Give me more time to do, and less time to think.

Du är en rastlös själ hör jag ofta människor säga till mig.

Ja, det stämmer. Jag är en rastlös själ. Efter 19 år i Sverige, efter 18 månader på Madeira och efter ca 3 veckor tillbaka ännu en gång i Sverige håller jag på att få fnatt. 

Jag läser, målar, tänker, läser, målar, tänker, läser,  traskar runt på stan i Göteborg och köper smink, kläder, sätter i löshår, dricker oerhörda mängder kaffe, målar, tänker, läser, målar, tänker, läser.


Vart skall jag åka nu då? Vad skall jag göra nu? När blir man nöjd med ett ställe? När känner man ett lugn i själen?
Vart är stället jag kommer bli lycklig på? Och vem kommer jag bli lycklig med? Behöver jag någon att bli lycklig med? Jag kan ju vara lycklig ensam. Att leva med en annan person kommer kanske inte göra min framtid lyckligare, att leva själv kanske får mig att vara minst lika lycklig? Skall jag åka tillbaka till Portugal? Skall jag ge Sverige en chans? Skall jag satsa på ett annat land? Jag måste göra något snart, för annars plockar jag ned skylten. Jag skall ju skriva min bok, men när skall jag börja? Imorgon. Tror jag, om inte något annat kommer ivägen som jag känner mer för just då ... Som vanligt Sara.


Många frågor, som alltid.

Och jag är fortfarande en rastlös själ. Men hade jag inte vart det, så hade jag ju nöjt mig med det lilla i livet. Ett jobb som jag inte utvecklas som människa inom, en vänskapskrets som inte utökas och ett liv som alltid har en grå skugga över sig. Jag gillar inte rutiner och vardagen. Jag måste få något att hända, för annars känns livet meningslöst. Jag måste sluta fundera på livet i den utstreckning jag faktiskt gör. Jag kommer inte heller få veta vad som händer när jag dör. Och jag vet att jag lever förmycket i nuet.





Det är inte negativt att vara en rastlös själ. Men det är negativt att inte veta vart man har sin själ alls.






Kommentarer
Postat av: Onyx

Har dom det inte lite trassligt i Portugal. Kanske bäst att avvakta tills dom får ordning på saker?

2010-05-10 @ 14:23:02
URL: http://onyx.wblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0