Spekulationer




Ingår så läste jag om hjärntransplantationer.
Det fanns en liten frågeställning där som löd något i stil med:

Låt oss säga att man kan utföra en hjärntransplantation.

En kines dör, och hans hjärna är fullt fungerande. En svensk har en hjärnsjukdom.
En hjärntransplantation görs, och Kinesen begravs i Kina. Kinesens hjärna monteras in i Svenskens skalle, och Svenskens hjärna skrotas. Svensken vaknar upp. Kommer då Svensken att bryta med sin familj o sina vänner och resa till Kina för att gifta sig med den döde kinesens fru. Kommer Svensken att undertecka sitt namn med Kinesens namn, och kommer Svensken då att ha alla minnen som Kinesen har i hjärnan? Kommer han tro att han har vart med om detta, eller är det så att det är Kinesen i Svenskens kropp nu, och att Svensken är död, då hans hjärna är död?

Detta får mig så jäkla nyfiken. Min kollega Daniel säger att eftersom Kinesens hjärna är i Svenskens kropp så är alltså Kinesen vid liv, i en annan kropp, och Svensken död, men hans kropp används.
Jag tycker inte riktigt likadant. Och det för jag för att jag inte tycker allt sitter i hjärnan. Jag tror på en själ. På något utöver en hjärna. Hjärnan är ju inte själva jaget? Hjärnan är minnen o mycket, mycket annat men jag tror att det som utgör Jaget, sitter i själen och själen sitter någon annanstans. I ryggmärgen, eller i magen typ. Jag ser det som ett litet glittrande rum med fina färger, och en vacker aura. Själen.

Men seriöst, kommer Svensken att ha Kinesens minnen? Om det är fallet, så hoppas jag verkligen inte att man kan göra en hjärntransplantation, fär då kommer folk dö som flugor. Folk som sitter inne på viktig information vill säga. Dock kanske det hade vart bra om det är någon terrorist man kommer över och tar hans hjärna ett tag för att se vad han har där inne och sedan kan förhindra alla planerade attentat.



Om jag fick välja en hjärna. Vilken skulle jag ta. Hum..

Jag skulle nog ta någon rik jävels hjärna, för att fundera på vad fan han tänker när folk dör av fattigdom o sjukdomar, och han har så mycket pengar att han kan förhindra mycket av det, men inte gör någonting åt det. Hur han tänker. Dock så spelar det ju inte någon roll, för jag kan ju inte ändra på hans vilja.

Jag skulle vilja ta ett mattegenis hjärna för att se hur han tänker när han ser en svart tavla uppritad med massa ekvationer o dyl. och löser det på 10 sekunder. Hur tänker han? Dock spelar det inte någon roll, för det kommer inte göra mig smartare.

Jag skulle vilja ta en konstnärs hjärna och se hur han tänker när han målar en otroligt fin tavla. Vad det är som han tänker på när han slänger på färgen, och vad som inspirerar honom. Dock så kommer inte det spela någon roll, då jag inte kommer bli inspirerad av det.

Slutsats:
Jag är nöjd med min ringrostiga, lite sega hjärna. Jag skulle aldrig vilja byta. Inte riktigt än iallafall, men när jag kommer på vem jag skulle vilja byta med så kommer jag ångra mig. Men det får man ju.


God natt på er.




Kommentarer
Postat av: maddis

Rädd att jag håller med daniel på den biten, att det snarare är kinesen som får ny kropp. Enklast skulle ju i då fallet vara för kinesen att stanna i kina& vänta på en kinesisk kropp så inte skillnaden blir så stor, för lets face it -kineser är rätt jävla lika varann. Sen kan man ju spåna vidare på vad som händer om man sätter in en tjejs hjärna i en manskropp -den perfekta mannen! Eller bara gay kanske. Antar att det är så dom som gör könsbyte känner. Att dom är i fel kropp.

2011-04-13 @ 09:44:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0