Kapitalism



Det är inte många som vet vad kapitalism är, och i min umgängeskrets så är det nog inte så många som bryr sig heller. Kapitalism är är någonting som USA säger är det viktigaste som finns. Det är viktigare än religion och annat, det är någonting som man skall sträva efter. Kapitalism får mig att få gåshud. 

Har ni hört talas om Wall street? Det har ni säkert. Tjejerna kanske känner igen det från att Carrie i SATC ringde i klockan på Wall street en gång. Det är där alla aktier bor, det är där alla börshajar finns, det är där det som förstört USA finns, som har vräkt människor från sina hem, som gör att det finns fler hemlösa familjer än innan, som kontrollerar ekonomin, som styr våran värld. Wall Street är viktigare än någonting annat - anseer iallafall kapitilisterna.

Bankerna styr ALLT. Allt, allt, allt, allt. De uppmanar människor att ta nya lån på sina hus, som en trygghet, men höjer då räntan med så mycket att de som tagit nya lån inte har råd att betala tillbaka. De vräks då från sina hus, och bankerna tar över husen, säljer dem, och behåller pengarna. Detta händer helatiden, varjedag.
Folk blir hemlösa, familjer bor i sina bilar. Allt tack vare kapitalismen. Att sträva efter välfärd är egentligen inte någonting som man kan spotta på, det är väl bra att lyckas. Men att de enda som lyckas är de som redan är lyckade, är inte någonting som gud hade klappat oss på axeln för.

De som jobbar under Wall Street har otroliga förmåner. De fick 1 miljon i kredit - var, blanketter struntas i, de kommer undan skatter och allt är gömt för folket. FBI var påväg att slå till mot detta när de efter flera djupdykningar fått reda på vad det är som försigår. Precis då, händer 11 september och Bush ser till att 500 specialagenter från FBI som skulle crack the case med den ekonomiska statskuppen förflyttades. Det lades alltså ner. De gick fritt igen och gör det fortfarande.

Börscrashen i USA fick alla att hålla andan. Bankernas värde rasade, och pengarna försvann. Bankerna vänder sig till regeringen och ber om att få låna ca 700 miljarder dollar. 700 miljarder av skattebetalarnas pengar. Folket rasar och uppmanar regeringen att säga nej, att neka lånet. Ett rättvist, och antagligen det beslut som gjort USA värdigt igen tas - regeringen säger nej. Pengarna skall ges till någonting annat, användas till folket, åt sjukvård åt skolor, till familjer. Wall Street säger att detta är viktigare än presidentvalet.

Dygnet efter, så röstas det igenom. Regeringen säger ja till Bankerna och låter dem låna pengarna. Folket blir spottade på, ett beslut togs men det förändrades. Folk i regeringen skakar på huvudet och hoppar av, de lämnar sina platser med orden "Ekonomisk statskupp". Detta var alltså inte någon slump, detta var någonting som skedde pga att de rika har makten, och de gör vad de vill. Det har utan regeringens tillåtelse, utan folkets stöttning, skett ett lån till USA:s banker på 700 miljarder dollar. Skattebetalarnas pengar.

Vad skall de användas till frågar befolkningen regeringen. Och regeringen svarar: Vi vet inte, vi har inte frågat. Regeringen, Vita Huset har alltså inte frågat vad pengarna skall gå till, inte bett Bankerna att redovisa vad lånet skall användas till. 73 stycken på Wall Street fick varsin miljon dollar, att göra vad de ville för. De fick alltså 73 miljoner av skattebetalarnas pengar.

Dagligen vräks människor från deras hus, för att bankerna tar över husen. Skall inte skattepengarna kunna skydda människorna? Skall inte Bankerna vara en säkerhet så att folk inte blir hemlösa? Regeringen och presidenten är alltså maktlösa. Det har kommit till en tid nu, när inte ens en president eller en regering kan göra någonting för att skydda folket. Wall Street äger regeringen, Wall Street äger USA. Detta är, alltså en sådan komplott, vår historias största bedrägeri som sker, dagligen. Och ingenting kan göras för att stoppa det. Kongressen uppmanar i TV att människorna inte skall lämna sina hus, att de skall stanna, kämpa. Det är också ett brott, men det är för folkets bästa. Bankerna, kontrollerar allt.

Kapitalism, är inte av välvilja. Men varför gör inte någon någonting då? Varför reagerar inte folket? Jo, men det gör dem. Nu. Men moroten att "en dag kanske jag också blir så rik" gör att de väntar, för alla vill ju bli rika. Citybank skrev i ett PM till sina banker att "Vi skall ta över världen, det enda som kan stoppa oss är att USA:s befolkning får rösta. Hade de inte fått det, så hade vi kontrollerat allt nu" Detta PM:et läckte ut, av en som inte delade Citybanks värderingar.

När en Kille som heter Black i efternamn förstod vad det är som händer, så skickade andra banker ut sina PM till sina egna. Black hade reagerat och satte snurr på vad som för länge sedan borde ha snurrat, och slutförts. I PM:et så stod det någonting i stil med att "Black skall inte vara vid livet" De skulle alltså döda Black, för att han förstod vad det var som började ske. Detta PM:et finns också ute, av ännu en människa som svikit sina kapitalistiska kollegor.

Det är sjukt. Det är så sjukt att Kongressen, presidenten eller Vita huset generellt inte har någon talan längre. De är alla utanför styret av USA. Det enda som kan göra så att någonting blir förändrat är folket. Jag hoppas verkligen att det sker någonting snart. Att folk släpper moroten om att de också kan bli rika en dag, och börjar slåss för hur det är nu. Folk blir av med sina jobb, för bankerna köper upp företagen de jobbar på.

Vart är de 700 miljarder dollar, som skattebetalarna äger? Vart är de pengarna när folk blir utkastade från sina hem, vräkta, arbetslösa, när folk inte längre får sjukvård för att det inte har råd att vara fackligt bundna. VART FAN är de pengarna som skall skydda folket? Jo, de pengarna är delvis i AIG's privatplan för 50 miljoner, och hos Wall Streets och hos Bankerna. Dessa pengar går till att få mer pengar. Så att de sedan, kan - ta över världen. För kontrollerar man ekonomin, då kontrollerar man allt.

Jag skriver detta med sorg och riktig jävla agression. Jag skriver detta med förundran och med en jävla skopa av rädsla. Jag är så jävla rädd för vad dessa män kan göra, vad det är dem gör. Men mer, skall mer ha. Det är vad Kapitalism har blivit. Rika skall bli rikare.

Kaptialism borde förintas. Och jag hoppas verkligen att det gör det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0