Dove Tjejer

Jag tänkte på det här om dagen. Gud vad skönt det är när ett par blir ett par. Alltså när två stycken personer som bådatvå är lite för mycket, lite för jobbiga lite för ytliga blir tillsammans. Jag pustar ut varenda gång detta händer. Man känner liksom nöjdheten sprida sig i kroppen likt den nöjdhet man känner när man hittat den riktiga partnern till den andra sockan i socklådan. Nöjd för att puckona skall paras ihop, för att det fanns någon, och att de båda slipper vara i vägen för resterande sockor nu.

Det gäller inte bara ytliga och människor med storhetsvanisnne, detta gäller många genrer. Tillexempel de som är liiite korkade. Japp, 1 korkad plus 1 annan korkad = Kära. Hurra. Där slapp man dem. Så kommer man tillslut till vännerna, eller de mer bekanta människorna runt dig, som man inte är sådär jättesugen på att hänga med, för de ger dig inte någonting direkt, samtidigt som du kan kallprata med dem och hänger på fester ihop över en drink på balkongen. Men sen händer det. Den halvtrista, ganska jobbiga och krävande tjejen hittar en jämnlike. En socka i lådan, som ingen kunde förutspå skulle passa. Och hon blir ihop parad med denne lika tråkiga socka, och de är ett par. Vänskaps par, som är likadana som vanliga par, förutom att de inte ligger. Nej, det brukar vara så med dessa brudar som håller ihop så tätt. De ligger inte med varandra, för principerna och det lillgamla finns ingnuggat, men de ligger inte heller med andra. Nej, ni har dessa brudar runt er överallt. Tjejerna som inte är starka var för sig, utan bara tillsammans. De har samma klädstil, ofta samma garderob. De har neutrala brunt färgade hår, ser bra ut, men är inget speciellt och tycker oftast de är liiiite bättre än andra, iallafall när de är tillsammans.

De skapar sig en värld som för oss vanliga är obefintlig och vi kan inte se den. Världen mellan dessa två tjejer, en påhittad tron som de sitter på, en uppdiktad krona som pryder deras valnöts bruna hår som de dagligen tvättar med Dove shampoo, för det har de alltid gjort, och nya shampoo sorter kan vara till det sämre, och det är alltid dumt att chansa. Chansa på att gå själv, inte sitta bredvid den andra, ofta ofta prata med sin vän om hur bra vänner de är, hur det klickade direkt. Tjejen som så derperat gärna vill vara flickvänsmaterial och strävar sig varjedag genom timmarna för att inte skratta för högt, inte komma på några skämt, inte vara rapp i käften. De går bara runt där och är lugna, snälla men skvallersugna kvinnor, som kommer gå sådär tills de träffar en lika tråkig man som också har haft Dove i hela sitt liv. De blir kära, och det blir ett lååååångt trist, tragiskt förhållande med mannen de egentligen inte skulle ha, men som var lagom tråkig, halvsnygg och som endast har en ton genom varenda mening, oavsett om han står med en kniv mot strupen. Mannen Monotom som tillslut kommer dricka förmycket på företagsfesten och gänga en annan kvinna, som kommer leva ut sina sexuella fantasier på ett hotellrum med kollegan. För att sedan återvända till sin monotoma kvinna som köpt samma skjorta till honom och hans son. "Roligt" liksom. Roligt att ha samma skjorta som ungen.

Ja, jag tackar  min lyckliga stjärna, eller egentligen mina föräldrar för att jag inte blev en Dove-Tjej.
Fy fan vad trist att gå runt tråkig som ett jävla äpple med sin lika tråkiga tjejkompis bredvid.
Eller vad vet jag. Jag iakttar endast dessa tjejer, och det går inte en endaste dag utan att jag skrattar åt dem. Inte hemskt skrattar, men mer Så fruktansvärt förutsägbara ni är med erat genomskinliga läppglans och bruna hår och tråkiga humor. Ha ha ha. Dove tjejer är underbara. Vet ni inte vilka det är?

Kolla runt på fiket, jobbet, skolan, what ever efter 2 brunhåriga tjejer (de kan också ha hårfärgen Honungsblond) och när ni hittat dem, kolla in deras exakt likadana kläder, som kanske skiljer sig på en sömm eller två (jättestor skillnad för dove tjejerna) och sedan så ser du hur de beteer sig i närheten av Kakor tillexempel. "Skall du ha, så tar jag också en" Sedan äter de kakorna, och säger efteråt. "Näedu Dovetjej nr1. Nu måste vi ta en löpar runda efter detta" eller "Jaha, nu kan man inte äta något på ett tag Dovetjej nr 2, för vi är ju så jävla sportiga så detta kan vara vårat fall"

Underbart, så jävla underbart. Jag älskar Dove tjejer. Det är skönt att veta vad man har runt sig så att säga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0