80 års kalas!



11:45 startade jag min resa från Intervjun i Göteborg och hem till Smögen för att fira min 80-åriga farmor som höll kalas. 16:20 var jag inne i huset på Smögen. Hajjar ni vilken ofungerande trafik det är eller? Har Västtrafik rent utav ignorerat faktumet att ALLA ungar börjar skolan nu? Och att alla skall ha plats på bussarna, lika så vi som skall till jobbet, eller pensionärer som skall förflytta sig eller allt annat. 14:05 skulle jag varit framme egentligen. ÅH! Och alla vägarbeten. 35 min i kö in till Göteborg i Söndags, eftersom vägarbetet under Angeredsbron är så himla roligt att hålla igång. Nej, jag brukar inte vara den som stör mig på kollektivtrafiken, aldrig. Men ibland får man få sig ett breakdown.

Ja, farmor fyllde 80 år och detta firades med vänner, familj, avlägsna släktingar och grannar.
Jag älskar ju att gå på pensionärs-kalas. Finns så mycket roligt att höra på. Plus att igår så såg jag min farbrors kompis Lars, som jag inte sett på 10 år typ, och som var het.

Satt o stirrade på honom ett bra tag tills att jag kom på mig själv. Sedan försökte jag fokusera på farmor och alla andra som är över 80 år runt bordet. (Farfars bror Ture är 91 år, och körde för första gången inte till kalaset igår) Farfars syster Karin gick bort förra veckan, och hon blev 97 år. Farfars mor Linnéa blev 101 år. De var 10 syskon, med bra gener sägs det. Bra gener för cancer också tydligen, då 4 av 5 bröder gått bort i prostatacancer.

Well, jag försökte låtabli att titta på Lars, men jag märkte snabbt att det var han som tittade länge på mig. När jag pratade så kollade jag på honom, tittade bort o talade med någon annan, och sedan tillbaka till Lars, som fortfarande satt och stirrade och log. Jag visste att jag hade ett beslut att ta. Men det kändes inte som rätt tajming att ragga upp min farbrors bästavän på min farmors 80-års kalas. Så, jag stod över. (Innerliga applåder)

Men, nu har jag ju 10 år på mig att ragga på Lars tills farmor har sitt 90 års kalas. Så det känns ganska tryggt ändå. Tror det löser sig fint. Undrar hur gammal denna Lars är förresten. För min farbror är ju 43. Hoppas hoppas Lars är yngre, då jag nu lagt ned detta med äldre män. Peppar peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0