När jag ändå är i gång med pajkastandet..

.. så tänker jag berätta om en sak som hände för några veckor sedan.

Min vän har en annan vän, som hon har stått väldigt nära i flera flera år. De har gått i samma klass, känt varandra sedan innan, efter gymnasiet har de umgåtts mycket. Ja, jävligt bra vänner helt enkelt.

Denna tjejen blir gravid, och allt är jättebra. När barnet har fötts, så bjuder hon hem min vän för lite fika och snack. Efter lite kakor o kaffe så öppna rhon konversationen och säger " Lova att inte bli arg nu, lova att inte ta illa upp, men vi har inte valt dig som gudmor. Jag vill jättegärna ha dig, jag har alltid velat ha dig, men det är det att.... du är ju singel."

Jag önskar att jag skojar, men det gör jag inte. Detta har alltså hänt. En jävligt nära vän, blir bortvald som gudmor, för att hon är singel. Istället valdes 2 andra personer till gudmor och gudfar, en av dessa som den nyblivna mamman nyss har blivit vän med. DEM vals, för dem är inte singlar. De är ett par.

Då funderar jag på detta. Vad FAN är viktigast? Att man är ett PAR, eller att man är en jävligt bra VÄN, som man vet kommer ta hand om ens barn, som man vet kommer älska och stötta och alltid finnas till. Vad väljer man?

Alla vet vad man väljer. Men tydligen gick något snett i parens värld. Par skall vara med par. Det är därför det kallas Par eller? Stackars det kortet på memory som blir utan partner, det skall slängas, suddas bort, finns inte någon nytta. Par är det nya, par är det gamla.

Jag ser fram emot när detta gudmor/gudfars par splittras, eller skiljer sig. Kommer då mamma o pappa att få välja nya gudföräldrar till sitt barn? För det GÅR ju inte. Att det är en singel person som är gudförälder. Det GÅR ju inte. Tänk om de skiljer sig.. lika bra att välja någon som är bortgift sedan tidig ålder, och som inte kan skilja sig för då blir man stenad. Ja, det är en trygghet. Jag väljer dem som gudföräldrar till mina barn. Succé.


Urk..

Kommentarer
Postat av: maddis

neeej fan vad crazy. later nastan som en dalig ursakt..?

2011-03-08 @ 22:27:32
URL: http://www.madylin.devote.se
Postat av: Pernilla

Ja låter verkligen som en dålig ursäkt!

2011-03-10 @ 19:50:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0