On the floor


Sitter på vardagsrumsgolvet med ett täcke runt mig och dricker kokkaffe. Stearinljusen är tända och utplacerade framför mig. Och Nej, detta hör verkligen inte till mina morgonrutiner.

Det är nämligen så att denna förtjusande man som äger lägenheten, han håller på att flytta ut alla sina saker. (Vet att jag inte borde - men Jesuskristus vilken man) Och med tanke på att jag har alla möbler etc, i Kungshamn och Pernilla har alla möbler etc. i Vara, så är dem inte här. Därför sitter jag just nu på golvet i vardagsrummet som mer eller mindre är tomt på möbler, och dricker kokkaffe då det inte finns någon bryggare och som tur var så hittade jag kokkaffe och inte bryggkaffe. Fått en genomgång hur man gör av min vän via sms som bott lite utanför Kungshamn och hennes föräldrar ville inte ha micro eller kaffebryggare vilket verkligen var urcharmigt! Jag älskar när man måste tänka själv och fundera hur man tinar upp bröden, eller hur man kokar kaffet. Det är för många en utmaning i dessa tider då man inte kan trycka på en knapp och så är allt klart sen. Bröden lägger man på elementet under natten på svag värme, och kaffet kokar du i en kastrull så du får lite sump i slutet när du nästan har avslutat koppen. Jag sitter och ler på golvet! Tänka sig att det var så länge sedan jag fick göra någonting såhär så jag har liksom glömt bort hur otroligt gladerlig enkelheten är. Jag tänker aldrig på hur lätt det är att trycka på Kaffekokaren (eller Nespressomaskinen för den delen) eller hur lätt det är att slänga in brödet i Micron. Hur som haver så fick jag en bra beskrivning och nu sitter jag här. Jag menar, jag fyller inte ens kaffekokaren hemma med kaffe, det gör pappa dagen innan åt mig så jag kan gå upp och bara trycka på knappen. Det är ju rent förfärligt!

Igår när jag kom hem så kändes det inte som det ultimata läget att inte ha någon soffa eller TV. Men idag så känns det jättebra. Verkligen. Jag får lite övergiven undergroundlokal över mig, eller renoveringsobjekt i en studio - eftersom allt är vitt. Det är helt otroligt mysigt att sitta på golvet och smutta på mitt eget kokade kaffe och se på de fina ljusen som brinner på golvet, och de absolut vackraste färgerna du kan tänka dig på träden på utsidan fönstret.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0