälder.

Har tänt massa värmeljus och satt på skön musik. Det regnar ute. Vet inte riktigt vad jag mer skulle kunna önska mig för tillfället. Förutom fred på jorden och allt detdär andra som jag alltid önskar. Lampan kastar blomstermönstrade skuggor i hela vardagsrummet på väggar, tak och golv. Det är kolsvart ute men tänt i alla fönster. Det är så fint. Riktigt riktigt fint. Detta var precis det jag önskade mig när jag bodde på Madeira. Ett regnigt höst Göteborg med Avenyn, Linné, vin, spårvagnar och tumvantar. Kan man säga ett en dröm gick i uppfyllelse? Kan det vara så enkelt tro. Oj, känns häftigt när man tänker på det. Även om jag vart med om det innan jag flyttade utomlands, så känns det mer speciellt nu. Mer äkta. Mer by heart liksom.


Or

Treat me right. Or You'll walk alone. Seriöst. Jag orkar inte med taskig attityd vissa dagar, och fantastisk attityd andra. Jag orkar inte höra att vissa dagar så saknar denne, men andra dagar inte ens svarar. Orkar inte med korta svar längre. Tappar taget och tålarmodet, som varat otroligt länge med tanke på omständigheterna. Jag vill ha ärlighet, jag vill ha en bra attityd som berättigar en bra vänskap och bibehåller respekt gentemot varandra. Skulle detta vara någonting svårt att klara, så är det liksom ingenting att ens hänga kvar vid längre. Ändra dig. Eller walk alone. Simple as that.

Walk-in friday


Mm m m. Ligger i vår Liggstol. Alltså en lång mjuk stol som man ligger i och kan ställa in till perfekt höjd. Tror den är sjukt ergonomisk tillråga på allt. Och man känner sig verkligen som någonting av adligt blod när man ligger här i. Har dunktäckte svept om mig och dricker mitt ljuva Nespresso kaffe. Solen skiner ute och än håller plusgraderna i sig.

Igår hade vi en kanondag, verkligen. Det är så ofantligt mysigt nu under hösten med alla löv på marken, mössor och vantar och ett fantastiskt fint Göteborg. Känns så sjukt bra verkligen. Pernilla flög till Cypern imorse. Gött att fara till Cypern, men man kanske skulle vilja göra det utan att vara personlig assistent till någon liksom. Saknar henne redan. Eller just nu saknar jag henne väl inte, för det känns som om hon ligger inne och sover i sovrummet, eller är ute någonstans. Men jag vet att om några timmar när det lagt sig att hon faktiskt inte kommer sova här inatt, så kommer jag sakna henne och börja längta. Märkligt detdär med saknad. Vissa kan jag vara utan i månader, tom. år utan att sakna. Och vissa kan det gå några timmar så längtar man ihjäl sig.

Idag skall jag få ordning på vår Walk in closet som vi har belönats med. Kommer bli så fantastiskt när allt är klart och gjort och fint. Justeja, det är ju fredag idag. Glömmer bort vilka dagar det är. Känns som om det är helg på vardagara och vardagar på helgerna. Dagarna smälter liksom ihop. Nej, nu får jag väl ta tag i garderoben så Pernilla blir stolt över mig när hon kommer hem. 

Ost, Kex & Rödvin.


Efter en lunch på stan så inhandlades lite vin och vi drog upp till lägenheten för att förtära detta. Känns som om vi druckit hela dagen. Nu kommer det lite people för Ost, Kex & Rödvins mys. Efter mer rödvin inhandlat. Svårslagen torsdag.

I ♥ my apartment


Vilken förtjusande morgon man vaknar upp till. Jag och Pernilla låg och kollade på Broen igår i soffan invirade i dunktäcke efter en måltid av vår huvudrätt - Tacos. När båda insåg att vi knappt var vakna längre så hasade vi oss in till sängen. Klockan var 22:45 faktiskt, och Pernilla har snittat på 2h sömn det senaste, och jag på 6. Så vi kände oss berättigade till denna tidiga säng-gång. Bestämde oss för att ta en sovmorgon, och klockan 07:12 låg jag och stirrade i taket. Men tvingade mig själv att ligga kvar och när jag sedan slog upp ögonen igen så var klockan 10. 11 timmars sömn är inte fyskam för oss två. Tror det aldrig händer faktiskt. Pernilla sover ännu, så jag antar att hon behöver det.

Jisses vad vi trivs i vår fina nya Lya. Igår stod vi i vårt stora kök och lagade Tacos och lyssnade på Radio. Har en sådan känsla av lugn över mig sedan vi fick lägenheten. Det är liksom svårt att beskriva. Men vi har en fin lägenhet i det absout finaste området. Vad skall man säga liksom? Sweet deal.

Har precis gett mig på att läsa instructionsboken för Nespressomaskinen. Var faktiskt svårare att välja smak på kaffet än att fixa med den. Men så mycket jag älskar kaffe så var det kanske en självklarhet att jag skulle knäcka Nespressomaskinen på en sekund. Nu vaknade min älskade Pärla och vi skall bege oss ut i solen på en promenad i till stan för lite frukost. Min klocka på datorn står fortfarande på 10:00 fast den egentligen är 11:00.

Känns som om man bör ställa om den nu efter 5 och en halv månad i Svearike. Fast det finns ju viktigare saker att göra. Typ som att fika.

Ha en fantastisk dag!

Puss o kram


Yeah baby Yeah!


Igår så ringde Calle vid 21 tiden. Han hade fått strikta order att inte ringa innan dess om han nu funderade på att ringa. SOS Västkust börjar nämligen kl 20:00. Jag skrattar så sjukt mycket när jag talar med min kära Carl. Men suckar desto mer. Han är så jävla härlig den mannen och jag hoppas verkligen på ett besök i vår nya lägenhet snart, där vi flyttar in IDAG! Woop woop! Jag och Calle lade på vid 00-tiden.

Sedan ringde kära Oskar. Han är i Belgrad och jobbar och jag känner att jag går med högt huvud genom stan när jag pratat med honom. Typ som om det är jag som är en duktig person som får åka till Belgrad och jobba. Tar liksom åt mig av hans duktighet och går med näsan i vädret. Skall inte säga detta till morsan. För hon känner typ samma sak med Oskar märkligt nog. Blir liksom stolt över honom. Och jag orkar liksom inte höra morsan skryta inför andra medelålders människor att "Oskar minsann, han är så duktig och han gör det och han har nu åkt till Serbien för att jobba. Men man får ju hoppas att han kommer hem någon gång nu snart". Allt konstigt som är med mig har jag fått från morsan. Garanterat.

Jag är så JÄVLA trött. Somnade efter 01-tiden och var uppe vid 6 som vanligt liksom. Snackade med Calle vid 9-tiden igen och han dum förklarade mig. Man skall inte vara uppe vid 6 när man är ledig Sara. Calle hade inte ens gått o lagt sig än, bör påpekas. Så är det när en 22-årig kille väljer att vara arbetslös. Då är man uppe när det är mörkt och sover när det är ljust. Och så passar man på att dricka öl när tillfälle ges.

Nu skall jag bege mig in till stan och möta upp Pernilla för en lunch, och säkerligen något glas vin. Jag säger som Jens Berg när han ringde mig en gång och frågade vad jag gjorde: Jaamen Sara. Varför skulle du inte dricka vin. Det är ju Tisdag och klockan är 13:40. Klart du dricker vin. Vad annars? Jag vill ju inte göra Jens besviken denna tisdagen heller, så Vin får det bli. Givet, Taget!

Nej, nu skall jag kila in mot stan. Jag är så vidunderligt glaaad!
Hoppas ni alla får en lika fabulös Tisdag som vi! Hurra, Hurra, Hurra!



Dansa med Calle


Vet att IN THIS MOMENT, så går Calle runt och lyssnar på denna låten hemma på högsta volym i sitt vardagsrum i Vadstena.
Jag vill inte vara sämre så jag gör detsamma. fast i Göteborg då förstås.





Doesn't mean I'm lost

Just because I'm
losing

Doesn't mean I'm
lost

Doesn't mean I'll
stop

Doesn't mean I
would cross


Just because I'm
hurting

Doesn't mean
I'm hurt

Doesn't mean
I didn't get

What I
deserved

No better
and no worse



LOST


Tyckte jag hörde denna låten imorse när jag vaknade vid 6-tiden, precis innan Axel öppnade dörren och hoppade ner i sängen så hördes det som om denna spelades svagt svagt. Vilket den absolut inte gjorde. Så, here I am. Lyssnar. Och känner att det nog finns en anledning till att jag skall lyssna på denna magiska låt just idag.






CRYSTALISED


Kan stå i timmar och lyssna på denna låten. När jag sminkar mig, när jag läser, när jag skall ut, när jag promenerar, när jag åker buss, när jag duschar, lagar mat. Detta är verkligen en All around song, för er som gillar samma musik som mig vill säga.

Gör er själva en tjänst och lyssna.






Just another morning song.






Dogge


Har klotets sötaste kattunge här hemma. Dogge. Han är så medgörlig och vill bli klappad och kramad och pussad på varje dag. På nätterna sover han ihoprullad bredvid mig i min säng. Mysigt.





Amanda and Philip sitting in a tree


Min goda vän Amanda Berg har nyligen förlovat sig med nattklubbs-modulen Philip Hovensjö.
Hoppas på att Phille flyttar hem från Hamburg och gör oss sällskap i Svearike snart.
Just nu har fröken Berg flyttat till Huvudstaden för att skriva för Modette och stylar hela Sverige från en skyskrapa. Nattetid snurrar hon skivor på klubbar och dricker alldeles förmycket färgglada drinkar.
Och när tid finnes så modellerar hon, för ett antal väl utvalda klädmärken och fotografer.
Amanda Berg har äntligen blivit kär - igen.







Welcome to the good life


Sweet, sweet mornin'

Kändes som julafton inatt när jag vaknade. Kände mig pirrig och glad och somnade om med ett leende.
När mina fina kusiner kröp ner under täcket imorse så ville jag aldrig någonsin gå och lägga mig igen. Kl 07:30 var jag uppe och jag har avnjutit en hej-dundrande frukost framför Nyheterna med GP i knäet.
Det känns verkligen som om det är julafton idag, men jag skall ju inte få några presenter. Jag skall ju bara få en lägenhet. Welcome to the good life.









La familia


Igår blev jag hämtad från jobbet av inga mindre än mina kära familjemedlemmar. Hem till huset i Mölnlycke och vinflaskorna öppnades, maten lagades till toner av Lundell och sedan spenderade vi resterande av kvällen i soffan tillsammans med min släkt. Så. Himla. Fint.

Jag blir verkligen uppriktigt lycklig över dessa stunder. Det är så otroligt viktigt att hela familjen samlas och talar om livet. Vårat liv ihop, allas liv separat. Finns givetvis mycket synpunkter på Lorentsson sidan (Mammas sida alltså) och det är bra. Alla har alltid hundra argument om saker, men vi tycker oftast likadant (en gemensam gen gällande människor och omvärlden). Politiskt och socialt. En bra hörnsten för en trevlig kväll vill säga. Idag har vi lekt lekar, grejat i trädgården, lagat ännu mer mat och  gått på promenader. Precis så som en helg skall vara. I närhet av sina nära och kära.

Vilken fantastisk familj jag har, på alla sätt och vis.


Ny adress:


I Tisdags satt jag och Pernilla på Vasa Victoria i baren och snackade. Känts som om vi haft en ganska tuff tid det senaste, eller a nej. Givetvis har det varit en barnlek, men eftersom vi inte har haft något eget så har det ju blivit ganska påfrestande. Som tur har vi ju Josse som haft dörrarna öppna för oss, och jag har ju min familj i Mölnlycke. Men ja, det är alltid ett plus att ha ett eget ställe på som man kan åka hem till - givetvis.

Hur som haver så satt vi där, stirrade på varandra och drack ur våra alkoholfyllda glas och jag säger: "Jag tror det fixar sig. Jag är säker på att vi får ett ställe snart. Och det kommer vara en sådan sjuk deal, så vi kommer bara sitta i lägenheten och känna: Vafan, är detta sant??!"

Linnéstaden är Göteborgs mest fantastiska stadsdel.
Linné är Stockholms Strandvägen, Staternas New York och Klockornas Rolex. Linné är gammalt, vackert, och otroligt hippt. Sedan jag var liten så har jag sagt att jag vill bo på Jungmansgatan för jag var alltid där när min moster flyttade dit. Alltid Jungmansgatan. Alltid. En gata över Linné alén. THE PLACE to be så att säga. Och vad sker. En helt vanlig dag i Oktober, så blir jag erbjuden en lägenhet på Jungmansgatan - i LINNÉ! Jag är på jobbet. Vet inte hur jag skall reagera och skickar ett sms till Pernilla som är i Paris för tillfället. "Vi bor i Linné!" Jag antar att Pernilla grät i Paris. Jag undrar hur många som åker till Paris och gråter egentligen? Känns änna inte som en sådan stad.  Imorgon får jag se lägenheten. Jag kan knappt berga mig, men jag vet ju redan hur de lägenheterna ser ut på Jungmansgatan. Been there before. Många gånger. Och HAGA, underbara fantastiska Haga! 2 minuter till Haga Julmarknad. Skjut mig.








- Det är fan bara du, som kan få någonting som du önskat så mycket Sara. Det är BARA du som har sådan tur att du får en lägenhet på den gatan som du alltid drömt om. Sa Mia idag när hon ringde.

Jomenvisst är det så. VISST är det så. Men jag vet inte om det handlar om tur längre. Jag tror att jag gjorde en jävligt sweet deal med någon däruppe den dagen jag kom till världen. För detta är inte tur, det handlar om någonting helt annat. Jag har inte ens SÖKT denna lägenheten, utan av en ren tillfällighet så dyker den upp, och landar i mina händer. Vad det än är som gör det, så tackar jag min lyckliga stjärna för alla dörrar som alltid tycks öppnas för mig på något sätt.

FYFANIHELVETESJÄVLAFAA-AAN VAD JAG ÄR GLAD !




JA MEN JA !

SÅ. JÄVLA. NÖJD.

Can't remember from where



Hörde denna låten på TV nu. Hade inte en aning om vilken det var. Men kunde hela texten helt utantill.
Vilket betyder att jag lyssnat på denna låten så mycket att texten satt sig - men jag minns inte när, var eller hur det gått till. Förknippar ju alltid låtar med stunder i livet, eller personer. Men denna - nej. Men jag sjunger varenda ord och känner att känslorna drar över mig denna kväll, precis som regnet över Göteborg. Det är det här jag menar, det är fan det här som händer. Det kan vara det här helt enkelt.








Snälla bli min igen.








Livet som lyrics


Satan vad jag känner igen mig i texten. Så. sant. Alltihopa.





Minnesluckor


Satt nu och reflekterade över mina senaste helger. Och kommer inte ihåg ett smack. Håret reste sig på armarna och jag tänkte; SHIT. Har jag verkligen varit så packad att jag inte minns någonting de senaste veckorna. Jag har problem. Det slog mig direkt efter att jag varit NYKTER de senaste helgerna, och därför inte minns någonting då det inte finns någonting att minnas. Så insåg just nu, in this very moment att det är så jäkla värt att vara onykter och få massa halvsuddiga minnesvärda minnen, istället för inga. Fyller upp vinglaset - men håller mig nykter även ikväll. Vi sa ju att Oktober skulle vara en lugnt och relativt nyktert. Håller fast vid det, slänger ett ögonkast på kalendern. 16 dagar kvar till November. Ahmen kom igen då!









Frukost snapshot


Axel äter flingor och Yoghurt till frukost. Helt ostört.


Frost


Imorse när jag vaknade, så var det Frost på utsidan. Minus 3 grader klockan 06:00. Det är inte klokt! För 12 dagar sedan var det 20 grader. Klimatet har drabbats av en rejäl slänga Borderline. Idag är jag ju ledig. Jag brukar inte stiga upp KL 06 en ledig fredag. Men när en liten 3 åring kryper ner under täcket,  och stirrar med två gröna ögon 1 cm från mitt ansikte och andas med tunga andningar så har man inget annat val liksom. Man VILL ju bara gå upp och påbörja en ny dag med den lille krabbaten. Idag har vi spelat Star Wars, kollat på Rio, Pingu, En debatt gällane Håkan Juholt (Axel var inte nöjd), så vi fortsatte med att studsa studsbollar, spela in videoklipp, spela bandy, bordtennis och nu kollar han på Lego-filmen.

Men seriöst - frost? Linus sa igår att det blir ett vulkanutbrott på Kanarieöarna snart. Och jag känner- hellre det. Med en kall Coral i handen och varmt hav. Mm!
Men visst är vintern superfin. Det är den. Särskilt i fint sällskap. Vilket jag har dagligen.







Rasistkortet



Alla människor kan vara idioter.
Svenskar, Kurder, Islänningar, Britter, Bosnier och Etiopier. Men alltså, när man träffar en Bosnisk kvinna som är asarg för någonting som man tyvärr inte kan hjälpa henne med, För att sedan dra rasistkortet. Då blir jag så jävla förbannad. Igår så kom det in en Bosnisk kvinna på jobbet. Vi hade stängt men hon vägrade gå. Hon börjar skrika om att hon fått hår i sin köttfärs. Köttfärsen var inte ens köpt hos oss. Men detta vägrade hon erkänna och börjar då med "Bara för att jag är utlänning så ljuger jag??!" Ehm.. nej. Men detta är inte vårat märke. "Så bara för att jag är utlänning så vet jag inte vart jag handlar??!" Ehm.. nej. Men den är inte köpt här. "Så bara för att jag är utlänning så får inte jag handla på ICA??!" Ehm.. Nej. Men du har köpt denna köttfärsen någon annanstans. "Jag skall köpa klorin nu" Det är tyvärr stängt. "Så hade du aldrig sagt till en vanlig svensk" EH, JO. Eftersom det var 10 minuter sedan vi stängde så gäller det för ALLA människor, oavsett ursprungsland.

Jag fick tillslut låta henne köpa sitt jävla klorin ändå. För att ens kunna komma ifrån jobbet. Alltså - jag FATTAR inte hur det kan vara så lätt att dra rasistkortet för alla situationer man inte får sin vilja igenom på. Det är kränkande för alla invandrare när vissa gör så. De gör sig ju själva till offer. Jag tycker att Sveriges invandrarpolitik är värdelös. Vi tar in folk och tycker vi gör ett bra jobb när vi placerar alla på små små ställen i grupper, och sedan inte gör någonting med dessa människor som besitter så mycket kunskap. Men att de lär sig sina Rättigheter när de kommer över gränsen, det är en självklarhet. Men de tycks glömma bort sina skyldigheter.

Jag har otroligt många vänner med icke svenskt-ursprung. En av mina närmaste vänner är från Bosnien, och jag måste säga att hon är en av få, som inte har dendär Kaxiga "Jag skall ha vad jag säger, annars är du rasist-attityden" Jag blir så jävla trött! Man kan inte betee sig hur man vill, även om man är från ett annat land. Det är ju bara vanligt vett.

Helvete.


I know, right ?






Best for Last


Best for Last. Det framkallas riktiga glädjeceller i mig när jag lyssnar på denna låten. Bara helt underbart - heltenkelt.




Movin along



Well I'm takin' my time, I'm just movin' along You'll forget about me after I've been gone And I take what I find, I don't want no more. You'll forget about me after I've been gone.



I want a keeper


Min moster är 15 år äldre än mig, min gudmor och världens snyggaste. Påriktigt alltså.
Hon har ett sjukt hus, ett fantastiskt jobb (som har ett rött, ovalt kylskåp på kontoret där det finns Öl och Vin att ta - närman vill) de underbaraste barnen och - den snällaste mannen på jorden. Och den bästa guddottern då givetvis. (Vilket var jag om ni glömt vad det stod på första raden).

Hon har under hela sitt liv, eller aa.. fram tills hon träffade sin fotbollsspelande make för 12 år sedan. Alltid varit ute på krogen. Hon beskriver det som om hon bodde på krogen. Hon kända alla, gjorde allt och var en riktig klubb-tjej. Hon har dejtat kändisar högt o lågt och ja, hon har alltid varit en It-tjej alltså. Hur som haver så gav hon mig för något år sedan ett tips. "Gör allt du kan, allt du vill. Var med alla män du vill vara med, men när det väl gäller så skall du inte ta de personerna som du innan varit med. Du skall hitta den snällaste mannen och stanna med honom"
En mes tyckte hon. Inte för att hennes man på något vis är en mes, men han är så ofantligt snäll. Han påminner dock mycket till sättet om Alex i Solsidan, men Roger - som han heter är jävligt cool och har gjort och vet mycket. Samt att han är polare med hela fotbolls-Sverige.

Klockan 22:30 var jag hemma hos min moster, hennes man och mina kusiner i Mölnlycke idag. Jag slutade 22:15. Detta beror på att klockan 20:00 så klev Roger in på mitt jobb.. Satte sig i Caféterian med en bok, och höll mig sällskap och väntade på mig tills klockan blev 22:15 och sedan körde han mig hem till dem. VILKEN MAN GÖR NÅGONTING SÅDANT? Han tyckte det var en självklarhet att han kunde vänta på mig i 2h och 15min eftersom han ändå skulle handla. Och affären ligger 2 min från deras hus egentligen, men han väljer att åka till MIN affär och vänta. Det är så sjukt snällt så jag vet liksom inte vad jag skall säga. Det är ju endast föräldrar som gör så annars. Men eftersom jag ingår i familljen, så gör han sådant. Och det var idag jag fattade det:

Hon har så jävla rätt! En snäll kille, som gör allt för dem han älskar, och som verkligen inte vill någon något ont. Sedan är det ju ett plus att han ser bra ut också, vilket Roger gör. Så, åt helvete med alla tatuerade män som är spännande. Jag vill ha en snäll kille, som bara är snäll och rolig. Och vettig. Sedan får han ju ha tatueringar också.. givetvis, men han skall vara snäll. Alltid.

Så nu skall jag leta efter en snäll man, som alltid ställer upp. För det damer - det är en keeper.




Kommer över en sväng



Snackade nyss med Mickan in tha Phone. Om de vanliga sakerna, och enades som vanligt om just - de vanliga sakerna.
Saknar verkligen timmar av vin-konsumering på balkongen med kedjerökning och massor av skratt blandat med ren och skär förtvivlan. Kommer och hälsar på dig snart min fina fina Mickiz. Och vår duo blir en trio med Fantastiska Amelie. Och en Fyro (Hm.. fyro?) med Maddis!  Snart snaaart.









Oktober - med all sin charm.


Har gått utöver alla förväntningar med den Lugna månaden Oktober. Bestämde oss i September, och vi har kämpat på bra må jag säga. En natt som vi varit ute, och det var ju givetvis ett undantag. Känner dock lite oro över vad November bjuder på. Har enmiljon planer om vad som skall ske. Just nu vill jag endast få hit mina färger och mina dukar, så jag kan måla ett fantastiskt höstland. Med alla färger som finns utanför fönstret. Skall satsa på ett par riktigt varma vantar också, känns som om det är nödvändigt då det inte är många grader ute längre.

Efter ett samtal med min kära far här om dagen förstår jag en del saker som jag inte innan förstod. Vissa kapitel måste bli avslutade för att man skall kunna gåvidare. Han är klok min pappa. Så, jag har under denna veckan avslutat kapitel mentalt. Och det känns - bra. Jättebra.

Hoppas på att La familia kommer in till stan i helgen för lite middagar, vin, spel, höstiga promenader i skogen och massor av skratt. Kan liksom inte bli fel. Lugna, fina Oktober. Med all sin charm.





Of course




Of course Im over him..







Kultur

 

Hej och Godmorgon världens bästa citat i nuläget.

Alla får ha sina åsikter - givetvis, men alltså. Kultur är typ det finaste vi har. Att byta namn från Kultur till Underhållning, det är inte right way to go.

 

 

 

 


Hockey

Igår Tisdag gick jag och Pernilla på Hockey för att vaka över våra killar. Frölunda givetvis.
Vi startade kvällen på Incontro med öl, för att sedan springa kvickt upp och ned till och från baren mellan perioderna för att under några få minuter, konsumera alkohol. Första pausen, och vi är lite försenade ned till matchen ca 2 min, vi ställer ifrån oss flaskorna och skall springa ned, men precis i trappen så hör vi att hela Skandinavium vrålar. Yes, vi missade det första målet. Andra pausen så säger Pernilla "Nu går vi inte upp och dricker mer, för vi ser inte resterande av matchen på TV från baren" Samtidigt som hon säger detta så kommer hon på sig själv att hon antagligen är chanslös, då vi rör oss framåt. Hon säger lite upprört "Vi är på  väg till baren nu ändå va?" Mycket riktigt. Träffade kära David på väg upp i folkmassan faktiskt, vilket var otroligt otippat men alltid lika glädjerikt.




När Matchen var slut och Frölunda vunnit över AIK, så drog vi oss in mot Göteborgs hjärta där vi drack drinkar, vin och öl. Vi avslutade med fyllemat på vårat favvo-ställe (Inte bara vårat, då det är utsett till Göteborgs bästa Kebab) och där träffar vi en snubbe som är i ett mycket tveksamt tillstånd. Han heter Keith. (Olika uttal varjegång han sa vad han hette)

Keith: Tjejer, ni skall med på efterfest.
Vi: Hah, jasså?
Keith: Ja, det skall ni. Hemma hos mig. (Flyttar till vårat bord)
Vi: Bara du?
Keith: Jag och min kompis Cristoffer.
Vi: Mmm yeah right att vi skall.
Keith: Bara så ni vet, så röker vi en del Marijana.
Vi: Eh.. jaha, och?
Keith: Ja...
Vi: Hörre du Keith, Kate, Kuddi, Cool Man, Lady Gaga, Whatever - Vi skall inte med dig på någon efterfest, det kommer inte ske.
Keith: Pfft! (Reser sig upp och säger någonting slöddrande som jag inte minns just nu, och sedan stapplar han ut)
Tror inte han uppskattade en rad långa förslag på smeknamn, och däribland Lady Gaga.

När vi själva lämnar Haket så träffar vi på en Taxichaffis (vanlig chaffis, inte svarttaxi) och han frågar om vi skall ha skjuts. Vi säger att vi tänker ta en svarttaxi istället då det är hälften så billigt. Det slutar med att Taxichaffisen sänker sig till det priset som en svarttaxi tar för att få köra oss hem, utan att vi ens säger någonting. SÅ gärna ville han köra oss. Den ego-boosten behövde inte jag och Pernilla inatt vill jag lova.

Riktigt go kväll!











Äntligen Rödvins Lördag

Igår var jag hemma hos min vän Jennie. Världens sötaste tjej. En av mina äldsta vänner. 16 år har vi känt varandra i. Jennie var ju hon som gifte sig i somras. Hon och hennes man Mattias bor i hus, dem har köpt ett hus. När middagen var uppäten och rödvinsflaskan tom igår så bäddade Jennie senare ner mig. Bokstavligen. Jag låg i hennes hus, och tittade på de inramade bröllopsfotona på väggen. Herregud vad vi lever skilda liv. Jag kan inte ens se mig som gift, även om jag givetvis vill det någon dag. Vill baka bröd när jag går hemma med mina barn, köpa fina mössor och vantar när vintern smyger sig på, och vara så trött på Spöket Laban och Pingo att jag får fnatt. Men just nu - nae, no can do.
Jag somnade så himla skönt och sov nästan hela natten utan att vakna. Kan bero på pillrena som Jennie gav mig innan hon lade mig. De skulle vara bra för min hals och förkylning sa hon. Pernilla och Josse sa nu att det kan ha varit sömnpiller som min vän gav mig, men jag skall fortsätta leva i förnekelse och be om samma piller när jag kommer dit igen i veckan.

Imorse gjorde Jennie frukost till mig och har  verkligen behandlat mig som den drottning som andra tyckts ha glömt bort att jag är. Hon är verkligen en bra tjej, och jag kände någonstans att det är lite synd att Jennie är gift. Jag hade nog kunnat tänka mig henne till äkta hustru annars. Men det tåget har passerat och jag får fortsätta min jakt i singeldjungeln.

Nae, nu ligger vi här i Josses lägenhet och tar det piano. Jag dricker en cola light och de Pernilla slökollar på TV, och Josse Iphonar (Tror man kan kalla det så nu). Skall lägga ifrån mig datorn för jag börjar inte förrän klockan 16 imorgon. Fasen vad kul det är på ICA. Tur är väl det, vettekatten vad jag hade gjort annars. (Åkt till Dubai, gått i mjuka tofflor och äktat en prins antagligen)


Godnatt!


I am 16

Min kollega Malin frågade mig förut hur gammal jag var.
Jag svarade hur gammal jag var och hon tittar på mig, väldigt märkligt.

Malin: Eh, det hade jag inte trott.
Sara: Jo, men så är det... haha!
Malin: Nae?
Sara: Jo...
Malin: 16 år?

Då har jag helt sonika sagt till min Kollega Malin att jag är 16 år. SEXTON ÅR. Jag har ju i alla år ljugit om Min ålder och sagt att jag är äldre än jag egentligen är, och nu säger jag som nybliven 22 åring att jag är 16 år, utan att ens tänka på det. HUR är det möjligt? Vilken del av hjärnan är det som lagt av funderar jag över nu. Sexton, hah! Jojo.


Million Dollar Smile

Pernilla & Jag. Two Gaals' hitting the club.

Säger som Mickans blogg




Stereotypen av Göteborgaren


Vaknade med ännu värre halsont och snuva, har tillråga på allt lyckats framkalla en hosta också. Igår låtsades jag som om jag var frisk hela dagen, och det gick galant. "Aha! Det är därför du aldrig blir riktigt frisk ju!" Sa Pernilla nu på morgonen. Might be.

Plingade nyss på dörren "God morgon, God morgon! Det är jag som skall fixa frysen" Så himla stereotyp Göteborgs snubbe. Vilken typisk fras. Allt på ingrodd Göteborska och ett leende från öra till öra. Man kan liksom inte låta bli att bli kär i varenda supertrevlig Göteborgare, för att dem just är - supertrevliga!

Fryskillen bad mig nyss komma ut i köket för att kolla på frysen, och han förklarade lite om värmeslingor osv. Eh.. okej. Jag förstår nog säkerligen frys-termer. Sedan bad han mig att visa honom proppskåpet. Japp visst. Där är jag ju så ofta att jag kan peka ut det. Eller inte. Efter en kort tids letande så hittade han det själv. Jomenvisst skall det behövas en fritt främmande man för att hitta proppskåpet i huset.


The Coolest Kids.


The Coolest Kids of the Weekend.


Josse, Johan, Pernilla och Jag på tidernas Röjigaste Förfest.



Nick Waterhouse



Brorsan skickade denna låten till mig och beskrev den med orden: Coowlt. Gammalt. Nytt. Fett som Ister.









Hanni El Khatib













Happy B day Gaaals


Måste ju passa på att Gratulera mina finfina vänner Hanna & Pernilla som idag bådatvå fyller 22 år. Otroligt att två sådana fantastiska tjejer fyller just på denna dagen. Grattis till båda mina gaals! ♥


Hanini (Hanna)


Pärlan (Pernilla)


Och för att stryka över tidernas miss som skedde den 28:e September då My, Linn & Micaela fyllde år alla tre så kommer ett efterskotts grattis till er med! Var så insnöad på de andra födelsedagarna så jag glömde att gratta Micaela på hennes dag, även när jag pratade med henne. Så ett extra stort grattis till dig Mickan, och till er andra två också givetvis. Hurra i efterskott! ♥


Mickan, Mickiz (Micaela)


Myran (My)


Sporty (Linn)


Nu känner jag mig fri från gratulations-ångest. Det var väl förväl det.



Justifying


Min vän sa här om dagen till mig att det märks på mig när jag hamnar i mina perioder. När jag inte vill göra någonting och när jag helst av allt är själv istället för att vara med andra personer. Hon sa att jag blir sådanhär efter vissa beslut jag tar. Som att ta upp kontakten med någon igen, för att jag då börjar tänka, hamna i samma banor som innan och tillslut så tar tänkandet upp hela min vardag och jag stänger ute allt annat. Jag slutar leva för dagen, vilket är mitt signum. Jag planerar aldrig någonting, och jag funderar aldrig över någon morgondag och sådanhär har jag alltid varit. Alltid levt i nuet. Och det har satt mig i otroligt många dumma situationer, jag har tagit mycket felaktiga beslut pga att jag tänker så, men det är så jag är, och det är så jag lever mitt liv på bästa sätt. Hon har helt rätt.

Jag tar ett beslut om någonting och sedan blir jag tankspridd och låg. Jag behöver absolut inte bli deppig, men det finns liksom inte plats till så mycket mer än tankarna och då väljer jag bort allt annat. Min väninna ifrågasatte mitt beslut och sa att det kanske inte är värt det, jag kanske inte kommer någonstans med detta. Hon har rätt även där. Även om jag hoppas att hon har fel. Men det är svårt att ta ett beslut som hjärtat inte är okej med. Jävligt svårt.

Sedan visade hon en bild på en text hon hittat som fick henne att tänka på mig:

“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on"

Hon hade, rätt igen.




Medlidande 2.0


Herrejisses vad jag har svettats de senaste 24h. Igår låg vi allihopa och kollade på en kriminalare som heter Bron. Riktigt bra, och den sänds ju då givetvis på Sveriges stolthet - SVT. Vi gick och köpte Pizza och sedan låg vi i vanlig ordning och svor över män och andra irriterande saker. Inatt så har jag feberyrat och drömt sådana märkliga saker, plus att jag varit sjöblöt hela natten. Vid ett tillfälle inatt så vaknade Josse och sa: "Sara, vet du vad. Du måste sjukskriva dig imorgon också, för du är verkligen inte frisk." Jag gnydde och höll med.

Jag kände mig verkligen som en blivande mamma som skulle föda vilken sekund som helst igår. Låg svettig i soffan och ojade mig. Mina fantastiska vänner som hyser sådan respekt för mig fotograferade båda eländet. Pernilla frågade upprepade gånger igår om jag ville ha en blöt trasa på huvudet. Kändes lite som om man levde på 1500 talet när folk dog av feber. Väntade bara på att de skulle dra på mig en fager nattsärk som jag stilla kunde dö i med bibeln tryggt vilandes i famnen. Men nix, Jag dog inte. Vilket var förväl det måste jag säga.

Nu hart jag återvändt till Villan i Mölnlycke. Här kan jag ligga och skaka och svettas i en dubbelsäng alldeles ensam utan att hålla några vakna med mina täppta snarkningar. Har inhandlat Aftonbladet och Lösgodis så jag skall nu slå mig ned i soffan och läsa om Steve Jobs, som inatt dog. Har väntat i hela två dagar med att nämna för mamma att jag är sjuk då Pernilla sa "Du är ju vuxen Sara, du behöver inte säga det till din mamma" Men igår så kom det fram att Pernilla bara skojat med mig och att jag självklart skulle få lite medkänsla av min mamma. Så jag ringde henne direkt imorse och gnällde. Man känner sig alltid lika älskad och liten när man är sjuk. Nu skall jag invänta familjen så dem kan ta hand om mig och steka pannkakor åt mig.

Yep - Så får det bli.








Sverige, Du ger mig feber

Igår spenderade jag ytterligare en dag med min bedorande kusin Axel. Morfar kom förbi även denna dag och han valde rollen som Han Solo när vi spelade Star Wars. Känns inte det riktigt morfaraktigt att välja Han Solo, av alla coola figurer i Star Wars?
När Axels föräldrar kom hem, så körde morfar mig till jobbet, vilket resulterade i en försening på 10 minuter då han körde fel när vi snackade om Politik och släktträd. Lätt värt det.
Efter work så åkte jag hem till lilla Josefine och senare kom Pernilla. Vi låg och tjötade tills klockan var 02:00 inatt, även om Josse skulle upp tidigt. Den sista tanken som slog mig var att det kändes lite som om man var på Pyjamasparty. 3 tjejer, i en soffa, en säng och på en madrass mysandes i en lägenhet och tjattrandes i mörkret. Tokfint!
Den fina känslan övergav mig dock när jag inatt vaknade upp och märkte att jag hade rikligt med feber, och att halsen inte var gjord att svälja med när jag försökte. Just GR8. (Betyder: Just Great. För er som inte förstår sig på slang) Som tur var hade vi en kurs idag på jobbet mellan 13-15 och när jag ringde så sa dem att det absolut var okej om jag skippade den. Så, en lugn och sansad förmiddag med Pernilla fick det bli. Satte på en film vid 16-tiden, men båda sov som stockar när Josse kom hem för en stund sedan. Huvudet känns som om det väger 300 pannor, och jag byter kvickt och vant kroppstemperatur mellan Iskall skakande och Riktigt varm svettandes.
Jag är alltså sjuk - igen. Helt jävla otroligt. Pernilla ryckte dock in med lite visdom och sa att det kanske inte är konstigt då jag tar i en del pengar och träffar sjukligt mycket människor. Vilket jag inte gjort på Madeira liksom.
Hon har, allt som oftast en poäng.

Stöd forskningen om männens hjärnor


Det finns alldeles förlite forskning om män. Det kan jag garantera. Varför är det inte någon som lägger ned lite tid och pengar på att forska på varför dem är så.. minst sagt speciella.

OM man har en tjej. Så skickar man inte sms till en annan tjej om drömmar, fantasier, känslor och dyl. Verkligen inte om känslor, för dessa skall endast tillhöra en tjej i världen. Visst, drömmar och fantasier får man väl ha bäst man vill och det kan inte hjälpas, men att skriva saker man borde säga till sin tjej (vilket männen säkerligen gör också) det är liksom inte okej i mina ögon. Finns inget mer avtändande än sms från en man som redan har valt att leva med sin partner. Inte alls. För någonstans så infinner sig känslan av att han kommer göra så mot mig också, och det vill man väl verkligen inte riskera. Varför händer detta? Är dem inte lyckliga i sina relationer, eller handlar det bara om att man behöver bekräftelse från en annan kvinna? Shape up förfan. Eller så får man börja konkurera med rosa bandet och få ihop pengar till forskning om mäns hjärnor. Tror att det hade kunnat gå riktigt bra, då de flesta kvinnor nog skulle vilja veta vad det är för fel som spökar där inne. Och - om det går att bota.




Grayzone





 

 

 


KIMBRA

Kimbra. Tokbra grejer. Verkligen.









Somebody that I Used to Know.


SOS VÄSTKUST


SOS Västkust. Säger som Silva, jag slänger mig inte med sådanahära ord men - LOL!


Det är ju charmigt, då 99% från programet handlar om Kungshamn/Smögen där man är born and raised. Ett tappert försök till Raised iallafall mor och far. Får tacka för det!

Men seriöst. De lägger på skräckfilms ljudeffekter såfort någon skrapat upp knät. Vid ett tillfälle så fick jag GÅSHUD för att jag skämdes så mycket. Det är väl inte ens i närheten av vad jag kommer få den Måndagkvällen då jag ser mig själv vadklart (peppar peppar). Jag o min kära vän blev givetvis filmade en dag i somras, helt utan drama och Kaos, bara alkoholpåverkade och gående på en båt. Så inga förhoppningar skolas byggas upp här inte. Men skämmas lär man göra, då båten lutar och jag är som sagt berusad och minns att jag gapar lite. (Surprised, anyone?)




DOCK så måste jag säga att jag kommer kolla på SOS Västkust tills den dagen de visar när min vän som hastigt och lustigt gick från att vara superfit till att gå upp ett par kilon förmycket. Vi talar ca 25 KG, tagit av sig ALLA kläderna, och skall hoppa ned i havet från ett tak, råkar ta ett steg förmycket bakåt när hon skall ta sats, och trillar ned mellan sjöboden och en klippa. Kilas fast där, bryter armen och drar axeln urled, blöder och kommer inte därifrån. Varför hjälpte inte hennes vänner henne, funderar ni över nu ja. Fullkomligt logiskt.

Anledningen är att det är ett galler så man inte kan komma in där, och denna stackars tjej som ligger naken, blodig, sönderslagen och FASTKILAD bakom sjöboden kan inte få någon hjälp av dem, då dem inte besitter superkraften att gå igenom stängsel. Det som sker är att de ringer 112, och SOS Västkust får då alltså komma dit och SÅGA ut henne. Spritt språngande naken, med en inte längre så fit kropp. Detta är ju helt hysteriskt förnedrande tänker ni och tar er för pannan. JOJO. Men då har vi inte kommit till delen att SOS Västkust har under sommaren ett filmteam med sig, bestående av Kanal 5. Som FILMAR allt detta, inklusive den natten när de sågar ut henne näck.

Jag VET att jag inte borde skratta, men detta är årets höjdpunkt. Jag svarade inte ens i telefon idag när programmet började för att jag inte ville missa en sekund om detta skulle vara dagen då misären sändes. Det var det dessvärre INTE. Och jag kan inte ens föreställa mig min väns (Jo, hon är min vän även om jag skriver om detta hemska) ÅNGEST som hon bär på, att aldrig veta vilken Måndagskväll som kommer förstöra hennes liv.

Ni som inte bor i Sverige bör kunna se programmet på nätet, och ni som bor i Sverige och som av helt naturliga skäl inte vill missa att se när detta livsöde krossas hos en ung tjej, bör kolla på Kanal 5, varje Måndag KL: 20:00.

NU, skall jag och min otroligt kassa Karma efter detta inlägget gå o lägga oss. Hoppas jag sover riktigt jävla dåligt så jag kan straffas för detta hemska baktal.

G' Night.







Sockerkaka bak


Bakat har vi också gjort idag. En sockerkaka med bär i enades jag och Axel om. Mitt i allt kaos och jag är på vippen att ge upp, så får vi ringa morfar. Han kör hit och hjälper oss med sockerkakan. Nu är den klar och Axel väntar spänt på att få hugga i. Jag försöker få honom att vänta, för jag tror nämligen att den kanske inte är så god, och funderar på om jag väntar tills hans föräldrar anländt, så jag kan springa till ICA och  köpa en kaka istället som han kan äta.
Han kommer bergis inte märka någon skillnad. Men han kommer mer bergis (jag vet att man inte kan säga så) inte vilja vänta.


 

Sötaste Axelandro!

 

 


Love gonna walk out on me


Morgon


God morgon, god morgon!


Idag är jag barnvakt alldeles ensam till min 3åriga kusin Axel. Världens mysigaste är det. Det är så givande att spendera en hel dag med en liten glad och mysig kille som Axel. Han är så nöjd med allt och tycker allting är "Så roligt att jag svimmar" som han säger - helatiden.

Nu på morgonen är det ganska enkelt att passa honom. Han vill såklart spela TV Spel och vi drar igång Star Wars när klockan blivit halv åtta. Han är The Emperor, och jag är självfallet - Princess Leia. Utan att få välja själv.
När han tröttnat på Star Wars så spelar vi Batman. Axel är Batman, och jag är Robin. Försöker under spelets gång förklara att Mannen med läppstift heter Jokern, och inte heter "Hon med läfftift som är en dum kille" som Axel kallar honom.

När han är inne i TV spelet så går jag ned och äter frukost till Nyheterna och läser morgontidningen.

Lätt barnpassning sker under Elektronikens vakande öga. TV Spel.



Axel är fantastiskt självgående på morgonkvisten...

...Och det är jag också.


Idag kommer Pernilla till mig i Mölnlycke för att fika och vara med mig och Axel! Jag hade egentligen tänkt åka till Vara igår, men då barnpassning behövdes så tänkte vi att detta var ett mysigt alternativ. Skall påminna henne om att ta med min Ipod som legat i Vara ett tag nu, så jag kan gå ut o promenera på dagarna och höra annat än skrikande barn och bilar som kör förbi.

Satt på Winnerbäck nu, som spelas i hela huset. Jag älskar mornar.




Hemingway




I love sleep. My life has the tendency to fall apart when I'm awake, you know?



Never think that war, no matter how necessary, nor how justified, is not a crime.



That is what we are supposed to do when we are at our best - make it all up - but make it up so truly that later it will happen that way.



I know only that what is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.




Always do sober what you said you'd do drunk. That will teach you to keep your mouth shut.





- Ernest Hemingway






Läser mycket av Hemingway för tillfället. Jag finner det otroligt vackert, ärligt och ironiskt.
När litteratur är som bäst, så står Hemingway högst.


Läs allt ni kommer över, ni kommer inte att bli dummare.







Det är så det är nu liksom



Holy Sunday.



Legat och läst en bok i soffan idag och myst med katten i huset. Lekt lite med lera, spelat TV spel och fikat hos morfar. Jag och min moster avrundade kvällen med ett glas rött och ett snack om livet. Om kärlek, vänskap och om måsten. Ämnen som endast skall bli berörda i närhet av en flaska fint rödvin på bordet.

Inser att man måste låta livet ha sin gilla gång ibland. Man kan inte skynda på allt, man kan bara göra det bästa av det man har. Fick ett sms av en man i somras där han skriver om sina känslor för mig, och vad han känner. Han avslutar med; Det är så det är nu liksom. Tänker ofta på den meningen, det är så det är nu liksom. För han har rätt, angående allt detdär. Man får liksom ta det. Det finns inga garantier för hur jag känner imorgon, och jag kan inte vara mig själv berättigad det jag kände igår. Jag vet bara vad jag känner nu, och det är det enda som spelar någon roll idag. Det är så det är nu liksom.








Update Lördag Kväll


Just nu Lördag kväll 23:00 :


  • Dricker Colalight

  • Sms:ar med Mia om hurvida hon kan ha Bootcut eller inte ikväll.

  • Snackar med brorsan om hur Star Wars är rejält underskattat och faktiskt riktig bra. (Ja Oskar, jag trillade dit tillslut men skulle aldrig erkänna det)
  • Skriver till ett urval vänner som är inne på Facebookchatten "Logga in på Faceboook!!" för att se hur de reagerar, då de uppenbarligen redan är på Facebook.
  • Masserar mina axlar själv eftersom de är så sjukligt stela samt att jag är den enda som är vaken och kan göra det.
  • Funderar på vilket märke jag skall testa att gå över till gällande snus. Om jag skulle ge mig in på att byta.
  • Brainstormar aktiviteter som jag skall göra med mina kusiner imorgon. Lego, Smålego, Tågbana, Pärlplattor eller Målarfärg. Funderar även på att bygga koja i skogen om dimman släppt så jag kan hålla koll på dem.
  • Funderar på vilken av mina kusiner som skulle kunna massera mig bäst imorgon i utbyte mot en teckning. (Det är oroväckande hur långt dem kan gå för en racerbil eller en drake på ett papper). 5 åringen gör det säkerligen bäst, men kanske tröttnar snabbt vid bättre vetande. 3 åringen kanske inte är fullt lika begåvad än och skulle kunna hålla på längre.
  • Googlar "Currykryss".


SMHI



Mmmm.

Sitter i Mölnlycke i min Mosters hus. Sitter skräddare på stolen med en Take-away pasta i knät.
Flydde direkt efter jobbet. Kände att det var en nödvändighet för att hålla mig nykter ikväll.
Hemskt tänker säkert många, smart tänker jag.

Idag har det varit 20 grader ute. Hajjar ni eller? 20 celsius. Det är inte alla år det är så höga temperaturer i Oktober i Sverige. Okej, 1:a Oktober, men det är ju iallafall Oktober. Fortsatt sjuk dimma i Göteborg. Man ser inte ett smack.


Känns som om detta inlägget precis förvandlades till en väderprognos från SMHI. Så slutar nog här.

Påtala om väder. Min vän Emelie hade bra skumma saker för sig när hon var yngre. Varje dag klippte hon ut morgondagens väderprognos och klistrade in i en bok, så när morgondagen kom så öppnade hon boken, gick ut och kollade vädret och checkade av om det blev så dem sa att det skulle bli. Rätt märkligt ändå för ett barn? Tror det gömmer sig ett sjukt kontrollbehov inom Emelie.
En annan sak hon gjorde var att adressera ett brev till Kronprinsessan Victoria. I brevet lade hon 4 kronor som hon tyckte Kronprinsessan kunde få. Hon fick tillbaka brevet med pengarna i. De 4 kronorna behövde tydligen inte Victoria. Jag undrar om Emelie köpte alla sina vänner för 4 spänn, eller om de fick nöja sig med lägre summor för att hänga med henne.





IF I GOT YOU

I don't need a parachute

baby if I got you.

Take me there

Valde att stanna hemma igår och ha skypedate med min vän under kvällen. Vin och samtal. Mycket fint. 

Egentligen skulle vi ut och dricka vin och sedan se en spelning, men jag valde att stanna hemma. Var ju toktrött.
Har tänkt på det att man ångrar ofta att man går ut. Det kan gå åt pipsvängen, bli småtråkigt, uppstå ett dilemma eller så skall man jobba dagen efter och då ångrar att man gick ut. Men man ångrar aldrig att man stannade hemma. Inte jag iallafall. Skitsamma om man missar något, vad finns det att missa liksom? Någon gör bort sig, någon får ragg, alla bränner förmycket pengar. Jao, men that's about it i många fall.

Så, jag stannade hemma medans de andra gick ut. Och jag ångrar det inte en sekund. Gud vad skönt att inte vara bakfull. Dock så känner jag mig lite bakfull, men det kan ju vara en vana - det är lördag och det är mer regel än undantag att jag är bakfull. Så det kan vara lite placebo effekt här som spökar kanske.

Här om dagen mötte jag upp min underbara Pernilla för en sen middag, och ett glas vin på Bryggeriet på Avenyn. Sedan gick vi vidare till El Corazon, som ligger mittemot och tog en öl. Låten Macarena började spelas och jag och Pernilla sitt-dansade till låten tills att vi lämnade stället. Det är en cham som ligger över vardagarna i stan som är orubblig. Ett glas vin, en middag på Avenyn och många skratt. Underbara vardagar.
Även om allt är fint, livet ljuvt, vännerna fantastiska, familjen närvarande. Så fattas det fortfarande någonting. Jag kan inte se vad det är bara. Jag vet inte, jag vet inte. Jag vet verkligen inte.
Vet inte om det behövs en rejäl skopa soulsearching, eller om det behövs en rejäl dos LSD. Vet inte. Men jag är liksom inte nöjd som det är nu. Jo, jag är NÖJD, Supernöjd. Men det måste finnas mer. MÅSTE MÅSTE MÅSTE finnas mer.



RSS 2.0