Tack Jesus för ledigheten. Eller?


Påtala om hycklare.

Sverige är det minst troende landet i världen. Nu blir det påsk, och alla är lediga i några dagar. Vi är lediga här fre-mån. Fint. Men. Om Sverige nu är världens minst troende land.. hur kommer det då sig att vi alla skall få vara lediga i 4 dagar för någonting som handlar om kristen tro? Vi är ju lediga pga att Jesus dog under påsken, eller? Det känns faktiskt som en gigantisk hycklare sak. Visst kan inte "den lilla människan" välja att slå upp portarna på butiken de är anställda under, och man kan inte göra sådär värst mycket för att göra en röd dag inte röd. Sen till en följdfråga då; Vill någon ens jobba då? Jag menar givetvis njuter folk av att vara lediga, och alla vill väl vara lediga? OK, om jag talar för mig själv, så måste jag svara att jag inte är så nöjd med 4 jävla dagars ledighet. Det liksom ett par timmar. Vad gör man då? I fyra dagar? Sjukt lång tid. Kommer få panik. Är rastlös het förresten någonting som kommer med åldern? 

Men för att för att gå tillbaka till hycklerierna så funderar jag på om folk ens är medvetna om varför de är lediga. Varför de slipper jobba. Vet dem ens att det beror på någonting som är baserat i kristen tro? Känns rätt typiskt dock. Att gå i kyrkan det är jobbigt, och att vara med i svenska kyrkan och betala, det är ingenting man gör för man är inte troende, men man tar gärna några dagar ledigt för att Jesus Kristus dog på korset o återuppstod.

Jag säger inte att det är fel, och jag förstår att folk inte reflekterar över anledningen till att man faktiskt är ledig, men det är någonting som säger mig att det är lite, lite fel. Jag får typ ett behov av att vistas i kyrkan dessa dagar och be någon gång om dagen. Visserligen så tycker jag otroligt mycket om kyrkor, så det hade inte varit några större problem, och be kan man ju alltid göra, det skadar ju inte då man ändå alltid ber om goda saker som berör människor och påverkar dem posetivt. Så det hade vart cool med mig.

Jag hade egentligen tänkt spendera påskhelgen med vin och sällskap med andra alkoholsorter o vänner i solen. Kanske åka på en roadtrip o bada lite i poolen, men nu.. nu känner jag mig förvirrad. Dock det som religion är till för ibland känns det som.


Later


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0